-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
eternam
tag
Mert rossz a gyári alsa hangkártya driver az összes linuxon, nem is lehet az összes forgalomban lévő hangkártyához mindegyiken kifogástalanul működő drivert írni. Ezért kell felrakni a gyártó által fejlesztett alsa drivert és leszedni a vérbe azt a sz@r pulseaudiot. A gyári hangkártya driverek arra jók hogy a kocka linuxosok is tudjanak hangot kicsiholni a linuxból, egyebekben semmire. Egyébként nem értem, ha windowson a vérpistike fel tudja rakni a hangkártyához való drivert, akkor linuxon miért nem nem? Egyébként meg lehet oldani pulseaudioval is, csak akkor kézzel kell szerkeszteni az etc/pulse/conf fájlt. Nekem pl. az első dolgom leszedni mikor felrakok egy linuxot hogy a pulseaudiot leszedem és használom csak a gyári alsat. A windows hangminősége elbújhat mellette szó szerint, mind dinamikában, mind szolgáltatásban, mindenhogy. Ha valamihez nem értesz, akkor ne fikázd, hanem tanulj, úgy mint annak idején mikor kezdő voltál windowson és a windowst tanultad.
PS: A Pulseaudio egy hangszerver ami vezérli jól rosszul az Alsadrivert.
-
BigManus
addikt
Ez a hozzászólás tényleg nem ide való. Pont nem erről szól az egész.
Az, hogy Neked ki mit rakott fel, az kevés az üdvösséghez, főleg lehet egy VérPistike Linux fan.
Attól, mert valaki tud telepíteni, pont nem fog érteni biztonságossá tenni egy operációs rendszert.
Én amit az előző hozzászólásomban is írtam, az a biztonságra vonatkozott.Ui:
Én megcsinálom Neked a hangzást, mert nem csak telepíteni tudok -
Közel sem a Kaspersky hibája a patchelés. Arról nem ők tehetnek, hogy a Mozilla nem képes megoldani a beépülők problémáját, amikor a Chrome-nak ilyen gondja nincsen. A Java sérülékenység is az Oracle sara, a Kaspersky pedig alapvetően elővigyázatos mindaddig, amíg nem adnak ki egy tisztességes javítást. Bár az már egy másik kérdés, hogy miért nem lehet manuálisan engedélyezni a dolgot...
-
Mosanke
senior tag
Ilyenkor nem lép működésbe az AVG vagy avast! önvédelme, ami nem engedi leállítani a folyamatokat?
Vagy rosszul gondolom?Mert nekem sem az ESS-nél sem pedig a NIS-nél nem sikerült, ha a Feladatkezelőben ilyennekel próbálkoztam.
Csak kíváncsiságból akartam kipróbálni, de nem engedték. -
-
-
-
xxe
csendes tag
Here also gives Malware samples http://www.tinyurl.com/94wfcev
-
L7wy
őstag
Hajts a videóban 0:05-höz, láthatod, hogy a Parental Controlba van két elem, az egyik a Malicious Website Protection, ez blokkolja a káros weboldalakat (valószínű hogy adatbázis alapján), így ez nem számít 0. napi védelemnek (legalábbis az én szememben). 0. napi védelmek az olyan cuccok egy védelmi szoftverben, amik:
a) vagy megfigyelik a program működését, és a károsnak bizonyuló tevékenységeket blokkolják, vagy lehetőséget adnak a blokkolásra
b) sandboxba teszik azt a fájlt ami nem biztonságos (tehát ha megjelenik egy vírus, de még az égvilágon senki sem használta, a védelmi szoftver sandboxba dobja, mert nem biztonságos)
c) reputation (magyarul kb hírnév) alapú védelmek megnézik a fájl futtatása előtt, hogy mennyire elterjedt az adott fájl a védelmi szoftver által kialakított közösségben, amennyiben kevesen használják, vagy rossz a közösség véleménye a fájlról, lehetőséged van blokkolni.
...
A webvédelem tehát nem 0. napi védelem, annak ellenére, hogy a videóban jól kezelte a "0. napi" vírusokat. A dns szerverek szintén adatbázis alapján dolgoznak, azaz nem fogják blokkolni az éppen megjelent vírust azonnal, így azok se 0. napi védelmek.F-Securenak van egy DeepGuard nevezetű modulja, ami 0. napi védelem (ha jól tudom). Ez azonban a tesztvideóban nem védte meg a gépet teljesen, így én nem tekintek rá egy hatékony védelmi szoftverként.
-
L7wy
őstag
Nem nevez senki bénának, csak járj utána a dolgoknak jobban, nézz több tesztet, megérted majd, hogy ér valamit.
1. Ha valamilyen spéci dns szervert használ, rámegy vírusos oldalra, akkor a dns szerver nem hagyja jelzés nélkül, azaz látni fogod, hogy a dns szerver blokkolta.
2. Ha megnézed a videót, látod, hogy valamit csinál a vírusirtó, ha meg nem akkor azt látod killswitchben valószínűleg.
3. Mit lehet megállapítani? Leginkább azt, hogy mennyire jó a 0. napi védelmük. Ha tegyük fel mint a 10-et kivédte (ez csak példa), még nem jelenti azt, hogy jó, mivel kicsi a minta (megeshet, hogy szerencséje volt), de ha a tíz közül átjut valami, vagy netán több is, akkor el kell gondolkozni, hogy megbízható-e a védelem. -
-
blattida
nagyúr
Bemásoltam:
Teva AG Generic streppococcus trojan B
Bayer AG Streppococcus succubus trojan
Pfizer -
Richter Rt Streppococcus gen cubusi B
Novartis -
Egis Nyrt -
GlaxoSmitsKline Generic bacterii cubbus B
Roche -
Sanofi Generic cubbus D
Merck -
Bristol-Myers Squibb Streppo cubbus genGyanús, de túl sok a generikus találat.
-
BigManus
addikt
-
motacilo
aktív tag
-
BigManus
addikt
De, azért van, mert free. Ki állította az ellenkezőjét?
Leírtam, hogy szerintem ez hátrány, de nem kérdés volt, mert a free verziók többsége bizonyos formában korlátozott.
Bár így belegondolva nem emlékszem, hogy melyik free verzióban lenne ilyen korlátozás, nekem úgy rémlik csak a ZA-nál találkoztam eddig vele.A letöltés ellenőrzése nem szünt meg, a ZA-n keresztül tölti le. Ki is írja, hogy biztonságos-e vagy nem. Még azt is felkínálja, hogy most akarod-e megnyitni a letöltött fájlt.
-
Az egy teljesen más projekt. Amire te gondolsz az a IObit Advanced System Care with Antivirus.
Az tényleg jónak tűnik, teljes értékű vírusirtónak szánják, a 6-os verzió egyelőre még beta de lesz benne webfilter is mert az 5.5-ben jelenleg nincs és a scan se valami gyors bár az utóbbi lehet BitDefender "betegség".
-
-
" vajon megéri-e
kifizetni a Home usernek azt a 7000 és 13000 ft
közötti összeget?"nem, főleg évi rendszerességgel nem. A fizetősökhöz sokszor van promóciós kód, akár fél-egész éves is, ezekkel érdemes használni őket. (Én mostanában szereztem 2db féléves Trustport IS kódot - ez elég lesz jövő őszig és megúsztam 30$ kidobását.
-
motacilo
aktív tag
Már vártam!
Hát igen, nem rossz, de AV-C és AV-TEST mást mutat (ennyit a tesztekről).
Nem is ez a problémám. Nálam két fő szempont van: 1.minimális rendszerterhelés 2. kevés fals találat.
Szerintem egyiket sem teljesíti (de ezt már csak a kisördög mondja belőlem, bocs)
Egyébként az ingyenesek közül az Avira mindig is a szívem csücske volt és most sem szerepel rosszul, az Avast előtt pedig le a kalappal. (Lehet leváltom a Roboscant). -
ƵøŁĭ
veterán
Két hétig használtam,negatívumot nem tudok felhozni vele szemben.Kompatibilis más antivírussal (néhány kivételével). Észre se lehet venni automatikusan frissül az adatbázisa.Adott av nem jelez semmit akkor jelez ő,nem akadályozza a fő védelmet.Nem kell nagy beállításoktól félni ,alap kezelőfelülettel és beállítással bír.
-
Megértem Sturlung felvetését, és szerintem többségben vagyunk azok, akik szívesen járnak külföldi fórumokra is, mert bár ott is van sok süket ember, de a legfrissebb infók onnan szerezhetők be, nem beszélve arról, hogy a legtöbb szakkifejezés is angolszász.
Abban egyetértek, hogy az avast figyelmeztethetne erre a gondra, de itt mindegyik gyártó csak maszatol és a másik dolog az, hogy az említett védelmi vonalak ingyenesek.
Sturlung: még mielőtt nagyon mellre szívnád a dolgot, ismerve a fóumtársakat, senkinek semmi baja veled, de ismeretlenként, üdvözlés helyett rögtön a mélyvízbe dobtad a bandát...
Ez a topic (is) híres arról, hogy bárkinek, bármikor, hathatós segítséget nyújt!
-
Sturlung
csendes tag
Pontosan azt írtam a legelső, eredeti bejegyzésemben is. Lejjebb pedig még jobban kibontottam. S ha neked több napi tesztelés, gürizés annyit tesz, hogy jön valaki elmondani, hogy mit olvasott egy angol oldalon, akkor nincs többé mit mondanom. Ilyen is jellemzően a magyar fórumokon van: állandó civakodás, torzsalkodás, kivagyiskodás, rangsorolás, gőgös vigyorgás, a rosszindulat feltételezése a másikról és maga a rosszindulat… szaki26 itt elmondja, hogy valóban, miért »kissé elavult« (júj, milyen durván írtam…) a Commodo tűzfala. Vagyis szabatosabban kifejti, amit korábban belinkeltem. Bárcsak ne írtam volna semmit: hadd használják az AV+ComodoFW társítást sokan a biztonság hamis illúziójával… Évekkel a W7 és a web-et szűrő víruskeresők megjelenése után elvárható egy asztali alkalmazásként használt tűzfaltól, hogy észlelje a meglévő forgalmat, és ne nevezze blokkoltnak azt, ami nem blokkolt. A Windows7FirewallControll pehelykönnyű kis programja már 2010 januárjától jelzi. Van rajta egy gombocska, a »Check AV hook«, és ha a dolog fennáll, akkor kimondja, hogy »The applications traffic is processed by AV online protection or VPN. All the traffic is hooked/redirected by AV/VPN via localhost (127.0.0.1) and issued worldwide in the name of the AV/VPN. Enabling localhost for the applications enables the applications worldwide.«
-
-
-
L7wy
őstag
Azért IE mert az elvileg a legsérülékenyebb, illetve úgy írják meg a weboldalt/vírust, hogy IE alatt megfertőződjön az ember (mivel még mindig a legnagyobb az IE használata a világon, azthiszem). Xp-t is ezért használnak általában, és nem újabb rendszert, azért, hogy ne a böngésző/OS védje ki a vírust, hanem a védelmi szoftver. A DNS-re meg megint ez vonatkozik, legtöbb esetben nem használnak spéci DNS szervert, azért, hogy megmutatkozzon a védelmi szoftver ereje. Comodo esetében szokták használni a Secure DNS-t (mivel a telepítő felajánlja), de akkor azt szokták is említeni, meg látszik is, ha a DNS védi ki a linket.
-
riki
senior tag
Talán ,mert az általad említett böngészőket ,főleg a chrome klónt ,igen csak elenyésző réteg használja. Én például szeretem ezeket a teszteket,mert hasonló körülmények között látom a kergetők web védelmének reakcióját.És bizony az ott látottak be is jöttek választáskor. Mert a SiteAdvisor pld. hamarabb reagál a dolgokra ,mint a Panda web védelme . És ez az aktuális videón is érzékelhető volt.Nézd meg az Avast + Comodo tűzfal tesztnél ,a Comodo mennyivel élénkebben reagál a dolgokra, mint a fő védelem. Pedig sokan lesajnálják a Comodo AV részét.
-
L7wy
őstag
"Látom te tudod ezt a tesztet értékelni pár szóban elmondanád mit is tesztelt a tesztelő ??"
Ugyan nem nekem írtad, de gondolom nem baj ha írok rá választ. Ezek a tesztek általában nem jelentenek semmi biztosat, attól, hogy jól vagy rosszul szerepelnek egy teszten, még lehet, hogy a használatukkor nálunk épp az ellenkezője történne. Viszont egy ilyen videós tesztben más nem is várható el, ez a legtöbb, amit képes megmutatni egy védelem hatékonyságáról. Meg lehet belőle ismerni a riasztások fajtáit, a védelem technológiáit, védelmi rétegeit. Ez a mostani videóban is jól látszott, hogy blokkolt webcím alapján is, adatbázis alapján is, és a viselkedéselemzés is riasztott.
"Ugyanis Én mást nem láttam csak bemásolt egy csomo url címet jöttek a felugró ablakok aztán Malwarebytes -al átnézte meg Hittman pro-val..."
Azért Malwarebytes és Hitman pro, mert általában ha ezeket lefuttatja az ember, akkor csekély az esélye annak, hogy marad valami. Ha nézed a tesztelő videókat, tudod, hogy szokták még az Emsisoft Anti-Malware Freeware-t (ezt régen használták, aztán megszűnt mint termék, és maradt csak a fizetős változata, majd újra elérhető lett) illetve a Norton Power Eraser-t is. Gondolom a sok tesztelés után az lett sokak döntése, hogy ezt a kettőt használja a teszt végén.
-
atollox
csendes tag
Érdekes a történet, emlékeztet az Albacomp "csődjére". Sokáig csak az "EU-s" pályázatokból éltek, veszteségesek voltak majd egyszer csak jött a csődeljárás. Kiszervezték a céget, új néven, tiszta lappal indulva továbbra is részt vehetnek az EU pénzosztásából pályázatok formájában.
Mindez csupán feltételezés, de nem elképzelhetetlen. Főleg Magyarországon.
-
Szerintem annyi sokféle állománnyal, amik a vinyón volt, nem sok az a 75 perc. Nagyon nem mindegy, milyen formátumokat kell átnéznie, egy jpg/mp3 átvizsgálása töredék idő egy *.*rar-hoz képest, vagy egy exe fájlhoz képest. Nem mondom, hogy gyors, de azért nem szólnám le a progit. Azt mégsem várhatjuk, hogy GB-ot 20 perc alatt nézzen át...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest