- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
s0ulreaver
tag
Visszatérve az utánhúzásra szerintem a te szemed túl igényes.. Valóban nagyon jó monitorok ezek, perpill nálam is van egy 22''-es Eizo (valami 20 körül kaptam, mert nincs talpa). De az én szememben a TFT jobb (mellesleg 150k elég durva, 120k-ért iszonyat jót veszel).. Pedig nem vagyok nagy divatkövető. (És még vastalpúm se volt sose
)
-
simonzé
addikt
Azért egy TFT-n sokkal nyugodtabb tud lenni a kép. A 8ms-es monitoron nemigen látsz utánhúzást, ha igen, akkor ott más gáz van: belptél a matrixba.
Haver 17 collos LG TFT-jén élmény a filmnézés este a sötét szobában... Egyébként én most fogok venni egy 19 collos monitort.
CRT-t. -
Robaj
addikt
Előző sulimba 1 évig TFT moncsikat kellett nézni...
16 ms, Belinea, 1024x768
Hát majd kifolyt a szemünk 6 óra után...
Lehet csak velünk volt a gond)
Nekem egy jó öreg 1997-es 15''-os CRT-m van (Compaq), 1024x768@60hz, szal 800x600@75-ön használom
Ingyen sem cserélném le TFT-re...
Majd egy jó kis 17''-os síkképernyős CRT lesz
[Szerkesztve] -
s0ulreaver
tag
Azért ezek az érvek nem teljesen fedik a valóságot. Tegyük hozzá, hogy a CRT-k geometriahibásak (nem tudom hogy a high-high-end-ekre is vonatkozik-e). Dögnagyok, és dögnehezek. Nagyobb felbontáson TFT-t sokkal de sokkal könyebb olvasni (mert nem homályos). Nekem itthon van egy LG 915FT Plus is. 1280*1024-en még tűrhető (de nem tökéletes), de attól feljebb nagyon nehéz olvasni. (Szívesen megnéznék egy CRT moncsit, 15''-on 1400*1050-es felbontással. Ami ugye SXGA+, és TFT-n kristálytiszta képe van) Pedig nem is olyan rég még 120E Ft-os mindenhol tesztgyőztes monitor volt. Nem szóltam még az utánhúzásról. Ma kapható kb. 103E Ft-os monitor (Samsung Syncmaster 913N) válaszideje 8ms. Ez elég durván kevés, arról nem is beszélve hogy ezt az állítólagos
utánhúzást 1 nap alatt meg lehet szokni.
Sugárzás meg porbombázás(erről sosem hallottam még sztem ez a vakítás) szerintem már elég régen megbízhatóak a monitorok. Szerintem egy sokkal fontosabb paraméter a képfrissítési frekvencia, aminek tényleg van köze a fejfájások stb. sűrűségéhez. Nekem CRT 1024*768-ba 120Hz-et tud.. Poénból kipróbáltam, pár napig 75, 85, 100Hz-en. 85 már tűrhető volt, de a 120-hoz képest még mindig nagyon zavaró.
Ezek után erősen kétlem hogy parasztvakítás lenne. De mindenki oda teszi a pénzét ahova akarja.Véleményem szerint van a TFT-nek jövője (pontosabban hamarosan az OLED-nek).
SZERINTEM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Samsung Full HD LED Monitor
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged