-
Mobilarena
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
diagonal
csendes tag
válasz
maxika2004 #49821 üzenetére
Én bő két hete vettem LX7-et, ha tényleg amint írod "semmi különösre" nem akarod használni akkor arra bőven jó:-)
Érdekes, hogy én is pont az FZ200 és az LX7 között lamentáltam. Igazából szerintem tényleg az a döntő, hogy mennyire kell a nagy zoom neked mert ha igen, akár képminőség rovására is, akkor FZ200. Minden más esetben LX7, én legalábbis erre lyukadtam ki.
Legfőképpen két dolog miatt döntöttem az LX7 mellett: Egyik a fényereje ami nagyon jó, másik a videója ami durván jó tényleg, tesztekben is írják és igaz, ráadásul ez éjszakai körülmények, rossz fényviszonyok esetében is igaz.
Rengeteg funkció, beállítás van amúgy a gépben meg jó nagy szabadságot ad kompakthoz képest, mostanra jutottam el oda, hogy talán mindent felfogtam nagyjából amit tud vagy legalábbis a lényeget. -
diagonal
csendes tag
válasz
p-rolee #49767 üzenetére
Pana Lumix LX7? Ez lehet eggyel lentebbi kategória annál amiket írtál, de csak 110e Ft. Az sem kevés,de azt mondom így utólag, hogy megéri. Nálam hat napja van, de nagyon komoly kis gép.
Szoknom kellett a régi nyolc éves kompaktom után, eleinte volt vele problémám a kezelőgombokat, ergonómiát illetően, mostanra nagyon megszoktam igaz órákat szórakozok vele naponta, meg is szerettem, de még csak tanuló fázisban vagyok bőven.
Hihetetlen sok funkció van benne, a videója egyszerűen szuper még rossz fényviszonyok között is. Meg szerintem amit egy kompakttól el lehet várni azt tudja, lehet még többet is annál. Nekem szerintem hónapok lesznek mire profin kezelem, nyilván aki eleve tud fényképezni meg volt előtte már komolyabb gépe annak gyorsabb:-) -
diagonal
csendes tag
válasz
schawo #49755 üzenetére
Igen, ezen én is elgondolkoztam, hogy alighanem a nagyon jó kijelző + a millió funkció, lehetőség amit beleépítettek cserébe ezzel járhatott, hogy ennél nagyobb kezelőszerverek nem fértek el.
Cserélni semmiképpen nem szeretném mert nagyon jó képeket és videót csinál + minden egyes kézbevételnél egyre jobban megbarátkozom vele:-)
Azért gondolj bele, nekem egy nyolc éves kompakt gépem volt, más nem is nagyon volt a kezemben azóta. Ez meg egy mostani prémium kompakt. Nagy az ugrás tényleg, szokni kell. Súlyra is pl. más, meg hát az építése, sokkal komolyabb, masszívabb. -
diagonal
csendes tag
válasz
schawo #49708 üzenetére
Megjött a Lumix LX7, minden rendben volt tényleg Panashoppal, számla, garancialevél, tartozékok stb.
Első benyomások vegyesek, mondjuk hozzáteszem, sehol nem volt alkalmam kézbe fogni a gépet előtte.
Még csak ismerkedem vele automata üzemmódban meg pár egyéb funkciót próbáltam ki.
Pozitívum: Nagyon jó képeket készít, beltérben vakuval töksötétben is akár. Valaki írta valahol, hogy automata módban "bolondbiztos", hát, tényleg az. A videója meg durván jó, sok helyen írták teszteken is, de tényleg igaz. Gondolom ha "megtanulok" vele fényképezni igazán, bár esetemben ezt nem is kellett volna idézőjelbe tenni mivel tényleg meg kell tanulnom használni, akkor még sok örömet okozhat.
Negatívum: ergonómiailag gáz. Mint írtam Canon A530-asom volt, jó régi modell, vagy 8 éve vettem, ezzel tudom összehasonlítani. Fogása messze jobb az öreg Canonnak, kezelőszervek is jobban kézre esnek. Az LX7, hááát, körömmel kell szinte nyomkodni rajta a gombokat és nekem nincs is nagy kezem egyáltalán, ez egy nagyobb darab, nagy kezű embernek kész kín lehet szerintem, nem túlzok.
Módválasztó tárcsa a Canonnál miközben fogja az ember a gépet simán forgatható hüvelykujjal, Panánál csak felülről megfogva és forgatva oldható meg.
Lencsevédő sapka le-fel tétele nekem egyelőre nagyon szokatlan, alighanem rövid úton beszerzek majd egy ilyet hozzá mert ez így nagyon idegesítő már most az elején is:
[link]
Persze mindehhez jelentősen hozzájárul valószínűleg az is, hogy 8 év alatt nagyon megszoktam a Canont. -
diagonal
csendes tag
válasz
N-vidi-A #49733 üzenetére
Ez itt szerintem egy olyan ha igaz ami neked kell, nem is drága, kérdés mennyiért hozzák el ide, az lehet több lesz mint maga a kábel:-) De lehet így is megéri, nem tudom itthon mennyi egy ilyen kábel, de úgy sejtem azért csak van itthon is valami fotósboltban.
[link] -
diagonal
csendes tag
válasz
scarabaeus #49725 üzenetére
Nem biztos hogy segítene, mivel "az ellen nem véd"
-
diagonal
csendes tag
-
diagonal
csendes tag
Panashop.hu-ról rendelt már valaki fényképezőt? Megbízható hely? Az Lumix LX7-et szeretném megvenni. A Panashop megbízható kellene legyen elvileg mert a Panasonic hivatalos itthoni forgalmazója, de azért gondoltam rákérdezek.
Digitcam még a másik ahonnan meg tudnám rendelni. Van ennek jelentősége melyik vagy tökmindegy? -
diagonal
csendes tag
Pana Lumix LX7 esetében szerintetek elképzelhető a karácsonyi bumm lecsengése után egy áresés január-februárban vagy fölösleges ilyesmire játszani és jobb megvenni most amíg még van?
-
diagonal
csendes tag
Közben nagyon sokat olvasgattam itt vissza, meg egyéb oldalakon is. Úgy jártam mint általában minden témában, minél több info van annál nehezebbnek tűnik dönteni.
Azt megértettem elég gyorsan, hogy kompromisszumot kell kötni. A meccsvideózáson is gondolkoztam és arra jutottam, hogy igazából a kis turistagéppel aminek szintén 4x optikai zoomja van csak nem is az volt a fő gond, hogy kevés a zoom hanem, hogy pocsék a minőség úgy, egyébként persze zoom nélkül simán is az:-) Ez alighanem sokat javulna egy Pana Lumix L7-el.
Vacilláltam LX7 és bridgek között, főleg az FZ200 jött itt képbe, de ha arra gondolok hogy fontos lenne eléggé beltérben fotózni mostanság, konkrétan igazából feleségem kapná ajándékba és a gyereket (is) fotóznánk lakásban, akkor lehet jobb egy komoly fényerejű gép és az LX7 ebben nagyon jó nagyjából mindenki szerint. Ami szintén nagyon vonzó az a mérete mert ez ugye egy prémium kompakt ha jól mondom, ehhez képest némelyik bridge durván nagy. Eléggé megszoktam az évek során a kis kompakt Canont ahhoz, hogy egy nagy gép zavarjon esetleg. MILC-eket is ezért lőttem ki, körülményesnek tartanám pl. egy külföldi nyaralás során azzal fotózni, tárolni stb.
Viszont ha eldöntöttem hogy egy jófajta kompakt, márpedig eléggé e felé hajlok most már, akkor felmerül egy újabb dilemma: lehet hogy egy LX7 helyett nekem elég lenne egy Olympus XZ-10?
Az LX7 -ért én hajlandó vagyok adni 110e Ft-ot ha ad annyival többet egy XZ-10-hez képest, viszont ha azt mondjátok hogy egy XZ-10 is majdnem tud annyit féláron akkor nem.
Egy másik kérdés: LX7 vs Olympus XZ-2. erről mi a vélemény? -
diagonal
csendes tag
válasz
mrmarkus #49540 üzenetére
Igen, az okfejtésem alighanem azért "érdekes" mert hülye vagyok a fényképezéshez alapvetően. De nagyon jó hogy írtok véleményeket mert mondjuk így talán nem esek abba a hibába, hogy megveszek valamit ami utána csalódást okoz.
Amit eddig írtatok az alapján akkor ez a kettő maradt most nekem a kalapban:
Panasonic Lumix DMC-FZ200
Panasonic Lumix DMC-LX7Illetve van még a visszaolvasás alapján korábban többek által ajánlott Olympus XZ-2.
-
diagonal
csendes tag
Igen, ezen én is elgondolkoztam közben. Lehet valami kompromisszumos megoldás kellene, mondjuk olyan gép ahol nagy zoom van még ha cserébe más nem is annyira jó rajta, fényerő pl.. Ez a nagy optikai zoom alighanem nekem fontos lesz, most jobban végiggondoltam, mert jelenlegi gépemnél is ez bosszant legjobban általában vagyis ennek a hiánya.
Esetleg ez jó lehetne: Panasonic Lumix DMC-TZ40.
Gondolom ennél cserébe van ami rosszabb, fényerő vagy egyebek, de lehet hoyg az nekem nem angy baj, nem vagyok profi, szuper minőség nem kell nyilván csak szimplán fényképezni kellene a családot + külföldi utazások során használni. Na meg a videózás ugye a meccseken. -
diagonal
csendes tag
Sziasztok! Lehet kicsit hosszú leszek, de így könnyebb talán tanácsot is adni.
Lecserélném özönvíz előtti Canon Powershot A530-as kompaktomat. Szerettem, de sok már a probléma vele, meghaladta az idő:-) Meg kezdenek vele mechanikus problémák is lenni.
A fényképezéshez egyáltalán nem értek ezt előrebocsájtom, de ami a lényeg lenne nekem:
- külföldi utazások alatt, kirándulásokon fotózni
- lakásban bent fotózni ( nincs semmi extra igény csak egy átlag normális, szép kép legyen )
- esti képek normális minőségben mert ezt a jelenlegivel képtelenség, vagy tiszta sötét, vagy homályos vagy mindkettő ( erre valaki azt mondta nekem vehetek 1 millióért is valamit azzal sem lesz jó az esti képem állvány nélkül, hát ezt majd megmondjátok így van-e )
- videók utazások alatt + esti videók is kiemelten ( itt konkrétat is írok, kicsit speciális, de focimeccseken videók készítése a nézőtérről, esti meccsek nagyrészt, tehát villanyfényes meccsek sötétben )80-110e Ft között szánnék rá. Kompaktot szeretnék vagy max bridge-et, de jobb lenne ha nem valami ormótlan gép lenne amit nehéz hozni-vinni, ide-oda tenni. Olvasgattam is már persze és gondoltam erre: Panasonic Lumix LX-7. Nem tudom mi a véleményetek róla?
De ilyen is van, meglepően olcsón, ez vajon lefedné amire nekem szükségem van:
Canon PowerShot SX160 IS
Vagy ez? : Panasonic Lumix DMC-TZ40
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Milyen egeret válasszak?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ASUS notebook topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest