Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz GIJoe #141096 üzenetére
Csak extrém tuninghoz kell(ene) a +4 pin, nem muszáj használni.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
GIJoe
addikt
válasz villifog #141095 üzenetére
megérettem megfogadom köszönöm, már csak 1 gyakorlati kérdés:
A lapon lévő 8+4 cpu csatlakozás hogyan csatlakoztassam, legtöbb tápon
4+(4) cpu pin van. Esetleg a 8 cpus ba tegyek egy gpunak szánt pcie(6+2)-őt?
Vagy a 8as cpu pinbe tegyek, ami a tápból jön eleve a + 4 cpu az üresen? -
MODERÁTOR
válasz GIJoe #141090 üzenetére
Titanium minősítésű táp 28e ft-ért? Erről a márkáról sose hallottam, én messzire elkerülném és inkább a neves tápgyártóktól válogatnék plat kivitelben.
A 94%-ot a titan tudja ~50% terhelés mellett. A plat "csak" 92. A titan tápok a legrosszabb ár/érték aránnyal rendelkeznek, nagyon spec esetben éri meg beruházni rá.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MODERÁTOR
válasz xatos3 #141089 üzenetére
Vga? mert hát az is fogyaszt valamennyit.
Mennyit szánsz rá? ezeket jó lenne tisztázni.
Amúgy simán elég egy 550W gold-plat táp. Seasonic, Corsair, FractalDesign. Ha a vga-t is nyüstölöd akkor 650-750.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
GIJoe
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy alacsony fogyasztású, de ha kell mégis erős gépet építeni, ennek egy tápot vennék, minél magasabb hatékonyságút 94% és környéke.
Alaplap: MSI- X570 A PRO (8+4 pin cpu csatlakozó)
cpu: Ryzen 5 APUs..
Táp?
Segotep GP600T (96%elvben,) van ennél jobb nem sokkal drágábban...
-
xatos3
senior tag
sziasztok!
Olyan tápot keresek, aminek egy 5900Xet kell táplálnia (kripto bányászat), max terhelés mellett 24/7 évekig.
Viszont más terhelés nem fogja érni.Mekkora és milyen tápot érdemes hozzá nézni?
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
MODERÁTOR
válasz Ellia #141087 üzenetére
Fractal Design ION+ 760P alzán 10 év garival 42k (2k-val kilóg ugyan a keretből, de tápot úgysem 2 évre veszünk)
Ebben van kraft akár egy 3080-hoz is, full modulár és plat minősítés.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Ellia
addikt
Sziasztok!
Szükségem lenne egy új tápra (a jelenleg használt fél moduláris 450W-os Corsair költözni fog.
● Szeretnék beleférni 35-40k-ba.
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● R5 3600, 16 gb ram, RX 580 (8gb), 2 ssd, 2 hdd
● Jó lenne, ha (legalább) fél moduláris lenne.
● Szeretném, ha a jövőben egy esetleges VGA fejlesztés nem okozna gondot (nVidia 3070, AMD 6700 szint).
Köszönöm! -
Revoltek
aktív tag
Sziasztok! Van egy In Win A1 házikóm még a gyári tápegységével és egyik pillanatról a másikra történt, hogy leveri a biztosítékot, ha bedugom a konnektorba. Én arra gondolok, hogy a táp adta meg magát és nem az alaplap, mert még bekapcsolás előtt leveri a biztosítékot. Kérdésem lenne, hogy 20-25k környékén van valami normális minőségű moduláris, félmoduláris tápegység a 600W körüli kategóriában? Maximum ha a csere után sem menne a gép, akkor visszaküldöm a webáruháznak a tápot.
Köszi -
korcsi
veterán
Köszönöm!
Más téma. Van itthon egy FSP Raider 550, radeon 290x-el jó volt, aztán a Vega mellett már produkált olyan feszültség csökkenést, ami kikapcsolást eredményezett, fiókba került, majd az említett gépben (i5 8400, r9 380) szolgált, eleinte jól majd már ezt sem bírta, szekunder oldalt megkondizom, az segíthet? Vagy valami ellenállás "nyúlt" meg?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
MMIX
addikt
válasz korcsi #141083 üzenetére
Cooler Master MWE K450 450W
Egyébként az FSP HV PRO is FSP550-51AAC, kb azok a csatlakozók amiket vártál volna."Néztem az fsp350-51aac-t, még annak is a sima 4 pines CPU mellett van egy 6 pin + 6+2 pines csatlakozó."
Vannak kártyák amik 2db 6-ossal mennek és vannak bár ritkábbak, amik 1db 8-assal. (6+2)[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz korcsi #141075 üzenetére
Cseréli a bolt a tápot.
13-14 körül kellene valami helyette.
i5 8400, Radeon R9 380.
2x4 pin meg 2x6 pin lenne az igény, szerintem egy jobb 450-es táp már elég lenne.Tudnátok valamit javasolni?
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Találtam most jó árba egy [Seasonic Focus Plus 1000 Gold ] csak nem tudom hogy megmerjem-e venni.
1-2 éve volt valami gond pont a Focus Plus szériával,nem szeretett minden vga-t.
Nem tudom hogy azóta megoldották-e ezt a problémát?Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
-
MMIX
addikt
válasz jozdavab #141078 üzenetére
Modulárisból nem nagyon van 450W-nál kisebb.
be Quiet! PURE POWER 11 CM 400W vagy Pure Power 10 CM 400WVezetékek hossza a gyártók oldalán. Kismillió-féle ház van és nem mindegyikben van ugyanott a táp. Ha már meg van a ház, lemérheted egy madzaggal.
[ Szerkesztve ]
-
jozdavab
tag
Köszi.
Végignéztem az összes javasolt szériát, sajnos egyikből sincs 400 as. (Bár nem tragédia)
Feltehetőleg evga 500bq lesz a nyertes.A kérdésem viszont, hogy mivel ez félmoduláris táp, elég hosszú lesz a cpu 4+4pines csatlakozója, egy alsótápos böhömnagy atx házba is?
Vulpes pilum mutat, non mores.
-
korcsi
veterán
Azt nem értem hogy az 51AAC minden leírásában szerepelnek az említett csatlakozók, még a PCX leírásában is. Csak a valóságban meg nincs rajta.
Most nézem PCX-en van egy vásárlói vélemény, az is ezt hozza fel hátrányként
-
MMIX
addikt
válasz korcsi #141075 üzenetére
Reklamálhatsz, feltehetően az FSP baromsága miatt összekeverik a tápokat.
51AAC
50AAC
50ACC
51ACC
Már a képet se találják el a kereskedők. Lehet a másiknak a kábelei. Vagy azonos néven megy kétféle kábelezéssel. Joguk van hozzá. Ott van apró betűs minden gyártó oldalán. Nem bogarászom ezeket a tápokat. Engem is csak felhúz.
FSP550-51AAC[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Rendeltem PCX-től egy kis játszós gépbe egy FSP550-51AAC tápot, i5 8400 meg egy radeon 380 mellé jó választásnak tűnt, ellenőriztem a csatalakozók számát (4+4 pin CPU, 2db 6 pin PCIe), minden stimmelt. Például vagy
Erre jött egy típusjelre megfelelő feketére festett táp, de csak egy 4 pin CPU és egy 6 pin PCIe csatlakozó van rajta...
Ilyenkor mi van?
-
jozdavab
tag
Üdv!
Van egy FSP hexa 400+ om, amit szeretnék lecserélni, azért hogy szebb legyen a kábelmenedzsmentem (CM N400 gépház, plexi oldallal)
Melyik a legolcsóbb, hasonló kategóriás, ajánlott belsővel rendelkező moduláris/félmoduláris táp?
Egy R5-1600(65w) + gtx1650 (75w) kombót kell kihajtania összesen egy nvme ssd vel, szóval nem fontos hogy nagy legyen
[ Szerkesztve ]
Vulpes pilum mutat, non mores.
-
PrometheusX
aktív tag
válasz Cs1csó #141068 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget, értékelem a részletes magyarázatot és a tanácsokat.
Maradok a Seasonic FOCUS GX-550W Gold-nál, illetve a régi tápegységet átnézem ahogy tanácsoltad. -
Ferke77
aktív tag
Ez most jó áron van (igaz nem félpasszív): [Seasonic B12 BC-650 Bronze]
De ha az kell és még moduláris is, akkor marad a bevált [EVGA 550 B5]
[ Szerkesztve ]
-
Puro
aktív tag
Sziasztok.
Négy év alatt az FSP Hexa+ 400W tápom háromszor pusztult el, elsőnek puklis kondik kb. 2 év után, majd villámcsapás, legutoljára a -12V ág füstölt le, most a ventit cseréltem mert karattyolt elég hangosan. Úgy döntöttem nem foglalkozok ezzel többet, inkább vennék egy újat csak nem tudom mit kellene, hajlok a félpasszív felé. Amit rászánnék maximum 20e HUF, i5 10400 és RTX2060 van a gépben némi tuninggal, 2db m2 ssd, B560 alaplap és ennyi, semmi extra.
FSP tápot többet ne...[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz PrometheusX #141067 üzenetére
Nem szükséges ennél drágább vagy nagyobb tápegység, erre is vállal a gyártó 10 év garanciát. A konfigod fogyasztása simán megáll komolyabb terhelésnél is 250W körül egy minőségi 400W-os is elvinné de 550W alatt nem nagyon van moduláris tápegység jelenleg nem is dob ki az Árukereső másikat.
7-10 év garanciát vállalni szoktak a jobb tápegységekre, 10 év után érdemes lehet cserélni.
Persze itt jönnek be a képbe:
- érdemes "belenézni" a tápegységbe, hogy nincsenek e púpos kondik, rendszeresen van e portalanítva, nem kehes e a ventilátor stb.
- ha egy régi konfigot szolgál akkor a konfig megbontásáig - ha jó a tápegység - nem szükséges azt sem cserélni de mint nálad is ha szinte mindent cserélsz akkor már ajánlott a tápegységet isTápegységet adott konfighoz és költségkerethez ajánlunk. Ehhez a jövőbeni konfigodhoz nem szükséges jobb tápegység, fölösleges pénzkiadás lenne.
Amúgy a konfig értékének 5-10%-át érdemes tápegységre költeni. -
PrometheusX
aktív tag
válasz Cs1csó #141066 üzenetére
Igen, így van - az alkatrészek nagy része 5-7 éves, így gondoltam hogy lecserélem a tápegységet is, hiszen elég régi (ráadásul olyan fontos feladatot lát el, hogy nem biztos hogy érdemes spórolni ha már úgyis újítok).
Egy technikai kérdésem lenne. Egy minőségibb tápegység élettartama az körülbelül mennyi? Van olyan határ amikor már jobb lecserélni?
Illetve köszönöm szépen az ajánlást - látom hogy teljesen moduláris illetve félpasszív hűtésű, amire pont szükségem van. Érdemes ennél drágább/jobb kategóriájú tápegységet vásárolni szerinted/szerintetek, ha nem lesznek az alkatrészek túlhajtva csak az "alapértelmezett" konfigurációban fogom használni? -
Cs1csó
félisten
válasz PrometheusX #141065 üzenetére
Üdv, ha jól látom a háttértárak egy részén kívül MINDENT cserélsz? (alaplap, proci, ram, vga)
Érdemes lenne akkor már a tápegységet is lecserélni.
Seasonic FOCUS GX-550W Gold 28,5k -
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. Jelenlegi konfigurációmban - i7-4770, MSI Z87-GD65 Gaming, Gigabyte 1060 3GB Windforce, 16 GB DDR3 RAM, 4 db SATA HDD/SSD - egy Corsair CS550M tápegységet használok. Most fogok kicsit újítani a következő konfigurációra: Ryzen 5 2600x, MSI B450M Mortar Max, Asus ROG Strix 1660 Ti OC, 32 GB DDR4 RAM, 3 db SATA HDD/SSD, 1 db m.2 SSD.
A tápegység jelenleg 7 éves, 2014 őszén vásároltam. Ez most buta kérdés lesz, de szerintetek biztonságos még ez a tápegység? Érdemes lenne lecserélni egy újabbra ami jó minőségű?
Ha igen, akkor ti milyen tápegységet ajánlanátok? 45.000 forint lenne a maximális keret.Köszönöm a segítséget előre is!
-
palfitom
félisten
válasz Busterftw #141063 üzenetére
Ahogy már más topikban is javasolták, egyáltalán nem muszáj új tápot venned. A +4 PIN csak extrém tuninghoz kell.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Busterftw
nagyúr
Sziasztok
Jelenleg vagy egy Corsair CS750M tápom de ma megjött a Z690 mobo és 12600k és úgy néz ki a tápon nincs extra atx_12v_2x2 csatlakozó/kábel, csak 12v_2x8.
A mobon meg van 8pin+4pin.
Ezek szerint új tápot kell vennem?
Milyet javasoltok? Ma megrendelném.3080 ti FE+m2 ssd +HDD van mellette, BQ 500DX házba megy majd a cucc.
Előre is köszi!
-
MODERÁTOR
válasz -Faceless- #141060 üzenetére
Nem jobb, kb egy szint, de ha jo aron volt le ne mondd. En a 750-est vettem 50k-ert.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-Faceless-
őstag
Már leadtam a rendelést délelőtt remélve, hogy ma feladják, de nem rakták még össze. A Corsair RM850x 850W 10k-val van leakciózva emag-on, és ahol láttam jókat írtak itt róla, és ahogy olvastam 350w-ig 0 rpm.
Ez az ion+ jobb, mint a corsair?
Ha igen akkor lemondom a rendelést, és megveszem a Fractal-t.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz -Faceless- #141058 üzenetére
Fractal design ion+ 760p, alzan 42ezer 10ev garival.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
30-40k-t szánnék rá
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
12600k jön, 2 Sata SSD, 1 HDD, 6 venti, Most rx570-el, de 3070-re akarok valamikor váltani következő hónapokban, Silent Base 601-ba menne
Idő 99%-ban idle-n menne.
Jó minőségű legyen, és ha lehet halk, jobb esetben félpasszív. Kinézet modularitás csöppet sem izgat. Zárt ablak nélküli hangszigetelt házba megy.[ Szerkesztve ]
-
zsuki89
újonc
Sziasztok,
jelenleg egy Gigabyte z77x-d3h-s alaplapon van egy i5-3470-es, meg egy EVGA gtx1060 Superclocked 3gb 16 giga DDR3 rammal, 3 SATA eszközzel (2 Samsung SSD és egy WD HDD), amihez eddig egy pár éve vett Zalman ZM500LE tápot használtam egy Cooler Master K282-es házban.
Mivel rohadtul idegesít a kábellel mókolás, meg a táp is ölég hangos, a mostani konfigfrissítés (i5-11400, 2x16GB DDR4 Kingston Fury Beast 3200MHz egy Gigabyte B560M Aorus Elite alaplapra, GPU, driveok maradnak) során felmerült bennem, hogy veszek egy Seasonic Core GM500-ast. Több wattage calculatort is néztem, néhol egymástól jócskán különböző adatokat dobtak (melyik megbízható számoló?), de a benyomásom összességében az, hogy az új konfighoz is vastagon elégnek kell lennie ennek a teljesítménynek.
Szerintetek is? Illetve van valami kellemetlen meglepetés ezzel a termékcsaláddal, ami miatt kerülnöm kéne ezt a tápot vagy nyugodtan megvehetem? Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B560M Aorus Pro AX, i5-11400, EVGA GTX1060 Superclocked 3GB, 32GB Kingston FURY Beast 3200MHz DDR4 RAM, Zalman ZM500LE
-
miazmá
tag
Üdv Urak!
Ez milyen béllel lehet? Megéri ennyiért vagy van jobb deal is?
[link] -
senior tag
válasz ratkaics #141052 üzenetére
Emlékeim szerint a Mini-Box volt, aki először gyártotta nagyobb volumenben a piacra. Amire adnak elég sok garanciát (gyártóit), azt meg lehet venni.
... 1 év garos Akyga-t használtam, az egy év után is működött rendben (már nem tudom merre jár a konfig). Nem hallottam olyanról, hogy ilyen táp "gyilkolt" volna.[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
synaxon
tag
Helló!
Meghalt a tápom, a haver odaadta a régi zm700-gvm tápját, ez mennyire jó? Megtarthatom, vagy inkább rendeljem meg a kinézett SEASONIC Core GM 500-at? Esetleg valami ennél is jobb ebben az árfekvésben, ami legalább félmoduláris és van rajta 6 SATA csatlakozó? A gép egy 3400G, 6 SATA HDD, 32GB RAM nincs benne VGA. Eddig egy 450-es táp volt alatta, a 700-ast kicsit overkillnek érzem.
A tökéletesség unalmas.
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Két darab MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X kártyához, i5 9500TE procihoz, 4*4GB ram és Asrock Z390 laphoz milyen táp menne?
-
Stanlee
őstag
Sziasztok! Nagyon láma kérdés: mennyire kompatibilisek egymással különféle gyártók SATA kábelei?
Egy corsair moduláris tápegységhez csak corsair SATA kábelt lehet használni, vagy mondjuk egy be!quiet is jó lehet?
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
senior tag
válasz ratkaics #141043 üzenetére
Alacsony fogyasztás mellett a normál ATX tápok hatásfoka nagyon rossz. A pico PSU ebben nagyon jó: kis fogyasztás mellett is 80% feletti hatásfokot tud. Sajnos hűtésük nincs, ezért 24/7-ben jót tenne neki a folyamatos légáram.
...nincs tutti tippem jelenleg, sajnos keresni kell.szerk.: A Cs1csó által írtak megfontolandók, egyértelműen az a járhatóbb út.
[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Cs1csó
félisten
válasz ratkaics #141043 üzenetére
Költséges dolog, akkor lehet hasznos ha extrém fontos a méret és a hangtalanság. Egy ilyen konfignál - még ha 0-24-ben működik is ami amúgy nem jelent semmit sőt egy tápegységnem még jó is ha egy folyamatos stabil viszonylag alacsony terhelésen dolgozik pl. 30%-on mint hogy naponta ki-be kapcsolgatod: ezáltal lehül/kihül majd megint bemelegszik diletál jobban fárad az anyag, a forrasztások hamarabb elengednek.
Egy minőségi félpasszív - alacsony terhelésnél nem kapcsol be a ventilátor - tápegység is jó lenne pl. valamelyik Corsar RMx 550 vagy 650
-
MODERÁTOR
válasz galaktikus #141038 üzenetére
Én tőle vettem 3x8 pines kábeleket 30cm-es méretben, pikpakk megcsinálta és eddig teljesen hibátlanok, 3080-at visz bányában szóval van terhelés.
[link]Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
senior tag
válasz galaktikus #141038 üzenetére
A Hardverapró-n keress rá a harisnya szóra.
-
galaktikus
aktív tag
Hello! Lehet kicsit off, de részben tápos téma. Szép, minőségi harisnyázott kábeleket honnan érdemes vadászni moduláris táphoz? Ölni tudnék egy szép fehér szettért
[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
A leghatékonyabb ATX-es tápot keresném az alábbi 7/24-ben üzemelő konfighoz.
CPU: 11400T
Alaplap: GB B560 HD3
RAM: 16GB DDR4
HDD: 12TB Seagate Ironwolf
SSD: 256GB SamsungMivel folyamatosan menni fog, ezért olyan tápegységet szeretnék, ami megbízható és a lehető legkevesebbet áramot fogyasztja.
Köszi előre is mindenki tanácsát!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Cs1csó
félisten
válasz Steve_Brown #141035 üzenetére
Mondhatnám, hogy ipari hulladék, de inkább finomabban fogalmazok: ha kinéz az ember egy "elcépáör" tápot x áron akkor tuti olyan áron vagy 1-2 ezressel többért találni fog - pl. az árukeresőn - valami jobb tápegységet pl. egy megbízható FPS-t.
-
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok!
Logouton vitatkozunk az LC Power tápokról. Egy kolléga azt állítja, hogy ár érték arányban kiemelkedőek a Huntkey belsős darabok. Ez igaz? Tényleg megfelelőek, "biztonságosak" vagyis nyugodt szívvel ajánlhatóak?
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Ezek közül melyik a leghalkabb?
Corsair RM1000x 2021
Seasonic FOCUS PLUS 850W Platinum
Fractal Design ION+ 860W Platinum
be quiet! Straight Power 11 850W Platinum[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
Legújabban mi a trend, az alsó táp szívjo kintről, vagy bentről levegőt?
Dupla 20 cm frontventillátor van.Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
Wiz Khalifa
veterán
-
MMIX
addikt
válasz Wiz Khalifa #141028 üzenetére
Mindig is félpasszív volt. www.kitguru.net 2015, doboz hátulja.
Terheld meg, takard le. De azért ne süsd meg. Inkább csak terheld.
Ha jól szellőzik 40%-ig ~300W. Ha melege van, akkor kevesebb.[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Corsair RM750X tápnál (nem a 2021-es verzió mert kb 3 éves használt darab) a venti az ECO-s benne? Tehát alapból nem megy benne de ha melegszik bekapcsol?
Vagy azért nem megy benne mert meghalt?
Smoke some weed nigga!
-
MMIX
addikt
ASUS ROG Thor 1000W Platinum II , www.eteknix.com Sampinyon.
Asus ROG Thor 1600Τ Titanium gyártónak azt írják: Wentai a többi Seasonic
-----------------------
SilverStone HELA 2050 Platinum, hír , www.vortez.net
Enhance (200-240V 2050W, hiányában 1650W)[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Van egy workstationom:
B550 tomahawk - Ryzen 3900x - 64 GB ram (2 dimm) - RTX 3070 - 2db SATA SSD - 1db M.2 - 1db 6TB HDD - 2db 140mm venti - 3db 120mm venti
Szeretnék még egy videokártyát belerakni (RX 6800 XT vagy RTX 3070 vagy RTX 3060 vagy ami van ez fájó pont mindenkinek) Milyen tápot vegyek?Ezt néztem:
EVGA SuperNOVA 1000 P5 (lehet hogy drága ide és van olcsóbb?)
Seasonic Focus Plus 1000 Gold (lehet hogy túl olcsó tápot nézegetek?)
Jelenleg egy Corsair TX750M van benne és a gép jelenleg Win Host + 1 DB Win VM-ként üzemel megosztott videokártyával.
A cél: Linux KVM + 2DB Win VM dedikált kártyákkal. (Olcsóbb mint még egy PC-t venni)https://hu.pcpartpicker.com/b/xMBcCJ
-
MMIX
addikt
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok!
új vga-hoz szeretnék majd új tápot is venni.
jelenleg egy 3700x 4.3ghz all core oc, 2x16gb ram, 1 nvme SSD, 3db 14cm-es és 1 db 12cm-es venti van a házban. Melléjük jönne egy 6700xt vagy 3060 ti illetve később egy maximum 280-as vízhűtés.
Tudom, hogy a jelenlegi EVGA 550 B3 is talán elég lenne neki, de ha van lehetőség fejleszteni akkor inkább most mint később.2 tápot néztem amelyek most akciósak:
FRACTAL DESIGN 660W ION+ PLATINUM 38.799
FRACTAL DESIGN 750W ION GOLD 34.399Megéri a platinum a felárat?
vagy esetleg hasonló árkategóriában tudtok jobbat? Mindenképpen teljesen modulárisat szeretnék, ha nem tud passzív módot az sem baj.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Sztui
csendes tag
-
MMIX
addikt
Feltételezve hogy, ugyanaz a táp, csak más a címke, kb. 2018 április utáni a javított/forgalomba került. A Focus GX-eket nem érinti. A gyártási év és a gyártás hete a sorozatszámban az elején (Riotoronál is olyan a sorozatszám formátuma, nem tudom). Valahol le van írva mit kell nézni, több éve volt már.
Seasonic Focus Plus Having Compatibility Issues With Certain GPUs
"FOCUS PLUS and GPU potential compatibility issues
We have been notified, in limited instances, where some issues may occur when a FOCUS power supply is used in conjunction with certain high power consumption GPU or brand of VGA cards. If you experience possible compatibility issues, please check the below information and contact us for further assistance:
FOCUS PLUS & ASUS GTX970 STRIX: In very limited instances black screen may occur under heavy VGA usage. Current testing showed that certain VGA cards may emit higher than normal ripple when under heavy load and using a modified PCIe cables with enhanced shielding resolved the issue.
FOCUS PLUS & Vega 56/64: For units with serial numbers before January 2018, in rare instances, possible system shutdown may occur when GPU is under heavy load. This is possibly caused by higher than normal peak current emitted by this particular range of GPU's when under heavy load triggering the PSU’s internal protection safety."
www.guru3d.com[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni:
RIOTORO ENIGMA G2 750W a delikvens. Kérdésem, hogy tudni lehet-e milyen belű, illetve mennyire ajánlott állandó 3 kártyából álló cca 650W terheléssel hajtani? 2-3 hónapra tervezek valami áthidaló megoldást venni, míg egy erősebb 1400w körüli tápra összerakom a $-t. Köszönöm360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
MMIX
addikt
DeepCool PM800D, teszt ------
Sziszaszonik
Seasonic B12 BC-750 és BC-850 ugyanitt G12 teszt is. www. occlub.ru
CoolerMaster MWE Bronze V2 650W és Elite V4Seasonic Focus SGX 650W Gold (SSR-650SGX) sfx
www.tech-legend.com[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Az egpu-mba szeretnék venni egy megbízható tápot, aminek egy 2gigás gtx960-at kellene stabilan elbírnia.
Anno a kérdésemet már fel tettem, és ajánlottatok is egy zsír tápot.
Viszont most találtam a használt piacon egy keveset használt 300w-os Be Quiet Pure Power 10-est. Anno a 11-esre mondtátok, hogy ha csak a vga-t kell el vinnie elég a 300w-os is.
Ez igaz a 10-es re is? A 10-es széria is ajánlott ebből a tápból?A választ előre is köszi!
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Cs1csó
félisten
válasz Ghost84 #141004 üzenetére
A "félpasszív" tápegységek (bizonyos terhelés alatt fel sem pörög a ventilátor) drágábbak jellemzően modulárisak, és "nagyobb" (legalább 550W teljesítményűek)
Seasonic FOCUS GX-550W Gold 27,1k-tól
Corsair RMx Series RM550x 550W Gold 27,9k (a Corsair-t csendesebbnek mondják aktív ventilátornál és a felpörgés idejére is)Olcsó halk tápegység: be quiet! Pure Power 11 400W Gold 20,5k
[ Szerkesztve ]
-
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
Milyen tápegységet javasoltok egy Synology szerverként üzemelő asztali gépbe? A gépbe egy 4. generációs i5-ös van és 2db HDD. Jó lenne valami nagyon halk vagy passzív táp, igencsak kis terhelést kell, hogy bírjon.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz LoCsAliT #141001 üzenetére
Csak ma! Csak önnek!
EVGA 550 B5 20 590 Ft
-2000Ft kupon
Holnap már nem. -
LoCsAliT
csendes tag
Uraim. Tápegységet kell vásárolnom a megfáradt FSP RAIDER 650 helyére. Gépem fogyasztása kalkulátorok szerint NEM éri el a 400w-ot. De jobban örülnék egy 500w körüli tápnak. Nos 20ezer ft környékén vagy az alatt nézelődnék. EVGA W2, CoolerMaster v3, CoolerMaster MWE, és EVGA BR szériákat néztem. Ezekközül melyikek a jobbak ? Esetleg árban van valami jobb ? Köszönöm előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest