- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Áh. szerintem megérhet drágábban venni. Teszem fel, nem akarsz betegágyat, nem akarsz egy karbantartásigényes primadonnát, amin számtalan meghibásodási lehetőség van, és nincsenek "okosbamegoldod" megközelítések sem. Én ezért vagyok nagy pártolója a korábbi toyota hibrideknek, ott a karbantartási költségeken sokat fogsz, re-sale value klasszikusan jó, és talán a legkevesebb árelőnye a fogyasztásban van, de a "bolondbiztos, golyóálló" technika miatt megbocsájtod neki, hogy "csak" dízelesen fogyaszt. Én inkább áldoznék rá picit többet, ha tudom, hogy kockázat kisebb van így mögötte.
hátrány: amíg a Tied, addig "áll benne a pénz". Meg azért vannak bizonyos igények (nekem pl. manuál transzmissziós autó nem opció, így szűkebb választási lehetőségek vannak).
Bár néha visszasírom az autómentes időket, mert tudom, mibe van a tankolás, biztosítás, gépjárműadó meg a szervizek (csak a kötelezők).
-
atee_13
őstag
Honda témában nem tudom a részleteket. Én egy 159 2.0 JTDm 2012 évjáraton (német piacos így a gyártás is 12 nem csak a forgalomba helyezés) Vezérlést cseréltettem, minden szíj minden görgő víz pumpa szíjtárcsa munkadíjjal 120 volt.
Első fék 4 dugattyús brembo nyereghez (305-nem a 330 as) 20 alatt van:
Ismétlem a Honda vonalat nem ismerem, de nekem így elsőre úgy tűnik neked vastagon rányomják a ceruzát mikor az árakat rajzolják a szervízben.
Mondanám, hogy teliáron vetetik meg veled az alkatrészeket, de nem úgy tűnsz mint akit ilyen egyszerű lehúzni.Nekem nagyon soknak tűnnek az alkatrészárak és a munkadíjak is nálad.
-
atee_13
őstag
Aktuálisan eladott ár egy pillanatnyi piaci helyzet, az hogy annyiért vagy drágábban is el tudod adni fél év alatt is változhat. Most pl a Tesla jelentős árvágása jelentősen befolyásolhatja a használt piacot is.
Egy egyszerű szívó benzinesre azért még az anyagköltség se vészes. Munkadíj más tészta. Ha nem a legalsó ársávos a verda, mert nyilván pár 100 ezres suzuki swiftre, ha kell venni 4 db vagy, ha téli nyári gumi van akkor 8 db jóminőségű gumit az arányosítva drasztikusnak tűnik matek oldalon, de egy egyszerű szívó benzinesnél a szűrők vezérléscsere se vészes, mert nincs túlbonyolítva.
Én csak annyit állítottam, hogy attól, h valami régi nem feltétlenül csak lestrapált lehet. De nyilván itthon lesz a kínálatban fost@rtály szépszámmal.
-
pictigjis
őstag
a 2023-as teszt-tbsz-re csak egy 1 db vwce-t vettem, hogy lássam, milyen. a lightyearrel az a baj, hogy nagyon szegényes a kínálat, de ha valaki amúgy csak "sablon" etf-et akar tartani, arra pont jó. vagy a portfoliónak akár csak ezt a részét is lehet náluk tartani az ingyenesség miatt
-
j0k3r!
őstag
Amerikából vannak részletesebb adatok:
- Share of Total Net Worth Held by the Top 1% (99th to 100th Wealth Percentiles)
- Share of Total Net Worth Held by the 90th to 99th Wealth Percentiles
- Share of Total Net Worth Held by the 50th to 90th Wealth Percentiles
- Share of Total Net Worth Held by the Bottom 50% (1st to 50th Wealth Percentiles)
Összefoglaló: [link]Egyértelműen látszik, hogy a felső 1%-nál birtokolt vagyon aránya brutálisan nő a középosztály (50-99 percentilis) kárára. Ha jön még pár nulla kamatos, brutális eszközár emelkedős évtized, akkor a felső 1%-nál lesz a teljes vagyon fele, vagy akár még több is. Valószínűleg ez nem amerikai sajátosság, a legtöbb fejlett országban, vagy akár nálunk is el tudom képzelni, hogy hasonlóan néz ki az 1% vagyonának alakulása. Mondjuk azt hozzátenném, hogy az elmúlt 40 évben úgy lettek átírva a játékszabályok (tőkejövedelem vs. bérjövedelem, adózás, alacsony kamatok, stb.), hogy ez következzen be (by design).
-
avl
senior tag
szerintem azert nem o.k. a cikk, mert
"Magyarországon 2021-ben 4 998 343 fő nyújtott be adóbevallást, ebből tőkejövedelemmel (osztalék, ingatlan bérbeadása, árfolyamnyereség – az adómentes kamat nincs benne) 344 551 fő rendelkezett"
azaz mintha a TBSZ-szel nem számolna
...márpedig szerintem Mo.-on a TBSZ-t ki kell használni, és nem gondolom, hogy ez kevés ember lenne, nem csak 10-20e fö -
Dare2Live
félisten
Minden fehérgalléros vonalnak SSCnek is nagy gond, hogy nagyon kevés mérnök képződik és pl sokkal-sokkal rosszabb a magyar mérnök angol.. nyelvtudása mint a Román, Bulgár, Lengyel... vonalé. Ugyanígy a bérekkel is gondok vannak uaz szuperbrutto +~20-30%al több nettot eredményez Románia, Bulgár... vonalon.
A fentiekkel nem csak összeszerelő üzem vagyunk hanem azok is leszünk. A rántotthús vicc Románia most húzott el mellettünk. Ennyit tud a magyar vezetés.
-
kozeposztaly
csendes tag
Erről a kifejezésről jutott eszembe Pogátsa úr
https://ujegyenloseg.hu/felzarkozas-kozephatalmi-statusz-vagy-a-kozepes-fejlettseg-csapdaja/Talán idecitálható, s egyébként is ritkaértelmes eleme a magyar közgondolkodásnak a szerző.
-
"Eleg mondjuk a videk / nyugdijas, vagy a videki nyugdijas viszonyokat megnezni nyugathoz kepest. Az orszag videkenek joresze mar most putri, eletveszelyes, lakhatatlan vagy fenntarthatatlan hazakkal, c-sorokkal es szellemileg es fizikalisan boduletesen leepult emberekkel."
Ez nem dőlt meg a legutóbbi választáskor amikor a belpesti magát értelmiségnek képzelők lementek "vidékre?"
-
Nem tudok ezzel vitatkozni. Igen, ez a realitás, de árnyalnám. Vidék és vidék között is van különbség. Vidék Győr is, meg Kazincbarcika is, meg a Borsodi cigányfalu is. Nem lehet közéjük egyenlőségjelet tenni. És nyilván nem lesz nálunk széles középosztály, de aki benne van, az jól tud élni. A többségnek meg marad a csóróság.
-
tototos
addikt
Nekünk most szinte minden pénzünk PMÁP-ba van a feleségemmel. 30-as éveink közepén vagyunk és szeretnénk házat vásárolni. Fizetésben a magyar alkalmazotti bérhez viszonyítva a felső részben helyezkedünk el. A ház árak 80-120 millió körül vannak amibe szívesen beköltöznénk. Jelenleg a PMÁP-ot látjuk olyan alternatívának ami segíti a céljainkat. és még így is egy jókora hitelt kell majd felvenni.
-
Rob Rob
tag
Egyik, hogy nincs nagyon jobb,komfortzónán belül meg pláne .
Az, hogy ki veszi és miért meg emellett mire telik neki inkább hagyjuk ,nem értek egyet.
A biztonsággal kapcsolatban pedig nyilván soha nem játszunk All-int
Ezerféle nézőpont és élethelyzet van,nem lehet mindenkire ugyanazt a trikót ráadni de úgy tűnik ,hogy ez sokaknak megfelelő helikopter,már ha érted ....
Bocs a dupláért -
Vesa
veterán
Szerintem jelenleg érdemesebb devizát venni. Várhatóan össze fogja fosni magát pár hónapon belül...ha nem hirtelen, akkor majd szépen lassan.
Egyébként is, a cikk szerint a kormány régi vágya ez+az, ehhez képest "érdekes módon", a 13éves uralkodásuk alatt csak azóta pörgetik ezt az egészet ilyen szinten, amióta a köpcös elkaszálta az országot az EU-nál és nem jön a lopható deviza. Előtte nem láttam ilyen szintű országos plakátkampányt az állampapírok mellett és egyéb ösztönzőt sem, ahogy adóztatással sem kényszerítették be a befektetőket ebbe a sz*rba hirtelen, rendeletekkel. Napnál is világosabb, hogy szarban vannak és kell nekik az emberek pénze, vélhetően nem szól ez semmi másról.
-
-
SzGee
aktív tag
Már az MBH sem rugalmas sajnos:
Számla elszámolás
2023. január 1. napjától egészségpénztári szolgáltatásokról kiállított számlát vagy bizonylatot a Pénztár a tárgyévet követő év június 30. napjáig történő beérkezés esetén téríti meg. -
Lehet, hogy mást értünk operation alatt? Mert a Morgannél voltak az exceltoszó LEG-esek, azt tényleg 1 perc alatt át lehet tolni. De mondjuk a finance-t nem, és a szoftverfejlesztést sem. Nálunk amikor az aktuáriusokat kidobták Indiába, az is egy több éves projekt volt.
-
PredatorZoli
Topikgazda
Mekkora aparátus kell a TBSz karbantartásához? Ha már le van programozva, akkor ügyfélszolgálat szempontjából nem jelentősebb mint ha az illetők normák nem tbsz-es ügyfelek lennének. Meg kell 1 jogi ember mondjuk részmunkaidőben, illetve max 1 programozó 30% kapacitással (ugyanis nem kel rajta folyamatosan dolgozni csak ha változtatni kell. Szerintem ezek nem meredek költségek. Ráadásul a TBSz szabályai nem változtak szinte semmit mióta bevezették. Nem a TBSz csuklóztatta meg őket hanem az általános szabályozói környezet ami miatt itt voltak.
-
-
Resike
tag
Látszik hogy a szövegértésed még mindig az elégtelent súrolja ha nem tudod megkülönböztetni a "nácit" a "náci végletetig elmenő" kifejezéstől...
De nyíghatsz itt a személyeskedéssel nem a mondandóddal van a gondom hanem ahogy azt előadod, vagy hogy milyen irrelevánst degeneráltságokat gondoldsz komoly bizonyító tényeknek. Lehet a félanalfabéta tikitoki elmojihuszár generációt még meg is tudod hatni, inkább ott kéne próbálkozni ezzel a fajta fellépéssel. -
Resike
tag
Szerinem még nem sikerült egy olyan hozzászólást sem generálnod amiben ne a náci végletetig elmenő pénzügyi, szakmai, kapcsolati, politikai vagy scientológiai "hozzáértésed" fényeznéd, kiokítva mindenki mást persze. Aztán a valóságban meg valószínűleg valahol az átlag felett karcolhatszt, ami tök jól hangana ha az átlag igazából nem a béka segge alatt lenne.
-
Vesa
veterán
Egyrészt, még mindig teljesen másról beszélsz mint én, de nyugodtan szalmabábozz tovább. Másrészt, 3 évet dolgoztam az USA-ban, a bátyám 25 éve kint él és ott dolgozik jelenleg is, a feleségem pedig szabadalmi és iparjogvédelem területén jogász, az iroda partnereinek 60%-ka amerikai multi, napi szintű rálátása van az iparágra, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy előbb talán tájékozódj, mielőtt gulyáskommunistázol. A személyeskedést pedig hagyd meg kérlek a haveroknak, én nem vagyok az!
-
-
-Skylake-
addikt
"Azert szeretem a fotelhuszarokat, mert ok tobbezer merfold tavlatabol helyetted is jobban es magabiztosabban tudjak hogy mennek a dolgok, mint te, aki testkozelbol, a helyszinen tapasztalod 0-24."
insten ments hogy elvigyem poltopikba, de hogy ugye a narancs nyuggerek is "testkozelbol, a helyszinen tapasztaljak 0-24" azt, amit az egesz vilag sokkal jobban atlat fotelbol... szoval...ez netto semmit nem jelent, attol hogy a helyszinen vagy meg lehetsz teljesen vakon. ahogy rengetegen vannak is.
-
Vesa
veterán
Most ferdítesz, mert én kifejezetten a biztonsági résekhez való hozzáállásról beszéltem, nem általában az USA-ban meglévő egyéb problémákról. Nem egy, nem kettő direkt felhívást intéznek akár állami szervek is -nem beszélve a magánvállalatokról-, amiben etikus hekkereket bíztatnak a biztonsági rések feltárására, csak ott nem a terrorelhárítást küldik rájuk ha találnak valamit, hanem fizetnek érte (nyilván lehet hozni 1-2 ellenpéldát onnan is, de az alapvető hozáállás ez). Itthon viszont a fenyegetésen kívül semmi máshoz nem értenek.
Ügyvéd pedig nem azért kell annyi, mert rosszul mennek a dolgok, hanem azért, mert túl van tolva a freedom és minden apró sz*rért perelni lehet bárkit, amire aztán ki is épült a megfelelő iparág (nem beszélve a jelentős számú iparjogvédelmi, szerzői jogi, és szabadalmi trollokról).
-
Az a baj, hogy Magyarországon tényleg az megy phd-zni, aki vagy nagyon-nagyon elhivatott, vagy tök hülye. Egyszerűen a phd ösztöndíjból éhendögölni lehet csak. PhD képzésre, alapkutatásra szükség van. Az, hogy te sok dilót ismersz közöttük...hát, szerintem indifferens.
95%-uk a tipikus peldaja az “aki ert hozza, csinalja, aki nem ert hozza, tanitja” mentalitasnak.
Szerintem ez kutatási területen értelmezhetetlen. Alapkutatást nem nagyon fogsz találni piaci körülmények között, vagy csak extrém szűk területen. De attól ez még fontos. Mittomén, a Higgs-bozon felfedezésének milyen gyakorlati előnye van? Aztán elment rá a világ minden pénze. De biztos vagyok benne, hogy ugyanezt gondolták anno Newton felfedezéséről is a kortársai. Érted, na! -
ngaba
aktív tag
Ezt akár az elismert mérnök, Palkovics László is írhatta volna, mielőtt harcba indult az MTA ellen...
Nem a reductio ad Hitlerumot akarom elsütni, hanem azt megjegyezni, hogy pont az ilyen kis társadalmi ellentétek a rendszer mozgatórugói, egy kis bölcsészezés stb. (és akkor visszakanyarodtunk a burzsuj napelemesekhez).
-
Telex meg a tobbi hetente kozol 10M+ os birsagokat, aztan kovetkezo megyedevben meg jon a riport a rekordprofitrol.
Ide mégis ez került be. Na, érted.
hetente hoz le olyan cikkeket amiben 1millard+ os mutyik mennek (vagy mondjuk 100/1000mrd +)Oké, azok nem piaci alapon működő cégek. Több helyen is az első vonalában voltam ennek a témakörnek, és mindig az volt a mondás, amit írtam. Ha pedig kijött valami vastag bünti, akkor nem az volt, hogy zsír, ezt bekalkuláltuk, hanem mindenki pánikba esett.
-
stingy2
senior tag
Hiába világítod meg tényekkel, ez tipikus kognitív disszonancia redukciója, nem tudod meggyőzni, hogy nem spórol ötvensok százalékot, ha itthon megfontoltan vásárol, mert eldöntötte. Most mondjam, hogy 2 rétegű 500 lapos konyhai törlőt vettünk pár hónapja 1000 körül (Vajda papír féle ooops), vagy múlt héten 500gr-os teljes kiőrlésű durum tésztát 347-ért (Aldi saját márka)?
A "hűdeminőségi" márkatermékekkel meg ne jöjjön senki, élelmiszergyártó multiknál töltöttem el 20+ évet, agymosás az egész marketingjük. A mai sajátmárkás termékek nagy része ugyanolyan, vagy jobb minőségű, mint az adott kategóriában versenyző márkatermék, már csak abból kifolyólag, hogy sok esetben csak a csomagolóanyag a különbség.
-
korkor
csendes tag
Eddig nem személyeskedtél, az eddigi hozzászólásaid több
intelligenciárólnyugalomról tanúskodtak: most kotyvalék, cimkes szar, kognitív disszonancia etc. .. Ha Neked könnyebb, számolj át mindent az általad óhajtottra, még a végén kijön, hogy 109 e helyett csak 85 volt a spórolás egy nagybevásárláson (hasraütve) -már ha nem kötsz bele az üzemanyag-árakba is. A teljes listát magamnak kezdtem el vezetni, ezer bocsánat hogy nincs mellette minden terméknél hogy ki gyártja/forgalmazza/importálja, milyen felirat van rajta, milyen márka/milyen típus. Mivel olasz bolthálózat, a termékeik általában nem találhatóak meg Mo-n, csak hasonló, komplementer áruk. De természetesen lehet, hogy Te jobb árra bukkantál, mint én a 3-4 nagy élelmiszerlánc árlistáin. So keep calm, peace.
Segal:igen, jogos! PV-rendszer van, e-autó még nincs
Czimby: kösz a megerősítést -
Czimby
addikt
Portugáliában volt szerencsém két hétig melózni a közelmúltban, ott kicsit olcsóbbak az ételek mint nálunk de pl, a hal sem volt egetrengetően olcsóbb pedig ott aztán van bőven.
Szerintem inkább az számít, hogy mekkora havi bevételből kell kifezetni azt az ennivalót, mert ott már akadnak 3-4x eltérésék az únijóban. -
korkor
csendes tag
-
korkor
csendes tag
hasznos dolog, igen. és hidd el, nem kis időt gugliztam meg írogattam a magyar árakat a megfelelő összehasonlításhoz. Azt pl. megnézted, a konyhai papírtörlő hány rétegű, hány lapos és azok mekkorák? Mert különben úgy jársz, mint a tonhalkonzervvel: nem, ilyet nem kapsz 3000 alatt 2x160 g csomagban... Olcsóbban, másmilyet, nem mexikói keverékest sok zöldséggel, hanem mindenféle olcsóbb zöldségeset, azt igen, én is láttam pl. Tescoban, de az nem ilyen, az a 'filléres'. A tiszta tonhal steak olcsóbb, mint a mexikói köretes tonhalsteak. Amúgy nem voltál figyelmes, én nem 1x160 g hanem 2x160 g csomagárat írtam.! Ezt eldupláztad
. Máris 3000 helyett 1500 egy normális darab. A virsli meg nem műbeles sz.r alig húsból, mint itthon, az is más kategória. Van belföldön 2000 Ft/kg áron is, de olyan 'virslit' Te sem szeretnél enni. Ravioli: legolcsóbb teszkós, sonkás aktuális ár 2289 Ft/500 g = 4578/kg. Nagy különbség máshol sincs. Az extra szűz olívaolajból sem mindegy milyen, itthon 4500-15000 Ft literes áron között találsz 'igazit', gyártótól függően. Hidd el, normálisan körbejártam, bár természetesen találni olcsóbban alacsonyabb minőségben bármit. A rizst mondjuk a létező legolcsóbbat írtam kint is, bent is. A haltermékek itthon bármilyen formátumban mindenképpen min. dupla-triplája mint kint.
-
Ixion77
addikt
Nekem eddig az IB tapasztalataim nagyságrenddel jobbak mint a korábbi magyar lehetőségeké. Költségben, lehetőségekben, logikusságban, biztonságban, kedvezményekben egyaránt. Ma nyitottam épp a TBSZ-t, ez is teljesen gördülékenyen ment.
Még csinálják meg az TBSZ transzfert és elkezdek minden más szolgáltatótól átvándorolni ide. Elsőként az Erstétől. Nagyobb a bizalmam az IB-ben mint bármely magyar befektetési szolgáltatóéban, a bankokat is beleértve. Abszolút főnyereménynek tartom hogy megérkeztek hozzánk.
Ha kicsit erősödik az EURUSD, holnap szerintem megejtem életem első direkt USD kötvény vásárlását is náluk. Remélem, az is ilyen gördülékeny lesz mint eddig minden. Költség: 50000 dollár alatti tranzakció esetén 5 dollár. Részemről OK! -
Uyuarasy
tag
A par nappal ezelotti esetet leszamitva volt meg "tevesen lezart pozicio" csak elsiklottam felette? Nekem kicsit tul van tolva ez a "rajtunk betatesztelnek" dolog, szerintem nagysagrendekkel jobb az IB ahhoz kepest amit itt paran leirtak mielott meg regisztraltam. Az RC - Erste vonaltol biztosan. Lehetne jobb a UX, de a dijak es az elerheto instrumentek engem boven karpotolnak.
-
PredatorZoli
Topikgazda
A magyar szolgáltatóknál sem minden rózsaszín. Nehéz ezeket forintosítani, de gondolom arra is kell az algoflex amikor meglátod hogy emeltek 50%-ot egy százalékalapú díjon, just because they can. Az ügyintézés megint nem túl fun ha jobban értesz hozzá mint a fiókban ügyintéző mancika.
A komoly hibákat pedig nyilvánvaló hogy záros határidőn belül javítják.
Így szerintem nem nagyon tudsz racionálisabban eljárni, mint a pénzügyi alapú összehasonítás. -
MrCsiT
addikt
A kissé régi hsz-re rákötve a kérdésemet: ha úgy veszek DKJ-t a MÁK-nál, hogy eleve nincs 1 hónap sem hátra lejáratig: mondjuk, a példa kedvéért legyen 28 nap hátra, és én 15 nap múlva (tehát a lejárat elött 13 nappal) mégis eladom a megvett készletem, akkor annál a papírnál vajon
A, szintén előfordulhat a Kobe által vázolt eset, hogy akár kevesebbet is érhet a papír így (lejárat előtt eladva), mint a beker.ára volt, vagy
B, ez a pár hét olyan rövid időtáv, hogy nem fordulhat elő, hogy ne kapnám vissza a befektetett tőkét
esetek melyike az igaz? -
avl
senior tag
de = erösen valoszinüleg lenne "eleg tokeje azonnal raugrasztani X db embert " ... csak valoszinüleg úgy látták / látják, hogy nem éri meg
az ismeretlen, hogy tudatos döntés-e (ez a magyar piac mekkora businessnek gondolt, milyen alapos felmérés után, és ezért "dolgozik" rajta "ennyi" ember, mert ennnyire van taksálva) ...vagy egyszerüen alulbecsülték a munkaigényét
..bevallom, én valamennyire megértem, hogy így van
azt nem állítom, hogy szuper ez így (de azt simán el tudom képzelni, hogy a 1) bizonytalan 2) atlathatatlan szabalyozoi leirasok 3) a piaci rész fnotossága, súly miatt van ez igy ...persze nem profizmus X-szer beharangozni, de lehet normalis orszagok bürokraciaja alapjan saccoltak a "manpower" igenyt ...és avval alálöttek)
en is probaltam mar orosz cégnél is zöldágra vergödni, meg németnél, franciánál, kínainál, ... és nem ugyanaz a "peremfeltétel", a megvalósíthatóság, egyik helyen full együttmüködés és lehet haladni, a másikon max. kétségbeesni és 28adszor a 27. irányból megközelítéssel próbálni; és bizonyos körökböl kiindulva egy másik köré nem is jól becsülehtö meg ....akár simán nekik IB-nél még frusztrálóbb/kétségbeejtöbb/kilátástalanabbnak érzett lehet, mint nekünk várakozó ügyfeleknekmondom mindezt úgy, hogy "epedve" várom, hogy legyen - pl. náluk - jó feltételekkel TBSZ
lehet azért van csak álaltuk"zárolt" ETF, mert nekik új ez a betyáros-csikósos=gulyásos (vagy Gulyásos ;-) katyvasz, a régóta HU-ban TBSZ-t kínáló intezmenyek már értik ezt a helyi specialitásu "dörgést"
-
David89
tag
Valszeg az 'A' team az usa piacra van ráállítva, ahol valójában a pénzt keresik. Nálunk meg Rajesh és Kumar hegeszt valamit, Balázs és Bálint meg magyarázkodik, hogy megint miért nem megy. Ilyen kis piacon a TBSZ annyit fog hozni, mint amennyiért Péterffy zoknit vesz, nem kell csodálkozni, hogy nem jut rá erőforrás.
-
noiq_nolife
csendes tag
A lokális cégnek ez az egyetlen piaca, az IBnek meg elenyésző hányada, és termékek meg szolgáltatások tekintetében is sokkal több minden van náluk. Én teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy erre a dologra nem volt most prioritás és ezért, hogy védjék a seggüket inkább letiltották, amire valószínű nincs szükség csak elővigyázatosság.
-
Koszonom. Vlszg anyuéknak hagyom az Erste-t, saját részről meg majd ráér akkor "pánikolni", ha elkezdik felszámolni a számlavezetési&állománydíjakat
Úgy tűnik, "meggyőződtek" róla, hogy, ha úgyis 7-8 évre nélkülöznék azt a ~10M huf-t, akkor, EUR-ba váltva TBSZ-en FTSE all-world indexet követő ETF aztán majd 6 év múlva, ha a TBSZ "felszabadul", eldöntik, hogyan tovább.
-
-
aujjobba
addikt
Előljáróban megosztható, hogy a TBSZ számla nyitása egy új alszámlanyitás formájában fog történni, melyet az Ügyfélportálon keresztül lesz lehetősége megtenni a Beállítások alatt. A TBSZ számla havidíja 2000 HUF lesz, melyből az adott hónap kereskedési költségei (commission) levonásra kerülnek
Ezt pedig SzGee kapta az ügyfélszolgálattól, ami az én értelmezésemben 2000 HUF/számla.
[link]
De meglátjuk persze.Kezd olyan lenni ez a sztori mint egy kormányintézkedés, aminek nem képesek kidolgozni/kommunikálni a részleteit akkor sem, amikor már napokon belül hatályba lép
-
Feriboy2
aktív tag
így vállalható teljesen.
pl az ersténél a számlavezetési díj 350 ft,
plussz minden tbsz még 350 ft /darab
plussz 0,015% állománydíj (1500 ft tízmilliónként.)
a minimum kereskedési díj 7 euró, azaz 2600 forintév végéig még ingyenes nekem a számlavezetés (random "károsult"
vagyok) de viszem majd az IB-hez a befektetéseimet pár hónap múlva.
-
Igen. És amit sokszor elmondunk: mi véleménybuborékban élünk. Itt a topicban is jellemzően jól szituált, értelmiségi arcok mozognak, nem gyári melósok, akik a napi betevőért robotolnak. Márpedig ők a többség, és náluk nincs nagy vidámság most, hogy a fogyasztói kosarukat kitevő tételek (élelmiszer, rezsi) az szépen kapott egy 40-50%-os pluszt.
Amúgy ha ez nem makkantja meg az ingatlanpiacot, akkor tényleg semmi.
#100845julius666
Hja. Szerintem általánosságban van egy idegenkedés a hiteltől, szóval az tényleg ritka, hogy valaki mondjuk OLED tv-re verje el. Amúgy meg ha arra költi, azzal sincs gond, pörgette a gazdaságot. A kamattámogatás ára áfában már vissza is ment az államnak.Ki van ez találva, gyerekek.
-
[CS]Blade2
addikt
Valamennyinél célba ér a dolog azzal szerintem előrébb leszünk, mintha nem reklámoznák. Persze a legjobb az lenne, ha már régóta tantárgy lenne, és akkor nem is kellene reklámozni.
Ha nem reklámozzák, akkor max. a külföldi ballagók ballagási pénze kerül be a kincstárba devizában rosszabb feltételekkel, nem?
Senki nem jár jól, ha ennek a pénznek egy jó része fiókban vagy bankszámlán tengődik, nem? Nem tudom a számokat, hogy hányan ballagnak és átlag mennyi pénzt kapnak manapság, és abból mennyi amennyit nem vernek el szinte azonnal, de érzésre sok. -
Azért nem úgy van az! Vannak ott is normális ékszerboltok, certis befarany. Nyilván azonnal kiderülne, ha hamisítvány, aztán agyonlőnék a francba a kereskedőt. Mármint most nem valami konténerárusról beszéltem, hanem rendes üzletről, akár kártyás terminállal. Mi is úgy fizettünk ott több helyen (bazáron belül).
-
julius666
addikt
A (nyilván átháruló) különadók meg az új szochó szerintem igazán a társadalom alsó 2/3-ának fáj, náluk jelentős a bevásárlás, alap szolgáltatások díjának aránya a bevételükhöz képest, illetve ők azok, akiknek bankbetétben rohad a vagyona (már akinek van).
Feljebb szerintem már jellemzőbb az államkincstár-TBSZ-ingatlan kombó valamilyen megoszlásban, no meg magasabb a jövedelem is, ők (mi) kevésbé érintettek.
Főleg az alsó-középosztály az aki ki van szopatva, de hát évek óta ez megy, a forintrontás is nekik fájt elsősorban.
-
Yellow73_a
tag
Relatíve drasztikus természetesen. Az év során eddig nem volt ekkora BUBOR csökkenés. Nem a világvégét mondom, hanem azt, hogy reális a BUBOR tovább csökkenése (hosszabb távon meg egyértelmű), ami kevésbé fogja vonzóvá tenni a BUBORos papírokat, így valószínűleg az árfolyamuk is csökkenni fog.
Egy kis játszós pénz nekem is van 2029/B-ben augusztus óta, kíváncsi voltam, hogy muzsikál. Főleg a PMÁP 2029/I-hez hasonlítottam, valamikor októberben vettem ugyanannyiért 2029/I-t (ami csak februárban fordult 11,75-ről 16%-os kamatozásúra, míg a 2029/B már novemberben 15,62%-ra). A 2029/B novemberben fizetett kamatát visszaforgattam 2029/B-be. A most májusi 2029/B-s kamatfordulóig hiába volt folyamatosan kamatelőnye a BUBORos papírnak, az árfolyamcsökkenés miatt már kevesebbet ér, mint a 2029/I. Ugyan még mindig van 0.18% kamatelőnye, de az árfolyamvesztés miatt valószínűleg a 2029/I pozíciója egyre jobb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest