Hirdetés
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új olcsó Redmi telefonnal bővült a Xiaomi magyar kínálata
- One UI a Samsung hűtőn is, hétéves frissítési ígérettel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
pitiless #17635 üzenetére
Nem tudom ki hogy látja, de szerintem ez is egy olyan fejlesztés ennél a routernél, aminek az ég világon semmi értelme nem volt. Ha esetleg a többi port is 2,5 Gigabites lett volna, vagy kapott volna még egy SFP+ portot vagy valami hasonló, akkor azt mondom oké, de PoE in/out az összes portra... Talán egy olyan háztartásba jó, ahol van pár IP kamera és az összes eszköz elfér 8 porton és nem kell így külön PoE switch vagy ilyesmi, de egyébként semmi értelmét nem látom, sőt inkább baromság, meg vergődés, igazából szólva már nem tudom minek nevezzem amit csinálnak már pár éve.
Új normális WiFi-t, illetve AP-t nem adnak, csak ugyan azt más külsővel (pl. a cap ac felépítését kapta az "új" wap ac is ami egyel kevesebb sávval rendelkezik 5 GHz-n, gyakorlatilag felesleges volt kiadni, max. ha valaki 2 portos routert akar otthonra), ax szabványról még nem is hallottak talán, az új CCR-ek már LCD kijelzőt sem kapnak és annyira hardveresen sem tetszenek, szóval igazából nem értem őket, főleg hogy szoftveresen is eléggé bénák lettek, annyira bagatell hibák vannak az új ROS-ban is, hogy az hihetetlen, meg az is hogy mennyi idő amíg rájönnek és javítják.
Persze ettől függetlenül mondjuk router esetén még mindig jó alternatíva néhány routerük mondjuk egy drágább Cisco vagy Juniper esetén, az Unifit ebben az esetben inkább nem is említem, de pl. WiFi-ben meg elég sok mindenben már eléggé el vannak maradva, azt most is hülyeséggel foglalkoznak, azt ez is mennyi idő volt, hogy ebből tervezzenek egy olyat, amin a portok PoE in/out-két is funkcionálnak, szóval hihetetlen, inkább terveznének már egy újabb normális routert, vagy egy ax-es WiFi-t, vagy egy-két újabb switch-et több SFP+, vagy 2,5 Gigabites porttal, vagy valami.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN ÚJ Gamiac HS-71 7.1 csatornás gamer fejhallgató (fekete)
- Latitude 5440 14" FHD IPS érintő i5-1245U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- JÁTÉKOS Asus NVIDIA 2gb Intel core i7-8550u 16gb ddr4 256gb ssd +1TB hdd win11
- Acer Nitro V 15 Laptop i5-13420H 8 GB RAM 512 GB SSD, RTX 4050 Dobozos, 3 ÉV GARANCIA
- Dell Precision 5530 / i7-8850h / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Hibátlan iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3290
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest