Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• diagonal

csendes tag

válasz vond #49531 üzenetére

Közben nagyon sokat olvasgattam itt vissza, meg egyéb oldalakon is. Úgy jártam mint általában minden témában, minél több info van annál nehezebbnek tűnik dönteni.
    Azt megértettem elég gyorsan, hogy kompromisszumot kell kötni. A meccsvideózáson is gondolkoztam és arra jutottam, hogy igazából a kis turistagéppel aminek szintén 4x optikai zoomja van csak nem is az volt a fő gond, hogy kevés a zoom hanem, hogy pocsék a minőség úgy, egyébként persze zoom nélkül simán is az:-) Ez alighanem sokat javulna egy Pana Lumix L7-el.
    Vacilláltam LX7 és bridgek között, főleg az FZ200 jött itt képbe, de ha arra gondolok hogy fontos lenne eléggé beltérben fotózni mostanság, konkrétan igazából feleségem kapná ajándékba és a gyereket (is) fotóznánk lakásban, akkor lehet jobb egy komoly fényerejű gép és az LX7 ebben nagyon jó nagyjából mindenki szerint. Ami szintén nagyon vonzó az a mérete mert ez ugye egy prémium kompakt ha jól mondom, ehhez képest némelyik bridge durván nagy. Eléggé megszoktam az évek során a kis kompakt Canont ahhoz, hogy egy nagy gép zavarjon esetleg. MILC-eket is ezért lőttem ki, körülményesnek tartanám pl. egy külföldi nyaralás során azzal fotózni, tárolni stb.
    Viszont ha eldöntöttem hogy egy jófajta kompakt, márpedig eléggé e felé hajlok most már, akkor felmerül egy újabb dilemma: lehet hogy egy LX7 helyett nekem elég lenne egy Olympus XZ-10?
    Az LX7 -ért én hajlandó vagyok adni 110e Ft-ot ha ad annyival többet egy XZ-10-hez képest, viszont ha azt mondjátok hogy egy XZ-10 is majdnem tud annyit féláron akkor nem.
    Egy másik kérdés: LX7 vs Olympus XZ-2. erről mi a vélemény?

• diagonal

csendes tag

válasz vond #49531 üzenetére

Igen, ezen én is elgondolkoztam közben. Lehet valami kompromisszumos megoldás kellene, mondjuk olyan gép ahol nagy zoom van még ha cserébe más nem is annyira jó rajta, fényerő pl.. Ez a nagy optikai zoom alighanem nekem fontos lesz, most jobban végiggondoltam, mert jelenlegi gépemnél is ez bosszant legjobban általában vagyis ennek a hiánya.
    Esetleg ez jó lehetne: Panasonic Lumix DMC-TZ40.
    Gondolom ennél cserébe van ami rosszabb, fényerő vagy egyebek, de lehet hoyg az nekem nem angy baj, nem vagyok profi, szuper minőség nem kell nyilván csak szimplán fényképezni kellene a családot + külföldi utazások során használni. Na meg a videózás ugye a meccseken.

Új hozzászólás Aktív témák