- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #49177 üzenetére
elég sokáig volt fixen egy 14-es a vázamon, amíg GF2-m volt. Most meg már egy ideje 12-32 van, és szerintem csak fényerőben jobb a 14-es. Rajzban nincs jelentős különbség, a 12-32 jobban CA-zik, a kép jobb széle nem annyira éles, mint középen. Középen viszont jobb a rajza és valahogy az egész kép kontrasztosabb, jobb a szemnek. Az összeszerelési minőség is rendben van, egyedül a kikapcsolt állapotban hallható/érezhető kotyogás zavar kicsit, de ez minden Pana zoom sajátja.
Összességében én sokkal jobban szeretem, mint a 14-est. Nyaralásra, túrára tényleg sokkal univerzálisabb, a 12mm meg nálam abszolút nyerő. -
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #49012 üzenetére
Ez is van olyan konkrét mint a Fröccsterasz. Ha jól látom a képeken egy csomó bodega van ahol csapolnak, és középen padok meg asztalok. Amelyiket sikerül megszerezni ott leszünk. Próbálok előbb menni, de 6-nál korábbra nem merem magam ígérni.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #48972 üzenetére
Akkor legyen az általad linkelt Staropramen söröző.
1/2 6 - 6 közt érkezem, jó lenne összeszedni, hogy ki jön, az asztalfoglalás miatt. Aki jön pls. copy-paste a teljes lista és írja magát fel (elejére, végére, közepére ízlés szerint) rá.
Eddig:
gorgo
Freddy76
Mercutio_ + nej
Real_Necro + nej
Lassú Víz -
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #48887 üzenetére
Az ég kékjén látom például, nem tudom másképp megfogalmazni, filmesebb a képe. Egyszerűen kevésbé meredekek a csúcsfény felé a tónusok, behúzom Lightroom-ba a rawot, ügyeskedek a csúszkákkal, recovery-t letekerem 75-re, talán olyan lesz az ég, de döglött a többi világosabb rész.
Tehát vagy béna a LR Fuji RAW kezelése, vagy nagyon jó a Fuji gépi JPG-e
Porténál is olyan finom árnyalatokat hoz az arcbőrön, hogy nevetséges ezt leírni, de mintha a jpg-hez képest lenne kevesebb info a raw-ban.
Lehet ki kéne próbálni mondjuk a Capture One-t, vagy csak dolgosabban hozzáállni, de ez a JPG baromi jó. Jó, élesség szinten a szokásos, de hát minden nem lehet százas
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #48590 üzenetére
Ez a hét már nagyon itt van a nyakunkon, ezért aki jönne a jövő héten egy sörözésre írja meg melyik nap jó neki, és kiválasztjuk azt ami a legtöbbünknek megfelel.
Nekem hétfő, kedd, szerda, csütörtök megfelel. Sajnos helyre nincs tippem, ezért jöhetnek javaslatok helyre is. Fröccsteraszon nem jött be, hogy kevés az ülőhely, és nem értettük egymás szavát a színpadi programoktól. gorgo szabad ég alá akar menni, több szempontról most nem tudok.
-
lenan
aktív tag
válasz
Mercutio_ #48496 üzenetére
.1 bites aggyal is értettem amit írt, nézzél sok fotót, elég egyértelműen látszik hol van létjogosultsága, értelme a FF.nek és hol nincs. Mazsinak a csillagoknál nem hiszem, de ahogy utólag írta is, van ahol igen.
Nem hiszem hogy Mazsinak fogdatlan prókátorokra lenne szüksége, szépen leírta a gondolatait a válaszában. -
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #48488 üzenetére
Mi is akkor szeretünk vázat venni, ha ötvenért adják
De amúgy mit akarsz, pár év, és háromszor leszakadt tükrű, kétszeres zárcserés öddéket már ötvenért fognak utánad dobálni. Az, hogy dinamikában, zajban nem lesz jobb, mint egy akkori belépő aps-c/mft? Mit számít, csak a dof, csak a lapka méret, semmi más nem számít
-
eeXaa
addikt
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #48241 üzenetére
én ugyan teljes antitalentum vagyok ilyen kérdésekben, de még egy darabig nem hinném, hogy esne az ára. Pedig én mindent megtettem ennek érdekében azzal, hogy megvettem
Amíg nem jön ki utód, vagy valami hasonló az Olytól, addig jelentős áresés nem valószínű.
5 év garancia ügyben bepróbálkoztam a boltnál, hogy nem tudnánk-e írni egy új számlát június 1. utánra. Nagyon segítőkészek voltak, de előző havi számlát már nem tudnak sajnos sztornózni.
Most írtam egy levelet az akció szervezőinek, mert azért picit bennem van a tüske, hogy 10 nap miatt csúszok le egy ilyen lehetőségről.
Egy próbát megért, bár valami hasonló választ várok, hogy "sajnáljuk, de a nemzetközi akció szabályain nem tudunk módosítani, blabla..." Már ha válaszolnakHa marad az 1+1 év akkor sem megyek falnak, dehát az 5 az mégiscsak több, mint a 2
-
törölt tag
-
Schanyee
senior tag
válasz
Mercutio_ #47985 üzenetére
Erről korábban már kifejtettem a véleményem nem is olyan régen, hogy hobbi célokra pláne az átlagos beltéri sportok esetén, én bőven jónak tartom a mai m43-akat.
bignor: Mondjuk ha a lányod akit fotóznál sportolás közben és gyakran tudod és szeretnéd is közelről fotózni, akkor az már neccesebb, megerőltetőbb téma, mint amit az előző mondatomban írtam. Talán a legjobb jelen esetben az lenne, mint amit pár napja írtam a hasonló témában kérdezőnek. Menj be az olympus mintaboltba, ott szokott lenni EM5, 10, és E-PL5 is. A 10-es kivételével nagy valószínűséggel ki tudod valamelyiket kölcsönözni (értelemszerűen azt amelyik jobban tetszik). Az EM5 mondjuk jó drága, de használtan a váz 145 körül megy mostanában, plusz hozzá objektív 30-40 ezer. Kölcsönözd ki egy olyan alkalomra, amikor a lányod fotóznád sportolás közben és próbálkozz (persze ne az legyen az első amit fotózol, előbb ismerd meg a kamerát). Kipróbálod hogy jobb, beállítod sorozatlövésre, követő fókusz vagy folyamatos fókusz üzemmód, kicsit próbálkozni kell és mehet is élesben a menet. Ha beválik, akkor nyert ügyed van, ha nem válik be, akkor nem buktál vele sokat.
A többi felhasználásra kb bármelyik említett váz alkalmas. A képminőséggel egyiknél sem lesz gond, sebességgel sem. Nézd végig melyik tetszik jobban kinézetre, fogásra, méretre, tudásra. Pl a G6-ban egész erős a vaku, ami ritkábban fog kelleni mint kompakt kameránál, de időnként jól jöhet. (EM5-ben nincs beépített vaku) Aztán mondjuk egy GM1 nagyon mini méretű, az kb bármikor nálad lehet. De cserébe nincs is olyan fogása mint egy G6-nak, ami teljesen más érzés. Vagy abban G6-ban van EVF-is, plusz kiforgatható kijelző, ami nálam nagy plusz (szelfi
). De ott a másik oldal, egy EM5-ben van beépített stabilizátor, ami ha nem mozog a téma sötétben igen jól jöhet (vagy nagy fókusztávolságoknál). EM10-ben, GM1-ben és G6-ban van Wifi, amivel okostelefonról tudod irányítani. EM10-ben egy csomó kiegészítő funkció. Aztán amit még mindenképp nézz meg (mielőtt mondjuk GM1-et veszel a G6 helyett), hogy hány fotót tudsz egy feltöltéssel lőni, mert a kis méret az kis aksival is jár.
Nem akarlak összezavarni ezzel a sok tulajdonsággal, nem könnyű a döntés. Viszont olyan szempontból mégis könnyű, hogy ezek közül ha az egyik megtetszik élőben, kinézetre fogásra, akármi, akkor biztos nem jársz rosszul vele. Az egyetlen ami kétséges, ami miatt mondom, hogy mindenképp kölcsönözz ki egy gépet, ha mondjuk úgy szeretnéd fotózni a lányod sportolás közben, hogy közel vagy hozzá (nem a lelátón, hanem a pálya mellett).
-
bignor
tag
válasz
Mercutio_ #47970 üzenetére
Köszönöm a választ. Köszi a tippet a keresővel kapcsolatban, általában csak olvasgatni szoktam visszafelé.
A leendő gépem sokáig meg lenne, a bővíthetőség jó dolog, bár én nem szeretnék olyan széles objektív parkot beszerezni. Használt piaci oldalról nézve, azonban úgy látom, hogy az oly, pana, sony hármas forog leginkább. Ez is egy megfontolandó szempont. -
sebgutkopf
őstag
válasz
Mercutio_ #47086 üzenetére
Ezt a "csak a használt piacról vásárolunk" módszert kicsit nehéz megértenem. Valaki csak megvette azt az obit újonnan, akitől meg akarod venni és ő az új árát fizette meg. A gyártó számára az a vevő, aki a kasszánál fizetett, őt tartják fent a rendszert és nem a másod és harmadsorban álló vevők.
A traktor 20/1,7-et én kilőném, mert azzal nem lehet videózni, így teljes értékűen használható obinak 2014-ben nem tudom elfogadni. Az új ára ennek ellenére se 70k.
25/1,8 - 35/1,8 oss (stabilizált)
45/1,8 - 50/1,8 oss (stabilizált)
Boltban azonnal megvehetőek akár oly, akár sony vonalat nézünk.A 14-esnek nincs megfelelője, de valahogy az az érzésem, hogy ez az obi csak azért örvend relatív népszerűségnek, mert olcsó és nem azért, mert mindenki ezt akarná valójában. Az ekv 28mm nem egy igazán izgalmas látószög. A szegény ember 12/2-jének nevezni meg kissé sánta lévén a 28mm az sose lesz 24mm. Funkcionálisan nem igazán érdekes, amire jó bizonyíték volt az olcsó megjelenés után megvett sok 14/2,5 nagyon hamar a használt piacon kötött ki, mert mégse volt a vevőnek elég izgalmas.
A 28mm-t az összes standard zoom lefedi. A 2,5-ös fényerő annyira nem különleges, hogy óriási előnyt biztosítana egy zoom-hoz képest. Annyira meg nem kell fix fetisisztának lenni, mert van az a helyzet, ahol a sok fix bőven hátrány egy zoom-al szemben.Azt nem vitatom, hogy az mft érettebb rendszer mint a E-mount. De azért ne legyünk szemellenzősek nem csak az mft rendszerben találhatja meg az ember a számítását. Ez nagyban függ az igényektől is és el kell fogadni, hogy másnak más lehet az igénye.
Ha mft-s lennék, akkor tuti az alábbi 2 obis szettet használnám: em10 + 12-40/2,8 + 45/1,8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged