- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
ami miatt ez számomra érdekes:
kb. majdnem minden benne van már az 'alsó' kategóriás vázban is.
Ehhez képest nincs tér már felette. EM5 mk2 értelmesen csak műteremben használható a 40mpix módban, EM1 meg 'csak' PDAF-ben ad hozzá (helyesebben ugye sok tekintetben még el is marad tőle, mivel az új vázban több apró feature van már...).
Csak úgy hangosan gondolkodtam... -
hibavissza
veterán
Én 90%-ban nem kihajtott kijelzővel és tapifókusszal használom a g5-öt. Ez az orrban turkálás még nem jött elő. Ha belegondolok elvileg az orromnak nyomnia kéne a kijelzőt, de mégsem teszi. Nem is értem miért, de tökéletesen működik. Ha hazamegyek lemodellezem, mert elméletileg tényleg nem lehetne így használni.
-
silmatauki
őstag
"With an all new 20 megapixel Live MOS micro four thirds sensor, it will be interesting to see how the image quality performs compared to other mirrorless cameras. In Panasonic's own internal testing they found that the GX8 outperforms the Olympus OMD EM1, as well as the Fujifilm X-T1, in areas such as Resolution, Dynamic range, Signal to noise ratio, at ISO100, ISO3200 and ISO25600. "
Bár nem szoktam saját RAW-előhívás és pixelszintű összehasonlítás (a legtöbben LR-t használnak Fuji X-Trans-előhívásra, ami sokkal rosszabb eredményeket produkál, mint értő kézben a C1P) nélkül hitelt adni ilyen megállapításoknak, reméljük, tényleg igaz ez a fujis összehasonlítás...
-
sticky35
tag
A Raynox valóban nem megy rá a 45-ös szűrőmentére, ami 37-es, de eddig még mindig meg tudtam oldani hogy rászorítom az obira.
Persze step-up gyűrűvel szebb és kényelmesebb, de nekem a fényképezéshez mindig is hozzátartozott egy kis "csináld magad" barkács.
Somasz: Egyébként ha csak rövid időre kell és Budapest környékén vagy kölcsön tudok adni egy DCR250-et.
-
madgie
titán
Nekem azért elég jól bevált ez a mobiltelefonos szelfigyutáv
Merci: ez fúlfrém, kérlek
-
b.vr
őstag
csakhogy jjeahh arról beszél hogy _speciálisan_neki_ (és hogy az _neki_ mennyi pénzt ér meg, és egyszerre tudjon mindent egy stabi _nélküli_ vázon, stb) Erről meg nem biztos hogy sokat lehet beszélgetni, Ő tudja/Neki kell tudnia, és kész.
Amúgy persze a témáról általánosságban beszélve lehetne mondani miért jó a 75/1.8 (és nemrég igen komolyan volt akciózva, úgy sem olcsó, de talán ne is akarjunk sokkal kevesebb pénzért sokkal többet, bár úgy tetszett ez a "szerintem egy F1.4-es jó árú portréüvegnek sokan örvendenének mft-n"
), valamint én mind koncert, mind portré (és nem csak stúdió) témában abszolut behoznám a 40-150/2.8-at és a 35-100/2.8-at (ezek persze nem olcsóak, de még mindig nem Nocticron árban vannak, persze nem is kiváltják hanem mást tudnak (kicsit egymáshoz képest is), aki használt már ezekben a szitukban jó minőségű zoom-ot az tudja ezt értékelni)
(#65212) jjeahh: a "nem is érdemes tovább feszegetni"-t arra írtam hogy azt innentől kár közösen feszegetnünk hogy speciálisan Neked mi mennyit ér. Te tudod, Te dolgod.
-
hegyimorc
senior tag
"A pana GM1 (204g) tulajok kedvence lesz állványos tájképeléshez.
"
A vicc az, hogy azon a vázon sokkal kényelmesebbek a nagyobb obik, mint a közepesek. Pl a 75-össel szívesebben fogtam, mint a 45-tel, mert a 75 minden vázon nagy és ott már úgy is az obit fogod, de a 45-ös fogni kicsi, kicsinek meg nagy
-
Studi
veterán
-
törölt tag
Így van, 4-5 évig tanul valami közgé vagy hasonló egyetemen a sales-es és a marketinges azért, hogy utána beállva egy ilyen céghez, sok éves tapasztalattal végül eljusson egy vezetői-döntésképes pozicióba és döntsön arról, hogy a rengeteg fícsörből, amiről már tudnak és a fiókban van, gyártásra készen, éppen melyiket ne ikszeljék be a nagy A4-es lapon, erről órákat képesek előtte vitatkozni meeting-en, körbeülve az asztalt, nézve a konkurrenciát, a céges stratégiát, stb, utána még 2-3 meeting erre, hogy akkor mit is kéne kihagyni, amit majd jövőre el lehet adni "innovációként" - és majd AKKOR mit lehet kihagyni, hogy AZUTÁN innovációként eladják őket, melyik lépés mennyit hozhat a konyhára a piaci trendek alapján és még hasonló n+1 ostoba gondolat - és még mondja valaki, hogy a pénz mozgatja a világot. Ja, csak nem a jó irányba.
Na, szóval rohadjon meg mind, Nikon és a többi is, hogy anno nem tett előbbi sem a D800-ba egy kihajtható-forgatható kijelzőt, vagy instant, milc-szerű fotózást kontraszt alapú fókusszal, tükörfelcsapással - francnak vár több másodpercet a képek között LiveView-ban ...
a milccel meg darál az ember (még egy 36MP-s A7R-rel is) egyenként nyomogatva az expógombot..
Szóval "valami" nagyon el van qrva a világban.
De a válság jó erre, hogy lebüntesse a gyártókat anyagilag, mert vagy bezárják a boltot, vagy eladják, ami elég nagy sokk szerintem mindenkinek, aki ott dolgozik, de még a (többségi részvény-)tulajoknak is az lehet egy kényszer lépés, vagy elindulnak előre menekülni és "innoválnak" - azaz beszüntetik a "mit ne tegyünk bele" csoportot, kirúgják a pár dilettáns fa**t aki a világ trendjét követve ki-ki hagy ezt-azt egy gépből és elindulnak a szent grál irányába, átlépve 2-3 polcon lévő, kisebb "fejlesztést" tartalmazó prototípust, amit végül mégsem dobnak piacra, hogy fedezze a kutatás-fejlesztés költségeket, mert nincs rá idő, hogy 1-2 ilyen kisebb lépcsős változtatású modellel életben tartsák magukat, kell a v3 prototype, amiben szinte minden megvan és amit csak 10 év múlva akartak kihozni, de inkább kihozzák már most, hogy nagyot szóljon és nagyot hozzon konyhára.
Hát a k* élet
Btw, ezért nem fogok M5 mk2-t venni, mert ő is egy ilyen polcról leakasztott prototype szerintem és nekem spec nem durran az M10-hez képest semekkorát.
-
scarabaeus
őstag
A múltkori képek is tetszettek, ez is tetszik. 45-ös van, lehet, hogy átnyergelek erre.
Csatlakozó kérdés: ahogy most körbenéztem a 45-öst, valamelyik belső lencsetagon van egy porszem (ha az objektív előlapjára fókuszálok, mint ezen a képen, akkor homályos, mivel nem a frontlencsén). A képalkotást nem rontja, még csak a bokeh köreit sem. Ezenkívül annak az elején letekerhető műanyag gyűrűnek az ezüst festése egy helyen megkopott. Mennyit vonhat le ez az értékéből a patikatisztaságú, kézzel sosem érintett használt 45-ösök árához viszonyítva? -
ROBOTER
addikt
Egy picit érthetőbben ez a bajom a stop-downnal kézből, nehéz terepen makrózásnál:
A manuális fókuszálás pontosságát méréstechnikai alapon két tényező korlátozza: a kereső felbontása (ez OVF-re is vonatkozik) és a szemünk képességei. 16 megapixeles kép lesz a végső, miközben 0,5..0.8 megapixeles képet nézünk a keresőben, és még azt sem használjuk ki mindig a szemünkkel.
Ez a hiba rekeszelve fotózással 100%-ban áttevődik a végleges képre. Beugróblendénél viszont minél nagyobb a nyitott rekesz és a munkarekesz különbsége, annál kisebb a végleges életlenségi hiba az eredetleg élesnek kívánt tárgyrészleten.
-
ROBOTER
addikt
Majd elmegyek veled egy fotós cselendzsdéjre, ahol bokrok alján kell kézből dögöket fotózni. Mindketten készíthetünk kézből 20-20 képet, én beugróval, te stop-downnnal vagy nyomógombos beugrasztással, és utána megszámoljuk, melyikünknél hány kifogástalanul fókuszált kép született.
Nem, én pontosan nem rekeszelve (stop-down) szeretek élesre állítani. Hanem nyitott blendével.
Nyilván ennek egy focus-stackingnél, vagy egy nem mozgó tárgy + állvány használatánál kisebb vagy semmi a jelentősége. De az én stílusomban a halál, ha nincs beugró.
-
ROBOTER
addikt
Az utolsó dolog amit vennék, egy 200mm eq. tele-makró beugróblende nélkül. Az AF nélkül megélnék, de blende nélkül nem.
Tudom, volt szó arró, hogy lesz elektronikus Samyang, de szerintem ez legenda marad egy darabig.
Ha viszont kijönne egy AF + Blendés 100-as obi, az a rendszernek is jót tenne tele vonalon. Én sajnálom, hogy a Pana 150/2.8-at elvetették, pedig eléggé előrehaladott volt a tervezés. Főleg, ha kompatibilis lett volna a telekonverterrel!
-
törölt tag
Egyetértek, a fényerőt mondjuk szeretem (amihez meg üvegméret kell sajnos, legalábbis frontlencsénél mindenképpen), de .. a sunyik amúgyis tökhülyék. 24 megapixelen ők gyártanak szenzort a saját A7-ükhöz is és a Nikon D600/610-hez is. A Nikonok hülyére verik szenzorban a sunyit.
A 36 MP-s D800 vs A7R-nél dettó ez a helyzet, a sunyi tényleg nem tudja rendesen kiolvasni a saját szenzorát ? Rendesen zajosabbak, a kis bázistávolság miatt meg a mikrolencsék eltolásával sem sikerül teljesen korrigálni a túl lapos szögben beeső fényt a szenzor szélén és jönnek a színi hibák.. a görbe szenzor más üveget kíván.. a sunyi raw (legalábbis az A7 szériáé) meg még veszteségesen tömörítve is van .. a RAW ..
Obipark meg inkább legyintek...
Én is billegtem nagyon sokat APS-C-s szenzorok terén Sony és Fuji téren. Fujitól "féltem" (X-Trans vs. Adobe, AF), Sony se szenzor, se üvegpark és a kisebb 5000-es modellen nincs vakupapucs, Panáról nem akart nagyon meggyőzni senki, amit fogtam az meg úgy hmm-hmm, nem rossz nem rossz, de az E-M1 egyhetes próba lebüntetett végül
@ madgie, ja, funnak jó
-
.mf
veterán
Még az eredeti Cokin is lilul, sőt, néhány darab már önmagában is (annál még ez az ebayes darabja 400 ft-os is jobb
).
A "Formatt Hi-Tech" filterekről hallottam jókat, de az sem a filléres kategória.
Ezeket (ugy. cokin p tartó, 46 és 58-os gyűrű, a 6 szűrő, plusz egy kis övre fűzhető hordtok az egész cucchoz filter-fakkal) az ebayről összevadásztam kb 5k-ért, annyiért egyetlen Cokin / Lee / Hitech filtert se kapni...Holnap délelőtt ki is viszem őket, mert nem sikerült napfóliát kapni, akkor maradnak az ND-k.
-
törölt tag
Hallottam a módszerrről, de elég volt oda egy kis DxO, aztán rájöttem, hogy az ACR legnagyobb meglepetésemre még a DxO-nál is hatékonyabban varázsolja vissza a gyári állapotot, ráadásul csak ahol én akarom az ecsettel, szóval a kép végül olyan, amilyennek lennie kell.
A többit a Topaz Labs intézi
eeaa: na ez a beszéd.
-
eeXaa
addikt
...jja, és kb. mind lényegtelen...
...elleneben, a full elektromos zár, a sokkal jobb videó, 1/8000 es zár, a csomó custom gomb, ill. kezelőszervek.. eléggé lényeges szempont lehet... a hoszú záridős zajra van valmi bizonyíték, vagy az em5 idejéből emlékezve állítod ezt?...a stabi meg,
ha lenne olyan videója az olynak mint a panának, akkor lehetne egy lapon említeni... mármint fényképnél., mennyi az előnye az oly-nak? számít az, igazán
-
Lassú Víz
addikt
Tőlem hekkelheted, de a getolympus számomra elég hiteles ebben a kérdésben.
-
Studi
veterán
Cseles. Ránézésre teljesen szabvány Oly/Pana talpa van, akkor így próbálják megnehezíteni a használatot más gépeken.
Más kérdés, hogy a nem Oly vázak mennyire vannak felkészítve arra, hogy a vakupapucson keresztül vakut kell tölteniük. Mert nem kizárt, hogy egy kicsit intenzívebb használat azért megfőzhet valamit a vázban, hisz ezek a vakuk jóval több áramot igényelnek, mint a nagyok, amik saját akkuról töltenek, és csak kommunikálni kell velük, és el kell őket sütni.
Eddig az AP csatlakozó védte a rossz helyre felrakástól az F-LM kisvakukat, de az AP most elmarad ugye. Nagyon vonzó ez a kis gyösz, kézbefogva kifejezetetten rákíván az ember, de nem biztos, hogy a GX7-en mernék egy tartóstesztet nyomni vele. -
.mf
veterán
"Vadászik, a kisebbel is (E-M10). A legjobban akkor, amikor valamit az obi közeltávja környékén fotózol. Imád elindulni a végtelenbe, hogy aztán onnan visszajöve semmit se találjon.
"
Már megbocsáss, de közelponton belül még jó, hogy nem tud fókuszra állni, azért közelpont. Amint a legkisebb fókusztávon kívülre megyek, úgy viszont már gyorsan talál fókuszt.
Sokat képelek este is, lehet, hogy csak hozzá vagyok szokva, de szerintem teljesen korrekt az OMD AF. Ne csináljunk már bolhából elefántot. Az E-PL3 után dimenzióugrás. A 20 az egyetlen lassabb obi, de még az sem olyan vészes, mint amit a pár alkalom alatt a Fujinál láttam (a nem épp filléres 56-ost külön kiemelve, az lesokkolt lassúságával és vadászgatásával. Persze mindjárt leolt Freddy, hogy én voltam béna, rosszul tartod, stb).Gorgo: "Apropó AF: xt1 + 23-as kombótól lefostam a bokámat konkrétan, kevés fényben úgy harapott az mint egy veszett kutya!"
Össze-vissza?
Jmakk: "Te meg a sunyira kacsintgatsz.
"
De ez köztudott és várható, sokszor leírtam már, hogy mi(ke)t hiányolok az OMD-ből; az egyik legnagyobb Pana-fanatikus minden előzetes jel nélküli elfudzsisodása viszont teljesen váratlan
-
Studi
veterán
Vasárnap mentünk, három után nem sokkal értünk oda. A parkolóhely keresés nem volt egyszerű, és volt egy 10-15 perc sorbanállás a pénztárnál is, de bent már szépen eloszlott a tömeg. Voltak sokan, de azért virág jócskán több volt, lehetett nyugodtan időzni egy-egy példánynál. A naplementével kicsit mondjuk elszámoltam magam, mert ott a fák között már elég kevés fény jutott. Igyekszem hamar előkotorni a képeket.
-
törölt tag
Hááát .. bár úgy lenne ..
De ismét közelebb vagyok ahhoz, hogy végképp ne tudjak belekötni
A buffert hiányolom, tehát expó után ne kelljen megvárni, míg kiírja, instant nézhessem, de őszintén, ez a fél mp belefér, utána az auto play ott tartja a képet és máris tudom zoomolgatni.
Még amit gorgo említett, belezoom után ki-zoom, meg én utálom, hogy ha tapicskolva lapozok a képek között, előhozza az overlay-t, idegesítő
De ez már csak szőrszálhasogatás, a nagyokon pl. tapicska sincs
-
madgie
titán
X-T1-re kell átírni, akkor lesz Classic Chrome (X-E2-re még nincs CC LR-ban, hiába tudja már maga a gép). Mondjuk nem 100%-os az eredmény, de nagyon faja.
Pite mondta, hogy a CC nem igazán jó portréra, szerintem bullshit, qrvajó oda is, csak nem minden helyzetben (mint ahogy az Astia sem 100%-ban jó ilyenkor).
-
madgie
titán
Keress valami kontrasztosabb színmódot az Oly-n (LR támogatja őket, tehát ne muted legyen), vedd vissza a kék csatorna szaturációját, akár -75-85-re (ne a HSL-nél, hanem a profilok alatt, legalul) és voila, van egy jó kiindulóanyagod a Chrome finomhangolásához.
Mondjuk Oly-n nem próbáltam még, csak tipp.
-
.mf
veterán
Távmunkában vagyok, így ha épp nem kell céges kiküldetésre menni (sajnos a várthoz képest fehérholló), akkor könnyebben meg tudom oldani, hogy ide-oda elmegyek úgy, hogy nem kell hozzá teljes szabit kivenni, hanem most pl. napi "6" órában dolgozok.
Jjeahh:
PL3 után EM5-tel én is úgy voltam, hogy wáó csodagép, kész, uccsógép, már max. csak üveg kell.
Talán egy fél év után már úgy voltam, hogy bár nagyon jó cucc, de még jobb lenne egy kicsivel kevesebb színzaj alap ison, alacsonyabb zaj iso800-ig, enyhébb AA-szűrővel, kicsit nagyobb dinamika, meg az EM1-be, XT1-be, A7-be belenézve, nagyobb kukucska és peaking is jó lenne (plusz még pár fícsör).Más... jó dolog a kis obik, de a kis fogófelület nem, főleg, ha nehezen is járnak, valamint ha manuál módban vannak (12, 17) és ezáltal elcsavarodik a fókusz is. Kesztyűben meg aztán méginkább. Tetejébe csak a fogófelület fele recés, másik felén szériaszám, bajonettpötty, márka, gyútáv, stb. Annyit anyáztam az utóbbi másfél hétben obicsere miatt, mint eddig még soha. Miért nem tudtak volna dupla méretű fogófelületet rárakni, végig recésen?
-
-
Marseille199
senior tag
Átváltottam fotóműszerészbe.
Nem tudom emlékszik-e még valaki rá, hogy anno behalt a G3-on a tárcsa benyomható funkciója, amit 20+ körül csinált volna a panaszerviz .
Azóta így használtam, ha manuáloztam, akkor A módban rekeszeltem és Q.menü-ben expókorrekció. Nincs lehetetlenség, na!Viszont most elhatároztam magam, hogy megcsinálom. Nagy nehezen túrtam egy G3 infrásító cikket, fotókkal és most itt járok, az alsó négyből kettő az istennek sem akar megindulni, de nem adom fel. Veszteni sokat nem veszthetek.
Az a vicces benne, hogy az én híres leharcolt G3-am belül sem makulátlan. illesztéseknél a kézzsíros por mindenhol van egy vékony sávban. De így szétcsavarozva is működik :SSzurkoljatok, hogy találjam meg a jobbik csavarhúzómat és sikerrel járjak. Remélem tényleg csak be van koszolódva a tárcsa mögötti kapcsoló és nem potyára kapom szét.
Szerk.: Ja, a cikk, lassan semmit nem fognak már érni a G3-ak, lehet én is bepróbálom majd valamikor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest