- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_ #39853 üzenetére
Aha. Tehát javították a tárcsákat (amivel nem volt semmi bajom), csak fekete lesz, és csak a pro 12-40-nel.
Szívesen részt vettem volna azon a brainstormingon, amelyiken a termékfejlesztők és az értékesítők közösen kitalálták ezt a lépést. Feltéve, ha nem japánul volt...
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #39824 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam: én az új árak csökkenésére gondolok elsősorban. A már kifutott, használt termékek teljesen más kategóriát jelentenek.
Inkább olyanra gondolok, hogy a G6 váz kb bevezető árán most mi már hivatalos elfogadott kereskedőtől megkaptuk 14-140 kitben. És igaz ez a korábbi G, GF modellek zömére is, de ugye a GX1-et is adták 200 dodóért. -
Studi
veterán
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #39782 üzenetére
- menüt egyszer látok az életben, mikor testre szabom a vázat
- kihajtható tapicska szerintem nekem elég, főleg, hogy telefonnal, tablettel vezérelhetem a masinát
- nekem sem olcsó a csere, picit még agyalok rajta, de az első "alszomrá" már megvolt, most ott tartok, hogy az LX7 meg az E-P1 menne a háztól, jönne a G3 mellé az E-M10. -
paramparya
őstag
válasz
Mercutio_ #39652 üzenetére
Jogos, az E-M5 150-be kerülne, 200-ért kitben biztos eladható, E-PM2 100 alatt lenne, kitben 150-et megérhet, szóval abban nincs különbség nagyon, cserébe arra az időre biztos jobb gépem van, talán ha megtetszik még meg is maradhat.
Viszont nincs komoly zoomom, bár van otthon yashica 135-ös 2.8-as. Az átalakítóval mennyi fényerőt veszt? Sose használtam még így obit, de rémlik valami, mintha beleszólna egy gyűrű ebbe.
Bár azt sem tudom, mennyire látszik a manuál fókusznál a liveviewban, hogy mi történik. Nikon D5000-en evf-ben minden élesnek tűnt (de az ugye pentaprizmás), csak liveview-ban lehetett normálisan fókuszálni.(#39653) jjeahh
Azért így egymás mellett megnézve is már-már lényeges különbség, obival oldalról különösen feltűnő lehet. -
k1csi
senior tag
válasz
Mercutio_ #39629 üzenetére
OK, a belépő EVF-es vázban (hogy eddig nem volt Oly fronton) igazatok van. Viszont nem vagyok arról meggyőződve, hogy ennél a kategóriánál annyira igény a kereső (a bele nézőkés arcokat hagyjuk). Családban vettem észre, ha nem szólok, nem használják a keresőt (ott ahol a hátsó LCD-n látni valamit).
Persze marketing értéke így is nagy (aki nincs képben a saját igényeivel mindig ott a félsz benne, hogy erre szüksége lehet).Ennek ellenére személy szerint annak örülnék, ha a lécet magasabbra tennék és nem alacsonyabbra az Olynál.
Egyébként nemcsak az EVF amit szivesen látnék nemcsak felsőkategóriás vázaknál, hanem pl. egy előrenyúló markolatot is. -
ati3x
senior tag
válasz
Mercutio_ #39433 üzenetére
Igen, értem.. De az alapprobléma ebböl a képből indult ki.. Iso 3200, 1/25, 12mm-en, és tán 1 fényérték van ráhúzva. Közvetlen előtte 2-3 perccel lőttem ezt a képet ami ugyanazokkal a paraméterekkel, és nagyjából hasonló fényekkel készült.. Nyoma sincs a "bandingnak".. Most ne nézzétek a képek kompozicióját, meg fel sem dolgoztam őket..Tehát magára "fizikai" problémára fókuszáltam, meg a low light viszonyokra..
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #39393 üzenetére
Az elején azt hittem megszívtuk, de utána kialakult. Mesélhetett volna többet is a módszereiről. Mivel nem vettelek észre (egészen a végéig, amikor mögötted mentem ki a kapun), egy másik ismerős mellé telepedtem az első sorba. Onnan a 75-ös lett volna jó obi, a 45-ös rövid volt.
Amin fennakadtam, hogy azt mondta az objektív megváltoztatja a perspektívát. Ezt a marhaságot elfelejthetnék már az emberek, mert azt hiszik elég egyet zoomolni és máris mást látnak. Pedig nem. Le kell guggolni, létrára kell mászni, közelebb vagy távolabb kell menni. Aztán jön a zoom, hogy a látványból mi kerüljön a képre.
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #39370 üzenetére
Egyszer nyáron kipróbáltam ezt a 2 vázas mókát. Aki nem próbálta, annak ez valami űber király dologként lebeghet elméjében. Nos, sztem szopás. Nem úgy mint obit cserélgetni, hanem másként. Összeakadnak a nyakpántok, folyamatosan útban van a másik. Egyszer próbáltam, többet soha!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #39370 üzenetére
ha csoportkép nem lesz, akkor én 45-ösre szavaznék, tágra, vagy minél tágabbra nyitva, a vázat rekeszprioritás-ra belőném, auto wb, auto iso mondjuk iso200-1600 közé behatárolva...ilyent a pana is tud nem?
persze mindez csak akkor oké, ha meg tud barátkozni azzal, hogy nincs zumm... -
-
-
Marseille199
senior tag
-
MLaca
őstag
válasz
Mercutio_ #38902 üzenetére
a szomszédom nővérének a barátjának az apjának a húga azt hallotta egy vidéken élő rokonuk barátjának a szomszédjától.. azért nem kell mindig mindent elhinni (fogyvédes történeteket) és egyrészt érdemesebb inkább udvariasan beszélgetni személyesen az ügyintézőkkel, sokkal jobb eredményeket lehet elérni. másrészt meg érdemes nem 10 forintért a legyet röptében meglökni és később meg jajgatni, hogy hopp, nincs gari a gépemre, hanem itthon beszerezni, ami kell. igen drágább, igen, magas az áfánk. de ha senki nem támogatja a hazai kereskedelmet, akkor majd nem lesz mit támogatni és majd minket sem fog senki támogatni. lehet én vagyok a hülye, de inkább megveszek valamit itthon valamivel drágábban, cserébe nyugodtan alszom, ha beüt a krach, nem kell külföldre postázgatnom semmit, nem kell hadakoznom a szervizzel és nem kell a fogyvédelemhez járkálnom, hogy utána esetleg jól pofára is essek. nem mindig az olcsóbb beszerzés a kedvezőbb. aki meg nepperkedik, az nyelje le a békát, ha valami elromlik és besz@pja - keresett eleget a zsugán, nem? :Đ
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #38902 üzenetére
Szerintem sem lehet gond, két okból:
- a Panasonic által vállaltak felette állnak a magyar Panasonic szervíz érdekeinek.
- a magyar Pana szervíz amúgy az általa elvégzett, EU garis javításokat el tudja számolni az anyacéggel, tehát nem szívességből kell megcsinálniuk.Persze ők anyagilag érdekeltek a magyar eladásokban, ezért nyilván nyomják a süketelést, hogy EU gari ide nem jó...
pollai:
ezt a postázós dolgot viszont szerintem megjátszom.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #38829 üzenetére
de, ő az, most is sikerült pár okosteló-nyomkodós kép
(#38830) Marseille199: valahogy úgy
de én azt is szeretem benne, ami más helios-oknál valamiért nem ilyen...az enyém baromira szépen, lágyan mossa a hátteret, macskaszemeket, keményebb bokehbuborékokat az egy-másfél év alatt soha nem sikerült kikényszeríteni belőle, ezért becsapja a szemet, olyan mintha még jobban mosna mint amennyire valójában...ez azért érdekes, mert általában ahogy neten elnéztem, pont azért szeretik a helios-okat a júzerek, mert "bokeh monster" olcsóért
(#38826) Schanyee: kölcsön gépeken használtam én is, és tényleg jó, de ha nincs eszembe sem jut, hogy oh, most hiányzik, inkább reflexből hasalok
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_ #38815 üzenetére
"egyetlen dolog ami hiányzik az a betekintésérzékelő és az így elérhető automatikus váltás az LCD és az EVF között."
Az nekem is hiányzott ... ehhez képest az EM5-ben nem rég tiltottam le
Halálra idegesített, hogy ha fekete ruha van rajtam és csípőből akarok lőni, akkor teljesen véletlenszerűen kapcsolgat ide-oda ...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #38813 üzenetére
kérdés, hogy ez mennyire zavaró? tudom szubjektív...de bárcsak benne lenne az a pár extra feature a g3-ban, amit a g5 tud...ha már evf, arról a szemszenzorról nem tudnék lemondani pl., 60d-n is baromira idegesít, hogy nincs, ami ott mondjuk megbocsájthatatlan, elvégre az egy csúcs aps-c gép...mégis, a d7000 mellett olyan mintha két kategóriával alsóbb ligában játszana
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #38777 üzenetére
Most épp mind a 4 itthon lévő m43 váz tudd FullHD videót. De lesz@rom.
Egyáltalán nem vonz a videózás, de elfogadom, hogy másnak ez fontos. Amúgy ettől eltekintve a G1 jó kis váz szerintem.
És mi lesz, ha ő vált a G3-adra? Megléped a GX7-et? Mert garis G3-at már nem hiszem, hogy találsz."Hehe, ezért jobb az obi, az nem annyira feltűnő, ha 1-el több van"
Gondolkozom, hogy lekapom az E-620-ról a portrémarkolatot, és akkor női szemmel csak két gépem lenne: a "fekete" (E-30, E-620, G6), meg a "kicsi" (P3).Portrémarkolattal már lebukik az E-620, mert a "nagy" jelzőt kapja.
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #38777 üzenetére
"Értem én, de elég kevesen vannak a 14-140 II tulajok közül akik EM-5/1-re vették, és a többiek így nem sok releváns infóhoz jutottak"
Amint látod, nem azt teszteltem, amit viszont teszteltem, ahhoz pont nem szabad IS, mert
1.) ronthat a képen
2.) akkor az az IS-nélküli obival nem összehasonlítás lenne.A teszt lényege az volt, hogy real-life (nem stúdióban, tesztábrákkal) készült képeken, amennyire lehet azonos körülmények között meg lehessen nézni a:
- részletességet, egy másik obival összehasonlítva
- CA-t
- vignettálást.
Sztem ezek attól még releváns infók (legalábbis többen szokták mondani itt a fórumon is, hogy ebből-abból real-life összevetés kéne), hogy az IS-teszt nincs közöttük. Továbbá ilyen rövid záridőkkel (a Pestes képek közül a leghosszabb, 140 mm f8 ISO200 is 1/160 volt) még nem is lett volna igazán igénybevéve.Azt, hogy te személyesen szeretnél más tesztet is látni, azt anélkül is tudtomra lehet adni, hogy lefitymálnád a szűkös szabadidőmben végzett munkám...
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mercutio_ #38751 üzenetére
Igen az. Vannak ilyenek, ismerek is egy srácot, de annak mindig szerencséje volt és talált balekot, hihetetlen volt számomra. Kb. ilyen filozófiával:
'enyém jobb mint az új, mert teszteltem, ezért kerül csak picit többe a boltinál' és el tudta adni
'új, de eladod? felét se éri. hugyéxaré átveszem' és meg tudta venni -
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #38676 üzenetére
Ezek általában pár pixeles tartományok, tehát képernyőnyi méreten nem látod, csak belenagyítva. S csak a legszélesebb végén láttam.
Parci: ez most már nem csak elméleti volt
S sajnos az Oly vázak nem korrigálják. De mondom, most csak egy gyorstesztre volt időm. Holnapra és holnaputánra ugyan nem jósolnak túl szép időt, de remélem holnap reggel nem lesz túl szürke, s akkor a hegyről állvánnyal lövök pár real-life képet is.
Na most már a nálam lévő m4/3 vázak száma visszatért 1-re
Örültem volna, ha 2 lenne ez a szám, de az E-M5-öm még nem érkezett meg, remélem majd hétfőn.
-
eeXaa
addikt
válasz
Mercutio_ #38650 üzenetére
...akkor ezek alapján mi az az alap iso amit érdemes használni, ha a 160 zajos
"Szerintem tavasztól őszig kültéren, főleg nyaraláskor tud piszok praktikus lenni a 12-32."
...erre a célra a legjobb az uj 14-140, ezért ma be is rendeltem egyet.
...vázfejlesztés csak akkor lessz, ha kijön a pana egy huszon+ mp-s, gondolom addigra organikus szenzorral... -
válasz
Mercutio_ #38657 üzenetére
persze, nagy, de pont nyaraláskor szerintem ez nem fáj annyira, úgy is nálad lesz a cucc. sokkal jobban fájna, hogy a 12-32 tele vége semmire sem elég. azt inkább ilyen mindennapi "nálam van a gép" dolgokra vinném, ahol nem számítok feltétlen nagy fotócunamira, viszont zavar egy nagyobb gép.
-
k1csi
senior tag
válasz
Mercutio_ #38648 üzenetére
Gyerek mellett szerintem nagynak fogja találni Freddy a 12-35/40 zoom-okat.
Lehet, ezt meg kell nézni. Én nem találtam nagynak a 12-40-et ami nagyobb is valamivel mint a 12-35. Persze nem is vagyok pl. maximalista a miniatürizálásban. Ezek sehogysem lesznek zsebrevágós kompaktok.
Viszont a 2.8-as zoomok bármelyikével, vsz. egy újabb vázzal önmagában is el lehet lenni (nem próbáltam), csak céleszközként használva a másik két fixet.A GX7-et 20/1.7 fix-szel is árulják, bruttó 60k a difi a csupasz vázhoz képest, szóval tuti én azzal venném, nem az új kitobival ami a másik lehetőség. Ha zoomot akarnék alulra, akkor megvárnám míg lassan megjelennek a piacon a 12-32-k és olyat lőnék, meg felülre egy Oly 45, esetleg ha kel a 20-nál nagyobb látószög valami használ Pana 14/2.5
A 20 1.7 OK, a 12-32 meg számomra pl. csak a 12mm miatt lenne érdekes, sem fényerőben (beltér), sem átfogásban (kültér) nem tartom izgalmas obinak. Nem kétlem, hogy a rajza is nagyon jó, csak a végeredményt tekintve ehhez ugye rendesen kell fény is mert ha ISO-t kell tolni akkor hiába karcol ha zaj elmossa a karcot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- Gmail
- Villanyszerelés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest