Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mercutio_ #67086 üzenetére
ugye attól függ, hogy mit ajánl... de igazából nem kell ezt magyarázni, majd látszik a statokból, hogy működik-e. ez olyasmire is figyel, hogy tartalomhoz kapcsolódó fórumtéma-e, mert ha igen, akkor azt ajánlja, hogy olvasd el, amihez hozzászólsz. meg van egy szabadon konfigurálható tömb, hogy mit és milyen szempontok alapján ajánljon. a felső 4 statikus izé ehhez képest semmi, de persze azt is lehet majd okosítani.
-
eeXaa
addikt
válasz
Mercutio_ #67043 üzenetére
"Ez a f*cker meg explore nagyon motívál azt látom, de szvsz ha bazi nagy is, de játszótér." ...az v. nemaz, annál jobb, reálisabb viszhangot sajnos nem kapsz máshol, hacsak tényleg nem pályázol, versenyekre, munkákra... nekem ez az egész csak egy hobbi a sok közül, bőven elég így ahogy van..
-
eeXaa
addikt
válasz
Mercutio_ #67036 üzenetére
...nem pályáztam soha semmire, szval lehet igazad van
...az mindenesetre ad némi elégedettség érzést, hogy a flickr follower-eim negyede FF gépes exproled több tízezres, rendszeres nézetséget generál... szerencsére ehhez mérve nagyobb realitással tudom megítélni, hogy milyenek a képeim, mint ami alapján itt a fórumon kapott válaszok többségéből gondolnom kéne magamról...
...de ki tudja... lehet veszek egy Stylus 1 et, és babérokra török... -
DanielLong
senior tag
válasz
Mercutio_ #66991 üzenetére
Ahh, szerintem 5X-os zoomnál nagyobbat nem is használtam... Egyébként egy objektív zoom átfogását úgy kapom, hogy a kisebb számot osztom a nagyobbal, mondjuk 14-42 esetében 1X-3X -os a zoom átfogás?
Egyébként pl egy Pana G3-al azonos képminőséget DSLR kategóriában mennyiért lehetne megkapni? Józan paraszti ésszel arra gondolnék, hogy az m4/3 az újdonság, ezért DSLR gépek között olcsóbban lehetne azonos minőséget kapni.
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #66989 üzenetére
vitatkoztam egy sort már, de ennyit tényleg nem ér az egész...
Vannak jó fotók a soklájkosok között (a ködös-hidas nyerésesélyes például), nem akarok ennél jobban rápörögni a témára...
Nem is a nyeremény, meg a győzelem, ami b@ssza a csőröm (tényleg van még pár nagyon jó kép), hanem például az, hogy pont ezzel a reggeli lájkvadászattal előzött be az a csaj -
DanielLong
senior tag
válasz
Mercutio_ #66987 üzenetére
Eddig egy Pana Lumix DMC-TZ4 volt(van). Átfogása 28-280mm. Szerintem egy kitobi is tökéletes lenne a számomra kezdésképp.
Egyelőre szeretnék olcsón nekivágni a dolognak, mondjuk egy G1 vagy G3 + obi párossal és aztán, ha megtetszik a cucc akkor lépkednék felfelé, akár a mostani kompaktot is eladnám. -
DanielLong
senior tag
válasz
Mercutio_ #66977 üzenetére
Ha jól értem akkor a sötét témákhoz kéne drágább obi (gondolom a jobb fényáteresztő képesség miatt - ez a kisebb F érték, ugye? még lusta voltam egy gyorstalpalót megnézni... ) A nappali, fényes környezethez milyen obit ajánlanátok? Van univerzális, mindkét témában helytálló obi egyáltalán? Bocsánat, ha nagy sületlenségeket kérdezek, cserélhető objektíves gépek világa egyelőre még homály.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Mercutio_ #66359 üzenetére
Nem mindegy, hogy nagy multi, vagy kis kft, anyacégnek szállít vagy máshova is.. nem hiába van 5 éve ugyanaz az ügyvezetőnk, az előbbi kettő gyorsan váltotta egymást...
De tényleg túl elkanyarodtunk.
Gép ajánlatot köszi mindenkinek, a Panasonicot tovább terjesztettem ügyvezetés felé.
(és akkor ki tudom próbálni a 12-32-t)
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #66170 üzenetére
Aaaa ok, thx. (Akkor úgy van, mint Oly-ban).
@ ROBOTER: ACR jelzi a torzításkorrekciót és nem is enged korrigálni még tovább kézzel (maga a PS már igen, de előtte az ACR nem). Viszont CA-t enged korrigálni és néha magentát illetve zöldet korrigálok is vele. A váz szerintem CA korrekciót ha alkalmaz, akkor nagyon gyengét.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Mercutio_ #66170 üzenetére
Valszeg az is van, mert beszámolók szerint az M1 is végez CA korrekciót Pana obin, és az M10 is azt a feldolgozó motort kapta
-
szpetri
tag
válasz
Mercutio_ #65859 üzenetére
Nem nagyon értem, miért temetjük a 14-45-öt.
Nekem ilyen van. Nemrég le akartam cserélni egy 14-42 PZ-re, hogy kevesebb helyet foglaljon a táskában (merthogy kell egy alapzoom, bár a ritkán van fent gépen a két fix mellett).
Néhány próbakép után nagyon gyorsan úgy döntöttem, hogy inkább marad a "nagy és nehéz" 14-45.
Nikon 18-105-ről átszokva nagy előny lehet még a fizikai OIS kapcsoló is.Az új 14-42 hozza ugyanazt a képminősséget?
Ill. annyival olcsóbban megy használtan? -
qpakcovboy
őstag
-
silmatauki
őstag
válasz
Mercutio_ #65769 üzenetére
"Pentax mondjuk még a limitedekkel se az a méret és súlykategória."
Világos… csupán azért említettem egy lapon a kettőt, mert mindkettőnek (E-M5 2 és K3 II) van high-res módja, amit nagyon jól ki tudnék használni panó és hasonló fotózásnál.
Ez utóbbi érdekelt az Olyn, bár olyat úgyse vennék a kisebb szenzor miatt (a Fuji komoly árnyék-tartalékai elkényelmesítettek). A Pentax hi-res módja viszon egész jó kritikákat kapott (eddig), és az obijainak a legnagyobb részét is fel tudnám rakni a Fujira (teljes kézi fókusz- és apertúravezérléssel), szemben mondjuk a Canon vagy Samu obikkal, meg persze az m43-okkal. Plusz az ára sem olyan húdemagas (a hasonló felsőkategóriás APS-C konkurenciához, ill. persze az E-M5 II-höz képest).
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #65725 üzenetére
Ő is tanulni akarja ?
Amúgy hamar a kezükhöz ragadna. Szokatlan lenne egy tükrön nevelkedett embernek az, hogy az AF 10/10 nonstop@ MrChris: annyira nem rossz ahhoz képest (a bokeh), szerintem a Canon-Nikonoknál szebb. Bár én most 1-2 Sony üveg bokeh-jába vagyok belehullva, pont az, amit szeretek.
De nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni.. nem fogok kütyübuzulni..
-
Balinov
titán
válasz
Mercutio_ #65666 üzenetére
Koszi Merci! Ugy nezem, 1/2/3 pakkos kiszerelesben is van, sztem egy 1,max 2 pakkosba beruhazok meg nyaralas elott
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #65585 üzenetére
A pasija előtt még gátlásosabb
Néha ő is lekapja, de sztem eddig egyik sem valami extra.
Más és off: ff nikonok mennyire jók szaladó kutyára? Gondolom mondjuk egy d750-ben sokkal jobb lehet a követő af, mint pl. a panákban.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #65580 üzenetére
írtam, hogy pillanatkép és ez nem kritikus topik, ezért mertem beszúrni
Parci: Hidd el én b*romi sokat gondolkodok, rengeteg ötletem lenne vele, de nagyon-nagyon rossz őt fotózni, nem szeret, nem tud és nem is akar megtanulni pózolni, minden ötletem kudarcba fullad vele, az a pár tűrhető kép ami sikerült róla is olyan hisztivel járt, hogy utánna napokig elment a kedvem a fotózástól, az élettől meg mindentől
Pillanatfotókban meg tényleg nem érzem magam otthon újabban
Studi: Köszi! Felfele nézős első blikkre nekem is bejött, másodikra már kevésbé
zolko74: követem őt flickr-en, van pár nagyon jó fotója
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #65477 üzenetére
Nem tudom, asszem poljot
jmakk: nekem semmi gondom ha pihés itt ott, egy bizonyos helyen kissebb bozótot is elviselek csajoknál, de a férfiak nagyja nem így gondolja, ezért lehet leretusálom később
Addigis nesze, gyönyörködj!
-
szpetri
tag
válasz
Mercutio_ #65402 üzenetére
Annyival tágabb, hogy a teljes arc beleférjen, még szerintem elfért volna úgy, hogy kiszúrja az ember a cukrot az ajkakon.
A koncepció kidolgozással egyet értek, de nekem ebbe nem feltétlenül tartozik bele a mindenáron smink. Itt nagy jelentőssége van a "felület" default állapotának. -
Bazsee71
őstag
válasz
Mercutio_ #65267 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! DSTE-vel teszek egy próbát, dx.com-on igen jó áron kínálják.
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #65217 üzenetére
Azt ugye vágod, hogy pont azt írtam neki, hogy ez nem fog menni?
Amit írtam, azt személy szerint jjeahh-nak írtam. Nem meglepő módon ő egyből értette is, hogy mire gondolok.
Egyesek viszont úgy látom vannak olyan egocentrikusak, hogy egy pillanatra se képesek beleképzelniük magukat más helyzetébe. Mindig minden helyzetben elő kell adni valami magánszámot.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #65085 üzenetére
Az csak hab a tortán. A primer indok a fókusz volt, hogy 160-ezerért (+ üveg) olyan atompontos AF-et kapok arcfelismerővel, közelebbi-szem észleléssel, teljes képmezőre, amit a Nikon 800e-ért (+ üveg) nem adott meg. Nyilván amúgy össze sem hasonlítható a két gép
, egy D800 és egy E-M10, de ... na, a többit már ismered
Imádom ezt a kis "játékot".
Egy nagy makro nem zavarna, ritkán lenne fent (egy 45 fixhez vagy standard zoomhoz képest). De a Roboter megoldása már nem is annyira nagy ágyúcső
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest