- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Netfone
- Újra kapható lesz az Xperia 1 VII Európában
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
feel2006
tag
Sziasztok,
Vlan-ok-ban nem vagyok jártas, valaki tudna érthetően segíteni az alábbiakban?
Van 3 router, 3 külön végpont a szolgáltatóknál 3 publikus ip-n. A 3 router egymás után fel van fűzve L2TP-vel, BCP-vel (Bridge control protocol). IP nincs, csak L2. Bármelyik ponton R1, R2, R3 csatlakozok a megfelelő portokon látom a 3 routert MAC alapon, be is tudok lépni. Tehát L2 működik. (Eoip nem jöhet szóba!)
Erre a kapcsolatra szeretnék tenni jelenleg 2db vlan-t, melyek az R1-ből indulnak, az egyik az R2-nél végződik ethernet porton, a másik pedig az R3 van, ethernet és virtualAP-n.
Én betettem a routereken bridge-be a vlan-okat és a bridge alá is vettem fel mint vlan interface, de valami nem jó, mert nem működik. (a működést úgy próbáltam, hogy az első vlan-ra állítottam IP pool-t mindkét végére és át akartam pingelni, ugyan ezt a második vlan-nál is, de ott sem ment).
Mit rontok el? Hogy tudnám ezt a 2 vlant müködésre bírni a fentiek szerint?
Talán így képen átláthatóbb mit is akarok és csináltam.
Hálás köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest