- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
LogMeIn megborította a hackli jogait, így éppen a rendszer SSD tartalmát backupolom egy dmg-be.
Ezen felbuzdulva feltolok egy ML-t és meglátjuk mi sül ki belőle.Ha nem jön be a dolog, akkor megy vissza a backup vagy dmg-ből, vagy egy régebbi TM backupból.
A logmein-re eddig is mérges voltam OSX-en, de most már végképp betelt a pohár. Amilyen kiválóan működik Win-en, annyira hitvány itt. Marad a jó öreg ARD dyndns-el OS X-hez, nincs mese.
-
Xero
nagyúr
válasz
#92942848 #17309 üzenetére
Tisztában vagyok a titokkal, volt pár évig saját dev accountom.
A jelenlegi felállásban csak az az érdekes, hogy a frissítéseket az AppStore-on keresztül fogja megkapni. Na most ha ezt accounthoz kötik, az adott install-t pedig szintén az accounthoz, akkor egyszerűbb lehet azt megvárni.Az utóbbi 3-4 évben egyébként mindig GM-t raktam föl és csak később vettem meg.
(#17310) zsivagooo: Drive tipusa?
-
Xero
nagyúr
válasz
XP NINJA #17228 üzenetére
Gigabyte lappal jobban járnál. A többi jó lehet. A wifi-ből is érdemes sajátot "építeni".
Tavasszal én a következőt raktam össze "családi" gépnek:
Gigabyte Z68MA-D2H-B3
i3 2105
Corsair Vengeance LP 8GB
SSD+HDD+ODDA sleep kicsit kehes, de egyébként ez jó összeállításnak tűnik.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
Ezt a "nem tölt be a mac" dolgot ne erőltessük már, mert nagyon bántja a szememet.
Az operációs rendszer neve Mac OS X vagy Lion esetleg 10.7. (Nyilván verziótól függ az elnevezés utóbbi két esetben.)
A Mac az Apple hw-e. Tehát számomra a "nem tölt be a mac" egy döglődő iMac-et vagy MacBookot juttat az eszembe.
(#17205) rooney8: Vagy befejezed az OS X piszkálást és felraksz egy MacDrive-ot, esetleg egy boot camp driver alapot (amennyiben windowson elég az olvasás) a Windowsra és a tárolásra szolgáló lemezt HFS+-ra formázod.
-
Xero
nagyúr
Haliho!
Először is ezt a topicot nézd meg ilyen témával inkább.
Másrészt pedig firewire-ön keresztül tudod megoldani a dolgot, mivel az iBookok még nem tudtak USB-ről bootolni.
Ha van másik Mac a közelben, akkor megoldható még target disk módban is.Ha leírod pontosan milyen eszközök állnak a rendelkezésedre, akkor megpróbálom pontosabban leírni.
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #17113 üzenetére
Bármikor, ha vannak szabad perceim.
Egyébként valóban a tonymac-en is vannak sült bolondok, de ott már inkább read only-ban vagyok jelen. Az világ ideje sem lenne elég mindenre.
(#17112) Phantomhive: A mentalitás dologhoz friss info:
Hétvégén egy család költözött ki bajor földre végleg és a maradék bútorokat egy bérelt magyar autóval szállították. Sajnálatos módon egy Passat beléjük szállt. És összetörte őket.
A Passat sofőrje egyből hevesen bocsánatot kért, majd szépen mosolyogva kitöltöttek mindent papírt és mentek dolgukra. A Passat mellesleg tk lett.Itthon mikor látnánk mosolyt hasonló szituban? Soha.
-
Xero
nagyúr
Nem, de már kinyílt a bicska a zsebemben.
Ha elmész egy autós találkozóra, ott is elvársz egy nagy generált és motorcserét a klubtagoktól, mert ők jobban értenek hozzá mint Te?Egyébként, hogy megnyugodjál nem budapesti vagyok és igen ennyi az órabérem (nem alkalmazottként), de jellemzően hasonló órabérű állandó pozíciókra pályázok éppen Németországban. Valamit valamiért.
Az ingyen segítséggel pedig semmi probléma nincsen.
A probléma azzal van, hogy elvárod, hogy a minimális erőbefektetést igénylő kereséseket is helyetted végezze el más. Vagy Te úgy gondolod, hogy van olyan ember, aki csípőből vágja az összes alkatrész kext forrását és a vanilla kernelhez viszonyított helyzetét?Megkaptad azokat az infokat amik alapján el lehet indulni.
Ennek ellenére úgy reagálsz, hogy elmegy az emberek kedve a további segítségnyújtástól és válaszoktól.
Nem tűnt föl, hogy a bagatel és teljesen irreleváns kérdéseidhez csak én vettem a fáradtságot és válaszoltam rá? Nem volt furcsa számodra?Megmutassam, hogy én hogyan is érkeztem ebbe a topicba? Íme.
Utána jártam az alkatrészeknek, a telepítési metódusoknak és az egyéb apróságoknak. Ide lényegében már csak a megerősítésért és a további ötletekért és eszmecserékért jöttem. Így is lehet ezt.
-
Xero
nagyúr
"Írtam hogy utánaolvastam az alapdolgok 1 részének, éppen ezért nem akarok Linuxszal szenvedni, mert nincs értelme. Pont azért írtam itt, hogy ne kelljen hetekig 100 órákat keresgélnem, hogy mindenre megtaláljam a választ. Ha mindig mindenről a nulláról a netről kellene összeszednem a válaszokat, akkor egész életemben nonstop a net előtt ülhetnék, lehetetlen. Az ilyesmi fórumok pont arra valók, hogy sok keresgélés nélkül hozzáértőktől gyorsan válaszokat kaphassak azokra, amik érdekelnek."
Az OS X ilyen módú telepítése nem támogatott, az Apple által, így igenis sok utánajárással, vagy konkrét konfiguráció összeállításával és kevesebb utánajárással jár.
Aki ezt nem akarja, az vagy kifizeti a Mac-ek árát, vagy használ továbbra is Windowst."Csak ennyi szoftvert kapnék EHHEZ az 1 milliós hardverhez? Ez komoly? Mennyibe kerül a többi szoftver, hogy rendesen használható legyen a rendszer?"
Miért egy OEM PC-nél mit kapsz még? Semmit. Most mondhatnám, hogy kell még egy 240€-s Final Cut Pro X, de ezzel csak egy film feldolgozó lenne kint a vízből.
De akár szóba kerülhetne a fejlesztés is, amire pedig ott van az ingyenes Xcode. Megint logikátlanul kérdezel."Ja persze, az 1 milliós gépben már cserélhetem az összes alkatrészt, ez is röhej."
Miért is röhej? Valamit valamiért.
"Milyen szoftvereket kell összehangolni a hardverrel? Mindent 1 cég gyárt, készít!"
Pont ez a lényeg. Nem kell minden szir-szar vacakhoz drivert optimalizálni.
"Naná hogy több bevételt generál az 1 milliós gépet egyben megvetetése, mint külön 1 db 100e-es alkatrészé. Ez csak addig hoz elég hasznot nekik, amíg elég sokan, elég rövid idő alatt elég sok komplett rendszert megvesznek. Egyszer eljön az az idő, amikor már az USA-ban sem tudnak eleget eladni, akkor majd át kell állniuk."
Már réges régen nem a Mac-ek termelik a bődületes bevételt, hanem az iOS alapú eszközök és az iTunes Music/Movie/App store.
"Pont 1 ismerősöm hívta fel a figyelmemet a Mac rendszer előnyeire, amikor sok év winfosozásos szívás után átváltott erre, OTTHONI GÉPNEK VÉVE, NEM DOLGOZIK, NEM TERMEL VELE, NEM OTTHON DOLGOZIK. Aki dolgozik vele, az se lehet akárki, mert ki kell termelnie az árát, ami 3 évente akár 1 millió is lehet, nem sok ilyen ember van Mo-on."
Nem csak MacPro van a világon és használtan is meg lehet ám vásárolni. Egyébként anno egyetem mellett termeltem ki a MacBook Pro 500e-s árát hónapok alatt.
"Sok előnyt felsorolt, de nem részletezett sokmindent, ezért vagyok itt. Én, mint most még egyszerű felhasználó is látni akartam a rendszert, a különbséget (akár a D partícióra feltenni a C-s fos mellé), de ez nem fog menni, mert se a mostani cuccomra nem lehet simán feltenni a rendszert, min. 50e-et kéne költeni csak hardverre, itt teljes segítséget sem kapok senkitől, aki végigvezetne a dolgokon, se teljes Mac rendszert se tudok venni."
Mivel, ahogy fentebb is írtam ez nem támogatott eljárás, így nincs is out of the box eljárás.
Ne várd el, hogy helyetted fogja valaki kikeresgélni a dolgokat."1 Németországba véglegesen kiköltözött magyar ismerősöm mondta a tanáros dolgot, ők is sok évre költöztek ki, lehet hogy végleg, csak azt mondom, amit ő mondott, nem tudom ellenőrizni, hogy igaz-e. Mindegy, akkor legyen 1 millió nettó, az is a sokszorosa a magyarnak."
Szerintem marhaság, de holnap rákérdezek pontosan. Egy jó mérnök keres 3500-5000€ netto között. Egy Senior IT manager keres évi 100 000€ bruttó fölött jó esetben.
"A 17051-től kezdődő többi üzim sok részére sem kaptam még választ, pl. a jó hardverek, erre az install leírása, stb., ezek is érdekelnek.
Most nem másolom be még több másik topikba a meg nem válaszolt kérdéseimet, hogy ott is úgy járjak, mint itt.
Akármelyik fórumba is írok nagy ritkán, sosem kapok választ mindenre, így nem sok értelme van az egésznek, mert úgyis a netet kell túrnom. Miért vannak a fórumok, ha semmire sem megyek velük?"A forum nem helpdesk.
"Átnéztem az üzijeimre adott válaszokat, a 90%-uk olyan volt, amit már amúgy is tudtam a keresésekből.
Csak 1-2 alaplap és VGA típust kaptam Mac rendszerhez, és hogy miért nem lehet alkatrészenként összerakni, de ezeket máshol úgyis megtudtam volna.
Plusz még elhajtottatok, mert hogy alapdolgokat nem írtok le, hát köszi."Ha úgyis tudtad minek kérdezted meg?
(#17104) a1200:
"Príma, még nektek áll feljebb, hogy ide mertem írni a kérdéseimet.
Ismét írtam 1 csomót a semmiért.
A fórumok vannak értem, és nem fordítva!"Kapj már a fejedhez és gyakorolj egy kis alázatot. Nagyon el vagy tévedve. A kutya sincs érted. Sőt, hogy csúnyán fejezzem ki magamat, kb l*sz*rjuk a nyomorodat. Nincs pénz Mac-re? C'est la vie. Nem tudod önerőből némi segítséggel összehozni? C'est la vie.
Mégis mit vártál? Hogy majd üres óráinkban ssh-n keresztül minden beállítunk Neked? Hol élsz?
A fórum érted... hát hogyne. Én25-30€-s órabérért dolgozom. Ha ezt kicsengeted, akkor beszélgetünk, és érted leszek.
"Mindegy, akkor a Mac felejtős, maradok a mostani rendszernél, és ennyi, Jobs úgyis halott, a válság 10 éven belül ki fogja nyírni az egész céget."
Hát hogyne.
-
Xero
nagyúr
Lásd milyen jó fej vagyok leírom:
"Olvastam hogy teljesen külön fejlesztették ki a Mac rendszert, az oprendszert is, ami Unix alapú. Csak nem gondoltam, hogy minden ennyire másképpen van, másképpen működik, mint a sima PC-knél."
Kicsit olvass utána a történelemnek az IT piacon. Van egy rakás operációs rendszer és jó pár architektúra is amire kiadták őket. A hétköznapi ember számára nyilván a "normális" az IBM comp. PC és Windows párosítás.
"Ha veszek 1 komplett Mac cuccot (ház, alaplap, CPU, VGA, OS, stb.), akkor milyen szoftvereket kapok vele, és mennyiért?
Milyen kötelezettségeim vannak? Külön szerződést kötök velük, hogy nem szedem szét a rendszert, nem adok el belőle semmit?"Nem veszel "komplett Mac cuccot", hanem veszel mondjuk egy MacPro-t. Ebből relatív könnyen kiszerelhetőek az alkatrészek, de nem PC-s mértékkel. Nem íratnak alá veled semmit, de nem sok értelme lenne annak amit leírtál. Miután kifizetted, tőlük aztán össze is törheted.
Softwarek terén kapsz egy preinstalled OS X-t és egy iLife csomagot, valamint egy próba verziós iWork-öt (Pages, Numbers, Keynote)."Miért nem lehet alkatrészt cserélni a gépben? Gondolom itt is minden külön slotban van, nem fixen összeforrasztott az egész.
Ha gyorsabb CPU-t akarok, jobb VGA-t, akkor az egész gépet el kell hogy adjam, majd 1 teljesen új komplett cuccot kell rendelnem? Baromság lenne."MacPro-ba szinte minden cserélhető és bővíthető, de minden másnál korlátozottak a lehetőségek. Egy iMac-et otthon csak és kizárólag memóriával tudsz bővíteni garanciavesztés nélkül. Egy új Retina MacBook Pro-ban meg pont semmit sem lehet cserélni.
Igen el kell adni. Miért baromság? Mert Te azt mondtad?"Miért jó az Apple-nak ez a "mindent csak egyben adok" dolog? A külön eladott alkatrészeken is sokat kereshetnének, mint a PC-nél is van."
Mert így sokkal jobban összehangolható a SW-el és jelentősebb bevételt is generál. Had döntsék már el ők.
"Akik már átálltak Macre, azok nem lehetnek szegények, azaz úgy tűnik, hogy ez is csak a gazdagabbaknak elérhető, a kisebb, vagy közepes jövedelmű rétegeket már az áraikkal teljesen kizárják az egészből, mert kinek telik 2-3-4 évente 300-500e csak számítógépre??"
Mondjuk annak aki dolgozik és termel vele? Nyilván aki a facebookon tátja a száját, vagy forumokon hord össze marhaságokat, annak nincs ilyesmire szüksége ha nem engedheti meg magának. Egyébként nem szeretetszolgálat.
"Egyáltalán beszerezhető külön legálisan az OS X PC gépre, és legálisan használható PC-vel? Nem valószínű. Külön mennyi 1 Lion rendszer ára? Sokmindennek nem tudni a külön árát, pl. a Mac alaplapét."
Beszerezhető. A használat már kicsit necces. Egy Lion 24€ itthon. Fogd föl, hogy nincsen piaci forgalomban Apple Mac fő alkatrész. A szervizek is serial number leadás után kapnak cseredarabot a rossz fejében. Egyébként gépfüggő a dolog. Egy MacBook Pro alaplap olyan 75-250e Ft.
"Igenis lehet akár 2-3 millió nettót is keresni átlagos állásokkal magyarként külföldön, pl. Németországban tanárként magyarok a 2 milliót simán megkeresik már az 1. évben."
2milliót a büdös életben nem fog egy magyarországi tanár keresni Németországban. Az eddig legjobb bruttó ajánlatom IT-ban nem kis cégtől 6500€ volt, de az végül nem jött össze. Nem hiszem, hogy a tanárok nettója magasabb lenne, mint egy IT (telcom, mobile/OSX developer)-snak a bruttója.
"Számíthatok arra, hogy az összes üzim meg nem válaszolt dolgára kapok választ valakiktől pár napon belül? A 17051-es volt az 1. üzim."
Már kaptál rájuk választ.
(#17091) a1200 : Ezt direkt csinálod? Miért kell kinyilatkoztatásokba bocsátkoznod olyan dolgokról, amiről számlátomást fogalmad sincsen.
Topicok között pedig semmi értelmes?
A nagy Mac topic (Mac Mini, iMac, Mac Pro & egyéb Apple desktop)
Apple laptopok (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iBook, PowerBook) -
Xero
nagyúr
válasz
#92942848 #17063 üzenetére
Van jó pár Mac-em itthon, mégis lett hackli is. Nem volt az igényeknek megfelelő config a kinálatban és a kíváncsiság is hajtott.
Mivel a mac-ek teljes bekerülési költsége bőven 2m Ft fölött van/volt, így még fillérbaszónak sem tartom magamat. Ráadásul a sw-ek jelentős hányada is legálisan vásárolt.
Szerintem nem csak én vagyok így ezekkel a dolgokkal. Így semmi problémát nem fog jelenteni mások számára sem, hogy a sw-ek beszerzése még jobban elmegy a store irányába.
-
Xero
nagyúr
150e-ből a következőt lehetett 3-4 hónapja összerakni:
Gigabyte Z68MA-D2H-B3
Intel i3 2105
Corsair Vengeance Low Profile DDR3 8GB kit
OCZ Agility III 60GB
Western Digital Green 2TB
Sony Optiarc 7280S
Corsair CX430W v2Az amerikai Mac árak, pedig nem mérvadóak itthon. Különösen nem 185-ös USD-al számolva.
-
-
Xero
nagyúr
válasz
Phantomhive #16730 üzenetére
Egy kicsit másként működik a BootCamp. Mindent emulál.
-
Xero
nagyúr
Hoppá-hoppá! Jövőre új Pro gép? Végre!
Talán még több hw-t hoz képbe.
-
Xero
nagyúr
Na mégis frissítették, de ez kutya füle.
Proci alig tud többet, Ram már most több van, még mindig egy hagyományos 1TB és még mindig 5770. Ez gáz.#16565) Máté94 : PowerMac-ek és a MacPro-k is sok esetben kaptak ilyen ezer éves kártyákat, aztán ha kellett valakinek a komolyabb teljesítmény, akkor jó pénzért vehette a Mac firmwareset.
A G4-emben mind a mai napig egy PC-s flashelt Asus V8460 (Ti4600 Nvidia) van. -
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
varga.balazs #16458 üzenetére
Erre? Egyik sem. AMD-vel felesleges belekezdeni.
-
Xero
nagyúr
válasz
Phantomhive #16128 üzenetére
Anno talán az elsők között írtam cikket a XP theming-ről és az uxteheme.dll hack-ről. (Azok a régi szép idők, amikor minden marhaságom megjelenhetett itt-ott.
)
HWSW-n is elég aktív voltam ilyen téren, itt meg ha emlékeim nem csalnak pont én indítottam a topicot (egy backup accountommal, mert akkoriban valamiért elkeveredett ennek a jelszava-mailje). Mondjuk én az első egy-két év után már nem nagyon foglalkoztam vele. Szóval vannak nekem is fogalmaim a dologról, és pont ezért merem talán leírni, hogy OS X-en azért lényegesen egyszerűbb a dolog.
Már egy CandyBar felpakolással is rendkívül gyors és látványos eredményeket lehet elérni.
szerk: Meg is van a régi ámokfutásom: http://www.hardwareoc.hu/print.php?cikk=23
-
Xero
nagyúr
válasz
Phantomhive #16125 üzenetére
"... és nem kezdi el baszogatni és átszabni meg a fene se tudja."
Csak érteni kell hozzá valamennyire és nincs vele probléma.
Volt nekem pár éve olyan szinte full HUD stílusú desktopom, hogy ihaj:
-
Xero
nagyúr
válasz
tDr1v3r #16118 üzenetére
Nyilván, de vannak más szempontok is.
Én is most, hogy költözöm a MacPro-t valószínűleg eladom és egy CTO max 27-es iMac-et veszek. Egyrészt le is nyomja már sebességben. Másrészt már itt vannak a Thunderbolt külső tárolók amivel okafogyottá válik a MacPro bővíthetősége, ráadásul alig kell hozzá kábel. Márpedig a dolgozó szobámban minél letisztultabb környezetet akarok.
Nyilván ez az összeállítás 4500€ magasságában lesz, de nem is két napra veszem.
(#16113) AdamP900: Egy Mini szintű gépet össze leht rakni 200 alatt simán. Az más kérdés, hogy nem fog olyan kevés helyet foglalni és nem lesz olyan szép, de bőven hozza a teljesítményét. Minden csak felhasználás és elvárások kérdése.
Én igazán csak saját célra Hacklit nem raktam volna össze, viszont szempont volt a Facetime és a minél olcsóbb de időtálló megoldás, szóval erre kellett lépnem amikor Édesanyámnak pakoltam össze.
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #16110 üzenetére
Ha normálisan össze van válogatva a gép, akkor lényegében semmit sem lehet észrevenni az egészből.
Nekem is csak az USB-Ethernet probléma áll fenn (sleep után 10mp halál, a kamera nem minden esetben működik utána, egy idő után viszont az USB és a háló hajlamos lehalni magától is), amit szerintem egy későbbi BIOS és hozzá társított DSDT, valamint egy dedikált háló kártya meg fog oldani.Ha így ebbe a gépbe most beraknék egy i7-est, mellé pedig valami értelmesebb videókártyát, valamint végre venném a fáradtságot és megrendelném azt a nyomorult hálókártyát, akkor kb semmi gondom nem lenne és hozná a MacPro szintjét. A bluetooth modul már itt van, azzal a sleep-wake usb gond is a múlté lenne. Egyszerűen csak nincs időm szórakozni vele.
De a lényeg. Ha valaki rászánja az időt az elején, akkor minimális kompromisszumok árán kaphatja ugyan azt az élményt. Mobil gépnek viszont természetesen csakis eredeti Mac-et.
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #16108 üzenetére
Böngészés során nem.
szerk: Viszont, ha komoly munkára fogom, vagy altatom esetleg bekattintok egy rendszer frissítést a Software Update-ből, akkor már simán.
Az első nyilván az erőtöbblet miatt van, mert azért egy compressor tud mit kezdeni a nyers teljesítménnyel, de ha valaki i7 alapokon rakja össze a rendszert akkor ez máris ugrott. A sleep az az én gondom (megy az csak az egyébként is szar USB szórakozik), míg a Software Update sem gond ugyebár, csak a hanggal kell futni egy tisztelet kört a legtöbb esetben.
-
Xero
nagyúr
válasz
filmesember #16104 üzenetére
Ár-érték arányban most már a használt MacPro-k sem igazán érik meg az árukat, még akkor sem ha munkára veszed.
Vagy érdemes kivárni a frissítést (ha végre eljön), vagy célirányosan egy komoly PC-t összerakni válogatott alkatrészekből.Mondom mindezt úgy, hogy van egy MacPro és egy Hackli is a birtokomban.
-
Xero
nagyúr
válasz
RaZroX #16087 üzenetére
Ha ilyen irányú terveid voltak érdemes lett volna először tájékozódni.
Az MSI lap kapásból gondot okozhat, mivel nincs hozzá DSDT.
A következő gondot a Celeron jelentheti, bár ez minimális gond.
A GT440 sincsen a javasolt alkatrészek listájában, így azzal is lenne gond.
Végül pedig a HDD csak és kizárólag SATA lehet, ha nem akarsz magadnak piszkosul sok problémát.Egy szó mint száz. Felejtős.
(#16091) AdamP900 : Megveszed a legolcsóbb Logitech Webcam-et, és máris lesz hangod out of the box.
-
Xero
nagyúr
válasz
c41r0^ #15963 üzenetére
Nincs mit hozzáfűznöm kérem kapcsolja ki.
(#15962) Máté94: Manuális szorzó állítás és máris 1333-on vagy még magasabb órajelen fog működni. Nekem is vidáman menne 1600 fölött ha kicsit kínoznám nagyobb feszültséggel, hiszen a memória 9-9-9-24-nél 1.5V-on támogatja az 1600MHz-et, bár az SPD értéke valóban 1333, de azzal nem kell foglalkozni.
-
Xero
nagyúr
válasz
AdamP900 #15898 üzenetére
Kapcsold ki. Azért sipákol.
Valószínűleg, nincs meg jól a biosod a boot loaderrel, így hibás adatokat kap a rendszer.
(#15900) AdamP900: Ilyesmit élből felesleges használni az OS X felépítése miatt. A bezárt programok részei ott tanyáznak a memóriában mindaddig, amíg újra meg nem nyitod őket (így gyorsítva az indulást), vagy ameddig nem lesz szüksége más programnak arra a helyre. Ebbe belenyúlni bármilyen segédprogrammal felesleges és csak hibákat-lassulásokat szül. Ismét leírom: Ez nem az a rendszer.
-
Xero
nagyúr
válasz
Ragnar95 #15870 üzenetére
Úgy, hogy leírod, amit oda írnál. Mondjuk mit tudom én elkezded begépelni a felhasználónevedet, aztán a jelszavadat. Ha azt látod texteditben, aminek Skype-ban kell szerepelnie, akkor rendben van a dolog. Ha nem azt látod, akkor a kiosztásban van gond. Jobb ötletem nincsen.
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #15868 üzenetére
Az én kiépítésemben semmi hiba nincsen jelenleg. Talán heti egyszer jelenik meg egy-két csík Youtube-ban, de ezt is simán betudom flash hibának. Egy egyszerű reload megoldja a dolgot.
Ezen kívül sehol semmi hiba. Pár napja használtam a hacklit (a "nagyfiú" MacPro más projecten ügyködött
) FCPX-el, és semmi gond nem volt a 6 órás session alatt. Nyilván nem én használom a gépet állandóan, így nem tudok mindenről beszámolni, de azt hiszem kb ez a helyzet.
Nálam egyedül az USB-vel vannak gondok (sleep után 15mp-ig halott minden, majd utána a Logitech kamera halott marad). Valamint egy idő után (12-48 óra) megkergülnek az USB eszközök és olyankor vagy egy ScreenSharing-es login segít, vagy egy hard reset. Ezt részben majd orvosolom egy aktív hub-al és egy bt modullal, hozzá pedig Apple bt keyboard és Magic Trackpad. Ezen felül gyanakszom még az integrált ethernet vezérlőre is mint a hiba okozója, így kap majd egy külön kártyát.A HD3000 hibáit szerintem a legújabb FakeSMC-vel írtottam ki végleg. Bár hozzáteszem, hogy előtte is minimális mértékben tapasztaltam hibát.
-
Xero
nagyúr
válasz
madgie #15837 üzenetére
Töröld a partíciót és utána formázd. Nekem be szokott válni, bár lehet bekavar az installer mivolta. A legegyszerűbb bedobni GParted Live lemezt és azzal elintézni.
(#15839) madgie: Ha csak kedvtelésre veszi az ember komolyabb anyagi háttér nélkül, úgy bizony valóban magas az ár, pláne ha van a háznál komolyabb kiépítésű config.
Na igen az SSD. Nekem a Mac Pro-ban és a Hackliban is SSD-n ül a rendszer, míg a MacBook Pro-ban 7200-es HDD-n. Ég és föld. De szeretem annyira a jó öreg szakállas MBP-t, hogy elnézzem neki.
-
Xero
nagyúr
válasz
madgie #15835 üzenetére
Bizony-bizony.
Én mondjuk csak azért fogok neki a dolognak, mert itt van egy nálam leadott MacBook bontásra/eladásra, így magamnak ki raboltam belőle a BT modult. Pénzt nem adnék érte, annyit nem ér. Viszont, ha bejön, akkor kap a Hackli szép Apple BT KB-ot és Trackpadet. A wifi már visszakerült takarítás után, mert arra nincs szükségem és nem is a legjobb megoldás lett volna.Ráadásul olyan régen forrasztottam már (legalább 3 hónapja, bár abból is inkább sörözés lett
), hogy kicsit "játszhatnékom" van.
-
Xero
nagyúr
Na mit zsákmányoltam?
-
Xero
nagyúr
válasz
madgie #15776 üzenetére
Próbálj virtuális környezetben először felrakni egy SL-ot, utána segítek akár privátban is. Közel azonos kiépítést raktam össze nemrég. Pikk-pakk megoldható minden onnantól, hogy megvan az unibeast pendrive.
Ha van ismerősöd Miskolc-Budapest-Bécs-München vonalon, akkor 1-2 héten belül akár kész Pendrive-ot is tudok küldeni.
-
Xero
nagyúr
Na akkor felraktam Neked a legfrisebb Wizardot: Chameleon Wizard letöltés
Ezt lekapod kitömöríted és elindítod.
Kiválasztod az SMBios menüpontot, majd nyomsz jobb fönt egy edit-et.
Itt kiválasztod Modell Number-nek a MacPro (3,1)-et. Ha megvan, akkor kicsit lejjebb generálsz egy gyártási hetet és egy egyedi számot. Ezzel generál neked egy Serial Numbert. Ha megvan akkor jobb fent nyomsz egy Save-et és bezárod. Újraindítod a rendszert és menni fog minden. -
Xero
nagyúr
Újra húzod az egészet normálisan unibeast-el és multibeast-el telepíted a DSDT-t a lapodhoz, a megfelelő és szükséges kexteket valamint a boot loadert. Mindeközben, a multibeast futtatása előtt és restart nélkül, felrakod a 10.7.3-as combo updatet.
Ha ezek megvannak utána fuss neki a store-nak. Ha nem enged be, akkor Chameleon Wizard-al generálj egy valamennyire valid serial numbert a géphez. Ez után kiválóan fog működni minden.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
Ragnar95 #15704 üzenetére
Van speedstepped örülj.
System preferences-ben milyen kimenetek annak a sound-output-nál?
Más téma: Kicseréltem a hacklin az alu keyboardot (Megy a mosogató gépbe mindjárt, mert már úgy ragad mint a disznó. Ha alapos száradás után jobb lesz, akkor visszakerül, ha nem akkor kap egy bt keyboardot és magic trackpadet. Úgyis van egy döglődö MB nálam amiből kioperálhatom a wifi/bt modult.
) egy régi plexi keyboardra. Sleep-ben semmi változás nem volt, szóval nálam nem az lesz a ludas a 15mp-es késésért és a kizárólagos power gomb ébresztésért.
(#15705) Máté94: Egészen pontosan szorzókat jelentenek.
-
Xero
nagyúr
válasz
Phantomhive #15583 üzenetére
Igen arról.
A meglátásod teljesen korrekt. A kimeneteket is máshogy kezeli egy HD3000-nél a MacPro3,1 és a MacMini5,1. Nálam mivel nincs szükség HDMI-re és a sebességben nincs eltérés, ezért van MacPro3,1. Ezzel elkerülöm a pattogást minden hang esemény előtt (ha 10mp-nél tovább nincs jel a kimeneten akkor pattan egyet). -
Xero
nagyúr
Elmegyek sörözni-meccset nézni (Éljenek a bajorok!) és hogy feléled a topic. Egyébként holnap megpróbálok összedobni egy Multibeast gyorstalpalót, ha nem tisztázódnak a dolgok.
ui: Az új fakeSMC nem sok változást hozott. Ugyan úgy nem látok hd3000 hibát sehol mint előtte.
Pedig most erősen kapott a szájára PS-al és FCX-el.
A másik amit meg akartam említeni:
Z68M-D2H-B3 lap MacPro 3,1-el kiválóan működik, míg MacMini 5,1-el a hang nem az igazi (minden hang effekt előtt pattan egyet). Logokban semmi érdemleges. Strange... -
Xero
nagyúr
válasz
pottika #15458 üzenetére
Az IDE HDD-vel csak a gond van és rettentő sok a hibafaktor. Erre próbáltam halkan célozni.
Megoldás lehet, ha az optikai meghajtót (amennyiben az is IDE) és a HDD-t egy kábelre fűzöd úgy, hogy a HDD legyen a slave.
A másik megoldás lehet, ha egy SATA HDD-re telepíted föl a rendszert majd hozzáadod a megfelelő kext-et (fejből most meg nem mondom melyik kell), és ezt a rendszert Disk Utilityvel klónozod az IDE HDD-re, amit előzőleg HFS+-ra formáztál.
Hirtelen ennyi építő jellegűt tudok hozzátenni, de továbbra is tartom, hogy az IDE HDD-vel csak a nyűg van. Nem ér annyi szenvedést.
-
-
Xero
nagyúr
Megvan a részleges megoldás a sleep problémára Z68-MA-D2H-B3 lappal és Apple alu usb keyboarddal:
Első körben kihúztam az Alu keyboard-ból az egeremet és átdugtam közvetlenül a lapra. Így a billentyűzet a PS/2 porthoz közelebbi, míg az egér az a mellett lévő USB porton csücsül.
Szépen elaltatom a gépet és a Power gombbal ébresztem föl. Így 10mp után magukhoz térnek az eszközök! Ha a billentyűzetről ébresztem akkor a bill és a kamera kakukk.Így minden eszköz szépen működik ébredés után is (bill,egér,kamera,pendrive,külső hdd).
Nekem ez a megoldás így perpill tökéletesen megfelel.
-
Xero
nagyúr
válasz
kisjimy #15428 üzenetére
Mutlibeast-el pakold föl a megfelelő DSDT-t, illetve az audio rollbacket és a Voodoo audio-t.
A Wifi ha nem megy ezek után sem, akkor be kell, hogy pakold a device id-t a IO80211Family.kext-be.
Hajrá.
Nálam kis update: Minden fönt van. A 60GB-os SSD-ből kőkeményen foglalt 30GB úgy, hogy minden pro appom is fönt van már (CS5.5 PS/ID/AI, FinalCut-Motion, Xcode). Az mondjuk igaz, hogy a home folderek nagy részét kiköltöztettem így nyertem rettentő sokat. Azt is hozzátenném, hogy a kiköltöztetésre nem a beépített megoldást használtam, így a user Library maradt az SSD-n és a programok valóban szépen pörögnek így.
Teljesen hibamentesnek tűnik a kicsike, egyedül a sleep és usb probléma maradt meg, valamint a rendszer szerint a lemezek minde külső eszközök (ez pont nem számít semmit egyébként, így nem is foglalkozom vele). Sajnos amennyire utána néztem alu keyboarddal és ezzel a lappal így jártam sleep ügyben. Talán az F10-es DSDT majd megoldja a gondot. -
Xero
nagyúr
válasz
sp@rtan #15408 üzenetére
Az egyik routerem egy TP-Link 1043-as, ami a MBP gyári winyójával megtámogatva egy külső házból, valamint némi openwrt-vel (vargalex) egy minimál NAS és torrent server szerepét játsza. Na az a winyó látszik felcsatolva, valamint egy alias a letöltő folderhez.
Közben a Music és Pictures mappámat archiváltam. Még a Time Capsule régi lemezén trónoló HD anyagok teljes backupja van hátra. Utána már csak a CS5.5, Xcode és egy FCPX van hátra!
-
Xero
nagyúr
Na egyébként kép képecske:
Innen indultunk és ez lett belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest