Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    válasz nord_ #23983 üzenetére

    Bármilyen hihetetlennek is hangzik, de egy idő óta számomra a célszerűség játszik szerepet a típusváltásban.
    Az X10 már majdnem jó volt, sajnos az az optikai kereső csak ront a megítélésén, illetve manapság egy ilyen videó minőség és tudás erősen ront szememben megítélésén. Viszont ezeken kívül egy nagyon jól összerakott gép, bátran ajánlom minden fotósnak.
    X100 szerelem volt, ám közben rájöttem, hogy zúmmal el is tudnám viselni sokáig...így viszont bizonyos funkciókat hiába várok el tőle, nem teljesítheti. És itt a család, a portrék, a közeli képek bizony megsínylik azt a fix 35 mm-t, rendkívül torz arcokat megjelenítve. Egyébként szintén nagyszerű masina, és itt a méret-minőség-kezelhetőség arányok igen magasra tették a mércét.
    LX7-hez kezdettől másképp közeledtem, de az elvárásokat úgy néz ki javában felülműlja...sőt. Meggyőződésem, hogy a szenzorfejlesztéssel nincs egyenes arányban (nem is lehet) az objektívek fejlesztése, árának esése, ezért aztán pár év múlva a kis érzékelős, nagyon fényerős optikával rendelkező kompaktok bizony megtekergethetik egy-két jóval nagyobb érzékelős rendszer farkincáját, és persze jóval kisebb mérettel, pénztárca ürítéssel járnak együtt...
    XZ1, G15 és Lx7 közül választottam....erre esett, nagyjából a videó tudás, az 1,4 24 mm induló és az opcionális evf lehetősége döntött mellette.

    ps: annyira gagyi a magyar nyelvűje, hogy mostanság fedeztem fel a vízszintezőt benne...egy véletlen gombnyomáskor :)

Új hozzászólás Aktív témák