- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamka16
őstag
Tessék panaszkodni:
Helios 58/2 vs. Pentacon MC 50/1.8 vs. Canon 18-55 IS
Képaláírásként ott vannak az értékek. Adapter hiányában a Pentacon LV-val lett élesre állítva de mivel úgy fogtam oda a váz elé, nem lettek egyformák a képek. Helios AF visszajelzéses adapterrel készültek.
A képek ISO 100-on készültek, kivétel ez alól a 18-55 IS f7.1 és f8-on készült képek, ahol ISO 125 és ISO 160-on kerültek elkészítésre (végül is sok vizet nem zavar).
A váz pedig egy Canon EOS 500D Normál képstílussal, minden Custom funkció OFF, "Napsütés" WB-n.
Minden képen +1 EV expókorrekció és "Finom" részletességű JPEG.Fókusz minden esetben az elemen volt!!!
Valami kérdés esetleg?!
-
adamka16
őstag
válasz
zolka78 #2691 üzenetére
Ha jól emlékszem olyan 2,8-3,2 környékén. 2-n picit lágynak érzem, de egy portréhoz még így is tökéletes tud lenni. Viszont ami lehet másoknak negatív, de én kifejezetten szeretem.. az az, hogy a színeket egy halvány zöld effektussal közvetíti a gépnek. Összehasonlítva a most még nálam lévő pentacon 50/1,8-al észrevehető nagyon ez a színbeli eltérés.
-
adamka16
őstag
Akkor én is belinkelek egy Helios-os képet
Egyszerűen imádom a kis öreg oroszt. -
adamka16
őstag
Az egyik legszebb téma. Én is imádok pici kölköket fotózni.
-
adamka16
őstag
-
adamka16
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2659 üzenetére
Neki Planar 1,4-e van ha jól tudom, az mondjuk tényleg aláz
De nem is 2-3e Ft, meg elég ritka is.
-
adamka16
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2657 üzenetére
De arra várni kell egy csomót.. meg képminőségben is eddig alulmarad a Helios-hoz képest
vagy ez csak az én példányom sajátossága?
Viszont annyiból jobbnak érzem a Heliostól, hogy picit kontrasztosabbak a képek, meg ugye nincs az a Helios-féle zöldbe-menő színezettség. -
adamka16
őstag
Sziasztok!
A minap szert tettem elég olcsón (1900 postával együtt) egy Praktica B bajonettes Pentacon 50/1.8-ra. A dolog ott kezdődik, hogy összehasonlítva a Helios 58/2-vel, lényegi különbséget én nem igazán vettem észre. Mivel M42-es a Helios, így erre külön átalakító kellene, amit fogalma sincs, hogy hol lehetne beszerezni (láttam pár helyet, de 7-8e Ft környékén volt
), értelmes áron. Bokeh-ban és élességben nem sok különbséget tapasztaltam eddigi képeim során. Mi a véleményetek?
-
adamka16
őstag
válasz
spanyoll #2209 üzenetére
Én is így vagyok vele. f4-5,6-on oda vissza ver élességben sok drágább obit is.
Vakuval megtámogatva, borzasztó jó képeket lehet gyártani vele.
Amit haveromról csináltam portrét, szinte semmi utómunka nem volt vele. Se élesíteni, se zajtszűrni. Ritka, hogy a mostani cuccommal ne kelljen hozzányúlni a képekhez. :s -
adamka16
őstag
Nagyon szeretnivaló és nagyon jó ár/érték arányú obi, manuális ide vagy oda.
Nekem is ez a legnagyobb bajom vele, hogy kicsi a mélységélessége és a fókuszgyűrűt nagyon finoman lehet állítani és csak egy nagyon apró pont van ahol éles lesz, de míg azt megtalálja az ember, már fókuszálhat is máshova. Igazából beállított képekhez nagyon szuper, többinél meg picit szenvedés.
Enyémnek is kissé nehezen jár sajnos, viszont érezni az anyagot benn legalább. -
-
adamka16
őstag
Helios M44 -[link]
Imádom ezt az obit -
adamka16
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2036 üzenetére
A 300-asokat kevesellem
mindenképp valami 400+ ra gondoltam, meg azokból van pár elég értelmes áron. Hobbyra kellene mindenképp, vadakat, madarakat fotózni lesről/lesből.
Meg nem is nagyon találni eladó takumar-t -
adamka16
őstag
Sziasztok! Ismét itt
Abban kérném a segítségeteket, hogy milyen 400-500 mm körüli obikat ajánlanátok egy EOS rendszerre? Nézegettem a Danubia 500/8-at, kezdésnek nem is rossz esetleg egy régi tamron 400/7,5 aminek elég éles képe van. Ezek olyan 30 alatti kategória. Van viszont Pentacon 500/5,6 amiről elég sok jót hallani, viszont nagyon ritka és átlag 45-50 körül mászkálnak. Vagy tudnátok még felsorolni nekem pár "legendás" teleobit?
Más...
A fix 500-as tükörobiknál lehet szűkíteni a rekeszt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest