- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem lesz iPhone 19
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dni
őstag
Sziasztok,
Teljesen kezdő vagyok a MikroTik routerek konfigurálásában, de szeretnék fejlődni.
Társasházi lakásban élek, Telekom Gigabites optikai internetem van, A MikroTik hap AX3 routeremen a legfrissebb 7.18.2 firmwarel fut. A Quick Set módot használtam az internet és a WiFi beállításához elvégzéséhez. A kábeles kapcsolat stabil, 900+ Mbps sebességet kapok le- és feltöltésre. Az 5GHz WiFi viszont bizonyos esetekben elég lassú, pl előfordul, hogy képek és videók nagyon lassan töltődnek be Redditen (tudom nem kellene Redditezni) , de ha telón átváltok mobil 4G-re sokkal gyorsabb minden. WiFi-n kb. 250-300Mbit-et mérek fel-le töltésre 4ms-es pinggel, több eszközöm is (MacBook M1 Pro, M2 Air. iPhone 12, iPhone 15 Pro, HP laptop Intel AX211 WiFi kártyával), még akkor is, ha egy méterre állok a routertől. A 2.4GHz sáv pedig jóval lassabb, de azt csak okosotthon eszközök használják már.
Arra gyanakszom, hogy az alapértelmezett WiFi beállítások nem ideálisak. Tudnátok javaslatot adni, hogy melyik csatornát érdemes használni (automatikus vagy manuális, társasházi környezetben)? TX power beállítások módosítása? Egyéb finomhangolás (802.11ax beállítások, csatorna szélesség, stb.)?
Szívesen vennék bármilyen tippet, tanácsot, ami javíthatja a WiFi sebességet, stabilitást.Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 14" 400nit 100% sRGB 1 év garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14 OLED QHD 120Hz i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti Studio Win11 Garancia
- Újszerű Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló +
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest