- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Netfone
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Aurát vált a Vivo V60
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
asynur
tag
válasz
steewcv65 #160566 üzenetére
Köszi, az ADATA XPG PYLON 550W egész szimpatikusnak tűnik.
A következő win11-et is jó, hogy említetted eddig csak a windows 11 24H2 a követelményeket nézegettem, a 25H2-t csak most látom, hogy már terítéken van de még nincs offical CPU és egyebek support list, bár állítólag nem fogják tovább szűkíteni a listát egyelőre... -
asynur
tag
Sziasztok!
Szüleimnek nézek össze egy új gépet win11-re váltás miatt, táp kérdésben kérnék tippeket, hogy mit lenne érdemes beszerezni. A régi gépben egy Cooler Master B500 ver.2 500W van ami már eléggé kiszolgálta az idejét (~10 év körül lehet már benne) és nem szeretnék vele egy új gépet összerakni. A felhasználás leginkább irodai, multimédiás, játékban max kis igényű indie címek.
Eddig ez a tervezet:
ASUS TUF GAMING A520M-PLUS II
AMD Ryzen 5 5500GT/5600GT/5600G vagy esetleg 3400g
2x8 GB DDR4 ram
1x 2.5" ssd
1x 3.5" hdd
1x dvd író/olvasó
Külön videokártya nem lesz a gépben.Nagy igények nincsenek, nem kell, hogy moduláris legyen, sem halk, a lényeg, hogy ne füstöljön el az új config, tartós és erre a felhasználásra megbízható legyen.
Néztem 400w körüli és alatti tápokat is de ebben a szegmensben úgy tűnik nem nagyon erőltetik meg magukat a gyártók.
Amivel most szemezek az az ADATA XPG PROBE 600W 17k-ért (alzán nézelődök elsősorban) de nem tudom ezt meg szabad-e már venni vagy mindenképpen magasabb árkategóriában kell választani.
(A lehetőségek között szerepel használt win11 kompatibilis irodai brand gép is de, valószínűleg az újra szavaznak majd és jó lenne tudni mennyi az annyi).
A választ, ajánlásokat előre is köszönöm.
-
asynur
tag
válasz
sNk77 #147814 üzenetére
Köszi,
simán lehet, hogy elég az 550w csak a gpu gyártói javallata miatt dobtam be egy 650wattosat (amit vélhetően eléggé fölé lőttek) a baj az, hogy nem nagyon találok nagyon ajánlott típusokat. (az itt korábban javasoltak közül is sok kifogyott a webshopokból ahogy látom, vagy rossz helyen keresek... ).
Kingston FURY amúgy bejött neked? most utólag olvasgatva írják pár helyen , hogy ezzel az időzítéssel és órajellel amd-nél problémás lehet, nem stabil . (2x 8gb 3600MHz CL16 ) -
asynur
tag
Sziasztok!
Tesómnak nézünk éppen össze egy gépet és tápügyben nem vagyok túlságosan képben mostanság. Érdekelne, hogy mit ajánlotok.
1.: Mennyit szánnál rá?
- 30k körül2.: Milyen gépre kötnéd?
- AMD Ryzen 5 5600G
- ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II
- Kingston FURY 16GB KIT DDR4 3600MHz CL16
- 500GB 5400rpm 2.5" HDD
- 250GB HDD
- 2 ház venti
- matx-es ház (még kérdéses)(csak a két háttértár van meg, ezeken kívül semmi nincs kőbe vésve)
A tápot úgy szeretnénk méretezni, hogy később még egy RTX 3060-at vagy hasonló fogyasztású kártyát és egy nvme m.2 ssd-t elbírjon.
Nem kell, hogy moduláris legyen, OC nem lesz.A Seasonic G12 GC-650 Gold megfelelő lehet? (persze jöhet más ajánlás is, akkor is ha ez esetleg elég)
A választ előre is köszönöm.
-
asynur
tag
Én is a Riotoro Enigma G2 750W mellett döntöttem végül, köszönöm még egyszer az ajánlásokat és leírásokat, egyelőre teljesen elégedett vagyok vele.
Kicsit több mint egy hete nyúzom (eddig 268 wattra sikerült max. terhelni szóval a szóhasználat erősen túlzó, prime95+furmark).
Pont áresés után, míg még raktáron volt sikerült lecsapnom rá a konzolvilágon 10 év garival. Erős overkill tudom, a 650W változat is bőven elég lett volna a konfig váltás utánra is, de 2000 HUF volt a különbség az pedig éppen nem volt raktáron és legalább nyertem vele 25 wattnyi plusz csendet. Ár-érték arányban ez tűnt a legjobb választásnak és ha már 10 éves a gari akkor tényleg ne kelljen ez idő alatt nagyobbat venni ha esetleg úgy hozza az élet.
Pár észrevételt én is megosztok:A kondis kábelek nem igazán jöttek be főleg mivel egy nem túl nagy régi, házat használok nem volt egyszerű a kábelezés. A felső kis ház ventit a moduláris csatik szinte teljesen blokkolják (erre számítottam, az új konfignál vagy moddolom a házat vagy rászánom magam itt is a vásárlásra).
Két napig elég erősen szaglott a táp (ragasztó? lakk? nem tudom) de most már csak közvetlen közelről érződik.
A passzív módban egyértelműen hangtalan, de hibrid módban sem hallom ennél a terhelésnél a ventit (a cpu hűtőm mondjuk nem valami halk ARCTIC Freezer 13 CO, pedig annak hazudták).
Nálam eddig elég jelentősen támaszkodott a gép hűtése a táp által kiszippantott levegőre ennek hiánya most passzív módban és hibrid módban is érezhető az alacsony fordulatszám miatt, ez így télen nem gond, de ha valaki hasonló cipőben jár nem árt ezt is számításba venni.
A kikapcsoláskor a táp kattanása számomra nem zavaró, sőt igazából tetszik is ad egy kis ipari feelinget a dolognak.
Csináltam pár „mérést” csere előtt és után is, hogy megnézzem veszik-e valami a hatékonyságon (fali dugaljról mérve). A régi táp egy kb. 7 éves Coolermaster b500 ver.2 volt a konfig pedig röviden: i5-750@3600, 1660ti, 2 hdd, 1 ssd, 3 monitor (csak a gép fogyasztását néztem a monitorok nincsenek benne).
Nem lett épp tudományos pontosságú, a maxot és a pillanatnyit lehet leolvasni erről a fali mérőről. Az átlagot közvetve lehetett volna számolgatni némi állítgatás után ahhoz meg nem volt türelmem.
Magyarán ilyen szemre átlagolás meg maxok figyelése volt igazából. Ezek amik azért valamennyire értelmezhetőre sikerültek:
régi/új
OFF: 1,4W/1,1W
Startup: 142W/132W (max értékek)
Idle: 60W/59W
Youtube: 72W/80W
Furmark: 218W/206WAz így is szembetűnő volt, hogy az új tápnál sokkal egyenletesebben mozogtak az értékek és a maxok voltak jóval kisebbek, de alapvetően az Idle kivételével mindenhol látható volt az alacsonyabb fogyasztás, szóval a régi táphoz képest még így is jobbnak tűnik a hatékonyság.
Azt hiszem az OC-t is újra próbálgatom mert lehet táperedetű volt, hogy nem tudtam stabilan a jelenlegi fölé menni.
-
asynur
tag
Bírja a proci C6 (low power) és C7 (sleep) stat-eket, ha nem kompatibilis a táp akkor ezeket ki kell kapcsolni.
"According to Intel’s presentation at IDF, the new Haswell processors enter a sleep state called C7 that can drop processor power usage as low as 0.05A. Even if the sleeping CPU is the only load on the +12V rail, most power supplies can handle a load this low. The potential problem comes up when there is still a substantial load on the power supply’s non-primary rails (the +3.3V and +5V). If the load on these non-primary rails are above a certain threshold (which varies by PSU), the +12V can go out of spec (voltages greater than +12.6V). If the +12V is out of spec when the motherboard comes out of the sleep state, the PSU’s protection may prevent the PSU from running and will cause the power supply to “latch off”. This will require the user to cycle the power on their power supply using the power switch on the back of the unit. "
-
asynur
tag
válasz
Piftuka #129082 üzenetére
Köszönöm a részletes választ és a linkeket/leírásokat, így könnyebb lesz dönteni
Kicsit utána olvastam az Nzxt garanciának ezt találtam és nem túl bíztató:
„ In Europe:
Within the first year after purchase, please return your product (or for power supplies installed within our enclosures, just the failed power supply) to your dealer or reseller for a replacement. If the product is still within warranty and you can no longer return it to your dealer, please contact NZXT Customer Support for assistance and instructions. NZXT will not accept returns without prior approval.”Ahogy keresgéltem több helyen írták, hogy nincs nagyon valódi európai support tehát ha fogadják is egyáltalán a garancia igényt, akkor is valahova Észak-Amerikába kell elküldözgetni…
Tehát az a 10e-vel olcsóbb, hogyha gond van valóban jóval drágább is lehet. -
asynur
tag
Sziasztok!
Új gép összeválogatása előtt állok:
- Még nem tudom pontosan milyen B450 alaplap,
- 2x8 GB ram (később tervbe plusz 2x8 GB) 3600 MHz
- AMD Ryzen 5 3600
- Gigabyte GTX 1660 Ti (eddig még csak ez van meg)
- 2 HDD + néha külső
- 2 SSD
- Blu-ray olvasó/író
- Felsőtápos ház
Telefont szoktam még tölteni USB-ről.CPU és RAM OC tervbe, olyan ami hosszútávon is életképes (de semmi extrémitás).
A tápot szeretném elsőnek beszerezni, hogy még a régi configban letesztelhessem (jelenleg egy Cooler Master B500 Ver.2 teszi a dolgát már jó pár éve)
Mit ajánlotok 15e környékén és 25e környékén?
25e-s sávban már nem bánnám, ha valami moduláris/félmoduláris esetleg valami halkabb táp lenne de a fő szempont a megbízhatóság.
Úgy számolom 500W fölé nem kéne mennem, eddig a 25e-s kategóriában az
NZXT E500 és a be quiet! Pure Power 11 CM 500W Gold tűnik szimpatikusnak, de nem nagyon találok róluk sok felhasználói vélemény (és az NZXT az iponál van csak ebben az árban és csak 1 év garival...),A választ előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest