- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sNk77
aktív tag
válasz
asynur #147827 üzenetére
Én is itt kaptam ajánlást, az ajánlóban nem volt benne. Hátha segít valaki aki ért hozzá. A ramok nekem beváltak igen, csak egy nem XMP profillal sikerült elrontantom. Most is DDR5 Fury Beast van és teszi a dolgát 5600-on XMP-vel, 6000-et majd később próbálom tudja e ami szintán XMP.
-
sNk77
aktív tag
válasz
asynur #147812 üzenetére
Hogy milyen amit néztetek azt nem tudom. Azt tudom, hogy nekem egy 550-es EVGA bronz (b5) bőven elég volt egy 5600x 3060 ti-hez, 2 ssd 1 hdd 1 m2 és nekem is kngston fury volt 2x8. Szerintem a 650 rengeteg nektek ezek alapján ha minőségi tápról beszélünk. 3060ti 200w proci 60w, hol van még az 550-től.
-
syberia
veterán
válasz
asynur #129444 üzenetére
Hétköznapi felhasználásra amúgy is értelmetlen 1600 watt.
(#129441) Yeffy: Corsair RM550x ajánlott vétel, bár most kicsit drágán mérik.
Jóval olcsóbban Seasonic Core GM 500W Gold kapható, bár itt nincs félpasszív hűtés, és teljes modularitás, de van 7 év garancia.
NZXT E500W
80+ Gold Seasonic belső, teljesen moduláris -
Piftuka
veterán
válasz
asynur #129109 üzenetére
"Kicsit utána olvastam az Nzxt garanciának ezt találtam és nem túl bíztató:"
Nem bizony. Ezért javaslom mindig, hogy legyen mindenki tudatos fogyasztó!
Csak és kizárólag olyan forgalmazókat támogassatok (megérdemlik), amelyek a hivatalos hazai importőröktől, vagy a gyártótól közvetlenül szerzik be az általuk forgalmazott termékeket.
(És tessék olvasgatni az aláírásomban lévő oldalakat is... hasznos írásokat, és információt lehet azokon találni!)
-
Piftuka
veterán
válasz
asynur #129067 üzenetére
Az "NZXT E500" kiváló kis tápegység (az előző oldalakon sokat beszéltünk róla), de ami az Ipon-t illeti... nem szabad támogatni őket azzal, hogy megvásárolod ezt a típust az 1 év jótállással.
A te számítógéped esetében egyébként a 2, vagy 3 HDD ami igazán kritikus; de csak a bekapcsoláskor. Akkor nagyon "megszívja" a tápegységet, aztán pillanatokon belül beáll egy viszonylag alacsony fogyasztásra.
Nagyjából ilyen fogyasztásra számíthatsz.
- A kiszemelt "Pure Power 11" tápegység, valószínűleg FSP belsővel teljesen korrekt kritikákat kapott. Stabil, hatékony, rendkívül csendes, a szükséges védelmekkel felszerelt eszköz, ami dizájnos külsővel, és jó minőségű belsővel rendelkezik.
Tulajdonképpen egyetlen komoly kritikaként egyes helyeken a 85°C-ra hitelesített kondik használatát róják fel vele kapcsolatban. Ennél a cégnél, ebben a kategóriában nem fért bele a teljesen japán, 105°C-ra hitelesített kondik használata.
Azért jegyezzük meg, hogy világszerte tízezrek számítógépét szolgálják sok éve hűségesen ennél kevésbé modern, de hasonló kaliberű FSP belsőre épülő, CapXCon kondikkal szerelt tápegységek. Szóval annyira nem kell félni tőle.
- Alternatívaként még a sokszor ajánlott "Seasonic Focus 450 Gold" is megfelelő lehet. Csendes, stabil, minőségi, félmoduláris, hatékony, és 7 év jótállást ad rá a gyártó.
- Illetve szintén ajánlott a "BitFenix Formula Gold 550" (CWT belső), ám annak egyetlen "hátránya", hogy nem moduláris.
- Ha egy kicsit tudsz emelni a kereten, akkor 10 év jótállással, "Seasonic Focus+ Gold" belsővel szerelt, 650 Watt-os (és az sokáig kiszolgál majd téged) "Riotoro Enigma G2" , teljesen moduláris tápegységet is vehetsz.
Szerintem egyébként ebben a "huszonezer" forintos kategóriában jelenleg ez az egyik legjobb vétel.- A ~15.000 forint alatti kategóriában a még viszonylag új versenyző, a Riotoro "Builder" fantázianevű tápegysége jöhet szóba.
Ez azért egy Sirtec belsős, jóval egyszerűbb, közel Bronz hatékonyságú, ráadásul már DC-DC szabályozású darab. Ahogyan a belinkelt tesztben is olvashatod, korrekt, stabil "entry level" tápegységként értékelik.
- Illetve az FSP-nek valamelyik Hexa 85+ modelljét lehet még ajánlani, de most utóbbiaknál volt egy szignifikáns drágulás. Nem nagyon férnek bele a max. 15.000 forintos keretbe.
Sajnos ebben az árszegmensben valamilyen kompromisszumot kötnöd kell! Az ajánlott darabok viszont legalább stabilan, biztonságosan viszik az ember számítógépét. Ezekből a feltételekből nem szabad engedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Villanyszerelés
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Gitáros topic
- Hegesztés topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest