Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• a1200

aktív tag

Mindenkinek, aki írt az üzijeimre:

Nem kell mindjárt nekem esni, hogy sokmindent nem tudok, írtam hogy pár napja kezdtem kutatni a témában (előtte a beszeljukmac.com-ról kiindulva sokmindent megnéztem), mert felkeltette a figyelmemet a Mac rendszer.
    Azért jöttem ide, hogy pár fontos dolgot megtudjak közvetlenül a hozzáértőktől, ne kelljen mindenért a netet túrnom, ahol vagy igazat olvasok, vagy nem.
    Azért írtam le sokmindent, mert mindenre választ várok, ez nem teljesült, sokminden kimaradt.

Olvastam hogy teljesen külön fejlesztették ki a Mac rendszert, az oprendszert is, ami Unix alapú. Csak nem gondoltam, hogy minden ennyire másképpen van, másképpen működik, mint a sima PC-knél.

Ha veszek 1 komplett Mac cuccot (ház, alaplap, CPU, VGA, OS, stb.), akkor milyen szoftvereket kapok vele, és mennyiért?
    Milyen kötelezettségeim vannak? Külön szerződést kötök velük, hogy nem szedem szét a rendszert, nem adok el belőle semmit?

Miért nem lehet alkatrészt cserélni a gépben? Gondolom itt is minden külön slotban van, nem fixen összeforrasztott az egész.
    Ha gyorsabb CPU-t akarok, jobb VGA-t, akkor az egész gépet el kell hogy adjam, majd 1 teljesen új komplett cuccot kell rendelnem? Baromság lenne.

Miért jó az Apple-nak ez a "mindent csak egyben adok" dolog? A külön eladott alkatrészeken is sokat kereshetnének, mint a PC-nél is van.

Akik már átálltak Macre, azok nem lehetnek szegények, azaz úgy tűnik, hogy ez is csak a gazdagabbaknak elérhető, a kisebb, vagy közepes jövedelmű rétegeket már az áraikkal teljesen kizárják az egészből, mert kinek telik 2-3-4 évente 300-500e csak számítógépre??

Egyáltalán beszerezhető külön legálisan az OS X PC gépre, és legálisan használható PC-vel? Nem valószínű. Külön mennyi 1 Lion rendszer ára? Sokmindennek nem tudni a külön árát, pl. a Mac alaplapét.

Máté94 ajánlotta a pirate bayt, amit nem értek, mert ez 1 nagy torrentes letöltőoldal, mi köze van a Mac hardverekhez? Miért kéne onnan letöltenem bármit is?

Igenis lehet akár 2-3 millió nettót is keresni átlagos állásokkal magyarként külföldön, pl. Németországban tanárként magyarok a 2 milliót simán megkeresik már az 1. évben.

Úgy értettem, hogy sokminden szarabb Mo-on, hogy itt a fejlett országok béreinek a tizede van, és mégis a fejlett országok árszintjén, vagy e feletti árakon adnak el szinte mindent, műszaki cikkeket, élelmiszert, stb.. Azaz sokminden miatt megérné nyugatabbra menni, már csak az árak/bérek arány miatt is. És akkor még nem érintettünk másik 100 dolgot (adózási morál, utak, stb. minősége, az emberek mentalitása, stb.).
    Persze a gazdagabbak (300-500e nettó felett) Mo-on is jól elvannak, értem én.

Számíthatok arra, hogy az összes üzim meg nem válaszolt dolgára kapok választ valakiktől pár napon belül? A 17051-es volt az 1. üzim.

Új hozzászólás Aktív témák