- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
válasz
Mclovin #196248 üzenetére
Meret es kamera elvaras miatt sajnos elegge meg vagy love.
Ha esetleg az S24-ekkel szemezel, itt is erdemes megjegyezni, hogy nalunk az Exynosos valtozat van, a modem ebben Exynos 5400, amit a Pixel 9-es sorozat is hasznal, kiveve a Pixel 9a, ebben Exynos 5300 van.
Esetleg egy hasznalt iPhone Pro vonal meg jo lehet, 14 Pro-kat el lehet csipni neha 200k korul, bar ez egy picit feljebb van, mint a kereted, hasonlo arban az alap S25 hasznaltan, de itt pedig a kameraval kellene kompromisszumot kotni.
-
Mclovin
senior tag
válasz
Golota #196257 üzenetére
Itt a szűk keresztmetszet a Tensor g3 + exynos 5300 kombó a pixel esetén. Igaz amit írsz a kompakt méret + üzemidő kapcsán, de azért vannak jó kivételek, pl xiaomi 14-15, bár ezek már az eredeti keretem felett vannak. Lehet megvárom, amíg 15 ára beesik, 14-t már nem sok helyen lehet kapni.
-
vence
aktív tag
válasz
Mclovin #196248 üzenetére
Edge 50 Neo - 12 - 512 GB,
ez kompaktabb,
de a többi sem vészes, az átlagtól jobb fogású telók,
a vegan-műbőrszerű stb. hátlapok miatt.esetleg edge 60 / 60 Fusion = 5.200 mAh
de EU-ból (pl. Amazon stb.) még az
Edge 60 Pro - Si/C 6000 mAh is belefér,
elég jó vélemények vannak róla az itteni topikokban is!
Ár/értékben ez most a legjobb ebben a kategóriában.Talán még a Hardveraprón is akad.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok.
Nem vagyok megelégedve a mostani Pixel 8-al és keresnék helyette másik telót.
- Árkategória: 150 - 200e Ft
- Használt vagy új: új vagy szép állapotú, garis használt
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 3év
- Mire használná? Jó főkamera és nappali képek (hasonló szint mint a Pixel, vagy max picit rosszabb). Selfie, UW és videó nem prio. Jobb akksi, üzemidő és gyorsabb töltés. Játék nem lesz, spotify, social media és böngészés.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Nem
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Jobb lenne kompaktabb, de nem lényeges szempont
- Egyéb igények? Jobb fajta kijelző, 120 hz.Köszi.
-
trebrona
nagyúr
-
Shryoss
csendes tag
Jah, én is hiányolom az értesítő ledet... Az Always On Display funckió cserélte le. De én mondjuk örülnék, ha lenne egy aranyközépút és az AOD segítségével lehetne "szimulálni" egy értesítő led funkcióját. Nincs véletlen egy ilyen app esetleg?
-
Honda567
tag
Honor 200 telefonon van értesitö led?
-
Wovbagger
tag
válasz
jmuranyi #196236 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Esetleg a Redmi Note 14 (szerintem 4G) lehet nem_rossz választás? Beledobtam egy telefon összehasonlítóba a másik kettő mellé, ott a 8 GB RAM mellett Mediatek Helio G99 Ultra (6 nm) a Chipsetet, Android 14 + 4 major upgrade-et és 5500 mAh-s telepet írnak. -
Wovbagger
tag
válasz
vence #196140 üzenetére
Röviden összefoglalnám az előzményeket:
vennénk a cégbe pár okostelefont, én küzdök azért, hogy ne alázzuk meg a kollégákat ipari hulladékkal. A múltkor azt mondtátok, hogy 50+ÁFA környékén már vannak elfogadható ajánlatok, tegnap ezt elmondtam, szívták a fogukat, de végülis rábólintottak erre a keretre.
Új kell, magyarországi legális forrásból, Android lesz, mert az iPhone drága, extra igény lehet egy mail kliens használata (de közösségi média, pláne facebook görgetés nem) esetleg autóban online navigáció, a fényképezés minősége viszont mindegy..Így már tudtok modelleket ajánlani? Szívesen adok még támpontokat ha kell.
-
IG55
senior tag
Sziasztok!
- Árkategória: 200 - 250e Ft
- Használt vagy új: új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 2-3 év
- Mire használná? Sok appot használok, kivéve játék. Tehát sok memória, erős chipset. Fotózás, kamera nem érdekel.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Lényegtelen
- Egyéb igények? A legfontosabb: csak bekapcsológombba épített ujjlenyomatolvasó jöhet szóba. Xiaomi kilőve. Jó kijelző, 120 Hz, DC dimming vagy gyors PWM -
Oldfoksz
junior tag
válasz
PPlota #196227 üzenetére
Az egy jó döntés hogy "rendes" boltból szándékozol telót
venni.Sokan biznak a szerencsében és vagy bejön ....vagy nem.
A kiválasztott öt készülék közül magasan kiemelkedik
a 14T .( 144 Hz kijelző,Soc,UFS 4.0)
Hát.... bloat az van( valamit valamiért)
Megfontolást csak a támogatottság miatt érdemel a Samu, a tiszta szoftver miatt a Nothing.
A többi finoman fogalmazva felejtős ( ebben a mezőnyben) -
PPlota
csendes tag
Sziasztok!
Egy 5 éves Redmi Note 9 Pro-t 6/128 szeretnék lassan váltani, tegnap este nem akarta felvenni a töltést (kikapcsolva végül töltött, és azóta is tölt, de beszartam kicsit, egyébként az akkumulátor még mindig tökéletes kb ).
- Árkategória? olyan 150.000 körülig nézném
- Használt vagy új? új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Jó lenne ha 3-4 évet azért bírna, a mostanit ugye 5 éve nyüstölöm
- Mire használnád? Főleg alap dolgok. Sok navigáció (Waze), naptárba irkálás, böngészés, kevés youtube, fotózás munka közben és a gyerekekről/családról. Szóval kamera azért legyen viszonylag jó, és tárhely sem árt ha van a felvételekhez, de nem játszok vagy filmezek róla.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android (minél tisztább)
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? A mostaninál azért ne nagyon legyen nagyobb, de a méret nem gond.
- Egyéb igények? a fényerő legyen jó a navigáció miatt, és nem baj ha jó az IP védettség is, előfordul néha hogy elejtem vagy porosabb helyen használom, vízben nem tervezem. Nem baj ha értelmes sebességgel tölt, általában figyelek a töltésre és próbálom 20-80 között tartani. Jó lenne a minél hosszabb támogatás...
jelenleg a 256 GB-osokat nézegetem, vagy talán egy 128 + SD megoldás is jó lehet (látom gyakori már hogy nem bővíthető)Vásárolni melyik boltból érdemes? A kisebb noname boltoktól azért ódzkodok, hiába jó árakat kínálnak. (MM, Emag, Alza, főleg ezeket néztem)
Főleg ezeket néztem most (Emagon):
Samsung Galaxy A56 8/256,
Nothing Phone (3a) 12/256,
Xiaomi 14T 12/256,
Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 12/512,
Motorola Edge 60 Fusion 12/256De már lassan elveszek a sok készülék között... :S
Köszi a segítséget előre is! -
PNP
őstag
Sziasztok,
Samsung S22-t szeretnék váltani, aminél elsősorban az üzemidő és a melegedés zavar.
- Árkategória? 150-300.000 Ft (külföldi beszerzés is játszik)
- Használt vagy új? új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? ~3 évre
- Mire használnád? A kamera a legfontosabb. Telefotó jó ha van, de a lényeg, hogy a fő hátlapi kamera legyen minél jobb (nagy szenzor, természetes, nem túltolt színek, élesség)
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Az S22 tetszik a mérete miatt, de nem baj, ha valamivel nagyobb
- Egyéb igények? min. IP68 (kajak, strandolás, stb.) eSIM, Qi töltés, NFC, fényerős kijelző fontosak. Ha tud USB-C-n kijelzőt meghajtani, az hasznos. Infra jó, ha van, de nem létkérdés. Lehetőleg sík kijelző. -
Raisen1989
csendes tag
válasz
cs.zs. #196198 üzenetére
Köszönöm, így már értem az iphone mizériát.
Akkor 14 pro és az új 15 pro felejtős, rohadt drágák.
Hiába csúcsminőségek, ennyit telefonra nem adok ki.Haverom szerint a Xiaomi 14 T Pro minőségi cucc,
a 12 T proval is kiváló képeket csináltak. És azóta fejlődött a technika.Pixelről másik topicban olvastam, hogy a 8 Prora még nincsen hivatalos google garancia, ha netán gond lenne, akkor kerülőúton kell eljuttatni hozzájuk. Szóval problémás.
Bele merjen az ember vágni egy Pixel vásárlásba?
Nem lesz nagyon problémás, ha gond adódna vele? -
csaplar55
csendes tag
válasz
cs.zs. #196221 üzenetére
Köszi !...👍😉
dokee78: Nagyon régóta van okostelefonom, de összességében talán ezrelékben mérhető, hogy mikor kellett napsütésben használnom. Esetleg mostanában csomagátvétel , automatából. Most Samu A13 van, attól csak jobb lesz...😉 Igen, 70 éves vagyok...leszek... szóval nem tudom hogy reagalna a szemem a PWM-re.
-
charg
tag
Sziasztok!
Anyámnak szüksége lenne egy okostelefonra, alap felhasználásra. Mit ajánlotok?
Árkategória? 50-70 ezer Ft
- Használt vagy új? új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Alap dolgokra használja, de jó lenne ha 4-5 évig használható maradna szoftveresen is.
- Mire használnád? telefonálás, mobil bank, netezés
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 5" vagy felette
- Egyéb igények? NFC jó ha van -
totron
addikt
válasz
dokee78 #196219 üzenetére
napsütésben szinte semmit nem fogsz látni.
Mihez képest? Napsütéshez egyébként is sokkal jobb az IPS, csak ezt szeretik elfelejteni az emberek. Az OLED piszkos fehérje pont alkalmatlan kültérre. Ellentétben az IPS telített, ténylegesen fehér fehérjével. Az más kérdés, hogy a niteket megtolták, az OLED-re fókuszál a piac, de ettől még a technológiai sajátosság marad. Nem értem miért dominánsabbak a nitek, a bűvös számok, mint maga a valóság. Feltehetően van egy érzelmi elköteleződése, mint fűszer a G75 irányába, ezzel sincs semmi baj, sőt, enélkül nem is létezik döntéshozatal ha igazán őszinték akarunk lenni. -
vence
aktív tag
válasz
csaplar55 #196211 üzenetére
Az eMAG-on ma még akciós 2 színben a moto G75 = ~ 86 eFt
... első ránézésre nem rossz ár.(Elektro Hétvége = -10 % eng.
kell mellé vmi olcsó dolog amit tudsz használni pl. 1cs. elem, ami szintén E-H akciós.
Az akció használatáról leírást találhatsz, ha e-h-ra keresel itt a topikban, de ott az oldalon is.)
[ eMAG - moto G75 ]Az eladó az eMAG legyen!
És 4 havi kamatmentes részlet is van ott is! -
Tristis
őstag
válasz
Drughi #196203 üzenetére
Én vettem 86-ért szükre importos Pixel 7a-t az EMAG-ról, elégedett vagyok vele. Picike, de álomszép képei vannak, új android még talán jön rá jövőre, két év biztonsági mentés. 3 év múlva úgy is új telónk lesz, neked is, nekem is. Meg most már nincs akkora fejlődés az andoridok között, valljuk meg az őszintét. ;-)
-
Takuun
aktív tag
Poco F3-at váltana a kinézett Xiaomi 15 (12/512)
Két kérdés:
1. 300k a plafon, van jobb ajánlat a Xiaomi 15 helyett újonnan?
2. Alábbi képen látható helyeken van a legjobb ajánlat, melyik a legmegbízhatóbb hely?
Köszönöm a válaszokat! -
-
WayneGace
őstag
Sziasztok!
50-60 ezerért melyik a legjobb vétel? Főleg telefonálásra és időnként néhány fotó készítésére lenne használva, valamin pár applikáció futtatására. -
csaplar55
csendes tag
Sziasztok !
A fizz.hu "áruházból" vásárolt készülékekre milyen gari van ? -
Golota
aktív tag
válasz
Gabesz87 #196201 üzenetére
Személyes tapasztalatom, hogy a Samsungok akku degradációban rosszabbak a vetélytársaknál. Nem mérésen alapszik, de több Samsung (főleg S) volt a birtokomban és mindig előjött,hogy 2-3 év után az akku töredékét tudta az újnak, ráadásul elkezdett random fagyásokat/bootloopokat a legrosszabb pillanatban. Nekem azóta nincs Samsung. Egyébként a feleségem S9-e és az én LG V30-am egyszerre lettek véve és mai napig megvannak. Az S9 3-4 órát bír ki egy töltéssel, míg az LG stabilan 10.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Drughi #196200 üzenetére
Szia,
nem tudom mekkora összegekért nézelődsz,
de fotós szempontok miatt mindenképp érdemes vetni egy pillantást a Vivo V40 5G-re.
Tesztje értékelésében a lényeg:
"...tudáslistájával a V40 pedig simán betakarít egy ajánlott plecsnit, mert az ügyfelek számára leginkább fontos paraméterekben kiemelkedő: kijelző, kamera és üzemidő."
Itthoni boltokban 180.000 Ft körül kapható, több helyen is. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Galaxy S21-em akksija már megőrjít. Hiába cseréltettem év elején akkut, nagyon sovány így is. Reggel elmegyek 100%-al, aztán némi netezés, nyomkodás után du-ra 20% körülre esik. Nem szeretnék állandóan töltőt hurcolászni magammal mindenfelé. Amúgy nem lenne bajom a telóval, csak keveslem az akksit. Úgyhogy nézelődöm. Őszintén szólva 3-400k-t nem szeretnék telóra kiadni most, max. Telekomnál kamatmentes részletre a szolgáltatásaim mellé, mert sok korábbi telóimat is úgy vettük (vagy a feleségemnek). T-nél látok most ilyen felújított S23Plust 200k körül, bár használtat nem annyira szeretnék. Amit még néztem, az S24FE, Amazonon 453EUR. S25+ is jó lenne persze, de nekem nem ér meg +100e Ft felárat. SZóval szerintetek ~180e Ft-ért az S24FE jó lehet? Komoly HW igényes játékokat úgysem nyúzok, úgyhogy ebből a szempontból nem annyira mérvadó a Snapi SoC az S25-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Elemlámpa, zseblámpa
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- sziku69: Szólánc.
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest