Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F7
- MIUI / HyperOS topik
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonJoee
tag
Sziasztok!
Adott (már megvan) egy MikroTik RB4011-es router, aminek a gigabites portjai egyelőre el fogják látni a szintén gigabites régi switcheinket, melyekre 17 számítógép és 5 nyomtató csatlakozik (bővítés sosem kizárt).
A régi switchek életük delén már túl vannak (inkább olyan este hat felé járhat náluk), úgyhogy azon gondolkodtam, hogy ha már úgy is újakra cserélném őket, akkor fejlődjünk is és tegyük némiképp jövőállóvá a rendszert.
Így most azon törpölök, hogy egy 10 Gigabites "gerincet" alkotnék a helyi hálózatnak MikroTik switchek, ezekbe csatlakoztatott SFP+ modulok és megfelelő kábelezés segítségével.Valami ilyesmit képzeltem:
[Internet]
| |
ISP1 ISP2
| |
RB4011iGS+RM
|
CRS305-1G-4S+IN
|||
||└ CSS610-8G-2S+IN
||
|└ CSS610-8G-2S+IN
|
└ CRS326-24G-2S+IN
|
└ CSS610-8G-2S+INTehát a routertől a helyi hálózat felé minden switch SFP+ (10G-s) modulokkal csatlakozna egymáshoz.
A kérdéseim, ami miatt itt, a MikroTik-topicban zavargok:
Ahogy látom, az RB4011 nem minden SFP+ modullal kompatibilis, azaz milyen MikroTik-gyártmányú modullal lehetne együttműködésre bírni?
Esetleg valami más gyártmány is szóba jöhet? Bár az SFP nem "szabvány", azaz a különböző gyártók közti kompatibilitás kissé lutri, ahogy értesültem. Valakinek van esetleg ezzel kapcsolatos tapasztalata?Az utolsó kérdés pedig az, hogy a modulok elérhetőségét, kompatibilitását is figyelembe véve optikai vagy réz legyen ez a 10G-s gerinc? Én az optika felé hajlok, ha már...
Köszi a segítséget és bocs a hosszúért!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- TCL LCD és LED TV-k
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Fotók, videók mobillal
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Eladó szép állapotban levő Asus VivoBook 17 S712F / 12 hó jótállással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest