- Yettel topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
s0ulreaver
tag
Visszatérve az utánhúzásra szerintem a te szemed túl igényes.. Valóban nagyon jó monitorok ezek, perpill nálam is van egy 22''-es Eizo (valami 20 körül kaptam, mert nincs talpa). De az én szememben a TFT jobb (mellesleg 150k elég durva, 120k-ért iszonyat jót veszel).. Pedig nem vagyok nagy divatkövető. (És még vastalpúm se volt sose
)
-
s0ulreaver
tag
Azért ezek az érvek nem teljesen fedik a valóságot. Tegyük hozzá, hogy a CRT-k geometriahibásak (nem tudom hogy a high-high-end-ekre is vonatkozik-e). Dögnagyok, és dögnehezek. Nagyobb felbontáson TFT-t sokkal de sokkal könyebb olvasni (mert nem homályos). Nekem itthon van egy LG 915FT Plus is. 1280*1024-en még tűrhető (de nem tökéletes), de attól feljebb nagyon nehéz olvasni. (Szívesen megnéznék egy CRT moncsit, 15''-on 1400*1050-es felbontással. Ami ugye SXGA+, és TFT-n kristálytiszta képe van) Pedig nem is olyan rég még 120E Ft-os mindenhol tesztgyőztes monitor volt. Nem szóltam még az utánhúzásról. Ma kapható kb. 103E Ft-os monitor (Samsung Syncmaster 913N) válaszideje 8ms. Ez elég durván kevés, arról nem is beszélve hogy ezt az állítólagos
utánhúzást 1 nap alatt meg lehet szokni.
Sugárzás meg porbombázás(erről sosem hallottam még sztem ez a vakítás) szerintem már elég régen megbízhatóak a monitorok. Szerintem egy sokkal fontosabb paraméter a képfrissítési frekvencia, aminek tényleg van köze a fejfájások stb. sűrűségéhez. Nekem CRT 1024*768-ba 120Hz-et tud.. Poénból kipróbáltam, pár napig 75, 85, 100Hz-en. 85 már tűrhető volt, de a 120-hoz képest még mindig nagyon zavaró.
Ezek után erősen kétlem hogy parasztvakítás lenne. De mindenki oda teszi a pénzét ahova akarja.Véleményem szerint van a TFT-nek jövője (pontosabban hamarosan az OLED-nek).
SZERINTEM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Yettel topik
- Milyen autót vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged