- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #56915 üzenetére
Tetszik ez a flame, ami megy a mostani-előző rendszerem és a leendő között
De felesleges. Tök más a kettő, ahogy mindketten tudjátok is.
Az elvem egyszerű: az Olympustól megkapom azt, ami rá van írva és elvárhatok tőle. 16MP, zaj olyan amilyen (dpreview stb, rahedli mintakép a neten), cserébe pofám leszakadt, milyen pontos az arcfelismerő alapú fókusza. A 800 meg egy tükrös behemót, a baj nem ezzel van, hanem ami minden tükrössel: szar a fázisalapú fókuszrendszer olyan üvegpalettához, aminek a fele shiftel és ez lehet, korábban, a régi 6-8-10-12-16 megapixeles időkben rohadtul nem számítottak (sok fotósnak ma sem, mert vagy vak, vagy igénytelen), de 36-nál nagyon is, mert nem azért vesz az ember ennyi megapixelt, 820-ért újonnan, csak vázat, meg rá üveget többszázért, hogy utána az rájöjjön, az AF egy kuka ehhez a felbontáshoz, az egészalakos modellt meglőve, belenagyítva, jön a homály.
Ismétlem, ez inkább technológiai hátránya a tükrösöknek, nem blame-elni akarok bármilyen Nikon v Canon vagy Pentax stb. egyéb tükrös vázat.
Csak kapjam azt, amiért fizetek, és 1.x millió HUF kint sem aprópénz már egy németnek (bár tény, hogy apróbb, mint nekem mondjuk). Ezért már elvárhatom, hogy az AF ultra tű borotvára lőjön minden üveggel, amit rácsavarok (most itt nem az utolsó szutyok optikákról beszélek, meg a konverteres bohóckodásokról, hanem a többszázezer Ft-os Nikkor 85 1.4G-ről, 1.8G-ről, 50 1.4G, 1.8G, Canonnál ott a 24-70 f/4L IS USM díszpinty, L-et rá mert rakni a Canon arra az ipari hulladékra, ami akkorát shiftel rekeszelésre, L-es professzionális létére, hogy komolyan azt hiszem, a Canon teljesen hülyére veszi a felhasználóit és még sorolhatnám, a lista hosszú). Csak hogy értse, aki nem tudja, mi a focus shift: [link] (Mert rájöttem, sokan nem tudják. Azt hiszik, az AF rendszerhez van köze. Dehogyis. MF-nél is jelentkezik).
Az OM-D E-M1-et kézbe vettem a 75 1.8-cal, kimentem kedvenc kis modellemmel kis őszi géptesztes fun-ra és 10-ből 10-szer így talált be a fókusz az arcra, szemekre, hát pofám leszakadt. Mindezt keresőből is, csípőből is (kihajtható kijelző), vagy talajszintből is félalakoztam fel, ahogy ül egy padon, aaaaa bakker csak vigyorogtam egész idő alatt, úristen, mi történik, hogy minden kép sikerül.. A zaj kicsit ünneprontó, de kicsi a szenzor ugye, viszont megtanultam szűrni szépen és ez így nekem elsőre azt mondom, több élvezetet okoz ötödannyi pénzért, mint a tank a tank üvegekkel, ami néha félrelő.
Az Oly teszi a dolgát, na. 2-3 év és szépen beverik a tükrös gyártók koporsójába a szöget a milcek, úgy fejldődnek a szenzorok, a félvezető ipar.
Sony A7R lett volna az első, D800-hoz hasonló felbontást kínáló üveg, de a szenzora gyengébb (valami miatt), illetve az első redőny mechanikus és a pici vázat hajlamos berázni, ettől zeng a net. A kisebbik tesó A7-et próbáltam Sony mintaboltban egy órán át lődözve a Westendben a sok hülyeséget, annak is gyengébb a szenzora, mint a D600/610-é, én nem tudom, hol cseszikéli így el a Sony, holott ő gyárt szenzort a két említett Nikonba, de zajban mindegyik Sony szarabb. Az A7-ek pedig irdatlant laggoltak EVF-ben, kezelés abszolút nem reszponzív (tele laggal az is), úristen, hol az instant reakciók ?
A kis Oly-t kézbe vettem és abszolút laggmentes EVF, full instant gombok, kezelés, atomprecíz AF, hajjaj. ÉLMÉNY. Nem szenvedés, hanem ÉLMÉNY volt vele lőni és az eredmény is váóóó. A Sony-snak pedig megköszöntem a próbát, azt is úgy kellett kikönyörögnöm, az Oly meg két kézzel rángat be, hogy teszteljem 1 hétig a váz+obi kombóikat..
Hogy ne legyen flame, vagy ne folytatódjon: csillió + 1 előnye van az említett tankoknak a kis Oly-kkal szemben. De nekem egyikre sincs szükségem
Nem low light-ozok, nem gyorstüzelek, nem intenzív követőfókuszos sportfotós vagyok, nem természetfotós, semmi ilyen. Szóval peace minden tükörbarátnak, nekem mások az igényeim, ennyi. (És erre most kellett rájönnöm sajnos).
Na meg nem vetetem magam többször palira sem a CaNikonnal.. -
hibavissza
veterán
válasz
Mercutio_ #56909 üzenetére
Milyen érdekes. Az összes ex dslr user ismerősöm (2, velem együtt hárman
) azért váltott tükrösről mft-re, mert megunta a copkodást a fókusszal. Nem azért mert kisebb/olcsóbb/könnyebb/bármi. Persze egyikünk sem pro vázat használt pro üvegekkel, így a mintavétel ez irányú minősége is szegényes.
Egy évben kb. két alkalommal hiányolok egy normálisabb követő fókuszt. Egy nagyobb dinamikájú szenzort viszont nagyon hiányolok. Annak ellenére, hogy semmivel sem lennének tőle jobb képeim -
Lassú Víz
addikt
válasz
Azért ahogy a Leica "továbbítja a filmet" az beszarás
Egyik gép sem adja azt az érzést amikor kézbe fogod. Jók ezek a találkozók, mert nincs az a tecső teszt vagy pixelkukkoló oldal amit olvasva megfogalmazódik benned egy ilyen életérzés. Sőt előszeretettel kifigurázzák, hogy csak egy piros pötty amivel több mint valami kifutott váz. Hát nem
. Egyértelmű, hogy nem tudom megfizetni, de nem sajnálnám érte a pénzt ha lenne miből.
-
jmakk
őstag
válasz
Vázra én sem szeretek sokat költeni, tudván hogy másfél éven belül már felét sem éri. Ezért nincs X-T1-m. Az E-M10-t még újan vettem, de az volt az utsó. Fél év után adtam el és annyit buktam rajta, mint amennyiért az X-A1-t használtam vettem. Nem hiába, aki madgie tetteit követi, az készüljön fel a vele járó "sales krach"-ra is.
-
válasz
Mercutio_ #56909 üzenetére
"Szintén ott (is) leírta, hogy volt nála 2 hétig egy E-M1+75/1.8 kombó, és piszkosul bejött neki, egyetlen gondja, hogy képminőségben elmarad pixekukkolva a D800-tól."
oké, de tudható, hogy ez így van bármelyik szóban forgó cuccal. és igen, af-ben is. el kell dönteni, hogy mégis oké a képminőség és az af, vagy sem. de hiába hasonlítgatjuk milliárdszor az egyes milc-eket, az olyan értelmetlen különbségek, hogy van-e aa filter meg 0,00000001 másodperccel gyorsabb a fókusz, nüanszok. a d800 egy tök más állatfaj. ha kell az a tudás, nincs más. ilyen egyszerű.
-
válasz
Mercutio_ #56898 üzenetére
jó, gyerekek, ez rohadt unalmas. először is, minden dolog, amiről itt megy a szájtépés, tudható, le van írva, tesztelve. a d800/d810 jelenleg a legjobb elérhető képminőség középformátum alatt. a vázak fókuszrendszere is abszolút top, talán csak a puffer/sorozatsebesség miatt nem az abszolút top.
biztos, hogy van, akinek érdekes, hogy egy innen jövő user tánca milyen lépésekből áll, de a helyzet az, hogy tudható, hogy mik a fázisok. fellelkesedés, bevásárlás, rájövés, hogy ebben azért rosszabb, továbblépés, majd goto 10.
teljesen értelmetlen kérdezgetni, hogy melyik oly mft vázban van vagy nincs aa szűrő. tök mindegy. ja, és azt gondolnám, hogy ha valakinek olyanok az elvárásai, hogy csak na, hogy d800 és pro üvegek, akkor azért utánaolvas a dolgoknak. akkor pedig végképp fölösleges a tánc, mert vagy mégsem olyan hűde fontos az xy és képes kompromisszumot kötni és ezt képes eldönteni. vagy nem.
de segítek, hogy megelőzzünk egy több hónapos koreográfiát:
- az mft szenzor a d800-éhoz képest szar
- az mft követő fókusz és a fuji fókusz a d800-éhoz képest szar
- igen, a samsung és sony is
van még kérdés? -
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_ #56755 üzenetére
"MM közli, hogy ha nem veszem át a csomagot 2 munkanapon belül azt a vásárlástól elállásnak veszik és majd visszautalják a vételárat
"
Miért nem utánvéttel kérted? Akkor biztosan megpróbálják kézbesíteni.
(Én kicsit sem bízom a postában, mert amit nem utánvéttel kértem azt szinte sosem hozták ki korábban.
Ha pedig már fizettem a házhozszállításért, akkor nehogy már én menjek postára sorbaállni a csomagért. Magyar Postát beszántani, helyét sóval behinteni ... )
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #56757 üzenetére
Hja, valami MPL Futár a nevük, de a Magyar Postához tartoznak.
A Vatera "Vaterafutár" oldalán például ha regisztrálod a csomagod előre, aztán kinyomtatsz egy lapot és azzal adod fel, akkor egy ezresért másnap délelőttre elvisznek bármit 2kg-ig, 50ezres értékbiztosítással. Ha utánvétet is kérsz, akkor az átvétel napját követő munkanap délután már a számládon a pénz, tehát hétközben akár 48 óra alatt lebonyolítható velük egy utánvétes adás-vétel. Szokás szidni a postát, de nekem csak pozitív tapasztalataim vannak velük.szerk: annyi, hogy ha a feladó nem kéri külön az elsőbbségit, és nem Vaterafutáros, akkor a második munkanapon kézbesítenek csak.
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #56755 üzenetére
Én már elég rég használom a Magyar Posta MPL szolgáltatását, szerintem nagyon korrektek.
Ez csomagos-postás, nem fogja bedobni a munkahelyi levelek közé, ne aggódj emiatt. Várhatóan szépen bemegy a recepcióra, és megmondja, hogy Mercutio_t keresem, mert csomagja jött.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #56418 üzenetére
Dec. 4 sörözés
Menjünk ... nekem mindegy, valahol a belvárosban, fedett, fűtött és korrekt legyen, és legyen annyi hely és olyan háttérzaj, hogy attól még nyugodt hangerővel tudjunk beszélgetni. Mondjuk a Sladekbe (Erkel utca).
Jönne:
Lassú Víz
Studi
gorgo
rbalint88
Freddy76
.mf
Mercutio_
TayRolUp. Beírtam TayRol-t. És fél 6 - 6 között tudok érkezni. Bedobom a talisba is, ott könnyebben megtaláljuk.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #56560 üzenetére
ja, az oly menüje tényleg gáz, de sokat nem kell matatni benne szerencsére... a gyorsmenüje cserébe tökéletes. Pana meg nem csak af-ben jó, manuálozni is sokkal könnyebb vele
az oly kijelzőjén túltekertem a fókuszt, utánna vissza, és amikor úgy éreztem a legélesebb exponáltam. pana keresőben viszont mindíg pontosan tudom hol az élesség... amúgy színek: ma-tegnap nálunk brutálisan havazott egész nap, ki is mentünk egyet képelni, és ezúttal kimondottan elégedett vagyok
-
Gondwana
addikt
válasz
Mercutio_ #56560 üzenetére
(De ugye, itt van még Mazsi?)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #56553 üzenetére
amikor állítani kell valamit, még mindíg agyalok, hogy "most akkor mit is kell nyomni meg merre?", de lassan megszokom a számomra fura, lassú, animáló gyorsmenüt, a vázon szétszórt gombokat (oké, ebben a felső kategóriás nikonok verhetetlenek
), a pana színekkel is ki fogok békülni sztem, legalábbis, amíg nem váltok vissza majd egyszer oly-ra
, cserébe vannak vitathatatlan előnyei, a nagy evf + forgatható érintőkijelző olyan szabadságot ad, ami után az e-p1-et meg a gx1-et szenvedés használni
viszont a minőségük lehetne jobb, pl. a 60d-ben lévő kijelző b*romira jó, egy olyant elnéznék a g3-ban is, akár kisebb felbontással is...
mano42: mint írtam júzer error volt
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #56267 üzenetére
a fények tényleg elég csúnyák most, de amikor a tesóval megyek ki kattogni, mindíg rá kell döbbenjek, hogy az ő fotói még így is tök jók, az enyémek meg
a képi módok meg nálam nem játszanak, kezdetektől fogva csak raw-ozok.: JuSzT :.: VF-2 e-p1-re nem jó, és én is gondolkoztam azon, hogy beszerzek egy e-p2-őt, + rá egy evf-et, de így drágábban jöttem volna ki mint a g3-al, ráadásul csak keresőben lett volna előrelépés, szal úgy tűnt nem éri meg
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #56231 üzenetére
Nekem az új belga is jó, de jelzem, hogy a legolcsóbb sör 750huf/0.33l. Viszont nem borsodit mérnek!
(és odabent fém és üveg felületek dominálnak, ki meg már nem ülünk asszem). Ezt ott lőttem (kint). -
válasz
Mercutio_ #56208 üzenetére
valóban félreolvastam. szóval akkor valójában ő szeretné letörni a nepper-árakat, hogy egy-egy jóember minél olcsóbban juszthasson egy-egy alkatrészhez. milyen figyelmes!
anyhow, elmondtam erről az angol g6 kiteknél is a véleményem és most is megteszem. legalább a tayrol-féle 2 hetet bírja ki mindenki!
(indítványozok egy új mértékegységet: várok egy tayrolt, aztán eladom)
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #56173 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy aki azért vette , hogy egyből eladja, mint én, az most hirdeti.
Aki használni vette, az valóban jó ideig nem talál kis ráfizetéssel alternatívát rá.A PL7 nem lesz iszonyú kelendő, még akkor sem ha kifut a PL5.
Ergó marad a használt EM5, de az is max tavaszra megy le 100 körülre, és akkor is kétszer annyi mint a most árul ÚJ pl5. De ez csak szenzor alapú hasonlítás. Ha valakinek kell kereső, akkor jobban jár az EM5-tel.
-
Studi
veterán
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #56046 üzenetére
Az állványkeresésemet megoldotta a blackfriday, Advesphotonál berendeltem egy ilyet. Ebből a típusú állványból még a Weifeng 6615 jöhetett volna szóba 16k körül ebayről, de a kedvezménnyel 24k lett így a vége a Siruinak, ennyit már nem sajnálok érte (és remélem hosszan ki is fog szolgálni)
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #56040 üzenetére
Nálam a meglévő obipark is szelektál, sajnálom is, hogy a MM-ben nem volt ezüst E-M1. Ha valakinek van egy otthon és feketére cserélné...
Meg én apám Zenit-E-jén nőttem fel, tetszik ez az ezüstös színvilág. Tetszett az E-M10-esen is.
gorgo: de addigra meg már lesz szebb-újabb-jobb, és akkor arra kell várni, míg annak lemegy az ára. Venni kell valamit, aztán használni.
-
Novics
senior tag
válasz
Mercutio_ #55817 üzenetére
Nekem is valami ilyesmi rémlik, hogy az újat csendesebbnek mondtátok. Mert a hangja kb pont nem érdekel.
Ez tűnik rossznak. Mondjuk gyanús, hogy csak 1 ajánlat jött csak rá. Azért kíváncsi vagyok mennyi lesz a vége. Most sajna még a Pentaxban áll a pénzem, bár 2 manuálra már van vevő, de nem is azok a drágák...
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #55796 üzenetére
"Egyébként ez is inkább az MM akciója volt, mint az Oly-é."
Ha jól sejtem a Mintaboltot üzemeltető cég a kvázi hivatalos importőr is, az árak azonossága is arra utal, hogy egy forrásból szerzi az árut a Mintabolt és a MM. A "személyi változások" is alátámaszthatják nyilván a jó kapcsolatot. Szóval ezt tekinthetjük az Oly akciójának is, még ha nem is a Mintaboltban zajlott.
Üzletpolitikailag nem rossz lépés egy ilyen, szélesebb kör által látogatott kereskedői láncon lefuttatni egy rendszert népszerűsítő akciót. -
cdl
senior tag
válasz
Mercutio_ #55735 üzenetére
Na, győzött az erőszak egyelőre
Megváltoztattam a rendelésem, ha elfogadják, 12-40-el fog jönni az EM1.
Most már csak egy 12-50 kellene kipróbálásra, hogy össze tudjam vetni, mennyivel rosszabb.
Hátha az Én igénytelen lelkemnek elég lenne az is.
Szóval nincs véletlenül Valakinek itt Debrecenben és környékén kölcsön Oly 12-50-e?
A 12-40-et már ketten is megvennék, az nem fog rajtam maradni, úgy néz ki. -
Tin_Shield
őstag
válasz
Mercutio_ #55688 üzenetére
Végülis nagyságrendileg akkora lenne GX7+12-40 mint a Fuji XE1(2)+18-55 kombó, és erre nem szoktak a Fuji júzerek panaszkodni.
A reggeli csörte után óvatosan írok ilyet, de nekem az XE széria a kisebb fixekkel adja magát, a GX7 fogása viszont szerintem jobb, szóval akár rendben is lehet. Ki kell próbálni, ha máshol nem az Oly Mintaboltban, és ha bejön a kombó leadni a rendeléstSzerk: Doom-nak ment volna a válasz
-
Doom
aktív tag
válasz
Mercutio_ #55688 üzenetére
Igaz, ezért őrlődök én is. Kellene nagylátó, ami 14 alatti, szeretnék fényerőt, ami esti fotónál jön jól (meg esetleg beltérben), javarészt tájfotózni szeretek, ezért jutottam a felsorolt opciókhoz. Árban közel vannak egymáshoz, ha a használt árakat is nézem. Nekem is jobban bejönne a 12-35, de hát az nincs akcióban, miként a 12/2 se, pedig utóbbi Oly.
Lehet, hogy berendelem, aztán vagy elállok a dologtól 14 napon belül, vagy eladom a használtpiacon, ha nem jön be. -
válasz
Mercutio_ #55670 üzenetére
Használtan a Metz is van olcsóbban. Szóval az Olympus általában dupla áron van, mint a Metz. És a 24-es mérete egy ilyen kis rendszeren elég komoly előny lehet, ha nincsenek nagy igények.
Én nagy Metzet használok, 48-ast, 30-ért vettem használtan, az már tényleg minden létező extrát tud, beleértve a HSS-t, a teljes távvezérlést és a fény előnézetet is. Cserébe még nagyobb behemót
-
immi77
tag
válasz
Mercutio_ #55670 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Még hezitálok a vakun egy sort. Az FL-36R jobbnak tűnik, szerencsére egyik sem túl nagy a PL-5-re ránézésre. Elkezdem a vadászatot a használtpiacon.
METZ 24-es 18 újonnan, nem tudom használtan még nem láttam, csak a nagyobb testvéreit, de ha lehet elkerülném, hogy behemótot csináljak egy kis milcből.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest