- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
tyan
senior tag
Rákérdeztem az Emsinél, hogy milyen dokumentum szükséges az 50%-os tanulói vagy tanári kedvezmény igénybevételéhez és ez a válasz érkezett:
Hello Peter,
Thank you for contacting Emsisoft Support.
We offer our security software with a special 50% discount for students and teachers. To qualify for the educational discount please send us an email from your school/university email account or attach a shot of your student card.
Looking forward to your reply.
Claude Bader -
-
törölt tag
Ezzel maximálisan egyetértek, csak kíváncsiságból kérdezem, hogy ezek az Anti-Malware programok miben hasznosak, hasznosabbak az IS-nél. Valami hasznuk van. Anno 2010-ben Comodo IS-t használtam, az akkor még eléggé új szereplő Malwarebytes ingyenes verziójával (csak keresett, nem védett). Bőven talált érdekességeket, amiket a Comodo nem. Mondjuk a Comodot is kb. 2010 körül adták ki ingyenes IS-ként, addig csak FW volt.
-
-
Kékes525
félisten
"Egy szó el nem hangzik arról, hogy a mai Világban édeskevés egy vírusírtó, józan paraszti ész is kell és rendszeres adatmentés.l"
Elhangzik, például: [Mi is az adathalászat? Egyszerű útmutató példákkal] , vagy itt is: [Mi az a Social Engineering, és miért nagy veszély 2020-ben?]
-
Pont ez az egyik fontos probléma ezzel. Ransomware lefut, akkor annyi a gépnek és a rollback nem ér semmit.
Viszont ami érdekes, hogy a Kaspersky rollbackje (ha működik) jobb mint a Webrooté! Láttam nem egy youtube videót, hogy lefutott a ransomware amit nem ismert és újraindítást kért, hogy visszaállítsa az eredeti állapotot és sikerült neki!
-
-
-
kuyarashi
őstag
Naná.
Egyébként nem felfüggesztette, hanem néha eleve úgy tölt be a rendszere, hogy a Kaspersky ikonja jelen van a tálcán, de a védelem nincs bekapcsolva. Ilyet Avira-nál többször is láttam. Hiába kapcsolná be manuálisan, következő induláskor ismét inaktív volna. Most elméletileg ezt a hiányosságot orvosoltam.
18+ nem volt a meghajtókon, viszont "munkagépről" beszélünk. Fél éves laptop. Közös melóink nagy része nálam megvan; ami csak nála volt, azt újra meg kell csinálnia, de szerencsére ezek pont egyedi dolgok voltak, amelyekre már nemigen lesz szükség. Tanulópénznek jó volt. Ezt ő mondta.
milan26 (#62980)
Igen, ez volt az első, amit próbáltam, de minden fájlra error-t ír.
csicso82
Köszi, ezután menteni fog. -
-
-
-
-
Meg is fektette, de csúnyàn. Szóval van min dolgozniuk!!
Le lehet engem most hurrogni, de az amikor egy AV nem tud mit kezdeni a fertőzésekkel az gàz! Tök mindegy, hogy 10 vagy 1000 darabos a minta. Főleg úgy, hogy egy mappàból kell csak kitörölnie és nem màr települt kàrtevőt kell leírtania! -
Cs1csó
titán
Egy átlag user-t szerintem ez kevésbé érint mint sebezhetőség, DE :
- ha naprakész Windows 10-et használsz (1903-as build .449 a vége) akkor már ha tetszik ha nem benne van a javítás oprendszer szinten
- ha pedig elavult oprendszert használsz letiltott frissítésekkel (pl. egy régi Windows 10 build-et, vagy a már 10 éves Windows 7-et de letiltott frissítésekkel) akkor a "lassítást" okozó folt nincs a rendszeredben de a védelmed enélkül is olyan kb. mint egy szita.Tehát szerintem ez egy olyan probléma amivel egy átlag user nem tud mit kezdeni esetleg szidhatod az Intel-t, beperelheted őket a teljesítménycsökkenés miatt stb.
Nekem pl. a legfrissebb BIOS-om sem túl friss - de nem is az van fenn - de oprendszerből a legfrissebb van tehát védve vagyok bár nekem i5 4690-em van és nem tudom, hogy egyáltalán ezt érinti e ez a sebezhetőség.
- Linux-nál nem tudom pontosan hogy van ez a sebezhetőség.
-
törölt tag
Ez igaz. Én a titkosító zsaroló kártevőktől nem annyira félek. Mivel naprakész rendszerrel, józan paraszti ésszel és rendszeres biztonsági mentéssel nem tud kárt okozni otthoni user magángépén.
Számomra az ijesztőbb amikor adatot és indentitást lopnak aztán fel is használják ellened. Te hiába vigyázol, ha a veled kapcsolatban álló cégektől és intézményektől illetéktelen kezekbe kerül. Vagy bankrendszer elleni összehangolt támadás, Mr. Robot sorozatot ki nézi?
Olyan ez mint a közlekedés, te hiába tartod karban az autód, rakod fel a téli gumit, szabályosan és figyelmesen vezetsz, ha más tesz mindenre.A cikkben említett NSA backdoor exploitra épült WannaCry miről szólt?
- frissítetlen Win7 és XP gépek
- elavult SMBv1 használataNem csoda baj lett belőle főleg elhanyagolt állami gépeknél. (briteknél NHS kórházi gépek, németeknél Deutsche Bahn)
Az informatika egyik szabálya amit ember készít (oprendszer, protokoll, program) azt egy másik ember feltöri, egy másik pedig elcsípi. A WannaCry gyenge pontjára is viszonylag hamar rájött valaki, rá is szállt a média.
Plag: "az egész szennylapra?"
-
GreenIT
tag
Huszoneve, amikor rendezodott a piac, azert vasaroltak/alapitottak azsiai cegeket is, hogy a cegeknel mindig legyen nappalos muszak.
A naprakeszseguk pedig szinten a piaci rendezodes eredmenye volt, mert a virusirto cegek egymasnak kuldozgottek frissen talalt virusokat, es bizony volt, hogy nemelyik virusirto ceg irodaja egy napra leallt, mert nem volt arra a virusra ellenszeruk es az egesz belso halozatukon elterjedt. -
Cs1csó
titán
Osztom UserX véleményét plusz:
- általában az egész földre kiterjed a szolgáltatásuk tehát VALAHOL mindig épp nappal van vagy ha valahol vasárnap is van máshol hétfő vagy valahol szombat van ott máshol még péntek. Plusz az arab országokban a péntek és a szombat a szünnap nem a vasárnap és lehetne még sorolni tehát egy világcégnek a legtisztább az ha 0-24-ben van ügyfélszolgálata.csaba1203
Ne telepítsd legalábbis rezidens védelem egyszerre csak egy fusson. Valami kiegészítő akár futhat ha van egy kis paranoia pl. MBAM tipikusan kiegészítő védelmi program ezért a fejlesztői törekednek arra, hogy ne akadjon össze egy rezidens védelemmel.
-
terapeuta007
aktív tag
Oooh az sajnalatos. Akkor tobbet nem szedem le piratebayrol.
Amugy nemtom ugy látszik hogy a jofele virusirtokra nincs crack.
Melyik a legjobb ingyenes ami nem eszik sok eroforrast?
Ingyenes virusirtok jobbak egyatalan mint a defender?
Meg igazabol olyan virusirto kene amit konnyen kilehet kapcsolni. Mert crackes jatekoknal az neha kell.
Sőt ha crackelt jatekkal multizunk hamachin haverokkal akkor meg a tuzfalat is ki kell kapcsolni sajnos. Olyan virusirto kell ami ezeket engedi. -
ƵøŁĭ
veterán
Defender bőven elég a legtöbb fórumozó esetében.
- Én csak azért rakok fel mást,hogy megosszam a tapasztalataimat vele kapcsolatosan.
- Dr.Web esetében jelenleg abnormális működés nem tapasztalható,előző verzióhoz képest gördülékenyebben fut.
- Legnagyobb hátránya az átlagos felismerési képesség,melyet erőteljesen nem tud kompenzálni a megelőző védelem , ja meg az ügyfélszolgálat. -
-
Semplar
őstag
Zsarolóvírus elleni védelem tekintetében is érdemes tájékozódni.
-
AtHoS
nagyúr
Aha, most már blokkolja nálam is. Korábban csak jelezte a böngésző kieg ikonban, hogy problémás az oldal, de nem blokkolt
szerk.
Én használom már 1-2 éve, az apróbb összeakadós gondokon kívül nem volt vele problémám. Laptop is pikk-pakk ugrálós mellette, szóval terhelése vajmi kevés, viszont nem is szoktam veszélyes vizeken evezni, így túl sokat nem kellett védenie.
szerk2.
aha, most, hogy beírásod után újra ránéztem a berakott linkre
-
netpeti98
addikt
Nemcsak a tálcaikon került ki? Az nem a Windows Defneder antivírus, csak egy összefoglaló a gép biztonsági állapotáról. Ha a vírusvédelem alatt azt írja, hogy egy másik gyártó termékét használód, akkor rendben van.
Ha zavar az ikon, akkor a Feladatkezelő->Indítás fülén tudod letiltani, bár sok vizet nem zavar. -
mrszitya
senior tag
Hát, nagyon igazából egyik sem tud mit kezdeni vele (WSA sem), ha már átjutott és aktivizálódott...
A megelőzéssel orvosolható a probléma: biztonsági mentéssel, és jó proaktív funkciókkal rendelkező antivírussal, amely a gyanús tevékenységeket jelzi/blokkolja, avagy sandbox tudja futtatni a böngészőt, illetve a Webroothoz hasonlóan rögzíti az idegen állományok által a rendszerben végrehajtott módosításokat.
No meg a HPA, EMET vagy MBAE feltelepítése is csökkenti az átjutás esélyét. -
Vasárnap megyek majd szülőkhöz, akkor tudom megnézni a gépet, akkor majd kipróbálom ezt is az újrahúzás előtt. Azt mondjuk nem értem, hogy okozhatja a jelenséget driver-probléma, hiszen 3-4 percig minden browser működik, aztán már egyik sem, de emellett minden más (Skype, torrent, TV, VNC) üzemel simán, plusz a 80-as porton is meg normál módban a forgalom (TV dedikált portját letiltottam, ekkor automatikusan átáll a 80-asra) illetve, hogy csökkentett módban kvázi semmi baja a gépnek ilyen téren, pedig egy driver vagy betöltődik, vagy nem.
-
A virus total elég gyakran bugos, mint most is. Ha Kaspersky blokk valami, akkor arra mindig oda kell figyelni, mert ebben (is) az egyik legerősebb védelem. Persze a Kaspersky sem tévedhetetlen, de ilyenkor érdemes más link scanner-el is megnézni, én találomra a Comodo-t választottam elsőre és ez az eredmény: [link]
(Azt ugye mondanom sem kell, hogy a virustotalon a Comodo Site Inspector szerint tiszta...)Szerk
Na, hát ha a Kaspersky, Comodo Site Inspector és Norton szerint sem teljesen kóser az oldal (legalábbis a lehmann "ága", mert a főoldallal semmi gond nincs), akkor biztos, hogy gond is van vele, nem fals. -
-
L7wy
őstag
Rosszul értelmezik sokan a teszteket, és akkor bizony félrevezetők lehetnek. A mai világban az adatbázis alapú blokkolás egy standard dolog. 10 éve pl bőven elég volt hetente frissíteni az adatbázist és annyi. Ma az adatbázis alapú védelem azért van, mert nem sok egyszerűbb technológiát fejlesztettek ki. Viszont ha már hozzáértők vagyunk, akkor olyat használjunk, aminek erős a proaktív védelme. Matousec teszteket általában szidni szokták, pedig nagyon szépen rangsorolja a programokat. Lásd például az előbb linkelt MRG teszteken Kaspersky-t szépen helyt áll a Zero Hour részeken, és matousec teszteken is úgy találták, hogy erős a proaktív védelme. Szóval amiért nekem nem tűnnek feleslegesnek ezek a tesztek, azok a proaktív riasztások megfigyelése. Ha egy program webvédelme blokkolja az összes linket, akkor az a teszt nekem sem jelent túl sokat. Amikor a rendszert úgy védi meg valami, hogy nincs adatbázisban a kártevő, akkor derül ki, hogy hogy mennyit ér a védelem, és nem az adatbázis alapú tesztek (rengeteg mintán végzett tesztek) 98%-a vagy 99%-a a döntő szerintem.
-
Pano
addikt
A lehető legalacsonyabb rendszerterhelés, nuku bug, remek detektálási arány, nagyon jó proactive védelem ismeretlen dolgok ellen.
Igen, olyan nem létezik, amikbe ez mind megvanIgazából comodo fal mellé kellene valami, mert comodonak jó az ismeretlen fenyegetések elleni védelme.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest