-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laracroft
senior tag
Sziasztok
Nem vagyok mikrotik agy, szóval kérlek segítsetek.
Adott ez a feladat:
Egy router mögött lévő eszköz utp csatlakozójára érkező csomagokat továbbítsa a 10.0.0.1-es és 10.0.0.116-os ip-kre az 5000-es porton.
Egy gyors keresés és AI használata után azt az infót kaptam, hogy mikrotik router képes erre is. Van is egy RB750GR3-as amin próbálkoztam. Sajna csak az jött össze, hogy az egyik IP címre tükröződött a kívánt adat, a másikra nem (NAT forward mindkettőre+még vmilyen mangle megoldást erőltetett, ami mindíg hibára futott)
Az ai sokszor bevitt az erdőbe ezért már kissé szkeptikus vagyok vele, hogy ez így nem fog menni.
Olvatsam még a Port mirroring+Port switching megoldásról is, amit csak bizonyos mikrotik routerek tudnak hardversen, gondolom azok nem ilyen árkategóriában vannak.
Szerintetek hogyan tudnám ezt megoldani, ha lehet ezzel a routerrel?
előre is köszi a megoldásokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest