Új hozzászólás Aktív témák
-
axlrose32
őstag
''nem is beszélve arról, hogy a CRT már egy kiforrott technológia, túl sok ujdonságot NEM tud felmutattni, ellenben a TFT MÉG fejlődik. Mivel még van hova, ugye.''
Azok pénzén akik most megveszik még biztosan van hova fejlődni->oled.Én biztos nem veszek egy kiforratlant,inkább maradok a jól kiforrotnál. -
axlrose32
őstag
A tv-kről vsz megfeledkeztek,ill arra gondoltak attól elég távol ül az ember ,hogy a belőle kilépő sugárzásokkal IJESZTEGETETNI lehessen.
/ piritóskenyér rákot okoz ,a sör bő vizeletet illetve megvéd tőle,a dohányzás rákot,a nova bor pedig szellemi leépülést/van egy rossz hirem dédapám mindet fogyasztotta 14 éves korától és 87 évet élt meg/halála oka no szervi baj egyszerűen öreg volt. -
axlrose32
őstag
válasz
szitibor #108 üzenetére
Sajnos a mai ''civilizált'' világunkban nem tudunk élni elektromos berendezések nélkül.Nehéz lenne találni olyan berendezést ami nem bocsájt /-hat/ ki magából sugárzást,ezek között van sok olyan ami az emberi szervezetre káros lehet./magasfeszültségü távvezetékek tőszomszédságában sem teljesen veszélytelen élni/.Feltételes módot azért használok mert az orvostudomány mai állása szerint sem egyértelműen bizonyitható.Tehát aki nem tud úszni nem másszon fára mert elüti a villamos,ill a 4.-dik világháborút köbunkókkal fogják vivni.
-
axlrose32
őstag
Tisztában vagyok vele ,hogy a tco minősitések korábban megjelentek ,de ezek nem csak a kisugárzásra hanem több egyéb tényezőre lettek kitalálva.Ha találsz egy olyan orvost, aki bizonyitani tudja ,hogy a paciense a monitorok káros kisugárzása miatt szenvedett látáskárosulást akkor majd elkezdek aggódni.ilyen bizonyitott eset pedig nincs ,mert ellenkező esetben már hallotunk vna róla,hogy xy cég több millió dollárt fizetett ki kártérités cimén.sztem az egész egy hisztériakeltés és továbbra is hiszem hogy a háttérben üzleti érdekek lapulnak.a tft-ken pedig nem hogy kisebb hanem ellenkezőleg sokkal nagyobb a hasznuk.
-
-
axlrose32
őstag
Egyébként elég érdekesnek tartom azt az egybeesést ami a crt káros hatásaival kapcsolatban megfogalmazódott aggodalmak időbelisége és a tft-k megjelenése között tapasztalható.Lehetséges ,hogy a kilencvenes évek végén megjelent tft-ket horror áruk miatt /meg fejlettlenségük ,korlátaik miatt/ nem lehetett vna eladni ha ezt nem dobják be a köztudatba.Elképzelhető továbbá ,hogy ez nem igazán jött be és ezért nem gyártanak tovább minőségi crt-ket,hogy ezzel is a tft-k felé próbálják terelgetni a népet?Ezek csak kérdések ,lehet hogy hülyeség.
-
-
axlrose32
őstag
válasz
s0ulreaver #63 üzenetére
Én a vitát itt le is zárom a magam részéről,elvégre mindenki arra költi a pénzét amire akarja.Abban teljesen igazad van ,hogy egy új széria esetén nehéz megállapitani a tipushibákat.Esetleg a gyártó tudná megmondani miért gagyi csővel vagy éppen sorkimenőtrafóval szerelte költségtakarékossági megfontolásból/de ezt nem fogja ráirni a dobozra/.Ezért nem szoktam új dolgokat vásárolni/tv, monitor/.
-
axlrose32
őstag
A tft-k hivei majd akkor fognak nagyot koppanni amikor garanciaidőn kivül meghibásodik a monitorjuk.smd technológia az egész.amig egy hagyományos monitort megjavitok max.5k-ból addig ezekhez még az alkatrész beszerzése sem lesz egyszerű,és főleg nem olcsó.És akkor pista bácsi a falu ezermestere próbáljon meg belenyúlni a régi ruszki pillanatforraszójával......Vissza fogja sirni mindenki a jó öreg crt-ket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iGO Primo
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Gyúrósok ide!
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kormányok / autós szimulátorok topikja