Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
közbe szétnéztem az index forumán, hogy ezek mennyiért mennek (nem drágábbak mint a fent említett meyer), DE találtam egy érdekes hsz-t:
"EMZEPERIKSZ válasz | megnéz | könyvjelző 2012.05.19 09:45:43 © (5457)
2.8-ban Tair 11, ha 3.5 akkor Jupiter 37 - optikailag a 3.5/135 Sonnar de stabilabb mechanika. Ez a kettő a legjobb felbontású orosz üveg, hivatalos tesztet vhol régebben fel is tettem ide. A Sonnar-ok is jók, de én még nem próbáltam.
Illetve a Pentacon/Meyer Orestor presetek - ezek is jók de állítólag nagy a minőségi szórás, illetve lágyabbak mint a Sonnar típusúak. A japánok meg általában hozzák a minőséget, de kevesebb lamella, műanyag ház itt már jellemző a későbbieknél.
Kérdés mire kell, egy orosz fotós oldalán van a jó megfogalmazás: a Tair (és így a Pentacon is) a "női portré" lágy tónus stb. a Jupiter a "férfi portré" éles, kemény, minden pórus, szőrszál látszik - illetve állatot fotózni az élesebb, embert a lágyabb jó, kivéve mexikói kopasz kutyát
) Mindenesetre a Jupiter kicsi, könnyű és marha éles + tele van vele minden eladó oldal."" a Jupiter a "férfi portré" éles, kemény, minden pórus, szőrszál látszik - illetve állatot fotózni az élesebb"
Na nekem pont ez kéne, hogy "szúrja a szemet, olyan éles legyen" (135össel nem embert akarok fényképezni, és már a Helios élessége is lenyűgöz, pedig az lágy képet ad)
Akkor ha jól sejtem én igazából a Jupiter A37 135/3.5-öt keresem?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) Mindenesetre a Jupiter kicsi, könnyű és marha éles + tele van vele minden eladó oldal."