Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Atesz
addikt
válasz dudika10 #143499 üzenetére
Lehet tévedtek, ezt nem tudjuk meg.
Ennyit írnak:
"We conduct a physical measurement using lab equipment" [link]
"Every single data point is recorded digitally—previously, we could only get averages and peaks."
"Spikes: During all previous tests, we record the power draw and find the highest single reading, which is reported in this "Power Spikes" test. This provides additional insight into power supply requirements because large spikes can trigger various protections on some cheaper power supplies."
Igazából a mai profi digitális oszcilloszkópok világában nehéz tévedni, de ki tudja, lehet valamit rosszul mértek, vagy elemeztek ki egyes esetekben.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz _Atesz #143497 üzenetére
Igen-igen, tranziensre gondoltam, mert ott nagyon nem mindegy, hogy mered. Inkabb Igornak hiszek szemely szerint, csak O nem mer meg annyi mindent.
Atlagot merni mindenki tud. Arra nyugodtan lehet tamaszkodni egyszerubb meresek eseten is.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
_Atesz
addikt
válasz dudika10 #143488 üzenetére
Ez a techpowerup teszt [link] , de ebben nincs benne a tüsis oszlop, azért linkeltem a másikét [link] , ott is megtalálható a 6900XT, csak nem zölddel van kiemelve.
Amúgy a sima FE-t mérték, egyéb modellek eltérően fogyaszthatnak.Vagy a tranziens részre írtad? Mert úgy látom ott van igazán eltérés [link]
475 igoréknál vs 619 toms teszten.[ Szerkesztve ]
-
-
Rabbitf_24
addikt
válasz _Atesz #143486 üzenetére
CORSAIR RM1000X 1000W V2 80+ GOLD MODULAR (CP-9020201-EU)
A fenti tipus mellett tettem le a voksot végül, inkább továbbadok a másik tápon.
Itt egy 12V rail van, ha jól olvastam vagyis teljesen mindegy hogy melyik PCIe aljzatot választom a tápon? (Hülye kérdés tudom... ) -
KAMELOT
titán
válasz -FreaK- #143489 üzenetére
Tápot nem azért veszünk, hogy megtérüljön a zseton, hanem hogy biztonságosan működjön a gép. Ez nem befektetés, hanem hobbi.
Haverom CM Silent pro gold 600W 10 éve megy neki 24/7.
Évente 3 napra szokta lekapcsolni, amikor elutaznak meglátogatni a nagyszülőket. Cpu 60-80% terhelésen megy neki állandóan.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-FreaK-
veterán
válasz dudika10 #143488 üzenetére
Szuper, köszi így egyértelműen nem. A valóságban, nem számolva az árváltozással ez még kevesebb is lenne szerintem, de 20-25évnél hamarabb biztos nem térülne meg..
A másik, hogy a Tom's hardware tesztjében mérik a powe factort is, mert ahogy írják ez is ugyan úgy befolyásol mint a hatékonyság mérés (nem értek hozzá), ezért pl. a Cybenetics rendszerében ez egy igen hatékony, platinum minősítésű tápegység.
Mondjuk azt hiányolom, hogy nem vetik össze a gold és a platinum minősítésű tápokat a grafikonokon."This is a highly efficient platform, which explains why it achieved a Platinum rating in the Cybenetics scale. "
Ebből azt a következtetést vonom le, hogy önmagában a 80+ minősítés még nem mutatja a teljes képet.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz -FreaK- #143470 üzenetére
Gyere szamoljuk ki egyutt.
Legyen 40 forint / kWh az aram ara atlagosan. Ezt pontosan nem lehet tudni, hogy valtozik idoben ugyebar.
Szamoljunk 500W fogyasztassal jatek alatt.
Szamoljunk 88% es 90% hatasfokkal.
Ekkor 1 ora jatek alatt a kulonbseg:
(500/0.88 - 500/0.9) * 1 ora = 13Wh = 0.013kWh kulonbseg van, ami neked 0.5 forintba kerul.5 ev alatt, jatek mellett, napi 2 oraban ez 5*365*2*0.5 = 1500 forint.
Helyettesitsd be az esetedben ervenyes szamokat es maris megkapod, hogy megeri-e vagy sem tobb penzt elkolteni a jobb hatasfokert.
#143484: techpowerup tesztje nem a legjobb peak meresnel. Igor's lab-nak sokkal inkabb hiszek, csak ott ez a konkret kartya nem volt merve.
-
KAMELOT
titán
-
_Atesz
addikt
válasz Rabbitf_24 #143485 üzenetére
Bármelyiket, ami a listában benne van: [link]
Phanteks AMP tápja van a legjobb áron jelenleg közülük, de vannak jobb modellek is. Amit a pénztárcád, igényed megenged. -
_Atesz
addikt
válasz Rabbitf_24 #143483 üzenetére
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok,
Jelenlegi gépem [Ryzen 5800x] [MSI MAG B550 Tomahawk ] [PNY XLR8 Gaming 3080][Kingstone Fury Renegade 32GB DDR4-3600 C16 Kit] [Samsung 970 1TB] [Enermax 750 Revolution DF] + 1 SSD + 1 HDD + 6 venti + 2 a procin.
Kérdésem, hogy ha a VGA-t cserélem egy Asrock 6900 XT OC Formula-ra akkor a jelenlegi táp még elég lesz? A jelenlegi 750-es Enermax nagyon jó, ebből gondolnám megvenni a 850-es változatát vagy egy komolyabb 1000W-os moduláris tápot a jövőre is tekintettel ha esetleg a jelenlegi táp kevés lenne.
Köszönöm! András
-
_Atesz
addikt
-
Wikoo
aktív tag
Sziasztok!
Milyen tápot javasolnátok az alábbi konfighoz?
Elvárás: stabil, minimum 80+os, jó árérték, maximum félmoduláris
i7-12700K
Asus Rog B660-F
gtx 970 (később valszeg rtx3070 lesz)
Köszi!Békesség, boldogság! x)
-
_Atesz
addikt
válasz viharhozo #143473 üzenetére
Írtam, ha a jövőre gondolsz.. Azért vennél ez esetben 850-est pl., hogy elvigyen több kártyát.
Minőségibbet, több garival, hogy tovább tartson, Magasabb hatásfokút, hogy kevesebbet fogyasszon.
Másik opció az FSP tápjai pl., ezt is írtam.BC Bronze szériáról csak egy orosz teszt van eddig, az alapján vállalható, és 5 év gari van rá.
Viszont csak 3X 6+2pin PCI-E csatija van:
-FreaK-Kérdezd az eladót, hogy hova szól a gari.
Persze előny, ha kiskergaris végig, mert nem kell külföldre postáznod.Változó melyik gyártó mennyire szőrözik. Számla szinte mindig kell, van amelyiket be kellett regisztrálni vásárlás után, hogy szóba álljanak veled.
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
válasz _Atesz #143466 üzenetére
miért ne vennél egy picit jobb/nagyobb teljesítményű tápot, még jól jöhet.
Mert mindig mindenbol lesz egy csak picit dragabb, ami vmivel tobbet tud. En meg csak azt akarom megfizetni, ami kell nekem.
Esetunkben lenne egy 850 wattos tapom (eleg lenne a fele), ami modularis (nem kell), mert lehet, h majd egyszer jo lesz. De 99%, h sose fog kelleni, tehat total feleslegesen vennem meg.
A Seasonic B12 BC-750 Bronze vallalhato?
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
-FreaK-
veterán
Még egy kérdés, jól gondolom-e?: amikor egy használt tápnál (nézem azokat is) azt írják, hogy pl. 2023.xx.xx-ig van még garancia rá, akkor az a kisker garancia csak, és a gyártónál ugyan úgy érvényesíthető a teljes, pl. 10 év? Gondolom azért előny, ha a kisker megadja a teljes gyártói garanciát, de az a ritkább.
Azzal van tapasztalat, hogy a gyártók mennyire szoktak szőrözni egy ilyen garanciális ügyintézés során? vagy csak egy számla kell és elfogadják?
-
L4D1K
őstag
Sziasztok!
Szeretnék, egy frissebb tápot venni. A mostani Enermax ProII 82+ 425W még mindig jól működik de már 10 éves lesz, szeretném ha a gép ezen része rendben legyen.
Ryzen 3600, Asus b450i, 2x8GB ddr4 3000MHz, 1tb Samsung ssd, nvme, gtx 970 video kártya amit később cserélek 3060ti ra.
Mivel kicsi a ház (Fractal Node 304) és itx, csak moduláris tápot nézek, lehetőleg autó off ventivel.
Ár 50e alatt, sztem egy 550w mindenre is elég.
Corsair RM550-es néztem ki elsőre az ajánlott listából. Sok/kevés?
Köszi a segítséget
# ANTAL Tuning #
-
-FreaK-
veterán
válasz _Atesz #143468 üzenetére
Okés köszi. Igen, egy hasonlóan ajánlott 750-es Platinum meg 52-54e-től indul, tehát ilyen 8-10e Ft-os extra a 2%os hatásfok javulásért.De van kivétel is, pl. pont a Fractal tápok nem nyújtanak túl jó hatásfokot alacsony terhelés mellett, hiába platinum..
Bár akkor már egy kérdés: ki tudja kiszámolni, hogy ez az összeg mennyi idő alatt térülne meg, napi átlag mondjuk 2 óra gaming+2 óra net-el számolva?
-
_Atesz
addikt
válasz -FreaK- #143467 üzenetére
Igen, én is arra gondoltam. Később megemelték a széria túláramküszöbét.
Meg persze a Vega kártyákat is kicsit gatyába rázták, hogy ne nyomjanak már olyan brutál tüskéket. Főleg a Vega 64...Cooler Master V750 GOLD V2 mehet, azért jobb, mint a Core Reactor.
Platinum táp azonos terheléseken kb. 2%-kal tud jobb hatásfokot, elenyésző, ne ez döntsön szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz _Atesz #143463 üzenetére
Erre gondoltam, vagy ez ugyan az? De gondolom egy másik 550W-os táppal nem lenne ilyen gond azért (tüskében a táp is le tud kezelni többet mint a névleges teljesítménye).
Na de a lényeg, hogy kell új. Keretben annyira nem tudok fixet mondani, épp azon is dilemmázok, persze szeretném megúszni minél olcsóbban. Néztem azt is hogy Platinum helyett Gold, de kb ugyan ott vannak árban (táblázatot böngészem át).
Jó táp lenne Pl. az ION+ 660 ~39e-ért, vagy még olcsóbban az EVGA P6 30 körül (bár előbbi jobb a tesztek szerint, meg halkabb is). Ha teljesítményben is feljebb akarok menni 750-re, akkor az ION+ Platinum 760 már 50e.. ahogy mondtam, a GOLD sem sokkal olcsóbb, mert a Corsair RM750x meg 45. vagy XPG Core Reactor 650W 80 Plus (Tom's ajánlás) 47e.
Ha esetleg tudsz azért pár típust ajánlani azt megköszönöm, legyen mondjuk 50 körül/alatt, 750w, és ne legyen túl hangos.
Most közben találtam ezt: Cooler Master V750 GOLD V2, 41-42e Ft, annyi baja van hogy nem platinum.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz viharhozo #143465 üzenetére
2X8pin-es PCI-E csati tudtommal 300W-ot tud (tehát egy db. tud 150W-ot), de ez függ a csati minőségétől, a hozzá menő vezeték vastagságától.
Azért az egészséges általában, ha egy PCI-E ág (2X8pin-es) nincs 220W felett terhelve.Én ilyen átalakítózgatást biztos nem fogok sem neked, sem másnak javasolni, ezt saját felelősségre. Ki tudja a tápod is milyen idős, milyen állapotban van...
Valami FSP-vel beljebb leszel, bár ha a jövőre gondolsz, elindulhat még a bányászláz, meg amúgyis miért ne vennél egy picit jobb/nagyobb teljesítményű tápot, még jól jöhet.
Pl.: EVGA SuperNOVA 850 GT [link] 39k, ingyen szállítással, 2X 4+4pin-es CPU csati, 6X 6+2pin-es PCI-E csati.[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
válasz _Atesz #143452 üzenetére
Tobb kiskernel is 4 db-ot ir az 550 Pro-ra, a hivatalos oldal viszont kettot, es valoszinuleg annak van igaza.
Kozben atepitettem a gepeket, a nagyokbol kimarado 2 db vga-t kene hajtanom. Banyaszgep, tehat allandoan megy, viszont velhetoen mar nem fog sokat menni, mert vege lesz a bulinak, tehat kulonosebben nem erdekel, mi lesz a tappal harom ev mulva.
Az elso VGA-nak 2 8pin kell, a GPU-Z szerint az egyikrol 120 wattot vesz fel, a masikrol 110-et, a PCI-E-bol 30-at.
A masiknak 1 8pin kell, ez 100 wattot vesz fel.
Atmenetileg a kicsit adapterrel hajtom. Napok ota stabilan megy, tehat mukodik, de allitolag ez nem franko megoldas, tehat le kene cserelni.
1. A szebb megoldas, h veszek egy uj tapot, amin van 4 db 8pin. Engem igazabol csak az erdekel, h a tap ne gyulladjon ki es hajtsa a gepet, ami osszesen 420 wattot fogyaszt. Erre neztem ki a korabban mar linkelt Silverstone-t.
2. A gepben most egy Seasonic S12II-520 van. A masik otletem, h splitterrel csinalok ra 3 8pint. Ha jol ertettem, a 8pines csati 288 wattot tud, itt meg maximum 200-220 menne rajta, tehat azt birnia kene.
-
_Atesz
addikt
válasz -FreaK- #143462 üzenetére
Ez nem hiba, pusztán alacsonyra van állítva a túláramvédelem (OCP).
Sima 6800XT tud 389W-os tüskét nyomni, a tied ennél nagyobbat is: [link] (spikes oszlop)Én 750W-ost vennék, elég a 650-es is, de később jól jöhet a +100W, meg biztos ami biztos, hátha kezd majd csökkenni a táp teljesítménye az évek alatt, akkor is elég legyen.
Ha írsz egy anyagi keretet, akkor tudok ajánlani is párat.[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
Megvan a Hydro 600-as kábelhossza, ez lesz a 500-asé is: [link]
Még ezeknek kellene:FSP Hexa 85+ Pro 450w
FSP Hexa 85+ Pro 550w
dannylAz továbbra sem a Hexa 85+ Pro 450W
[ Szerkesztve ]
-
XboxPlayer
tag
Sziasztok!
EVGA SuperNOVA 1000 GT ,EVGA 1000 GQ , EVGA GQ 1000W v2 , valakinek tapasztalat az alábbi tápokkal? Rigbe vásárolnám.Üdv, Krisztián
-
_Atesz
addikt
Kis help kellene, ha valaki tud pontos infóval szolgálni.
Alábbi tápok kábelhossza érdekelne (MB/CPU/VGA), nem találok infót:
FSP Hexa 85+ Pro 450w
FSP Hexa 85+ Pro 550w
FSP Hydro Pro 500W
FSP Hydro Pro 600W -
_Atesz
addikt
válasz -FreaK- #143451 üzenetére
[link] #szóltam
viharhozo[link] ez alapján a belseje ok, de én is inkább valami FSP-t néznék.
Persze nem lenne rossz, ha leírnád pontosan milyen géphez kell.
dannylA Hexa 85+ Pro 450W-os és 550W-os tápon 2db 6+2pin-es csati van csak.
A Pro nélkülin van 4db. Arra viszont nem értem minek tettek annyit
Gondolom elírás, mert a 350W-os tápra is 4db-ot írnak: [link]
(ahogy látom beragad a 650W-os csati kiosztása, szóval valszeg egyiken sincs 4db, csak a 650W-oson)[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Úgy néz ki, hogy a SS Focus Plus 550 Gold mégsem bírja el a 6800XT-t eddig jópár órát játszottam már vele gond nélkül, most meg nem akar menni, ahogy belépek a játékba az elkezd akadozni, majd egy kis idő múlva lekapcsolja a gépet. Nem értem, pedig nem változott semmi szombat óta.
[ Szerkesztve ]
-
bcl
senior tag
válasz _Atesz #143441 üzenetére
Szia, nagyon köszönöm a választ!
Nem tudom, mennyire van vele közvetlen tapasztalatod, vagy olvastál/láttál másik/jobb reviewt, ezért kérdezem: a csöndesség tekintetében mennyivel jobb, vagy rosszabb, mint a Bitfenix?
A Bitfenix nevében is húdehalk, emitt csak halkan megjegyzik, hogy akár 40% terhelésig passzív. (*)
De a hangosságot nézve (a gyári honlapok alapján) a Bitfenix "60% terhelésig akár 18dBA alatti hangosságú", a CoolerMaster meg 50% terhelés mellett 18,3 dBA.Nekem úgy tűnik, nincs olyan nagy különbség, de nem annyira értek a témához... - nem szeretnék értetlennek, vagy kukacoskodónak tűnni!!
(*) Költői kérdés: vajon mennyi fogyaszthat a gépem netezés, filmnézés közben?
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz viharhozo #143445 üzenetére
Mit értesz 4 db 8 pines csati alatt? Mert 6+2 pin 4db VGA csati nagyon sok olcsó, de jó tápban van. [Pl. ebben] vagy az eggyel [kisebben] is.
-
viharhozo
addikt
Ez mennyire szamit hulladeknak? Egy (falbol merve) max. 350 wattot fogyaszto gepet kene vinnie. Ez a legolcsobb 4 db 8pines csatival rendelkezo tap, ezert esne ra a valasztas.
-
Chaser
legenda
válasz d@vee #143442 üzenetére
ezt viszi bármilyen értelmes 350-es táp, 3060 is belefér
utóbbival játék alatt lehet 250-270w nettó a csúcs
én inkább vennék 400-450-eset ha sok load idő lesz, hadd zümmögjön középterhelés környékén, de 350-es is elég egyébként_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
d@vee
őstag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem, ami az lenne, hogy az alábbi gépet bírná-e egy jobb féle 350W-s táp, vagy mindenképp nagyobbat igényel?
- Asus ROG STRIX B450I
- Ryzen 5 3600
- 2x16GB memória
- Sapphire NITRO+ RX6600
- 2 Sata SSDVízhűtés, egyéb ilyesmi nincs.
Szerk.: Még szemezek egy Asus Phoenix RTX3060-al is, bár az AMD-nek sokkal alacsonyabb az áramfelvétele.[ Szerkesztve ]
Ja
-
VIPowER
őstag
válasz VIPowER #143438 üzenetére
Megvolt a szemle.
Mint kiderült rosszul tájékoztattak. Nem volt "Zúg és leáll" effektus.
A Windows hibaképernyővel indult és ott ált meg.
A videó kártya driverének tettek be valamivel, most már jó.
Imádom amikor félretájékoztatnak, így vittem magammal cseretápot de minek. -
bcl
senior tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy valamikor január végén ajánlottátok (és ezúton is köszönöm!!) a BitFenix Whisper M 550W Gold-ot. (142057)
Nos, mire hozzá tudnék jutni (úgy volt, hogy egyfajta fizetségként kapom), az ára durván elszállt... - most hoznák a napokban.
Mit javasoltok, próbáljak az emelt árra "alkudni" (talán megoldható, már elvileg bele is mentek, de mégis olyan izé...), vagy tudtok olyat ajánlani 25 körül, ami hasonló tudású, minőségű?
A lényeg a csend lenne (a jó/jobb minőség) mellett.A konfig:
Ryzen 5800X
Asus TUF gaming B550 PLUS
2x16GB DDR4 (nemsoká 4x16GB)
3 SATA ssd
2 NVME ssd
4x2TB HDD (lesz plusz 2 db 2,5"-ös 10k rpm-es (kaptam, nem vettem ) )
Asus GTX 1650 OC -
t.imi
addikt
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
Ez már bőséges zavara, de ha ennyire zajtalan az EVGA , maradok annál
Illetve Rm750x-et találtam egy év garanciával 27-ért. Akkor az is jó cucc lehet. -
_Atesz
addikt
-
MaddeNNNN
őstag
-
dudika10
veterán
válasz TechN7ne #143422 üzenetére
A hangos onmagaban nem hiba, hanem egy szubjektiv tulajdonsag (kiveve persze, ha nem szabalyozza a fordulatszamot ugy, ahogy hirdetik pl.).
A 2 nap alatt eldurrano tap pedig pont az a kategoria, ami ellen egy hosszu es ezaltal eszmeletlen draga teszteles segitene, de ehelyett van ra egy olyan szabaly, hogy ha 3 napon belul elromlik, akkor azonnal cserelik, es nem javitjak. Nem veletlen.Persze tovabbra is lehet em vagyok szerencses, az elmult 1 evben 4-bol 0 tappal volt problemam. De statisztika ezres darabszamnal kezdodik, szoval soha nem tudjuk meg.
-
rolee9309
csendes tag
válasz _Atesz #143428 üzenetére
Na, pont így, pont ennyi ventivel szereltem fel a házat. Gondolkodtam egy AIO-n is, de egyelőre vissza kell fognom magam költekezés-ügyileg.
Alul sajnos csak a tápnál van beszívó nyílás, de raktam oda még anno egy ventit, ne süljön meg a VGA, inkább legyen egy kis légáramlás, még ha meleg is, minthogy megfőjön a saját levében. Csak ennek most a CPU látja kárát, letesztelem mennyivel jobb a helyzet, ha leveszem, a VGA így is bőven a határérték alatt van.
Pucolni kb. havonta pucolom, szerencsére állat (gyerekkel együtt) nincs, az a probléma, hogy falu szélén lakom, utcára néző ablakkal, szóval van por, de mivel havonta úgyis kipucolom alaposan, ez nem lesz akkora gond.
A ház egy SientiumPC Signum SG1, az árához képest elég jó szellőzéssel, de úgy látom itt kell meghúzni a képességeinél a határt, lekerül az oldallap.
A regisztrációt pedig jó, hogy mondod, vásárláskor még eszemben volt, mostanra ki is ment a fejemből! -
_Atesz
addikt
válasz rolee9309 #143427 üzenetére
Örülök, hogy bevált.
Javaslom regisztráld be a tápot a gyártó oldalán, mert csak úgy érvényes a 7 év garancia rá.
Pár tanács, aztán lehet ezekkel tisztában vagy:
Valahogy így kellene kinézzen a levegőzés, elől beszív, hátul és felül kifúj. (már ha felül lyukacsos a házad)
Ha tudsz még, akkor pakolj be 1-2 ventilátort, illetve picit pucold is ki a házad, hátha már el van tömődve.Ha pedig eleve rossz a házad szellőzése ventikkel is, mehet oldallap nélkül is.
Korábbi házamat évekig használtam oldallap nélkül, mindenféle gond nélkül.
Persze gyerek, macska, stb. hátrányt jelenthet.[ Szerkesztve ]
-
rolee9309
csendes tag
válasz _Atesz #143280 üzenetére
Hali!
Bocsi a kései írásért, de csak pár napja érkezett meg, beszállításra kellett várni, mert nem volt raktáron.
Minden rendben ment, az említett konfigot gond nélkül viszi, kb. ~15 perc intenzív kockulás után egy kis "klikk"-kel jezi, hogy a ventilátor megindult, de hallani nem lehet, mert a proci ventije elnyomja (a VGA hűtése annyira jó, hogy amíg a kártya 60-70 fok környékén van, közben meg okádja ki magából a hőt, ami kicsit odapörköl a processzor irányába - amíg a szerelgetés miatt lent volt az oldallap, ezzel nem volt gond, java része elszállt kifele, de amint visszaraktam, már melegszik is rendesen). 700-as tápról váltottam, mert az emlékeimben 600-asként szerepelt, de semmi gond nincs, és jobb is, mert nincs az a sok felesleges kábel.
Súlya viszont van, még a kábelek is elég combosak, erre ügyelni kell, ha valakit érdekel a tömeg/olyan helyen (felül) van a táp helye.Majd az idő megmondja, hogy szuperál hosszú távon.
-
_Atesz
addikt
válasz -FreaK- #143425 üzenetére
Igen, épp most akartam javítani a linket, köszi. A listából másoltam, csak nem a megfelelő sorból.
850-es teszt van: [link]
Nem igen szokott egy széria különbözni, úgyhogy ezt a minőséget kell hozza a többi is, nyilván a csatikban lehet különbség.
Feles terhelés felett azért már megjön a hangja, amúgy BB jelenleg.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz _Atesz #143424 üzenetére
A franc enné meg, ha most megnézed a linket, már felment 39e-re a legolcsóbb.. kár hogy nem csaptam le rá tegnap..
szerk.: nem, bocsi, a linked volt rossz a Fractal Design ION+ 660W-ra mutat.Ez az EVGA SuperNOVA 650 P6 80Plus Platinum 30k-ért.
Juteszembe, nem találtam erről a típusról semmi tesztet, tud valaki esetleg? a 850-es verzióról van csak. Vagy az mérvadó lehet ennél is?
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz dudika10 #143419 üzenetére
Ha te vágnád ,hogy 10 ajánlott tápból legalább 7-nek vérzik a torka nem így reagálnál (cicereg ,kerreg ,hangos).
Inkább nem is megyek bele ,hogy 2020-ban 10db különböző ajánlott egységből legalább 9-et vissza dobtam.
De volt egy olyan XFX táp (SS belsős) ami két nap után eldurrant a gépben használat közben (ezek a történeteim mind szerepelnek itt a topikban ha rám keresel).A mai minőségellenőrzés nulla ,nálad derül ki az igazság ,ez így megy legalább az utóbbi 5 évben sajnos.
-
Chaser
legenda
válasz dudika10 #143419 üzenetére
tekintve a vásárolt mennyiséget, %-osan ez semmi nem volt, tehát nem érzem magam balszerensésnek : )
az is igaz a hallásom jó, és ha valamit csendesnek veszek akkor csendes is legyen: ne kerregjen, ne búgjon, ne legyen cw, lehet ez sokakat nem zavar, nálam nem fér bele
sajnos a seasonic tápokkal ilyen téren megjártam kettővel is, egy corsair meg bedöglött, de sok táp kellemes csalódás volt
off end_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dudika10
veterán
válasz Chaser #143415 üzenetére
Nem tudom, hogy Te vagy balszerencses vagy en szerencses.
Az elmult jopar evben volt egy Acer laptop ventilatoraval bajom, kb 1 honap utan. Egy tplink router wifije meghalt kb fel ev utan.
(Egy tplink usb-s wifi kartya meghalt 5 ev utan. Egy samsung tv 8 ev utan.)
Ezt nem gondolnam soknak.
Hogy a temahoz is legyen koze, tappal nem volt gondon soha.[ Szerkesztve ]
-
dniki88
tag
Sziasztok
A Chieftec BFX-350BS tápegységről van valami infó?
A kiszemelt táp a Be Quiet SFX Power 3 300W lenne, ami a konfighoz bőven elég, egy esetleges későbbi bővítéshez gondoltam jó lehet a plusz teljesítmény, árban kb. egy a két táp. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Lecserélném FPS Hydro x 550-met.
1: 30000 környéke, kérdés mennyiért megy el a Hydro.
2.: Milyen gépre kötnéd?
Ryzen 5 2600, késöbb változhat
Gainward 3060Ti non OC
Giga B450 Aorus Elite
2*8Gb ddr4 3000
2 SATA HDD
2 SSD
Alsó tápos ATX ~50cm mély
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Halkabb fajta érdekelne, nagyobb teljesítmény, alacsonyabb RPM.
Jöhet mind a három, full, fél és moduláris is. -
_Atesz
addikt
Picit megkurtítottam a téma összefoglaló felső fix részét, mert már túl hosszú volt.
Annak idején én tettem még ki oda a tápos off és a tápgaris linket, de mivel nem nagyon volt használva az off topik, illetve a téma tudnivalóknál is benne van ez a kettő, így kikerültek felülről:Az alkatrészek és az ár is picit frissítve lett.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz dudika10 #143413 üzenetére
utóbbi pár évben kerregős seasonic tápok, a fentebbi sfx corsair, néhány bq! venti amit visszavittem - a corsairnél kifutottam az elállási időből -, más nem rémlik, de lehet volt - talán egy telefon -
te is fellennél háborodva : ) csak modjuk ilyenek a brandnek nem tesznek jót
amíg van elállás addig nem gond_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
_Atesz
addikt
válasz KAMELOT #143410 üzenetére
A visszaküldött termék? Annál jóval alacsonyabb lehet az arány. Azért a legtöbb ember nem tesztelés céljából vásárol, sőt, sokan nem is tudnak a 14 napos elállásról, és hogy azt hogy is lehet, vagy kell alkalmazni.
Épp egy másik topikban olvastam, hogy az egyik tag visszaküldte a tv-t, de nem jelezte, hogy 14 napos elállással.
Így úgy vették gariba küldte vissza, azzal meg addig tököltek, míg lejárt a 14 nap. Utána jelezték neki, hogy a hiba nem garanciális jellegű, úgyhogy most van egy nem megfelelő terméke.
.. és ide a fórumra még a tájékozottabbja jár fel, az átlagember ennyire sincs képben. -
dudika10
veterán
válasz Chaser #143412 üzenetére
Nem tudom te miket vasarolsz, de en nagyon reg nem talalkoztam hibas termekkel, pedig nem keveset vasarolok.
Egyebkent teljesen normalis, hogy a hasznalat legelejen megy tonkre egy elektromos eszkoz. A beepitett hibas alkatreszekre ez a jellemzo.
Van minosegbiztositas a legtobb esetben, ami osszeszereles utan smoke testet jelent, ami ido alatt nem jon ki egy korai hiba.Ha minden egyes legyartott eszkozt 1 hetig tesztelnenek, te lennel a legjobban felhaborodva az aron.
-
Chaser
legenda
válasz _Atesz #143409 üzenetére
nem, a gyártó cseszik ki velük, nem én gyártom az ipari hulladékokat és nem tőlem veszik beszéljék meg velük
én egy működő, hibátlan termékért fizetek
vannak jogszabályok,/törvények, aki kereskedik ezzel tisztában van, be is kalkulálja az árba, ennyi
az is biztos, ha nem lenne elállás nagyságrenddel kevesebb motyót vennék, nem fogom megfinanszírozni az ipari hulladékokat
és nem azzal fogom kezdeni hogy veszek valamit, aztán várok 1-1,5 hónapot mert defektes újan
aki pedig visszaél az elállással az ő lelkiismeretét terheli
sokkal jobb lenne mindenkinek - kivéve a gyártót -, ha lenne korrekt meo, de ugye nincs_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
_Atesz
addikt
válasz Chaser #143408 üzenetére
Az sem az igazi, mert akkor meg az üzlettel cseszel ki.
Már így is sok a reklamáció az üzletek részéről (szvsz jogosan), mert vannak akik visszaélnek a 14 napos elállással, és tesztelgetni vesznek cuccost, utána meg visszaküldik.
Viszont onnantól az egy bontott termék, tehát azon eleve veszít az üzlet, plusz a vele járó ügyintézés.
Én inkább letesztelem 14 napon belül, és persze igyekszem hosszú garidejű terméket vásárolni. Meg persze minőségit. Aztán ha... [link] -
Chaser
legenda
válasz _Atesz #143407 üzenetére
ezért most már ha veszek valamit, a 13. napon lejelentem az elállást
onnantól még van 14 nap visszaküldeni ha gond lenne a motyóval - ha meg nincs gond nem megy vissza -
a corsair táp jó tanulópénz volt, elállásból kifutottam, garra pedig meg kellett várnom a maximális garoztatási időt...afeneapofájukat' : )
itt már rég a vevő a meo-s, kb mindegy milyen kategóriáról van szó_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
_Atesz
addikt
-
Chaser
legenda
válasz _Atesz #143403 üzenetére
tehát nincs meo : )
anno vmelyik ramra azt hazudták 24 órás burning tesztet kap - vagy többet - , geil black dragon talán
na a kit egyik fele olyan döglött volt, ha benn volt a lapban sksh
és ez már nem mostani történet, azóta csak rosszabb lett a - nem létező - meo_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
_Atesz
addikt
3X 4+4pin CPU, és 4X 6+2pin PCI-E csati.
CPU kábel 3db külön, és 2 kábelen van a 4db PCI-E csati 2X-2db.
KAMELOTA tápbelső ha ok is, pl. a kábeleket már nem ők gyártják, lehet a vég MEO sem ugyanolyan jó, mint mondjuk egy neves gyártónál.
ChaserLehet átcsúszott a MEO-n, de pont nálad murdelt meg az egyik alkatrész.
Gondolom csak egy gyors teszt van csomagolás előtt, ott minden perc pénzbe kerül.[ Szerkesztve ]
-
Rent
senior tag
Most vettem egy rm850 corsairt meg 3080 kartyat. Letezik hogy 3db cpu kabelt es 2db pcie kabelt csomagolnak? Igy csak 2 agrol tudok tapot adni a 3080 nak, de mindharom csatlakozot be lehet kotni. Neten talaltam manualt, elvileg 2 cpu es 3 pcie csatlakozot kellett volna mellekeni.. koszi a valaszolat!
-
TechN7ne
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest