-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ayo
veterán
na irom akkor
baratnom gepe a kovetkezo:
van egy h67m alaplap hd 6670tel (gigabyte)
videokartya megy rendesen azonfelul hogy frame buffer problema van amit nem tudok megoldani de arra nem is nagyon lattam megoldast... kamelonost lattam de kamelonnal behal az egesz kimeraval meg szep minden es jo....
viszont:
ami alaplappal gond volt aza hang ami vegul sikerult . viszont mute gomb nem megy rajta minden oke de mute nem.
masik gondom pedig a sleep. elalszik es elalszik
valami otleted van esetleg? v dsdt meg tudod e nezni?
koszi
-
blade1526
csendes tag
-
sp@rtan
senior tag
Na felraktam.
-DSDT most csinál valamit, sleepbe lemegy a gép, de felkelteni nem tudom, össze-vissza újraindul, stb. Amit még látok, hogy az About This Mac -> More Infonál Serial Numbernél most ez van: (null)
-Hang DSDT után nem volt, Multibeastből felraktam az ALC8xxHDA-t meg az AppleHDA Rollbacket, eddig így ment, most így se megy...
-Network még mindig nem megy Lnx2Mac telepítőjével, ugyancsak Multibeastből raktam fel az eredeti Realtek kextet.Kicsit csalódott vagyok, mert azt hittem, hogy lesz egy jól működő custoMacem, erre ugyanott vagyok mint az Asus lappal.
-
sp@rtan
senior tag
Tegnap este nekiálltam, de megint nem ment, szerintem a Tony féle DSDT úgy ahogy van szar, mert semmit nem csinál. Azt meg elfelejtettem, hogy a DSDT Patcher netről szedi le a cuccokat, úgyhogy nem lettem semmivel se előrébb..
Most megszerzem a DSDT-t, aztán csinálom ahogy írtad. Már csak egy dolgot nem értek. Hova kell a HackBoot Lion?
-
sp@rtan
senior tag
Akkor hogy csináljam meg a haveromnak?
Az a gáz, hogy procin kívül ugyanaz a gép, nekem úgy sikerült, de nála nem megy.
DSDT stimmel, de a Kakewalk is berakott magától az Extra folderbe egy DSDT-t, azt Multibeasttel felülírtam, szerintem ezért bugzik az egész. Kell egy normális install szerintem.
Na még egy kérdés: Ha a Kakewalkos módszer nem megy, akkor hogyan rakjak fel egy Liont magamnak?
Most találtam ezt, lesz még az új iBoot és esetleg te még tudsz valami Jolly Jokert.
Mod: Nekem van 5770!
-
sp@rtan
senior tag
1.: Igenis.
2.: Tonymacx86 DSDT gyűjteményéből van.
3.: Bluetoothos a billentyűzet, ezt semmilyen formában nem lehet használni BIOS-ban, Chameleonban? Az is elég lenne, ha be tudnám kapcsolni az USB-s nélkül, nem akarok se Chameleonban, se BIOSban turkálni.Most úgy megy, hogy Kakewalkkal telepítettem a Liont, de Multibeasttel raktam fel a kexteket (Lnx2Mac realtek kextje nem ment, úgyhogy az official realteket raktam fel) meg a DSDT-t, de ha tudsz valami megoldást a Kakewalkra, vagy ha kijön az új iBoot Lion támogatással, akkor újrarakom, mert most elég kesze-kusza az egész.
Mod: A másik problémámra nem tudsz megoldást?
Snow Leoról frissítenék Lionre, xMove-val, de amikor bebootolok az Installer partícióra nem jön elő a Lion menüje, csak a szürke csíkos háttérkép.
Sokat segítesz, köszönök szépen mindent.
-
Njoci
csendes tag
Az a helyzet, hogy RC5-tel semmit nem kezd el tölteni. A merevlemez ledje se villan fel és egy darab sort se tölt be, szóval csak simán fekete a képernyő a -v kapcsolóval.
Ezeket a beállításokat használtam:
Chameleon RC5
Graphics Enabler
USBBusFix
/Extra Directory
fakesmc
Disabler
RTCqoopz 10.3.0
EVO Reboot
USB
UUID
AHCI SATA
Voodoo HDA
EVO Enabler -
-
gamer187
tag
jaja mindegy kis zöld állat
biosban beálíltásokat egy magyar tutiroalból néztem
ahci be kapcsoltam az sp3 onlyt is viszont a controller résznél nem tudtam be állítani a tutiroalban meg írtakat mivel nekem nem volt ott olyan nem tudom ez gond e.
meg próbálom akkor így f8as dologgal nem sokára köszi h segítesz
ja és még egy kérdés ha netalánán az = nem találom ( mert volt ilyen előzőnél hogy pl a kötőjel az ü helyén volt
) akkor azt merre keressem?
igen 4 slot van az alaplapon ebből 1 foglalt egy 4gb os 1333as ram
-
gamer187
tag
Nincsen sajnos nem tudom mi lehet a gond
volt egy tök alap Dell gépem 1giga rammal full full fapados gép és azon el indult a telepítő sőt fel is telepítette zöld pipa jó minden aztán ujra indult és ki kapcsolt majd megint újra induét s megint ki kapcsolt.
most ugyanez a gondom csak a telepítésig sem jut el az egész.
valaki remélem tud segíteni hogy milyen irányba menjek vagy akármi
-
Njoci
csendes tag
-
Máté94
addikt
Igazából most felébresztetted a reményt bennem, hogy na, akkor mégsem kell új videokártya.
De mi az elképzelésed? ATY_init-el kezdenél valamit? Az elvileg már jó FB-t töltött be, csak azt hiszem akkor két monitorom lett és nem volt felbontás állítás, csak azért írom le, hátha nem emlékszel.
-
Máté94
addikt
Ehhehe...
Majd igyekszem.
De az utazás alatt se sikerült dűlőre jutnom.
8GB RAM az fix. Videokártya meg... amilyen szerencsétlen vagyok, mire vennék egy újat a mostanihoz lesz kext, vagy valami állítgatás.550Ti-re gondoltam, nVidia tűnik a legegyszerűbb választásnak.
Közben életre keltették a HD6670-et, de ez nekem túl komplikált. Nincs is kedvem rászállni a másik gépre.
-
Thome
veterán
Na felhajítottam, működik is.
De több minden bibidzik...
Először is, csak akkor hajlandó bebootolni (mint ahogy az installer is), ha az usb-ből ki-be húzogatom a(z egér)kábelt.Illetve, hogy a boot0: error továbbra is fennáll (igen, azt is feltettem az installáláskor), majd ha ráeresztem a win7 fixmbr-t (ez megjavította először elvileg), akkor egy ilyen Broadcomos marhaság jön be, hogy nincs benn bootlemez, stb... Szóval, mit tegyek, hogy hajlandó legyen beindulni magától is a Chameleon?
Ahogy láttam, az installer lemezen van csak chameleon telepítő, szóval ha megmondod, hogy mit írjak be, mikor kéri hogy adjam meg a HDD sorszámát (vagy mit is), akkor megcsinálom azzal, hátha.
Az lehet baj, hogy ez a 4. partíció, amit már logikai partíciónak észlel a gép, nem pedig elsődlegesnek?
-
Thome
veterán
A partíciós táblát majd helyrehozom, de az 1. probléma az fenn áll. (Egyébként nem értek hozzá, de kiguglizom
)
Elindítom lemezről, majd f8, kiválasztom ahova telepítettem az OSX-et (hiába a -v, mivel el fog tűnni az egész "kódlista"), bejön az Apple logó, majd továbbugrik, feketeség a bal felső sarokban a lefagyott " _ " vonalacska, majd rá 0,5-1 percre rá újraindul a noti.
-
odessa32
tag
Ezért is mondtam, hogy kiváncsi vagyok a véleményedre. Vannak érdekes dolgok benne az biztos de nekem megy minden jol rajta. Igazábol ha lesz jobb szivessen kiprobálom de ez eddig probléma mentessen felment. igazábol én csak használni akarom az osx et ez meg megy.
Most olyat kérdezek lehet hülyének nézel majd miatta. Mi az a DSDT??? -
Thome
veterán
Na feltelepült. Most ott tartok, hogy újraindításkor boot0: error
Ha pedig a bootdisc-kel indítom, akkor bejön a bal felső sarokban a " _ " vonal, majd kb 1 perc után leáll a noti, majd újra elindul.Plusz, ugyebár feltettem egy 60gb-s partícióra, majd tönkrekúrta az egyik partícióm. C-D-E partícióim voltak, csináltam egy utolsót az OSX-nek. Arra feltettem. Majd az E hopp eltűnt, s 200gb nem partíciónált területet észlel ez a szemétláda. Persze, hogy az E-n volt minden adatom, hogy rakná keresztbe az anyját ez a szar.
-
Pisztillus
senior tag
-
birorichard
őstag
Szia, koszi, most telepitem a combot updatet, uh. ha kesz van elkuldom.
Nem csak a DP verziok futottak 32 bites procin? Mintha olyanokat irtak volna, hogy a finder full 64 bites, ezert nem megy.
Dobj majd egy emailt privatban, es elkuldom a kextet. Bocs az ekezethianyok miatt. -
adamka16
őstag
Addig oké.
Asztalin próbáltam, ott ment tovább az alul forgókarikás ablakig, majd onnan nem ment tovább. Haverom notiján kb 20 percet vártunk mire továbblépett, lehet ez a gond nálam is?Mellesleg vmware alatt feltettem, de indulásnál valami kernelt keres és nem indul tovább a rendszer. Ennek is mi a baja??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- BestBuy ruhás topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Milyen notebookot vegyek?
- Drón topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Hobby rádiós topik
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest