- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogar51
csendes tag
Szia!
Szóval nekem is sikerült beszereznem egy FOTGA adaptert... :-(
Aztán, miután persze nem jó pozicióban állt az objektív, rátaláltam a megoldásodra! :-) Sikerült 1.27-es imbuszt is találnom, kicsavartam a három kis csavarkát de láss csodát, nem jön ki szépen 'magától' az ezüstszínű betét a fekete házból. Nálad hogyan váltak ketté? kellett kicsit ütögetni ? Vagy? köszönöm a választ! -
MrChris
nagyúr
ezen exakta bajonettet látok. Egy kissé nagy lehet, mert KF-ra való. Keresgéltem de nem derült ki számomra hogy konkrétan ez nyitva mit tud.
Amúgy aszem apámnak van egy ilyen,vagyis egy zebra verzió ami nem MC-s Pentacon Sixre és próbáltuk filmmel Pentacon Sixen. Középen elment szélek felé már romlott az élesség és nyitva becsillant gaussian blur-os.
Az ugró blende nem megy az nemtom mit ért alatta, akármi lehet. Pl Pentacon Six-en nem ugrasztja be fotózáskor, az még nem baj, de ha sehogy sem lehet beugrasztani csak áll fixen az baj. -
MrChris
nagyúr
nemtom csak rákerestem a fotóbörzére, bratyóm szokott kimenni rá. Sűrűn nincsen, kb évszakonként egy! Csak becsülöm hogy ilyenkor lehet a legjobb felhozatal és gondolom mint a piacon az első órában lehet a legjobb vételeket nyélbe ütni, persze észnél kell lenni ne drágán, ne olyat amit úgy se fogsz használni és ne porfogót vegyél
Ha meg mégis akkor feldobod apróra
Most Szekszárdon vagyok aszem kimaradok belőle. -
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
akkor te 85-90-100-ast keresel, (mert mondanám a sigma 60/2.8-t) Ezek elég borsos árúak, méretben, súlyban közel fele akkorák mint a 135 és általában 2.8-2.0-1.8 fényerejűek ami tényezők elég drágítóak, no meg talán tetszetősebb látószöget adnak és még jól kitarthatóak.
Sajnos ócsító jó ötletem nincsen (croppon kívül) vadászni kell, meg komplett készletet, szetet lehet megcsípni, aztán ami nem kell eladni, persze ehhez mérlegelni kell mi mennyit ér.
De ez egy drága fókusztartomány. -
Novics
senior tag
Bah, tegnap visszakaptam a Biotárt - köszönet iRico-nak a közreműködését - és szomorúan tapasztaltam, hogy nekem is el van fordulva az obi ha betekerem. Most vadászhatok hozzá mini imbuszt.
Bármilyen szögben lehet rögzíteni, vagy a menetes részben vannak lyukak, amikbe bele kell mennie a csavaroknak? Aztán lehet, hogy az lesz ha összeszokunk, akkor veszek egy nagy levegőt, meg egy Kipont. -
MrChris
nagyúr
A zongora kalapácsfej nagyon keményre feszített sűrű filcből van, azt lehet ezzel szurkálni megfelelő módon és így formálni a megszólaló hangot. Ebben 3 tű van, de lehet csak egyel is szurkálni. Egy nyers új fejet kb 200szor is meg kell küldeni, persze 88szor, ezalat párszor eltörik/elgörbül a tű.
-
MrChris
nagyúr
Ez egy 3mm-es csavar, vagyis M3-as és 1,5mm-es a belevaló imbuszkulcs.
Sajnos ilyen pontosan belevaló méretű imbuszkulcsot valamiért ritkán kapni, hanem csak olyat ami belemegy és éppen megfogja, elég gyanús hogy az 1,27 az ami éppen megfogja, de nem épp pontosan illeszkedik. Az 1,81mm-es szerintem nem metrikus méretűhöz való. Nekem van egy szerszámom (intonáló tű) amibe rendszeresen kell ilyen 1,5-ös kulcs és amit itthon vettem mind idővel tönkrement, vagy 1,27-es volt. Aztán rááldoztam és vettem külhonból jó minőségűt.
Magát a hernyócsavart lehet kapni ilyen méretben és ilyen fejjel, tehát ha rengeteget állítanádés tönkremenne akkor is pótolható, max a kiszedésével kicsit el kell játszani.
-
MrChris
nagyúr
Ma vettem én is egy Pixco m42-m4/3 adaptert, abban M3-as hernyó csavarok vannak imbusz véggel. Aszem van is hozzá kulcsom. Rátekertem egy Heliost és pont jól lőtték be a gyárban. Ha egyszer jó idő lesz végre ki tudom próbálni a hírős Sonnar 135/3,5 és összevetem az OM135/2,8 és OM100/2,8-al
-
masterful87
senior tag
Ha jól sejtem a bázistávval nem lehet gond, ha az adapter méret helyes, és koppanásig beletekered.
Habár nem értem, ha eddig az objektívek feliratai középre kerültek, akkor ezzel az obival hogyhogy nem?
Szerintem az adapter jó lehet, kéne keríteni egy M42-es vázat és abba beletekerni az obit, lehet ott se állna be középre! -
jjeahh
nagyúr
persze, hogy vissza tudnád, nekem két ilyen adapterem van, mindkettőt szedtem már szét, egyszerűen koppanásig visszatolod a belsejét és nyomod, amíg visszacsavarozod... az elején egyszer kb egy milimétert én is tévedtem, mert nem gondoltam, hogy számít, és kb. két hétig hisztiztem, hogy tönkrement a helios, sehogysem jöttem rá mi a baja
én hülye előbb persze hogy az obit kaptam szét nem az adaptert
-
jjeahh
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
jaja, csak hozzáérsz az obihoz tekerni se kell és máris remeg a kép, nem látod az élest, ismerős
Kíváncsi lennék ezt megfogja e az 5 tengelyes! Egy 2x-ezővel még zselésebb lehet
Valami bitang állvány és fej kéne, vagy két ponton kéne feltámasztani. Próbáld ki az állványt legalacsonyabb állásban. Van egy márkátlan, viszonylag stabil állványom a műhelyben, azt kölncsön tudom adni, hogy kipróbáld segít e, persze lehet, neked erősebb van. Meg, meg kell keresnem a papucsát. -
Elektrosokk
veterán
Na srácok!
következő a helyzet: az Nx10-et kipróbáltam, sajnos nem elégítette az igényeimet, egy kicsit jobbat vártam. Viszont az NX300 nagyon tetszik... elképesztő IQ van abban a kis készülékben, nagyon tetszik is. körülnéztem még pár márkánál de úgy ítéltem meg jelenleg kis pénzért manuálozni az egyik legjobb ajánlat. (nekem) Nézegettem a rawokat, huzogattam kicsit őket, nekem elég a minősége úton útfélen fotózgatni. nagyon jók a vezeték nélküli szolgáltatások. szóval ha minden igaz holnap már kezemben lesz a sajátom!
Köszi a segítséget mindenkinek De főként MisChris és Yeahhh elvtársaknak
-
MrChris
nagyúr
nekem is hasonló bajom van a 180-assal. Picit segít a píking, de az estek mondjuk felében nem talál elég kontrasztos dolgot. Ekkora obihoz és nagyításhoz már elég nagy állvány kell és remegés még annál is lehet ha fogod a gépet, késleltetni szoktam az expót, hogy el tudjam engedni és csillapodjon.
-
MrChris
nagyúr
Szerintem nem.
Egyszer volt vaterán egy OM 100/2 és nem totojázott az eladó feldobta 1ft indulóval. 35 körül/felett kifulladt mindenki aztán az utolsó másodpercben 62-vel vitte el valaki.
Ez az ürge is jobban járna így mert csak rajta marad. Én is többért adtam el vaterán mint amennyi fix árat gondoltam rá. -
MrChris
nagyúr
Te is azt az olx-es F-Zuiko AUTO-T 300mm f/4.5-t hesszölöd
Már nyáron is találkoztam vele ugyanennyiért. Kitartó! Az f-zuiko a régebbi az újabb a sima zuiko ami MC bevonatos, aszem más különbség nincs. Hogy ez képben mit jelent nemtom. Innen szereztem az infót.
A Zuiko Digital ED 70-300 1:4-5,6 a régi 4/3-os DSLR obi, csak adapterrel megy fel a m4/3-ra, ami vagy működik és lassú vagy csak tilitolizik eredmény nélkül. Állítólag sigma obi, amilyen behemótul néz ki a többi Zuiko Digitalhoz képest el is hiszem, nem Olympus tervezés. Nem volt híres a jóságáról, nem véletlenül állandóan eladják.
Az OM 300mm f/4.5 mennyire jó nemtom, a 4/3-os ZD 50-200+EC14 ami 280/4,9-nek felel meg jobbnak tűnik, meg világosabb (lap alján) de ez nem sok infó.
-
faki_
senior tag
Ja, fotópuskára kiadja. Harveraprón is van két M42 teleszerűség, nem ismerem őket:
http://hardverapro.hu/apro/prinzgalaxy_300mm_f56_teleobjektiv
http://hardverapro.hu/apro/mc_rubinar_8500_macro_m42 -
faki_
senior tag
-
grigo
őstag
Akkor sajna nem neked való, de láttam ma egy CZJ Sonnart 135mm az arckönyvön. Veszprémben talán. Külsőre elég jó állapotúnak tűnt. De akkor ezek szerint neked valami igazi ágyú kell...
Ez volt még mellette: Telemegor 5,5/400 M42 20e alkulépes korának megfelelő állapot. Pont reggel lapozgattam én is onnan emlékszem.
-
masterful87
senior tag
A Rekesz megoldások résznél írja:
Beuró rekeszes német (Pentacon és Carl Zeiss Jena) objektívek tárolásakor legyünk óvatosak. Az objektíveket mindig manuál állásba kapcsolva, teljesen zárt rekesszel tároljuk, mert ellenkező esetben a benne lévő gyenge rugó elfáradása, megnyúlása miatt nem lesznek beállíthatók a szűkebb rekesznyílások. A javasolt állapotban van a rúgó legkevésbé megfeszítve. Peremes EOS adapter használatakor szintén maximálisan zárjuk a rekeszt a tároláshoz.Szerintem az én Pentacon AUTO 2.8/135 MC-m pont ennek esett áldozatul! Buta módon nyitva tárolhatták, és most elég random módon zárja a rekeszt! M állásban a blende gyűrű folyamatos tekerését nem is bírja, teljesen összeugrik, 0 rés marad rajta!
-
MrChris
nagyúr
-
berzerker83
csendes tag
Én az f1.8 ast használom ugyanilyen vázon, teljesen elégedett vagyok vele. Az 1.4re én is vadászom már egy ideje, de ritkán látok, és nekem is a 600.000 feletti szériaszámúakat ajánlották itt a fórumon, állítólag jó üvegek. Az f1.8at egy működőképes OM10-zel vettem együtt valamivel egy tizes alatt, az eddig egyetlen általam talált megfelelő szériás f1.4est pedig 25ért láttam, köbö ilyen árban kell gondolkodni. Az f1.8at is idő volt nagyvonalakban kiismerni mikor és hogyan használhatom, nem tudom megérne e nekem annyit az f1.4, miközben a 45f1.8 már 60ért is kifogható használtam... Mondom ezt úgy, hogy a manuált használom legtöbbet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest