Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
ha ses-bő elég az 550-es akkor fractalból is ( :
felesleges csak azért nagyobbat venni, mert pár ezerrel olcsóbb a következő teljesítmény kategória belőle
csak a hatásfok romlik, főleg idle-ben
a fractal nagyobb terhelésen is halk, tehát amiatt sem érdemes nagyobbat venni belőle ha nem muszáj
az ő gépéhez bőven sok is egy értelmes 550-es táp
később még 3070 és 8c/16t is kényelmesen mehet ilyen táp alá
most ráadásul be is esett alzán 40e alá kicsivel az 560-as ion+, soka inkább azt, mint a ses-t 3e-re olcsóbban -
gabber01
addikt
Na igen, hát a Zotac 1080 Amp! Extreme meg 270W. Plusz az i7 2600 elméleti 90W-ja és máris majdnem 400-nál voltunk. De egy jó 550-esnek ezt is röhögve bírnia kéne OC nélkül.
Csak ha valami ilyesmi kártya bekerülne (bár nem tervezek ilyesmit), akkor nem szeretném kicentizni.
Akkor azt mondod inkább a Prime 550 mint a Focus GX 650? Mi utóbbi ellen az ellenérv, illetve mivel több a Prime? -
gabber01
addikt
Köszönöm. Amúgy itt azt írják, hogy 'flat black cables'.
Szóval egyébként azt mondod, hogy az 550W untig elég? Mondjuk a mostani a géphez bőven, igen, de a jövőre gondolva ha esetleg beesik egy zabagép GPU meg egy proci? Azért gondolkodtam 650-esben. :/
SEASONIC FOCUS GX-650-en törtem még a fejem a Bitfenix mellett.A 3 közül így is a Prime 550 a legjobb?
-
aleister
veterán
Egyrészt anyagi. A teljesítményt meg kell fizetni. Abban a szektorban ahol dolgozom +2000 forint több ezer tápnál már probléma.
Másrészt a kb 20%-os kihasználtság nem optimális fogyasztás tekintetében. Ez környezetvédőként ebben a volumenben ökológia lábnyom és pazarló energiafelhasználást tekintve számomra visszás.Graphics:
Köszi, ez sokkal frappánsabb válasz volt. -
LittleBoss67
aktív tag
Tyűű. Most mit nézzek? Vagy mit csináljak? Most ez táp, vagy HDD?
Még annyit hozzátennék, mert így teljes, hogy régi monitorom volt eddig (Acer 191 tudomén 14 év).
Azzal is csinálta. Cseréltem elosztót, vúláramvédett liddlis 8-as elosztóra.
Esküszöm, hogy 2 nap nem hallottam klattyanást.
Jött új monitor Acer Nitro VG270UB. Kezdődött minden. Deeee még valamelyik venti leálló hangja is kísérte. Kihúztam a monitort, de maradt a "katt" hang. Bár eltűnt az enyhe venti leállás hang. -
tixem
addikt
Innen vettem, képeken a típusa.
Azért sem értem teljesen, mert a 6800 xt már megvolt a ryzen előtt is, FX 8320-szal együtt ment és ott nem produkált ilyeneket, futott minden játék rendesen, meg előtte az rtx 3070-nel is. -
jovás
senior tag
Értem, és egy BitFenix Formula 750W Gold táp 30 körül?
-
-
Chaser
legenda
simán benne van, de egy vélemény nem releváns
egyedül az evga-nál látom hogy mindenhol dicsérik, különböző tesztoldalak is
amd-től is hallottam már - láttam itt ( : -, a srác 3700x-et küldött ki, 3800x-et kapott vissza, pedig még garoztatni sem köteles az amd, mert nincs enduser rma-juk
és bolttal is bele lehet repülni, az említett kedvenc alzám holnap lesz 30 napja hogy opat' az sfx corsairrel, holott van nekik, elvileg pár nap alatt tesztelték is de semmi, gyönyörű lenne ha nem lenne pénzem másik tápra, akkor a gépet se tudnám használni
de náluk tudom verni az asztalt...és fogom is holnapszerk:
evga-nál pl barátom nyert reklamáció miatt! :d hihetetlen de emiatt bekerült egy sorsolásba és nyert egy tápot
amivel b_zultak mert csak nem kapta meg mert usánkából' jön de akkor neki kell fizetni a tréfát ha nem akarja megvárni míg eu raktárba kerül
addig b@sztattam írt nekik két hónap után, megkapta usánkából' a tápot teljesen díj mentesen, ekkora cég azért talán csak meg tudja finanszírozni ha már nyereményt ad valakinek...meg tudta ( : -
-
Ez a "szerver" egy sima asztali PC. Eddig is egy fapados Chieftec táp volt benne. Mivel profi szerverteremben van, ezért garantáltan megfelelő áramellátást kap, ahol nincsenek tüskék, áramingadozások, a hőmérséklet klimatizált, és nincs naponta többször ki-bekapcsolgatva, a teljesítményfelvétel is egyenletes,. Azt gondolnám, hogy lényegesen kisebb igénybevétel ez, mintha mondjuk egy asztali gépbe raknám, amin órákat játszanak naponta. Ráadásul az indulás/leállás is sokkal nagyobb terhelés bármilyen elektronikai alkatrésznek, mint a folyamatos üzem. A diszkeknek biztosan, és gondolom a tápnak is.
Amúgy néztem, a rendes dupla tápos ATX szabványú szervertápok 130 ezer körül vannak. Az egész "szerver" nem ér már annyit.
De akkor inkább kiveszem az asztali gépemből a Super-Flower Leadex Gold 550W-ot és és beteszem azt a szerverbe. Ezzel a táppal úgysem vagyok maradéktalanul elégedett az asztali gépemben, mert bár félpasszív, de ha bekapcsol a ventije, akkor az sajnos túl hangos, főleg éjszaka. (Amúgy a gépem ezt leszámítva teljesen néma!) A szerverben viszont tök mindegy a hang. Az asztaliba meg veszek egy Be Quiet! Pure Power 11 600W-ot, az remélem már elég halk lesz az én vájt fülemnek is.
-
Puffocska
tag
Köszönöm a javaslatot.
Ha több PCI-e csatlakozó van, akkor az továbbra is két ágon oszlik el (12V1 és12V2) vagy többre terül szét?
Bányásznék a desktop gépemen, és oda kellene. Nyilván hajlandó vagyok rá áldozni, de egy bizonyos határon belül.
Ez pl 4 PCI-e, de kérdés, hogy külön ágakra érti, vagy 2-2 pl. -
Vistaboy
veterán
Szia.
Én a HX850i-t néztem, mert ehhez sima, henger alakú 24-tűs ATX-kábelt adnak, elég nagy durunggal a végén. A HX850i lapos kábelekkel volt, míg a ROG még ennél is jobb, szálanként harisnyázott kábellel. A HX850i 71K volt, ennél már nem sokkal több a 80K, és másféle tápot nem nagyon látok, ahol ilyen kábeleket adnak hozzá.
Amúgy köszi a visszajelzést.
Üdv.
-
Chaser
legenda
jah oké, azt hittem más leütötte ( :
olyan táppal nem érdemes foglalkozni ilyen árkategriában amit nagyobb oldalak nem beleztek ki
ahhoz egy kábelt kaptál nem?
most nagyon vacilálok elhozzam-e 32e-ért az sfx ses tápot, annyiért jó vétel, de mindig hallok valami disznóságot róluk - amellett hogy én is becoptam' már :d -szerk:
ma zárva van bolt, lul, de jó hogy nem indultam el :d -
Chaser
legenda
az ion szuper csendes, kb 300w-ig 400-at megy a ventije, 180w-ig passzív - ha elég jó a szellőzés akkor 250w-ig is -
de full load is legcsendesebb tápok közt van és alacsony terhelésnél is jó a hatásfoka
faca' kábelek, és adnak 2db pcie kanócot is
nem vettél nemrég új tápot? -
jeni
félisten
bár ez Gold típus mégis ezt vennám
Seasonic Prime SnowSilent 550W Gold
Platinum típus
Fractal Design ION+ 560P
a Fractal ventije elvileg csendesebb és előny ott,hogy nem 135mm hanem 140mm ez jobban beszerezhető ha mégis cserélni kellene.
Lehet ezt venném meg biztos alapon ha a 3070 karit venném figyelembe.
BitFenix Formula 650W Gold
amennyiben nem feltétel a moduláris csatlakoztatás és a 10 év. -
megint én
őstag
Pl ez a [cors tx550] ?
(Aquából veszem, ha mást ajánlanátok, kérlek innen)
Köszönöm! -
bocsánat ,igen azért nem írtam le mihez is kell mert korábban megtettem.Kaptam is egy ajánlatot egy Seasonic FOCUS GX Series 550W tápra.Viszont gondoltam szétnézek kicsit erősebb hátha van ,és ezt találtam a moduláris előnyt cseréljem a nagyobb teljesítmény miatt? Egyébként igen valszeg 3070 nél erősebb nem lesz benne de kit tudja
Vagy keresgéljek tovább? egyébként csak kíváncsiság miatt egy 3080 3090 es vga hoz milyen táp ajánlott?csak a miheztartás vegett
Köszönöm a választ. Hozzáteszem az előző gépemben egy i9 9900k egy 2080 vga es egy 650w corsair táp volt és soha nem volt gondom vele
-
Cs1csó
titán
Rémálom ilyen fogyasztási értékekkel találkozni gyakorlatilag közel fél kW tehát kb. 20 forint óránként
5 óra játék = 100Ft
premierpark
FSP Hydro PRO 500W -
Most megnéztem a PH tesztet és egy az enyémnél sokkal combosabb proci mellett 380w volt a max fogyasztás egy szintetikus teszt programban ami általában sokkal jobban megdolgoztatja a kártyát mint bármilyen játék.
Szóval nem látom semmi akadályát, hogy vígan menjen így a konfig.Azért köszi
-
szinimini
senior tag
VGA honlapján olvastam,d akkor félre értettem vmit.
RECOMMENDED PSU 300W
Ebből gondoltam,hogy az ajánlott psu annyi legyen.
De akkor szerencsére nem kell akkoraKöszi
Akkor így máris csak 160W lesz, olyan kevésnek tűnik.
Duliee És ebben mekkora az ajánlott olyan 20-25 ig elmennék. Legyen minsőgi halk és jó sokáig jó legyen. Bírja 7/24
-
A csillagos részt olvasd el.
A tápok nem 30%-nál kapcsolnak be. A tesztek szerint kábé ugyanannyi wattnál kapcsol be az 550-es mint a 650-es, és ez mindkettőnél 350W fölött van. A ventilátor a hőmérséklet emelkedésére reagál, nem százalékokat figyel. Nyilván a Platinum kicsit később, mert kevesebb a hulladék hő.
(#114107) Enter65
A Corsair is 10 év, kicsit följebb került szóba. De én is a Seasonicot venném, mert az Seasonic, a másik meg nemCorsairből RM...i-t vennék (ha a pénz nem számítana), mert az elképesztően jó, és nem a okisága miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Azonnali fotós kérdések órája
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest