- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrade
senior tag
válasz
Zozzer888 #3001 üzenetére
Mert az elmúlt 50 évben gyártási minőségre pontosságra egybevethető volt a Jénai Zeiss optikákkal.Sőt a Zeiss a 90-es évek végén jelentősen rontott az optikái minőségén, annyira hogy a japánok nem vettek tőlük optikákat! Ugyanis hosszú ideig a japánok a gépházaikhoz nagy mennyiségben használtak Zeiss optikákat.Én a 90-es évek elején vettem Praktica gépet ami Japán optikával volt szerelve!Először nem is vettem észre a Made in Japán felíratot csak azt hogy feltűnően jó az optika, és kiderült hogy Japán.
-
andrade
senior tag
válasz
Zozzer888 #2995 üzenetére
A Helios optikát Iván L Lopkovich a neves orosz tervező készítette.Eredetileg a Voightlander cég tervezte ezt a hatlencsés Biotar rendszerű optikát Heliar néven direkt kicsit lágyítva és megnövelt gyújtótávolsággal hogy portréra is jó legyen.Ezt szerezte el Lopkovich
-
MC Pite
veterán
válasz
Zozzer888 #2789 üzenetére
Hm, nikon is csippant amíg ki nem kapcsoltam, akkor ez M42es obival is működhet?
Hogy mondjuk melyik fókuszpontnál jelezne az jó kérdés, majd játszok kicsit a 18-105el hogy milyen lehetőségek vannak...
Mások képeit nézegetve sokszor nem teljesen oda találtak ahova szerettek volna, a LV módszert meg elétartósan meglátom ki tudom-e próbálni, bár kicsit fázok a kijelzős módszertől. Kb 6k (postával) lencsés adapter, és kb 10be volt a (másik adapterrel) a Pentacon. Ha még bő tízért találnék egy 50/1,8as af-os nikkort, akkor inkább a 'tutira' mennék és nem venném meg a bizonytalan minőségű lencsés adaptert.
De 30ért elsősorban az af moci nélküli 50esek akadnak... -
adamka16
őstag
-
need
addikt
válasz
Zozzer888 #2645 üzenetére
én is nagyon szerettem volna egy ilyen Jupitert.. amikor kerestem..pont volt is..
csak hát Mr. akkor vacillált.. stílusosan totyorgót egy kicsit az objektívén mint a xaró galamb..
és helyette sikerült bekerítenem 1 [ilyet]
azóta már kerítettem rá UV szűrőt..napellenzőt..most meg kis átalakító gyűrűvel egy polár szűrőt.. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2596 üzenetére
allphotolenses.com m42 24-40mm
nekem van egy vivitar kiron 2.5/28mm szeretem a "képit", volt pentacon 2.8/29mm annak annyira nem volt szép rajza. -
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2574 üzenetére
én itt vettem a helios 44-m4-et 1.5k, meg a helios 77-et is 6k-ért.
vaterán ütöttem le egy yashinont,jó áron, de egészen más állapotú cuccot küldött el, köszönőviszonyban sem volt a fotóhoz képest.
maradjunk annyiban hogy visszavittem neki.
index m42 adokveszek fórumán órák alatt elkelnek az m42-esek, volt egy super takumar, 2óra alatt elment. nekem most vettek meg egyszerre 2 obimat. -
andrade
senior tag
válasz
Zozzer888 #2531 üzenetére
A Helios egy Biotar rendszerű optika nagyon jó rajzú és kevesen tudják hogy szándékosan lágyítva van mert arc és portréoptikának van készítve eleve azért is nagyobb a gyújtótávolsága.Eredetileg a Voightlander cég gyártotta Heliar néven onnan "vették" át az oroszok és becsületükre legyen mondva nagyon maszív jó minőségben csinálták meg.
( A Biotar rendszer 6 lencsés 2-es fényerejű) -
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2517 üzenetére
ezt nézd meg,lehet csorgatni nyálat
én már érdeklődtem náls, van egy m42 pentacon 135/2.8 10k és egy orestegor zebra 135/2.8 15k.
megvenném, de nem szabad (szeretek otthon aludni)
-
zolka78
senior tag
válasz
Zozzer888 #2517 üzenetére
Pentacon 135mm, Jupiter 135mm, Carl Zeiss 135mm, meg még kitudja hányféle van. Ezek viszonylag könnyen beszerezhetőek itthon is, és nem eget verő az áruk, talán a CZ elszáll néha. Viszont mindnek jó képe van. Nekem a Pentacon van, itt linkeltem is vele képeket, a nevem alatt megtalálod.
-
csakb
őstag
-
fattyu
veterán
válasz
Zozzer888 #2497 üzenetére
Amit én tudok és láttam vele készült elég penge képeket az a flektogon 35 2.8 Az hogy ez most gyors-e... Mindenestre a zeissek elugrottak árban és annyit nem adnék érte amennyikért mennek mostanság.
28 2.8as distagont pl ajánlanám nagyon meleg szívvel. Iszonyatosan penge üveg, imádom de az nem olcsó
SZERK: Egen az valami általam ismeretlen bajonett/csatlakozás elnézve hova lóg be kétlem működne adapterezve.
A másik meg gugli meg flickriver meg ilyenek. Nem ismerem magát az üveget. -
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2486 üzenetére
ezek az olcsók, a dúrvákat 20-30k alatt nem kapod meg és állati ritkák, azonnal elviszik,ha felkerül néha-néha egy gyöngyszem,mint a takumar.
nekem ezek vannak még meg, lehet eladom a heliost meg a pentacon-t.
Helios77M-4 1.8/50mm, Vivitar (Kiron) 2.5/28mm, Yashinon Ds-m 1.7/50mm, Pentacon auto 2.8/29mm -
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2483 üzenetére
index m42 adok veszek
itt van egy super takumar 50mm 1.4 24k , habár már tuti elvitték.
pentacon, tessar ezek olcsók de jók. -
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Zozzer888 #2452 üzenetére
a 4/3 a fotózásban az egyetlen nyílt szabvány, olympus, panasonic, sigma, walimex, stb. jópáran vannak benne.
bajonettben van sima 4/3, ez 52mm átmérőjű, meg van a micro4/3, ez 44mm-es.
jellemzőjük a jó zajmentesség, a használható obik, és a feladapterezhető dolgok széles választéka.
on: miért akarsz kezdőként fullframet venni? előbb olvass utána, az olcsóbb 1,5x szorzós pl. a nikon d300s is a 350e-s árával.
-
csaszi72
senior tag
-
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2429 üzenetére
igen, mert canon eos-ra megy fel, van többféle vázhoz is adapter.
pdaw oldala -
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2427 üzenetére
index.hu m42 adok-veszek topik itt minden van.
1. kell egy m42 eos adapter 4-6k
2. helios 44m-4 58mm 1.8 2-4k között van az ára, mondjuk én spec 1.5k körül vettem
50mm 1.8 fix af jó vétel, első obim a kit után persze, megéri az árát.
vatera nem irányadó árban, túlárazott a nagyrésze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Steam Deck
- Apple MacBook
- One mobilszolgáltatások
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest