Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hegyimorc

senior tag

válasz Schanyee #11871 üzenetére

Nem a sebesség számít, hanem az, hogy milyen hirtelen mozdulatokat kell követni és milyen gyakran jönnek a képbe a fókuszt megzavaró elemek. Szerintem pl sokkal nehezebb egy városi maratonversenyen a tömegben egy adott embert fotózni, mint egy jóval gyorsabban de egyenletesen mozgó autót vagy repülőt, ami elé nem ugrabugrál be állandóan valami más is.

Ilyen szempontból a DSLR-ek sokkal jobbak, sokkal jobban a feladathoz szabható a fókuszrendszerük. Persze nem a belépő kategóriában, de pl a Nikon D300 erre nagyon jó volt. (Feltéve ha tudja az ember használni, mert sokan elbarmolták a beállításokat és a user error miatt a gépet szidták)

Szerintem rallyhoz elég amit a MFT gépek tudnak. A kosárlabdát vagy az asztaliteniszt már neccesebbnek érezném. :)

Pár napja írtam, hogy engem igazán az zavar, hogy rövidebb sorozatok után is hosszú idő kell a gépnek mire ismét használható. (A G3-nál vagy GF2-nél még a belépő szintű Nikon D3100 vázam is gyorsabb.)

A G1X-nél érdemes elgondolkodni az EVF-en is. Szerintem sokkal könnyebb és biztosabb sportot fotózni keresőn át, mint az LCDn.

Új hozzászólás Aktív témák