- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
prime_adam
aktív tag
válasz
kovisoft #6496 üzenetére
Köszönöm. Igazából lehet elkezdem az egyszerűbbel (középpontok láthatósága), aztán ha nem elég pontos az eredmény, akkor váltok a ray tracing-re.
Esetleg ezeknek a módszereknek/függvényeknek van valami megnevezése?
Ha nem muszáj nem találom fel a kereket és nem programozom le fölöslegesen.
-
prime_adam
aktív tag
válasz
kovisoft #6494 üzenetére
Szemkímélő üzemmódban van a monitor, így már az is csoda, ha néhány színt eltalálok
"Ha viszont úgy definiálod, hogy mindkét téglalap összes pontjából látszódjon a másik összes pontja"
Ezzel az a problémám, hogy gondolom a sarkokban lesz egy-egy vakfolt. Tehát az átlójának vonalán elhelyezkedő téglalapokat nem találnám meg, ha azok széltében vagy hosszában nem nyúlnának túl a vakfolton."azt gyanitom egyszerubb az ilyen spec esetre megirni mint agyuval verebre valos matrixokkal dolgozo grafikai nagyagyu library-t bevetni"
Egyetértek, valami egyszerű és gyors kéne"nem kell a 'szomszedsag' szimmetrikus tulajdonsag legyen?"
alapvetően igende ezt már programkódban tudom kezelni, vagy betudom a hibahatár számlájára
Egyelőre nem tudom jobban definiálni a szomszédságot, mint ahogy a 3D-s ray tracing példában. Adott téglalap középpontjából "kilőtt" x darab ray (félegyenes, vagy kellően hosszú egyenes) és mindegyik legelső ütközése (ha egyáltalán van) az első szomszéd. És az az ütközés, ha szeli a másik téglalapot (esetleg érinti). Minél több a ray, annál nagyobb a pontosság.
Lehet van rá jobb megoldás is, ezt nem tudom.
-
prime_adam
aktív tag
Ha jol ertem te tkp egy pontbol szeretned a 'latohataran' levo teglalapokat megtudni.
Igen, pontosanNem fedik egymást és szabályos az alakjuk (nincsenek rotálva sem).
Ez áll legközelebb ahhoz, amit szeretnék, csak 2D-ben és mindenféle bonyolult alakzat, lencse és egyéb extrák nélkül:
https://github.com/isl-org/Open3D/issues/2906Pontosabban ilyesmi lenne (random kép a netről):
https://i.stack.imgur.com/M7KL5.pngÉs akkor szépen egyesével megnézem, hogy melyik melyikkel szomszédos. Például a zöldnél kijönne, hogy a sárga, világos szürke és lilás/rózsaszínes a szomszédja.
-
prime_adam
aktív tag
Igen, az fontos, hogy a távolság ne számítson. Ha éppen egy kis lyukon látszik az is valid, de igazából valamennyi hibahatár is belefér, így nem feltétlen lenne szükség minden szomszédra. Úgy számolom, ha mondjuk 45 fokonként (félegyenes féle verzió) vizsgálnám a jelölteket, akkor nagyjából megtalálnám a lényeget, ami az oldalsó, felső és kicsit rézsútos szomszédok. De ha tényleg gyors, nézhetem az összeset, tényleg nem számít, az sem, ha egy kis lyukon egy távoli jelöltet talál.
Egyébként ilyenkor látszik, hogy néha egy egy tök triviális dolog mennyire nem az. Például ha az élekről indítanék vonalat, akkor olyan téglalapokra is lenne rálátás, amire középről nincs.
De ilyen mértékű pontosság most nekem nem kell szerencsére.
-
prime_adam
aktív tag
válasz
Jester01 #6487 üzenetére
Igazából nem szeretném túlbonyolítani, így arra gondoltam, hogy a kiindulópont mindig az aktuális téglalap közepe lehetne. A másik pont nehezebb kérdés. Lehetne a többi téglalap közepe (csak ez nagyon sok lesz). Esetleg második pont nélkül, az aktuális téglalap közepétől 15 fokonként elfordítva egy félegyenes. És az első téglalap az eredmény, aminek az oldala ezt metszi, ahogy írtad is.
De ezek csak ilyen saját ötletelések. Ha van rá implementáció, akkor az a legjobb, mert akkor package-ből be tudnám húzni a kódba
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémába futottam bele, hogy 2D-s térben levő téglalapokról meg kéne állapítanom, hogy "látják-e" egymást. Például van vízszintesen egymás mellett A B C (tegyük fel egyforma) téglalap, akkor ugye B kitakarja C-t. Nem vagyok matematikus, így legegyszerűbben úgy tudnám megfogalmazni, hogy A rálát B-re, de C-re nem.
Kiindulva a játékokból és grafikus programokból, ennek szerintem elég gyakori problémának kéne lennie, így biztos van rá képlet is, de nem tudom tudom milyen néven keressek rá és ebben kérném a segítségeteket.
Egyébként, ha ez segít valamit, akkor alapvetően egy gráfot szeretnék előállítani, hogy melyik téglalapnak mely téglalapok a szomszédai.
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest