-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tudom, hogy kevés a fény, de nincs kéznél állvány, és így is sok volt az ISO, és ki akartam zárni a berázást is.
Ez egy frissen szerzett Zeiss Jena DDR 50/1,8 m42 lencse, amivel nem sikerül éles makrót készítenem, kihuzattal.. Az obi hibás, mert beragadt a rekesz, így csak 1.8-on lehet vele fotózni.
A kérdés, hogy hibás-e a lencse, béna, vagyok, vagy ez az egész normális?
Sajnos, nagyon új vagyok a makrózásban és a manuál lencsékben is. -
MrChris
nagyúr
elég ritka a 300mm-es ami fényerősebb mint f4 és 20-30e. Sonnar 180/200 f2.8 néha nagyon ritkán előfordul, de 50nél nem olcsóbban. És igen nagy , nehéz. Pentacon 200/4 és testvérei elég jók szoktak lenni és akár 15-20e-ért is van. A Canon telezoom nemtom milyen de ha a pentacon fixét eléri akkor bár még így is jóval drágább, de van benne AF és stabilizált, meg könnyebb, lehet hosszabb távon jobban megérné.
-
MrChris
nagyúr
Nálam a programozható adapter olyan volt, hogy az exifbe belekerült a beleprogramozott blende és fókusztáv, ami persze független a valódi értékektől. Ezen kívül elméletileg fókusz korrekciós értéket (back-front) is be lehet programozni, de ez nem mindnél van. Meg én bármit írtam oda nem változott semmi. (Dandelion csip)
Viszont blendebeugrasztós adaptert szerintem nem készítenek! Max a betekeréskor benyomja a blendekart, pöcköt, hogy érvényesüljön a blendegyűrű értéke, de expós beugrasztás nincs.
Nálam sokat segített az AF visszajelzés, számomra érdemes volt, a 600D-nek elég pici a keresője, biztos hasznát veszed. -
Zozzant
addikt
-
EFT
tag
Én ezt javaslom:
SMC Takumar 55mm F1.8
Ha lenne rá keret, akkor meg ezt:
SMC Takumar 50mm F1.4
Nekem mindkettő van és mindkettőt szeretem. -
faki_
senior tag
Nem M42!
SMC Pentax-M 50mm F1.7 + PK-EOS adapter kijön ennyiből, nemcsak a PK bajonettesek között átlagon felüli objektív.
Már 2-es rekeszen nagyon élesek a Chinon, Revunenon, Ricoh Rikenon 50/1.4-esei, de amennyire én ki tudtam venni a netes képekből a színek, kontraszt terén elmaradnak az SMC Pentaxoktól. Ezek inkább adapter nélkül ennyik jó esetben, lehet van belőlük M42 is.
-
Schanyee
senior tag
Korábban írtam az egyik változatáról itt, azt majdnem újszerű állapotban 15 ezért vettem. Igaz az pont az amelyik nem tud makrót, de a legkisebb, könnyebb, és a tesztek alapján hajszállal még talán a legjobb képet is adja. De elvileg néha van olcsóbban is, nekem megérte az árát.
-
-
copass
veterán
1.8/ 50mm zeiss pancolar
jó áron van. -
copass
veterán
jupiter 11A f4/135mm vagy a 37A f.3/145mm ~10k körül mozog éles rajzzal, ruszik sonnar klónok ezek. itten tudsz keresgélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Gyúrósok ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Interactive Brokers társalgó
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Spórolós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest