Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Pici telefon, óriás akksival?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enrico77
csendes tag
válasz
PredatorZoli #115775 üzenetére
oh, ezt nem tudtam, azt gondoltam, hogy ha ilyen kis országban, mint Magyarország, hétvégén és bármikor utalok, az meg is jelenik szinte azonnal az ellenoldalon, akkor egy profi brókercégnél is így van.
De ez csak felvetés volt a részemről, köszönöm a kiigazítást, legközelebb figyelembe veszem a hétvégét is!Vagy nem és döröbölök az ajtón újra
(viccelek)
Más, nem csak neked Zoli, bár főleg a rutinosabb közösség segítségét szeretném kérni:
Újfent tanácsotokat szeretném kérni a megálmodott portfóliómmal kapcsolatban.
A potfólió 15+ évre szól, 1-2 havonta tolom bele a beutalásokat, így várhatóan év végére alakulna ki az elgondolt százalékarány. A tervezett stratégia alapjai az egyenlő arányban (~20%) elosztott, éves szinten újra balanszolnám:
- Érték alapú befektetés,
- Magas minőségű cégek;
- Cégméret alapú;
- Momentum stratégia;
- Egyéb, ezek azok, melyek a saját elképzelések (ezen belül 7% tisztán Healthcare (tudom, hogy a fentiek szinte mindegyike tartalmaz HC szektort, de nagyobb arányt szeretnék; 7% arany; 6% kripto, melyből a kriptot max. év végéig tartanám, majd azt eladva A1JJTD-be forgatnám és maradna a TBSZ-en).
Ezt a tervet szeretném lefordítani ETF-ekre, melyben szeretném tehát kérni a tanácsaitokat.
Elég sokat túrtam a JustETF.com-ot, böngésztem a factsheeteket, olvasgattam a neten és természetesen itt is.
Tehát:
- 20% - XDEV
- 20% - JPGL
- 20% - AW1R
- 20% - ZPRV
- 7% - XDWH
- 7% - 4GLD
- 3% - BITC (év végén eladva és A1JJTD helyette)
- 3% - SLNC (év végén eladva és A1JJTD helyette)
Most a 2024-es TBSZ-re megy minden. Ezen most VWCE van, abból adnék el havonta és venném fel a fent vázolt stratégiát.
2024 végén zárják a TBSZ-t. Az éves balanszolást ettől függetlenül meg tudom rajta oldani, ugye? Betenni új összeget nem tudok, de ami addig 12.31-ig rajta van, azt tudom cserélgetni?
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest