-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigManus
addikt
válasz
Szellem. #60560 üzenetére
Igazából a hálózatokat is támadják rendesen, sokan ezért részesítik előnyben azokat a termékeket amik figyelik a hálózati forgalmat.
Ez kompromisszummal jár, tény.
Én általában céges környezetben gondolkodom, ott a hálózati forgalmat másként szűröm, ellenőrzöm. A felhasználók már nem éreznek ebből semmit... -
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #60560 üzenetére
Egy mérésből nem látom, hogy összevissza mérne.
Nálam nem mér összevissza. Különben teljesen egyforma értékeket nem lehet elvárni, mert azok a tényezők sűrűn változnak, ami az értékeket meghatározzák.
Amúgy nem rossz az amit mértél, ha a csomagodnak megfelelő a fel és letöltés sebessége.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #60556 üzenetére
Biztos, hogy vannak olyan AV, amelyek rontják a pinget, ezt nem vitatom, de azért általában nem az határozza meg a ping értékét, ráadásul hiába van nagyon jó ping értéked, ha a szórása nagy (nagy jitter). A magas jitter nagyon le tudja rontani a hálózat minőségét. Én csak azt mondom, hogy ha egy hálózat minőségéről beszélünk, akkor legalább 4 értéket kell figyelembe venni (letöltés, feltöltés, ping, jitter).
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #60551 üzenetére
A ping kismértékben függ a vírussítótól. Amitől függ:
1. Közted és a szerver közti átjárók száma és azok átfutási sebessége.
2. Az átviteli közegek sebessége (milyen a kábel).
3. A szerver éppen aktuális válaszideje (ha nagyon leterhelt, mert egyszerre sok másik kérés érkezik, akkor eleve lassabban fog válaszolni, megnő a ping)
4. Az átviteli vonalak leterheltsége
Másrészt a ping értéke önmagában kevés a válaszidő jóságának mérésére, kell még a jitter is. A jitter a válaszidők közötti különbség. A szolgáltatom szintén a Telekom.
ESET + HitmanPro.Alert és Firefox 69.0.1
A HitmanPro.Alertet ismét használom, mert úgy tűnik rájöttem, hogy mi volt a probléma vele. A BADUSB védelem bekapcsolása miatt kékhalálozott a rendszer a PC első indításakkor, ha az USB-re eszközök voltak feldugva. Nálam ezek állandóan be vannak dugva az USB-be:
1. USB 2.0: Fitbit dongle
2. USB 3.0: Samsung SSD 850 PRO 256 GB
3. USB 3.0: Samsung Portable SSD T5Ezek ütköztek a PC első indulásakor a HitmanPro.Alert BADUSB védelmével. Most vizsgálják a Surfright-nál a problémát.
-
válasz
Szellem. #60542 üzenetére
Én a shadowserver 0day eredmények alapján választottam régen, ott azért jobban szét van szórva a mezőny, mint egy 95-100%-okat mutató tucatteszten.
-
válasz
Szellem. #60481 üzenetére
Azért kérdeztem, mert nálam voltak anomáliák:
A NIS blokkolta a hangkártya driveremet. Sem a kivételekhez adás, semmi nem segített. Annyit láttam az Elözményekben, hogy Norton Community Wach visszajelzésre vár. Többször elküldte a kérést, de nem jött rá válasz.
A másik gond: Sebességmérés közben többször lement irreálisan a netsebesség.Mindez NAV alatt nincs! NAV teljesen jól futott a gépemen.
-
FistXL
senior tag
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #60422 üzenetére
Tipikus, az a kategória ami "jó" DE bőven van nála jobb kb. mindenben.
De használható, és ha valakinek pozitív az attitűdje vele kapcsolatban - mint Dumi86 kolléga - az nyugodtan használhatja. Mert itt jön be az alap tézisem: megfontolt, óvatos, tudatos, és tapasztalt felhasználó kb. bármelyik ismert, bevált, stb. védelmet használhatja.
Egy ilyen felhasználó a Panda Free-vel is simán ellenne.
Megjegyzem én is gondolkodtam, hogy mit kellene kipróbálni - szigorúan csak ingyenes vonal - de semmi sem jut az eszembe amire megérné váltani Defender-ről:
- BD free - fapad nekem túlságosan zavaró amikor 500MB-ot eszik
- Avast free - bloatwareizálódott sajnos nagyon
- Kaspersky free - mint ha mindig ugyanazokat a bug-okat görgetnék legalábbis amiket itt olvasok róla, + nem tetszik a kötelezően települő KSC, a Firefox-ból kiírthatatlan böngészőkiegészítő stb.
- Avira Free - az Avast-nál is kevesebbet tud és erőteljesen marketing bullshit vonaton ülő brigád lett
- Panda Free - hagyjuk sok teszt szerint gyenge
- Sophos Home - nagy rendszerterhelés nem kimondottan "otthoni" védelem hiba az a neve
- Comodo - beváltatlan ígéret továbbra is valaki írta, hogy több fejlesztőcsapatuk van és egyik kéz nem tudja mit csinál a másik.
- 360 TS, TSE, Tencent kínaiak nem szimpatikusak plusz alig érdekli őket az európai piac egy olyan cég aki egy fél milliárd emberes piaccal nem törödik mert ott a saját 1 milliárdosa az nem érdekel
- AVG free = Avast FreeKapásból ezek jutottak eszembe de ha újra górcső alá veszem őket akkor talán - érdekes pálfordulás tőlem - de a BD FREE ami jelenleg a legszimpatikusabb mert a fapadossága miatt nincs bloatwarizálódás és marketing bullshit és a fizetős terméket sem nyomja a képedbe.
De kedvet még nem kaptam az újabb tesztre.
-
Dumi86
senior tag
válasz
Szellem. #60420 üzenetére
Saját tesztelésed is volt vele? Laboros teszteken élmezőnybe van ahogy néztem. Én mindenesetre hagyom a gépemen nekem tetszik. Sok AVt próbáltam már mostanában, de nálam ez fogja legkevésbé a gépet minden szempontból. Nem csinált eddig semmi váratlan bugot a rendszer vele. Pár napból még nem lehet úgyse elitélni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #60383 üzenetére
és Mikulásbá
semmi másra nem használom, csak arra, hogy létrehozzam ezt az elevated shortcut-ot amit amúgy manuálisan is meg lehet csinálni Tweaker progi nélkül csak kicsit macerás ezért csinálom ezzel.
kiváncsi f..
Passz, de nem sokat hallottam erről inkább hanyagolnám, az ilyen kiegészítő védelemnek inkább használd azokat amik itt is az összefoglalóban fel vannak sorolva: a legjobb szerintem az Adwcleaner ez az amit kb. minden rezidens védelem mellett is le lehet futtatni pár hetente.
Amit még lehet igény szerint: MBAM Free, Emsisoft EK, DrWebCureIt
-
FistXL
senior tag
válasz
Szellem. #60366 üzenetére
Hát, őszintén megvallva olyan érzésem van a Nortonnal kapcsolatban, mintha valaminek az első verziója lenne. Bug-al nem találkoztam, viszont kicsit butácskának tűnik a UI. Ha bezárom a frissító ablakot, akkor megszakítja a frissítést, ha a vizsgálat ablakát, akkor pedig a vizsgálatot, ergo mindig ott kell lennie a tálcán. Valamint az sem túl szimpatikus, hogy ha el akarok érni egy menüpontot, ahhoz 5-6 ablakot megnyit a Norton, olyan feelingem van mint a Windows XP-s időkben a hibaablak sokszori megnyílása után
. Nem értem miért, de valamilyen okból kifolyólag nem frissül automatikusan, mindig manuálisan kell, erről még a tálcán is figyelmeztet, pedig semmilyen erre vonatkozó beállítás nincs letiltva.
-
FistXL
senior tag
válasz
Szellem. #60350 üzenetére
Hm, mintha én is tapasztaltam volna ping emelkedést és sávszél csökkenést a defenderrel. Kasperskyvel nulla lassulást, Nortonnal talán nagyon minimálisat, de a Defenderrel mintha átlagban 5-öt is nőtt volna a ping. Éjfélkor szoktam néha elindítani egy speedtestet, Kasperskyvel konstans 13 ping, Nortonnal 13-14, Defenderrel inkább 16-17. Természetesen többször is futtattam, kb ugyanezek az eredmények.
-
Dumi86
senior tag
válasz
Szellem. #60350 üzenetére
Lehetséges hogy az erős HDD használat növeli meg a pinget Defendernél? Darálni szokott elég sokat. Avirával most nem darál. Harmadjára inditottam újra a rendszert,kiváncsi voltam a boot időre. Hát érezhető javulás lett abban is,egyet fordulnak a pöttyök és már a bejelentkező kép jön. Egyenlőre túl szép hogy igaz legyen ez az Avira
Fenn hagyom,tesztelem. Majd ha napok múlva is jó véleménnyel leszek akkor marad tényleg. Egyébként Telekom Budapest-el szoktam mérni mindig.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Szellem. #60325 üzenetére
El kell engedni. Nyitni kell a világ felé és másfelé keresgélni. Esélyt kell adni egy esetleges kisebb hírnevű cégnek ha megfelelően reagálnak a kérdéseidre és folyamatos a fejlesztés. Mi esetünkben ez már inkább támogatást, mintsem a vírusoktól való félelmet jelent. Lépni kell és majd meglátod, hogy merre fúj a szél.
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #60323 üzenetére
Engem a bug-ok keserítenek el, mert ha tényleg csak fing reszelés történt - némi újítással megfűszerezve - akkor kvázi a 2020-as egy G vagy H patch-nek is megfeleltethető lenne és attól már elvárná az ember, hogy ami van ismert, bejelentett hiba azt legalább javítják.
-
törölt tag
válasz
Szellem. #60320 üzenetére
Aztán van valami érdemi különbség a 2019 és 2020 között?
Mindig ilyen korán kiadják? Szeptemberben már 2020-ról beszélni számomra olyan marketing, mint amikor a boltok már októberben kirakják szerencsétlen karácsonyfát és szól az idegesítő Best of Christmas popslágerek CD mire eljön a szenteste már a hócipőd tele a mesterséges ünnepi "hangulattal".
-
-
old-dog
aktív tag
-
-
-
törölt tag
válasz
Szellem. #60245 üzenetére
Valamikor pár éve újraírták azt hiszem, azért nem terheli a gépet. Talán tanult a Symantec a régi botrányokból. Volt náluk is minden, feltörték őket és ellopták a forráskódot, perelték őket kamu riogató scareware miatt, Google tiltotta őket Chrome-ból a hibás root tanúsítványaik miatt.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #60201 üzenetére
"Aki tudatosan használja a gépét, már bocsánat, de az nem fél a fertőzéstől!"
Pedig igen. Tudod jobb félni, mint megijedni. Aki fél az felkészül rá, azaz rendszeresen ment. Jobban odafigyel a böngészésre, nem klikkel rá akármire, stb. Minden tudatos felhasználó fél, azért tudatos. A félést ne téveszd össze a rettegéssel.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #60188 üzenetére
Lehet, hogy undorító, hogy tele kell pakolni a gépet biztonsági szoftverekkel, de egy fertőzés azért mégiscsak sokkal rosszabb.
A Sandboxie egyáltalán nem fogja a gépet, ha nem használod. A lemezen a helyfoglalása is nagyon kicsi. Ha használva van akkor is az erőforrás lekötése elhanyagolható.
Amúgy az 1db AV mellett a Sandboxie használata még nem jelenti azt, hogy tele van pakolva a géped biztonsági szoftverekkel.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #60177 üzenetére
Sandboxie vs ChineseRarypt ransomware Ezért is jó a Sandbox. Persze tudom, hogy ez nem kimondottan antivírus program, de nagyon jó védelmi kiegészítő.
-
törölt tag
válasz
Szellem. #60123 üzenetére
A megszokás nagy húzóerő, ez igaz. Sok mezei user ezért szerencsétlenkedik 2019-ben is Ccleaner, Avast Free, Comodo nem tudom mi van még a múltból Nero, Daemon Tools, utorrent féle bullshitekkel mert "megszokta"... pár hónapja láttam egy embert Winampot használni, tiszta nosztalgia!
Másik haverom VLC-ből nem tud kigyógyulni, a harmadik utorrentből. Hiába vannak jobb alternatívák.
-
törölt tag
válasz
Szellem. #60120 üzenetére
Ezer forint miatt ragaszkodtál egy éven át ahhoz amivel elégedetlen vagy? Lassabb böngészés, rosszabb ping, tukmáló extrák... miért? Mert ki volt fizetve az ezres Eugene bácsinak akkor már legyen fent?
Én is vettem egyszer akciós Adguard asztali kulcsot ráadásul lifetime alapút, viszont az örökélet használatból kb. félév lett csak.Mert egy Windows reinstall után úgy döntöttem nekem bőven elég az ingyenes kiegészítőjük is. Az asztali program extrái nem kellettek pl. hogy tudja szűrni a Spotify reklámokat, hát Spotify előfizetés úgyis van. (és azt hiszem a web playert szűri a sima kiegészítő is de pszt, havi 5 euró jó üzlet a zenéért) Valamint nem tetszett az asztali zárt Adguard root tanúsítványkezelés átvétele (amit a Kaspersky is csinál tudtommal) és komótosan indult el a program bootoláskor. (azóta kijött már újabb Adguard verzió, lehet jobb már a helyzet nem tudom) Tehát gondolkodás nélkül hagytam a fenébe a kulcsot, hiába volt kifizetve. És azóta már az ingyenes opensource kiegészítőbe is beletettek korábban prémium funkciót.
csicso82 nagyúr: igen pont így értettem
-
törölt tag
válasz
Szellem. #60112 üzenetére
Hát igen relatív, én biztos nem fizetnék évi 50 dollárt olyanért amire nincs szükségem. Ha felhős tárhely kell komolyabban akkor 1 TB Onedrive az Office 365 által és akkor még Word, Excel stb. is van és Windows-ba beépített kliens.
Jelszókezelésre létezik ingyen Bitwarden, Lastpass és ezek dedikált céleszközök, ez a főprofiljuk, nem egy AV gyártó mellékes hetedik gondolata.
VPN-re éppen nincs szükségem komolyabban, de ugyanilyen elven szintén NordVPN akiknek ez a főprofilja valószínűleg több és gyorsabb szerverük van, mostani akciójukban 75% kedvezmény 3 évre akinek folyamatosan kell.
Ilyen AV gyártó spamszűrője nekem szintén nem kell, hiszen a gmail.com és outlook.com saját szűrője is elfogja a spamet, egyáltalán én fel se tenném a fullos Outlook programot mert overkill: mobilon, Win10 ingyenes email appban, outlook.com-on is látom a leveleket, egyébként se divat manapság a sok chat app világában az email. Élő embertől havi kettőt kapok, többi csak hírlevél, webshopok visszaigazolása.Egy Ebay-es 1-2 ezer forintos kulccsal 1 évre a sima Norton Standard még érdekelne, ha a Windows Defender nem lenne jó. Viszont az, az égvilágon semmi nem motivál a leváltására.
Azt még mindig nem értem a külföldi és magyar Norton ajánlatok közt miért ekkora az eltérés, teljes lehúzás a magyar oldalon bármelyiket is venni.
-
FistXL
senior tag
válasz
Szellem. #60089 üzenetére
+ csicso82
Köszi! Defendernél jobban véd? Ha nem számottevően, akkor elraknám szűkösebb időkre!
Egyenlőre nem szeretném aktiválni, max. egy próba erejéig, hogy jó-e a kulcs lehet-e aktiválni, majd valahogy felfüggeszteni? Supportra még nem írtam rá, de mindjárt megteszem. Köszi
Egyébként 500 forint volt a cucc, akartam alkudni 400-ra, de nem engedte a hölgy
-
törölt tag
válasz
Szellem. #60072 üzenetére
Adguarddal nem jött fel ugatás, rendesen megnyílt a cikk. Pedig ez egy ismert tech oldal, gondolom a kiszervezett külsős reklámokban bújt meg a bányász és az oldal nem is tud róla talán.
Ebből is látszik manapság a reklámblokkoló az első védelmi vonal! Őszintén, ha választani kellene:
1. gép: van nagyon tuti Kaspersky Total Premium Advanced Internet Security csoda rajta
2. gép: nincs semmilyen AV, viszont van Adguard vagy Ublock Origin megfelelő listákkalakkor szemrebbenés nélkül inkább a másodikat választanám és biztonságosabb lenne józan ésszel netezve
-
FistXL
senior tag
válasz
Szellem. #60055 üzenetére
Képernyőfelvételt nem tudok adni, 5 másodperc után újraindult a gép, kétszer is kékhalálozott, először - ha jól emlékszek - videóproblémával, másodszor rammal. Mindkettő böngészés alatt történt. Eseménynaplót megnéztem, semmilyen hibát nem találtam, amit be szokott írni a kékhalál után, korábban OC miatt volt ilyen, akkor láttam kritikus hibaként, hogy video_tdr_failure, de most semmi. Csak a Kasperskyre tudok gyanakodni, mert mikor defender volt a gépen, soha nem találkoztam kékhalállal, semmit nem módosítottam azon kívül, hogy felment a Kaspersky a gépre.
-
Semplar
őstag
válasz
Szellem. #60026 üzenetére
Á szigorúan csak offline games.
Csak 1 online volt, de azt imádtuk haverokkal, a NFS HP2, amég a MS le nem kapcsolta a GameSpy szervert
Ott viszont nagyon utáltuk a csalókat, akik miatt később a brazilok csináltak A SAC szervert, ahová egy háttérben futó progi lementette a rekordokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest