- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Szulita28 #24956 üzenetére
"Szatama válasz | megnéz | könyvjelző 2013.03.25 12:30:49 © (360)
Úgy látom túl sok van belőle a piacon. Sokan vársák az "S"-t. :-) Ezért most akciósan 120.000 Ft."Tényleg durva, de ez kétszeresen is jó. Egyrészt mert olcsóbb, másrészt mert ilyen árzuhanásokat látva, még kevésbe leszek hajlandó boltban teljes áron megvenni akármilyen fényképezőgépet.
De most komolyan. Van aki szerint érdemes ezeket száz körül eladni, hogy utána háromszor annyiért megvehessék az S-t ?
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Szulita28 #24838 üzenetére
kár, hogy 3x annyiba kerül mint a sigma meg a 14-es pana...vagyis az árából kijönne egy 45 f1.8, és a sigma, esetleg pana ebayről...ami azért durva...legalábbis az én pénztárcámnak...50-es manuál mellé kellene valami nagylátó, lehetőleg olcsón, és használt is belefér. talán a 45-ös oly az egyetlen amiért kiadnám azt a pénzt amit elkérnek érte, újan
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Szulita28 #24801 üzenetére
Az értékesés engem is zavar. Két dolgot tehetek ellene.
1) Ami nem kell olyan nagyon, hanem inkább csak vágyom rá - mint pl az X100 - azt akkor veszem meg, amikor már sokat veszített a kezdeti árából.
2) A másik pedig annak a tudomásul vétele, hogy ha használok valamit majd később olcsóbban eladom az nem "bukás" vagy "veszteség", hanem a használat ára.
Mikor dönthettem, hogy 17/1.8 vagy x100, akkor úgy döntöttem az x100 mellett, hogy arra gondoltam, ha nem jön be, 1-2 hónap múlva pár ezressel olcsóbban eladom. Maradni fog, de ha nem így lenne akkor is megérte volna, hogy kipróbálhattam és megismerhettem.
-
nord_
veterán
válasz
Szulita28 #24785 üzenetére
Az X100-nak két előnye van: ők csinálják a piacon a legszebb jpeg-et; az obi nem cserélhető -> nem birizgálja az ember agyát folyamatosan a vezérhangya az állandó variálásra
(vö. többet fényképezünk, mint fényképezőgépezünk).
De a 17 1.8 kiváló darab, a 45 1.8-cal kitűnő minimálsort ad! Kár, hogy ha keresős vázat akarunk alá, az E-M5-ön kívül nincs alternatíva. (Tudom, Panára is fel lehet tenni… de a szépérzékem ez ellen kézzel-lábbal tiltakozik.)
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Sosem érdekelt, hogy mi lesz 5-6 év múlva. Az olyan idő amivel nem lehet számolni.
( Mikor megjelent a D300 és megvettem, még nem is sejtettem, hogy 5-6 év elteltével átállok MFT-re.)A 17/1.8 számomra nem elég vonzó. Annyira nem sikerült hibátlanra, hogy "kötelező" legyen, annyira nem pici, hogy a mérete miatt akarjam, nem ez a kedvenc látószögem és ez a látószög nekem amúgy is megvan a 9-18-ban és a fő érv ami miatt úgy döntöttem, hogy inkább megpróbálom helyett az x100-at az az, hogy ha mégis szeretnék egy ilyet, bármikor megvehetem. Később valószínűleg olcsóbban. (Sőt, már olcsóbb is lett 15%-kal , az oly új akciója miatt)
Ami pedig a szenzorokat illeti. Fejlődnek, de már rég elérték azt a szintet amivel együtt tudok élni. Hiába lett szinte mindenben jobb az X100s mint az X100, igazán csak két dolgot irigylek. A nehezebben eltekeredő EV tárcsát és a jobban kiemelkedő OK gombot. De a Nikon D300 képminőségével is boldog lennék a mai napig.
Bármilyen új gépnél vagy obinál jobban örülnék annak, ha több időm lenne fotózni.
-
válasz
biztos, hogy lesz még komoly szenzorfejlődés (bár már nem bayer szűrővel), és az is biztos, hogy akkor csorogni fog a nyálunk rá. de azért ezt félretéve, elég magasan van már a mérce szerintem, igazából bőven magasabban, mint ami bármelyikünket korlátozna. azon gondolkodom, hogy egy d7000 vagy főleg d7100 lapkát hova lehet még fokozni.
-
válasz
Szulita28 #24691 üzenetére
no igen, a korábban legendás nikon qc jó sok csorbát szenvedett az utóbbi időszakban, amennyire utáltam a canont az ilyesmik miatt, most el kell ismernem, hogy bizony a nikon a másik eb. de újfent egy kis tanulság, hogy a mai rohanóban, amikor nincs idő rendesen megérlelni egy terméket, nem érdemes bétateszternek lenni, és elsőnek állni a sorba.
-
Studi
veterán
válasz
Szulita28 #24430 üzenetére
A szigetelt váz kevésbé motiváló az átlag júzernek szerintem. Egy kicsit több műanyagot el tudok viselni (az E-PL1 sem tűnik gagyinak, nem gyengébb, mint a G5 szerintem), nem kell az öttengelyes IS, elég az, ami a penekben van, legyen EVF, és legyen az ár partiban a G sorozattal. Szerintem ez nem olyan rettenetesen nagy elvárás, és akkor lenne hova előrelépni a pen gépek felől.
-
Studi
veterán
válasz
Szulita28 #24177 üzenetére
Igen, ezek nagyo n jól használhatók! Annyit tennék hozzá, hogy a 36-os nem tudja a vezeték nélküli módot, emiatt érdemesebb a nagyobbakat választani. A kis vázat nem lehet igazán stabilan tartani egy ekkora vakuval.
Nekem van FL36R is, kicsi, könnyű, kényelmes, és van egy Metz 48 AF-1 is, az mindent szétvillant! A Metz gombjai, "menüje" kukába való, de ezért jó, hogy vezeték nélkül használható, gépről tudom állítani a fontos paramétereket.
Persze kérdés, hogy milyen vázról van szó, mert a beépített vakut használja ugyebár triggernek!
-
Studi
veterán
válasz
Szulita28 #24147 üzenetére
Vagy belemész a "nepperkedésbe", és úgy kicsit olcsóbban lehet összelapátolni a felszerelést. Én amikor volt pénzem, vettem jó árú nagyobb készleteket, és kiárusítottam, csak azt tartottam meg, amire szükségem van ténylegesen. Így azért jobb áron van itthon egy-két dolog, de kockázat is van benne.
-
-
sphe
senior tag
válasz
Szulita28 #23993 üzenetére
Valóban nagyon kicsi az eltérés. Nekem annyi hibatűrés belefér a DXOMarknál.
Apropó: újabb cserélhető obis gépek 50ezeré' : Samsung NX100. Flickr-n nézegetve egész jó dolgokat képes az ember kihozni belőle, és a teszteket nézegetve a jpegek színhűsége is egész jó, kellemesen semleges.
-
gorgo
őstag
válasz
És az sem mindegy egy igazi "sport" tesztképnél, hogy hányszor végzik el a tesztet. 1 mérés nem mérés. Akkor éppen úgy sikerült, máskor meg máshogy. Persze sejtem, hogy ez a kategória is olyan, hogy valami statikus témát stúdiókörülmények között reprodukálhatóan 1x (esetleg 3x, hátha) elvégeznek, majd levonják a nagy baromság következményt... (ez csak sportfotóra vonatkozik).
Alapból nem kell perdöntőnek venni ezeket stúdió tesztekből származó 'szintetikus' adatokat. -
FEDman
addikt
válasz
Hogy a pontszámok pontosan hogyan jönnek ki nem tudom, de a DXOmark-nál nem is ezt érdemes figyelni, hanem a grafikonokat végignézni. Azokból számomra egyértelműen kiderül, hogy a 3 gépben azonos szenzor van. Apró hangolásból adódó eltérések lehetnek persze, a Pana kicsit mindig máshogy használta fel ugyanazt a szenzort.
Ami a lényeg, hogy ezek a teszt eredmények is azt mutatják, hogy pl. zajban a 3 gép között olyan minimális a különbség, hogy gyakorlatban nem igen fogsz tudni különbséget tenni közöttük.
-
-
-
Freddy76
addikt
válasz
Szulita28 #23477 üzenetére
"Irónia on" akart lenni. Feltettem az utóbbi időben néhány sigma obit a vázamra, egy sem volt pontos
. Bár van olyan kolléga, aki esküszik rájuk. Tamron dettó. Persze érdekes, hogy nálam csak egy nikkor obi pontatlan, az viszont a legkülönösebb dolgokat produkálja, amit obitól láttam. De hát az élet így szép
.
Egy ismerősöm most akar omd-t venni, de én találok egyet sem a használtpiacon. Megvolt az első eladási hullám, és most már mindenki tartja? Arra lennék még kiváncsi, hogy az omd miként muzsikál a 17/1.8-cal...
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Szulita28 #22479 üzenetére
Egyáltalán nem randa, és főleg nincs olcsó kínai érzete.
(Volt Meike markolat a kezemben, az sem legrosszabbak közül való, de abból süt az olcsóság. Igaz, cserébe tényleg olcsó)
A gombok és tárcsák olyanok mint a vázon, ahol összeérnek a váz és markolat darabjai van egy bársonyszerű puha anyag, nehogy megkarcolják egymást. Nagyan precízen illenek össze, nincs kotyogás-lötyögés, nem nyaklik-nyaklik és nem recseg mint sok dslr "gyári" markolat.
A fekete vázhoz jobban illik, de annak nem csak a fém részein más a színe, a borítása is más.
Szóval érzésre sokkal inkább az RRS cuccaihoz hasonlít, nem a kínai utángyártott műanyagokra.
Ha kifogásolnivalót keresek akkor ezek azok:
- a vázban nem lehet akksit cserélni ha rajta van a markolat. Ezt másoknak sikerült megoldani, egyszerűen csak vágtak egy lyukat az akksiajtónál. Lehetne ezen is.
- nem lehet külön megvenni csak a felső részt
- nem lehet külön használni a két darabot
- nem olcsó (de olynál semmi sem az)+1 csinálhatták volna már eleve jobb fogásúra a vázat és akkor nem kellene rá külön markolat. A D300-ra sosem hiányzott, akkor sem amikor volt egy a szekrényben és csak fel kellett volna csavarni. Ilyen vázat kell csinálni és akkor nem kell markolat.
De ha már így alakult, azt nem bánom, hogy van lehetőségem levenni és így könnyíteni a vázon
Még valami: az utólag vázra csavart markolatok sosem alkotnak a vázzal olyan egységet mint amiket eleve a vázra építenek. Lásd D3 vs D300+markolat. Szerintem lehetne olyan moduláris vázat tervezni ami akkor is minden szempontból kerek egész, amikor bizonyos részei nincsenek rajta, csak akkor az első perctől ezt kellene szem előtt tartani, nem utálag kitalálni rá ezt meg azt.
-
válasz
Szulita28 #22142 üzenetére
nem lett ennyire jó a 17-es, legalábbis teszteken. nem vágja szét az arcod. viszont szép "puha" átmeneteket csinál, és az egész üveg nagyon tetszik. éveken át nyafogtunk, hogy nem csinál rendes fixeket az oly, hát most odatette magát azért. kár, hogy némelyik ilyen rohadt drága, egy egységes 399 usd-s ár jót tenne mindenkinek.
ja, még a tegnapi thom hoganes anyaghoz: azért az is tanulságos, hogy leírja, hogy míg korábban képminőségben egyértelmű visszalépés volt az m4/3 az aps-c dslr-ekhez képest, ma már annyira nem, hogy kukázta a d7000 szetjét (!). követő af-ben egyik milc sem jó a nikon 1-et leszámítva, viszont minden másban az e-m5 hozza a d7000 szintjét, csak jóval kisebb és könnyebb. alig egy éve azért nem így hangzott ugyanez a téma, szóval szépet hajrázott az idióta m4/3 konzorcium
az utóbbi időben.
-
madgie
titán
válasz
Szulita28 #10665 üzenetére
szerintem baba mind a három említett fix makróra (14, 20, 45) is, csak olyan kgy kéne alájuk, ami átviszi az elektronyikát. A 45-ös ideális mindenes lenne, a húszas brutálisnak tűnően belemászós, míg ki nem próbálja az ember a 14-est. Na azzal olyan "légyszeme" nagyításod lesz teljesen belebújós munkatávval, hogy arra én csak csettinteni tudok a nyelvemmel, persze némi mazochizmussal fűszerezve
A 45-ös nagy előnye amúgy a régi cuccokhoz képest, hogy még közgyűrűkkel is relatív jól megőrzi a kontrasztját, míg sok-sok régi objektívvel a hisztogram közepén lesz pár dudorod és nem győzöd utólag a zajjal együtt felcibálni a csúszkákat.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Szulita28 #10665 üzenetére
Én meg azt mondom, egy makróobinál azt is bevállalom, hogy ha rózsaszín és fingszagú, csak legyen rajta beugrórekesz. Teljesen minden mit látsz a keresőben, a fókuszálási pontatlanságot, ami mindig van, 1:1-ben átadod a végleges képnek, ha a munkarekesszel állítod élesre a képet. Beugrórekesz esetén ez a töredéke.
Még életemben nem használtam ténylegesen hobby fotózásra makrósínt, ahogyan nagyobb munkatávolsággal rendelkező makróobjektívet sem (csak tele + kgy), mégis megvoltam valahogyan.
-
FEDman
addikt
válasz
Szulita28 #10343 üzenetére
Van az úgy, hogy valaki a napjaink egyik legjobb élőképére alapuló fényképezőgépével normális fényviszonyok között állványról egy f/7,1-ig rekeszelt PL 45/2,8-as makró obival se tud egy éles képet se lőni egy kontrasztos teszt ábráról.
De ez a legkevesebb, emberek vagyunk néha hibázunk. Volt már több hasonló eset és sose az zavart, hogy néha hibáztak, még az is rendben hogy először megpróbálják megmagyarázni, ez is teljesen normális reakció.
Ami engem zavarni szokott, hogy mikor végül világosan kiderül, hogy hibáztak azok után is többnyire képtelenek a korrigálásra.
Ez kimerülhet egy újra fotózásban, vagy ha erre már nincs lehetőség akkor is minimum utólag emeljék ki a cikkben, hogy itt hibáztunk és ennek megfelelően kell értékelni a látottakat.
Többnyire ezek közül egyik se szokott megtörténni.
-
Warter
addikt
válasz
Szulita28 #10225 üzenetére
Most próbáltam ki a GF2 hacket, nekem tökéletesen felment, nem volt vele semmi para.
Ezt a hacket raktam bele: 32Mbps AQ4 default-GOP, 2fps MJPEG
A bin fájlt el tudom neked küldeni, ha akarod és kipróbálhatod, hogy neked felismeri-e.
Esetleg megpróbálhatod, hogy újraformázod az sd kártyát illetve letöltöd újra az eredeti firmwaret. Más ötletem most nincs. -
scarabaeus
őstag
válasz
Szulita28 #10225 üzenetére
"Az normális, h az eredeti fw és az új fw bitre megegyeznek méretben? Akármit is állítok, mindig marad, nem változik."
Csak ehhez hozzászólva: az alapján, amit itt a fórumon olvastam róla, normális. Kiindulásnak veszi az eredeti firmware-t, és pár ponton módosítja a paramétereket, konstansokat. Az ugyanolyan hosszú fájl lesz.
Egyszer, 12 éve én is működtem egy régi gép firmware-ével, egy firmware file-t visszafejtettem, a menük-egyebek képeinek RGB szubpixel szinten kezelt bitmapjeitől kezdve (írtam rá megjelenítő proggit), persze a menük szövegeinek tárolási módját, helyét is, módosítottam, amit akartam, és megkerestem benne az összes pontot, ahol a különböző adatblokkok egyedi CRC ellenőrzői voltak, azokat újraszámoltam, ahol kellett, és így lett nekem egy ékezetes ékes magyar nyelvű kütyü, 2000-ben nem sok lehetett, többen rárakták a gépükre annak idején
Mondjuk amikor először én magam nyomtam meg a firmware frissítésre az OK-t a gépen, izgultam azért, hogy mindent úgy értettem-e meg, minden ellenőrzőszámot megtaláltam-e, nem válik-e zombivá a szerencsétlen, első digitális fényképezőm.
-
Tulku
veterán
válasz
Szulita28 #8359 üzenetére
Szulita: Igen! 20-asra...legszívesebben megtartanám, de anyagiak is közre játszanak.
A 20-as gyutávját imádom, mechanikailag nincs olyan jó, mint a kis oly, de nekem az jön be.
Hogy miért nem azzal vettem? Mert nincs...Gorgo: Nem te vagy olyan hangulatban, nekem is furcsák egyes tesztek eredményei, de mint Fedman is írta, ha nem a pontszámot nézed, hanem az összetevőket, akkor kilóg mindig a lóláb. Pl az d100-as kanyonnál semmi érdemleges hibát nem tudtak írni, mégis lehúzták pontban, aztán ha megvizsgálod a tesztet...
Fedman: Ott a pont a pontszámmal kapcsolatban, de sajna elég sokan az alapján döntenek, ez pszichológia. Különöst a germánok szeretik a sok csillagot, pontot , szívecskét óriási táblázatokban látni, és azokat elemzni...a készülék már senkit nem érdekel
-
-
válasz
Szulita28 #7436 üzenetére
max. az ár miatt agyalnak rajta, ugyanis 28 és 40 mm-nek semmi, de semmi köze egymáshoz. nem mondom, egy 20-24 mm jobb volna a 28 helyett, de a két üveg nem helyettesíti egymást, tök más képeket tudsz/kell/lehet velük csinálni. amúgy, ha csak egy üvegem lehetne a három fixből, az a 20-as lenne.
-
madgie
titán
válasz
Szulita28 #7423 üzenetére
No igen, a D7D-hez képest anno a D70-től kezdve a D300-ig minden faragott téglának tűnt (üssetek ,de nekem a D300 soha nem esett igazán kézre, ahhoz képest még a D80 is kényelmesebb az én kezeimnek)
Egyedül az Oly E-1 volt versenyben - nálam - de a Dynax egyértelműen a legkényelmesebb váz volt, ami valaha a kezemben járt. Ehhez képest a GH1-gyel ugyanúgy elvagyok én is ,a GF1-nél is annyi volt csak a baj, hogy egyik váznak elől, a másiknak viszont hátul van a tárcsája. Nem jó érzés, mikor expozíciókorrekciónál azt látod, hogy elkezd videózni a kamera
Tulku: az idejét se tudom, mikor járt zúm a vázamon
-
|AP|
veterán
válasz
Szulita28 #7286 üzenetére
Köszönöm.
Lehet összejön az előző oldalon taglalt biznisz a használt GF1 vázzal. Viszont az eladónak nincs hozzá obija amivel ki lehetne próbálni. Ez nem is lenne akkora gond, de nekem sincs egyelőre
Ha realizálódik az üzlet lenne itt olyan kedves fórumtárs aki hajlandó lenne hozni egy obit egy próba erejéig? Cserébe a fáradozásért esetleg fel tudok ajánlani Natgeo kártya-használatot az Oly mintaboltban (-20%)
-
madgie
titán
válasz
Szulita28 #5640 üzenetére
Régebben házit toltam, most nem ihatok semmit, egészségügyi okokból. Nem olyan vészes ez egyébként, rétegesen kell öltözni, aztán hazaérve egyből tízperces forró zuhany.
Mondjuk most nincs is olyan hideg, pár éve volt olyan, hogy annyira átfagytam, hogy hazafelé a házakból kiömlő gázfűtés "gőzénél" melegítettem átfelé az ujjaimat, mert már alig éreztem. Igaz, akkor mínusz 10-15 is volt, én hülye meg két és fél órát simán fotóztam.
-
RCTiv
tag
válasz
Szulita28 #3333 üzenetére
igen én is úgy gondolom, hogy megéri, de közben rájöttem, hogy egy usa-s számlát nem tudok itthon elszámolni, a magyart meg igen, így egészen más a különbség, mivel cégesre veszem a gépet. a kijelzőt fikázzák sokan, de azért bízom benne, hogy én aki még soha nem fogott komolyabb gépet a kezébe, elégedett leszek, konkrétan egy nagyon régi sony kompakttal kattintgatok, ahol pl. bent a szobában egyáltalán nem tudok képet csinálni.... tehát azzal nyugtatgatom magam, hogy a két gép közül jobb lenne a 2, de egy ilyen váltásnál a "rosszabb" is klasszisokkal jobb lesz minden téren.
-
válasz
Szulita28 #2833 üzenetére
annyira boldog voltam, hogy nem én vagyok az egyetlen, akit annyira zavart a hangos blende és a kattogós af, hogy eladtam a francba. mint kiderült, lenan teljesen azonos véleményen van. nagyon jó obi amúgy, épp ezért ennyire dühítő, hogy a pana pont ezen spórolt. amúgy tökéletes volna.
ugyanakkor hosszas gondolkodás után arra jutottam, hogy krími bukéhoz jobb a 45-ös (mert hiszen portréobi, míg a másik alap), ló lájt annyira nem izgat pont az alap fókusztávon, így nekem elég a 14-150 + 45/1,8. a nagylátó kérdésben vagyok egyedül ambivalens, de azt meg megoldja majd, hogy mit bírok szerezni kicsipénzé'.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Canon EOS M50 Mark II kit objektívvel, Canon BR E1 távkioldóval, 5680expo-val
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged