- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enrico77
csendes tag
válasz
PredatorZoli #115775 üzenetére
oh, ezt nem tudtam, azt gondoltam, hogy ha ilyen kis országban, mint Magyarország, hétvégén és bármikor utalok, az meg is jelenik szinte azonnal az ellenoldalon, akkor egy profi brókercégnél is így van.
De ez csak felvetés volt a részemről, köszönöm a kiigazítást, legközelebb figyelembe veszem a hétvégét is!Vagy nem és döröbölök az ajtón újra
(viccelek)
Más, nem csak neked Zoli, bár főleg a rutinosabb közösség segítségét szeretném kérni:
Újfent tanácsotokat szeretném kérni a megálmodott portfóliómmal kapcsolatban.
A potfólió 15+ évre szól, 1-2 havonta tolom bele a beutalásokat, így várhatóan év végére alakulna ki az elgondolt százalékarány. A tervezett stratégia alapjai az egyenlő arányban (~20%) elosztott, éves szinten újra balanszolnám:
- Érték alapú befektetés,
- Magas minőségű cégek;
- Cégméret alapú;
- Momentum stratégia;
- Egyéb, ezek azok, melyek a saját elképzelések (ezen belül 7% tisztán Healthcare (tudom, hogy a fentiek szinte mindegyike tartalmaz HC szektort, de nagyobb arányt szeretnék; 7% arany; 6% kripto, melyből a kriptot max. év végéig tartanám, majd azt eladva A1JJTD-be forgatnám és maradna a TBSZ-en).
Ezt a tervet szeretném lefordítani ETF-ekre, melyben szeretném tehát kérni a tanácsaitokat.
Elég sokat túrtam a JustETF.com-ot, böngésztem a factsheeteket, olvasgattam a neten és természetesen itt is.
Tehát:
- 20% - XDEV
- 20% - JPGL
- 20% - AW1R
- 20% - ZPRV
- 7% - XDWH
- 7% - 4GLD
- 3% - BITC (év végén eladva és A1JJTD helyette)
- 3% - SLNC (év végén eladva és A1JJTD helyette)
Most a 2024-es TBSZ-re megy minden. Ezen most VWCE van, abból adnék el havonta és venném fel a fent vázolt stratégiát.
2024 végén zárják a TBSZ-t. Az éves balanszolást ettől függetlenül meg tudom rajta oldani, ugye? Betenni új összeget nem tudok, de ami addig 12.31-ig rajta van, azt tudom cserélgetni? -
Sisco2
tag
válasz
| IBIE |
Szerintem összevárják, az eddigi tapasztalatokból ezt szűrtem le
mondjuk 2 munkanaponta vagy ilyesmi
Ha Enrico77 csüt este utalta, akkor ma hétfő este lehet hogy magától is teljesült volna
de másoknál is ezt látom
Csak tegyük fel ha mondjuk kedd, csütre vannak összevárva és valaki szerdán utal akkor annak értelemszerüen csak 1 nap lesz a várakozásszerk. bocs nem neked akart menni, hanem ujként csak mellényomtam
-
pictigjis
őstag
válasz
mondjuk ne legyen már normális, hogy 2024-ben ennyit kelljen várni egy utalásra, azért ez vicc
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.11. Kitűnő hőmérséklet!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest