Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Mercutio_ #47086 üzenetére

    Ezt a "csak a használt piacról vásárolunk" módszert kicsit nehéz megértenem. Valaki csak megvette azt az obit újonnan, akitől meg akarod venni és ő az új árát fizette meg. A gyártó számára az a vevő, aki a kasszánál fizetett, őt tartják fent a rendszert és nem a másod és harmadsorban álló vevők.
    A traktor 20/1,7-et én kilőném, mert azzal nem lehet videózni, így teljes értékűen használható obinak 2014-ben nem tudom elfogadni. Az új ára ennek ellenére se 70k.
    25/1,8 - 35/1,8 oss (stabilizált)
    45/1,8 - 50/1,8 oss (stabilizált)
    Boltban azonnal megvehetőek akár oly, akár sony vonalat nézünk.

    A 14-esnek nincs megfelelője, de valahogy az az érzésem, hogy ez az obi csak azért örvend relatív népszerűségnek, mert olcsó és nem azért, mert mindenki ezt akarná valójában. Az ekv 28mm nem egy igazán izgalmas látószög. A szegény ember 12/2-jének nevezni meg kissé sánta lévén a 28mm az sose lesz 24mm. Funkcionálisan nem igazán érdekes, amire jó bizonyíték volt az olcsó megjelenés után megvett sok 14/2,5 nagyon hamar a használt piacon kötött ki, mert mégse volt a vevőnek elég izgalmas.
    A 28mm-t az összes standard zoom lefedi. A 2,5-ös fényerő annyira nem különleges, hogy óriási előnyt biztosítana egy zoom-hoz képest. Annyira meg nem kell fix fetisisztának lenni, mert van az a helyzet, ahol a sok fix bőven hátrány egy zoom-al szemben.

    Azt nem vitatom, hogy az mft érettebb rendszer mint a E-mount. De azért ne legyünk szemellenzősek nem csak az mft rendszerben találhatja meg az ember a számítását. Ez nagyban függ az igényektől is és el kell fogadni, hogy másnak más lehet az igénye.

    Ha mft-s lennék, akkor tuti az alábbi 2 obis szettet használnám: em10 + 12-40/2,8 + 45/1,8

Új hozzászólás Aktív témák