Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nokia 6700 classic - folytassa, Nokia!
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Hát, nem olyan bonyolult az.
Első lépésnek például elérni azt, hogy az adott porton müküdjön a dhcp és a router adjon ip címet az eszköznek.
A második lépésként meg beállítani a net elérést a mobilneten keresztül.
Ha a router már eléri a netet, akkor beállítani a nat ot, hogy a rákapcsolt eszközök is elérjék.
Ha ez megvan akkor tűzfal szabályokkal kialakítani egy alap biztonságot.A Mikrotik nem megismerhetetlen, ellenkezőleg, nézz meg egy Juniper oldalát, vagy akár egy Cisco-t
Sokkal kevesebb infot fogsz találni.A 4 komersz márkával meg lehet csinálni azt amit akarsz ?
Amikor én megvettem az első Mikit a HEX 750 GR3 ast kb 10 perc után volt net, úgy hogy elötte nem láttam még mikrotiket.
Persze olvastam a témában, és most sem mondanám szakértőnek magamat még kezdőszinten sem.
De ami akartam terveztem beállítani azt meg tudtam csinálni a netes leírásoknak ill. eme topik segítségével.
A konkrét választ sokszor nem kaptam meg, de azt igen, hogy merre is induljak, hogy mire keressek rá, pl a YT videon.A legtöbbet a dual wan al kinlódtam, aminek semmi értelme nem volt, nem adott hozzá a rendszerhez nem nem vett el belőle, csak érdekelt, hogy hogyan lehet megcsinálni.
(#6690) Guszti
Leírhatnád, hogy mit is szeretnél megvalósítani, és egy rajz is segíthetne
(#6704) Guszti
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Corsair Vengeance White RGB 2x16Gb 6000 cl36 bontatlan/új eladó (XMP/Expo)
- Dell Latitude 7290- I5 7 gen - 8Gb -256Gb
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G + Lowepro Mini Trekker AW szett
- GAMER PC - TUF B450, Ryzen5 5600x, Rtx 3070 8gb, 32gb DDR4, 1 TB Nvme
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ekkold