Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dni

őstag

Sziasztok,
    Teljesen kezdő vagyok a MikroTik routerek konfigurálásában, de szeretnék fejlődni. :)
    Társasházi lakásban élek, Telekom Gigabites optikai internetem van, A MikroTik hap AX3 routeremen a legfrissebb 7.18.2 firmwarel fut. A Quick Set módot használtam az internet és a WiFi beállításához elvégzéséhez. A kábeles kapcsolat stabil, 900+ Mbps sebességet kapok le- és feltöltésre. Az 5GHz WiFi viszont bizonyos esetekben elég lassú, pl előfordul, hogy képek és videók nagyon lassan töltődnek be Redditen (tudom nem kellene Redditezni :U ) , de ha telón átváltok mobil 4G-re sokkal gyorsabb minden. WiFi-n kb. 250-300Mbit-et mérek fel-le töltésre 4ms-es pinggel, több eszközöm is (MacBook M1 Pro, M2 Air. iPhone 12, iPhone 15 Pro, HP laptop Intel AX211 WiFi kártyával), még akkor is, ha egy méterre állok a routertől. A 2.4GHz sáv pedig jóval lassabb, de azt csak okosotthon eszközök használják már.
    Arra gyanakszom, hogy az alapértelmezett WiFi beállítások nem ideálisak :) . Tudnátok javaslatot adni, hogy melyik csatornát érdemes használni (automatikus vagy manuális, társasházi környezetben)? TX power beállítások módosítása? Egyéb finomhangolás (802.11ax beállítások, csatorna szélesség, stb.)?
    Szívesen vennék bármilyen tippet, tanácsot, ami javíthatja a WiFi sebességet, stabilitást.

r/mikrotik - MikroTik HAP AX3 WiFi perf optimisation for a newbie

Comment Image

Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák