-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooney8
aktív tag
igen, most hogy mondod, előtte tényleg nem jelentkezett, viszont már jó pár napja fönt van és most jött elő ez a probléma.
mindenesetre letöröltem a gépről, de a hiba maradt továbbra is.
valószínűleg a tuxera mókolt valamit, mert még mindig az ntfs zavarhat be. itt van a report. -
tlac
Topikgazda
na bátor voltam, legyalultam az osx-et, meg a telepítőt is megcsináltam újra a createinstallmedia-val
úgy néz ki meg van a hiba, hogy miért nem ment eddig...tehát az a volt a gondom, hogy ment a folyamatjelző, de semmi nem történt, szépen végig is ment a csík, mintha csinálna valamit, de semmi hdd aktivitás nem volt, sőt a folyamat elejétől nézve kb. 15 perc múlva kikapcsolt a monitor is, meg még kb 5 perccel később a vinyó is, általában itt adtam fel az egészet, hogy ez nem működik
viszont ha továbbra is ebben az állapotban hagyom akkor kb. még 5 perc múlva egyszer csak bekapcsol a vinyó és kicsit később újraindul a gép és innentől kezdve ha ismét bootolok a pendrive-ről, akkor folytatódik a telepítéstehát csak igazán türelmesnek kellett volna lennem már korábban is
-
Wiz Khalifa
veterán
Nekem először a telepítő jó volt. Fel is ment a rendszer de mivel a sok tesztelgetéssel teleszemeteltem úgy gondoltam újrarakom. És akkor már így jött be ahogy neked. Nem tudom miért vagy hogyan de így jön be azóta nekem bármikor telepítem.
Szóval így a rendszer alapból angolul települ fel (én magyarul használom). Más egyéb hátrányt nem tapasztaltam.
-
tlac
Topikgazda
mert most ezzel a megváltozott telepítővel fel tudtam telepíteni ugyanabba a környezetbe az osx-et, ahova korábban nem (panaszkodott, hogy nem lesz helyreállítási mód, meg a folyamatjelző ment, de semmi hdd aktivitás nem volt) és lett recovery partícióm is
annyit csináltam, hogy előtte egy teljesen üres vinyóra sikeresen telepítettem az osx-et, utána történt valami a telepítőmmel
-
dni
őstag
-
lócitrom
őstag
ja nem szándékosan nem vezetem le. egyszerűen magam sem tudom pontosan mi okozta. de a körülményeket és egy kerettörténetet fel tudok vázolni, hátha ebbe más is belefut. szóval régebben is ügyködtem már VMWare-rel Ubuntun. egy jól bevált és megszokott verziónál ragadtam le, azaz 10.0.1.x. anno működött, de 14.04 (64 bites) alatt telepítést követően elakad a dolog, a Virtual Network Device modult nem tudja telepíteni. aztán így fel is hagytam vele, próbálkoztam Windows 8 alatt.. szintén ugyanezt a verziót telepítettem fel, főleg a patch miatt, ami a virtuális géphez mellékelve van eleve. működött is egy ideig, de aztán jött ez a memória probléma. arra gyanakszom, hogy az válthatta ki, hogy egy alkalommal nem akart kikapcsolni a virtuális gép. leállt látszólag, fekete képernyő, de még mindig futott. nem reagált semmire, szóval szerintem megfagyott és emiatt ráerőltettem a leállítást. utána ez a hiba szinte minden második alkalommal előjött. mindig teljesen random méretű memóriaigényt írt a VMWare. ilyenkor mindig beállítottam előtte és elindítottam, csak ez ugye elérte a tarthatatlan szintet is.
ezért ismét nekifutottam Ubuntun a dolognak. kerestem a megoldást, sok fórumon különféle foltozási kísérletekről lehet olvasni, meg arról, hogy mely kernel verzióknál jelenik ez meg. aztán nem egy fórum végül azt említette meg, hogy ez a hibajelenség egy bug és 10.0.2.x verziótól kezdve, 3.13.x kernel megléte esetén megszűnik. hát átváltottam 3.13-as kernelre és letöltöttem egy 10.0.2.1744117-es verziójú VMWare-t és telepítettem a torrentben lévő patch-csel együtt. újraindítást követően hiba nélkül elindult a program. aztán mivel eszem ágában sem volt újra kicsomagolni a virtuális rendszert, így használtam a már meglévő memóriazavarosat. hozzáadtam, mint "I copied it" és voilà! hibátlanul fut fixen a 2GB memóriával, nem hisztizik azóta. nagyjából ennyi lenne.
-
lócitrom
őstag
kikapcsoltam az összeset, ahogy javasoltad. most ezt a hibaüzenetet kaptam.
-
lócitrom
őstag
eddig van egy olyan hiba, hogy „Cover”...
ez leszámítva nekem az alábbi gondom akadt. megcsináltam a leírás alapján emulált környezetben Mavericks-szel a telepítőt, ha minden igaz hibátlanul. viszont mikor kiválasztom a Clover menüjében, hogy most akkor indítsa el végre a telepítőt, egy idő után elakad ITT. mondjuk az nem tudom mennyire normális jelenség, hogy csak a Windows-t listázta ki még, mint felismert rendszert, holott van egy Ubuntu GRUB-bal.
-
Wiz Khalifa
veterán
Itt olvastam valamelyik HSZ-be hogy úgy kezdjem csak el a terminálba a parancssort beírva a pendrive-ra a telepítő elkezdését hogy előtte a letöltött El Capitan-t megnyitom de nem megyek a tovább gombra hanem akkor megnyitom a terminált és a parancssort beírom és úgy. De akkor nem kell hozzá. Én meg azt hittem kell. Furcsálltam is de mivel az volt írva ezt csináltam.
Kíváncsi leszek milyen lesz a végleges összefoglaló ha elkészül.
Gondolom eléggé hosszú lesz. De legalább minden ami olyan benne lesz.
Szerk.: Na megvan az a HSZ!
"töltsd le a store-ból az El Capitant, majd amikor elindul a telepítő, ne nyomj neki semmit."
Na én emiatt indítottam el.
-
Wiz Khalifa
veterán
Annyi kivetni valóm lenne vele ha nem baj hogy beleszólok hogy a 4-ik pont lehetne az (mert aki először csinálja mint én is csináltam akkor nem tudja majd hogy hogy kell) hogy indítsa el az El Capitan telepítőt de ne menjen a továbbra. Hanem akkor nyissa meg a terminált és írja be a parancssort hogy elkezdje a pendrive-ra elkészíteni a telepítőt.
Illetve még egy olyan kérdésem lenne hogy az összefoglaló idővel ki lesz bővítve pl a bootflag-ekkel meg hogy melyik mire van meg a többi dologgal (hardverkompatibilitás, pl dual/triple boot, stb...) amit te írtál a #26251-es hsz-edben?
-
Petyyyyy
addikt
Nincs és idő közben megoldást talált a cimbi a problémára. Levele:
"Szia!
Megoldottam az NTFS ügyet.
Amit csináltam:
Beléptem a Win 10-ben az Energiagyazdálkodásba, ott a Windows Gyorindítást megkerestem, kikapcsoltam (kivettem a pipát), majd csináltam még egy fájlrendszer ellenőrzést.
Teljesen kikpcsoltam a gépet (nem újraindítottam)
Újra bekapcsoltam a gépet, idítottam a Yosemite-t, és rögtön láttam a NTFS meghajtókat.
Tesztképpen beléptem a Linux Mint-be, és ott is megjelentek Win meghajtók. (eddig ott sem lehetett felcsatolni)" -
törölt tag
-
Smiley
addikt
Aha, 10.6-bol csak a server verziot, 10.7-tol az osszes desktop verziot lehet telepiten vmware ala, de csak mac-en... sot ez az uj fusion mar tud olyat is hogy a recovery-bol rakja ujra neked, szoval konkretan semmi nem kell hozza.
Hopp a link lemaradt.
Es itt van a virtualbox-os is.
-
Smiley
addikt
Az SMBIOS rendben van?
Szerk: Lehet kene keriteni egy masik disk-et a proba kedveert.
https://support.apple.com/en-us/HT201316 -
Smiley
addikt
Ezek a cuccok csak akkor mukodnek ha van recovery particio, onnan tudom, hogy amikor a komplett maverick-et masoltam at a macbook pro-rol az hacklira akkor a recovery-t nem hoztam es az "elso" inditasnal szolt, hogy ezek nem lesznek elerhetok addig amig meg nem csinalom a recovery-t.
-
Wiz Khalifa
veterán
Én frissen formázott HDD-re raktam és nekem nem dobott ilyen üzit fel.
MÁS:
Ha pl a Cloveres bootloaderrel indítom a Windows-om akkor a Win-es SSD-n tehet valami olyat (pl belepiszkál a boot-ba) hogy utána a Clover nélkül ne tudjon betölteni a Win? Mert régen Chamelion-al volt ilyen hogy a BOOT MRG-t vagy milyen fájt (amitől bebootol a Win) letörölte. És nem tudtam bebootolni. -
Smiley
addikt
Itt a gondolkozasmod a lenyeg, es a gentoo is tud szopatni rendesen.
Azert gentoo, mert rendkivul jol lehet optimalizalni, a use flag-kel teljes mertekben testreszabhato, ami ugyanugy fokozza a biztonsagot, mindenfele ganyolas nelkul lehet fennt mondjuk 50 verzio egy php-bol vagy barmelyik lib-bol, es ezt konnyen tudom kezelni, + nagyon konnyu patch-elni az ebuild-ket. Cserebe nagyon esznel kell lenni, mert fordithatod ujra a fel vilagot ha valamit az elejen kihagytal.
Itt konkretan lib-ek es app-ok binarisabol lehet kihagyni az olyan szolgaltatokat (mysql support) amikre nincs szukseg, ezaltal forditas soran bele se kerulnek. Pl a bind-ba miert legyen beleforditva a pgsql-el kapcsolatos resz ha nem hasznalok ilyet az adott gepen, csak egy ujabb lehetoseget adnek a tamadoknak ezzel. Eloszor ezt baromi nehez atlatni es felfogni, nekem jopar ev kellett hogy mar gondolkozas nelkul tudjam mire kell figyelni. A masik ok a sajat kernel, minden gepnek egyedi feladata van, egyedi kernelre is van szuksege ahhoz, hogy a legoptimalisabb es legbiztonsagosabb legyen. Pl egy dns serveren semmi keresnivaloja egy hangkartya modulnak. Ezt a vegletekig lehet ragonzi a halozatokon kersztul, egy baromi osszetett komplex rendszerig.
-
Kicsit elvesztettem a fonalat, utóbbi pár napban nem jártam erre, bocs ha teljesen másról van szó
Szóval ha netán tök üres diskről van szó, akkor gyaluld le telepítés előtt az MBR-t, GPT-t, mindent. A GPT-ről tudni kell, hogy tart fent egy backupot is magáról a disk végén. Illetve ha már van rajta valami, abba könnyen belekeveredhet az OSX. Szóval én dd-vel csurig írnám nullával ha nem sok idő. Ha túl nagy a disk, akkor az elejébe meg a végébe "harapnék bele", majd utána próbálkoznék újra.
-
lócitrom
őstag
igen. (másik fórumról küldtél át ide egyébként, csak nem értem rá ezzel foglalatoskodni mostanában
) szóval mivel mindhárom OS eltérő (Windows 10, Ubuntu, OSX Mavericks), de többségében inkább MBR-t ismerő rendszerek, így azt hiszem ez lenne logikus. de lehet tévedek. uefi támogatás ugyan van a gépen, de hagyományos bios van benne.
-
Smiley
addikt
Csinald meg diskutil-al, nem egy nagy ordongosseg. A telepitoben van terminal, es ahogy nekem lejott azert van nemi linux-os tapasztalatod, szerintem ez is menni fog
2 particio(mondjuk 120gb a rendszernek, 500gb-s adatnak) letrehozasa kb ennyi.
diskutil partitionDisk /dev/disk0 2 GPT JHFS+ rendszer 120G JHFS+ adat 500G
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
Na.
Az UEFI-be ezeket állítottam át:
Boot Mode Selection: UEFI and Legacy
Storage Boot Option Control: UEFI OnlyÉs a bootoló eszköz ha P0-ás (Satákból a port 1) akkor egy fekete kép jön be meg egy indexjelző. Azaz alsóvonás és vár valamire.
Ha a bootoló eszköz (ami a HDD) UEFI OS opcióba rakom akkor csak fekete kép van.
-
törölt tag
Pontosan mi nem jó?
A kernel az Install ESD.dmg-n belül az Essentials.pkg-ben van. De ezt csak akkor kell használni ha régi fajta telepítőt csinálsz manuálisan.
Clover telepítésénél legyen bepipálva ez is - OsxAptioFixDrv-64.efi. Nálam ekkor ment tovább a telepítő előtte csak ++++ jel volt.
-
Cseréld le a HFS drivert a Cloverben. A nevét meg nem mondom, de ne a gyárit használd, az nekem már a Yosemite által gyártott HFS+ fs-t se tudta olvasni (a jelenség ua. volt mint nálad). Az okát nem tudom, elvileg a HFS+ régóta nem változott, szóval mennie kéne. Leszedtem a másik drivert a cloverhez, és oké lett, az El Capitan is ezzel indul azóta.
Szerk:
Na, megnéztem neked, nálam ez van most: EFI/CLOVER/drivers64UEFI/HFSPlus.efi Azt nemtom már honnét szedtem
Amúgy csak a Clover használja, szóval nem kell aggódni miatta (hacsak nem security szempontból), a kernel betöltése után már nincs jelentősége.
-
Smiley
addikt
En is erre gondoltam...
Aminek en meg szemely szerint orulnek, az a hogyan lehet mukodesre birni a facetime-ot es az imessage-et, nem sokat keresgeltem errol a neten, de en meg normalis leirast erre nem talaltam, csak mindenfele ganyolast, igy hagyam is a francba, de azert tetszene ha mukodne. A masik ilyen kb lenyegtelen a location service-t lehetseges-e wifi nelkul beizzitani. -
-
Wiz Khalifa
veterán
Szerintem lehetne egy olyan rész is benne hogy mondjuk pár hasznos app pl. Hátha valaki keres egy olyasmit de itt egyből megleli. Bár nem létfontosságú de hátha ez jó ötlet.
Amúgy szerintem a topikgazda rész bővülhetne azokkal a tagokkal akik szintén úgy vágják a Hackintost mint te.
-
Smiley
addikt
Az EFI partition type, gondolom tartalmaz egy hidden flag-et is es ezert nem latszik alapesetben. Megneztem az irodaban, ott egy arch-ot raktunk ossze par honapja ilyen EUFI boot-al, oda pl 512mb-s EFI tipusu particiot csinaltuk FAT32-vel, es ott is a /-en levo EFI mappara van ramountolva.
-
Smiley
addikt
Annyi pontositas meg ehhez, utananeztem jobban es ahogy en ertelmezem talan nincs is megkotve az elso particio meret, ergo akkor ez lehet akar 2.2Tb-nel is nagyobb, persze ennek valami ertelmes meretnek kell lennie, tehat a szabvany szerint szabadon varialhato a merete. Az apple-nel ez 200mb a microsoft-nal ez 100mb, linux-on meg ugye amekkorat akarsz.
/dev/disk0 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *120.0 GB disk0
1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1 <-- errol van szo
2: Apple_HFS Caren 119.2 GB disk0s2
3: Apple_Boot Recovery HD 650.0 MB disk0s3 -
Smiley
addikt
Amikor a GPT-t letrehozod, ott marad 512mb az elso particioban erintetlenul. Ezzel azt csinal az ember amit akar, a clover telepito vegzi el a FAT16/FAT32-es formazast, amikor kivalasztod az UEFI install-t, gondolom mount-olja a /EFI mappara ezt a particiot, bemasol oda mindent, es kesz is. Hatalmas lehetoseg ha belegondolsz, az MBR-nel mindossze 440 byte all rendelkezesre, mig itt 512mb.
MaryJane: Zsir. Pont ezert irtam, hogy masolj be minden kext-et a /System/Library/Extensions mappaba igy nem kell szenvedni a 10.10.10 -es opcioval, persze jogokra es tulajdonosra figyelni, vagy a masolas utan kext utility-t vagy mi a neve, nah szoval azt kell futtatni ami rendberakja az kext-ek jogait. A boot parametereket pedig a /EFI/CLOVER/config.plist-be kell beleirnod... ez a resz ott lesz valahol a boot section alatt:
<key>Arguments</key>
<string>-v rootless=0 kext-dev-mode=1 stb...</string>Ha van idod akkor erdemes azert atolvasni a clover wiki-t.
-
Smiley
addikt
Nem kulonbozik semmiben a telepito es a kesz rendszer, ergo miert ne lehetne mind a 2 GPT...
Szerintem kicsit kevered a GPT/UEFI dolgot, vagy csak nekem van nagyon keso.Roviden es tomoren, a rendszer/telepito GPT-n van ez igy tok jo mert az apple is igy csinalja gyarilag. A regi BIOS-os lapok ezt nem ertik csak az elso 512 byte-ot tudjak felolvasni (ezt hivjuk MBR-nek), ezert kell beleirni a boot0-at az elso 440 byte-ba, mert ezt a BIOS is megerti es kepes futtatni, ami ezutan betolti a kovetkezo lepcsot ami maga a boot file, ami mar kepes betolteni a CLOVERX64.efi file-t. Ha az embernek uj a lapja akkor van, akkor ott van neki az UEFI aminek meg nem kell semmi mert kepes magatol beolvasni a CLOVERX64.efi file-t, es ezaltal betolteni a clover-t. Amugy a GPT elso 512 byte meghagytak, hogy korlatozottan de azert visszafele kompatibilis lehessen.
-
Smiley
addikt
Igen ha olyen regi a lapja mint az enyem ami 2006-os kiadas, akkor nem kell hackolni az OS X telepitot nyugodtan telepitheti GPT-re ahogyan azt az apple eloirja, es utana is be tud bootolni vele. Ez UEFI-s lappal is ugyanigy mukodik ha a legacyboot van engedelyezve. Ha 64bit-es UEFI van a lapon akkor ki lehet hagyni ezt a lepest mert az fel tudja nyalni a BOOTX64.efi file-t mindenfele segedeszkoz nelkul.
BIOS: BIOS>MBR>PBR>boot>CLOVERX64.efi>OSLoader
UEFI: UEFI>CLOVERX64.efi>OSLoaderTehat a vegeredmeny ugyanaz lesz, csak az UEFI egy elegansabb es modernebb megoldas.
Az meg a pc-s ipar szegyene, hogy kb 2012-ig kellett varni az EFI-re, amikor az apple mar 2001-ben is hasznalta, csak ott meg openfirmware-nek hivtak. A chameleon/clover lenyegeben megvalositotta azt amire a pc-s ipar szart nagyivben... csak azert kellett elterjeszteniuk az UEFI-t mert a HDD gyartok a tokukre leptek volna ha nem tudjak eladni a 3TB-s disk-et, mert az 512 byte-ba ugye nem fer bele a 3TB-s particios tabla, igy nem lehetett volna egyben hasznalni.
-
Smiley
addikt
A boot0-at fogja beleirni az meg kezelni fogja. A regi sima BIOS-al rendelkezo lapok nem tudnak mit kezdeni a GPT-vel, azok tovabbra is az elso 512byte-ot fogjak kiolvasni.
boot0: searches for an active partition in the MBR and passes control to its PBR sector. Hybrid GPT/MBR layout is possible. However if the filesystem is pure GPT, boot0 passes control to the EFI partition, further referred to as boot0af (active first).
-
MaryJane
csendes tag
Sajnálom, hogy elraboltam 50másodpercet az életedből. Szívesen kárpótollak egy itallal, ha összefutunk valahol.
Azért bátorkodtam feltenni a kérdést, és csinálni egy nyomorult videót, mert a MBP kb tizenmásodperc alatt bebootol. Kíváncsi lettem volna arra, hogy a Hackintoshnál is el lehet e érni ilyen, vagy ehhez közeli boot időt. Egyszerűen ennyi. -
Wiz Khalifa
veterán
És amúgy ha már van egy rendszerem ami bebootol, faszán működik de mondjuk se hang se lan akkor azokat honnan tudok leszedni olyat ami tuti működik és jó is? Illetve mivel tudom beintegrálni a rendszerbe? Mert a Kext Wizard-ot halottam hogy jó.
Amúgy nem is tudom hogy milyen lan kártyám van...
Mert a Gigabyte oldala nem írja. Csak a hangkártyám. Az meg egy Realtek ALC898.
Szerk.: A Win7 eszközkezelője és az Aida64 szerint ez van: Intel Ethernet Connection I217-V
-
EFI partíció esetén nem számít, mert az eleve fat32-n van (és amúgy is így érdemes használni, ha nem régi alaplapja van az embernek). ESP esetén a rendszerpartíción vannak a kext-ek (/EFI/CLOVER/...), de itt se világos teljesen hogy miért számítanak a jogok, hiszen még a kernel betöltése előtt olvassa be a kexteket a Clover.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Én ez alapján csináltam, step 3-at nézd. 0x3 - disable, 0x0 - enable. Miután felment az update, és megpacheltem az applehda-t is én vissza is kapcsoltam (0x0).
-
Wiz Khalifa
veterán
No de akkor segíts.
Mondjuk felteszem a Niresh Mavericks-ot és leszedem az El Capitan-t. Onnan tovább hogyan is? Unibeast-el gondolom felteszem pendrive-ra.
De a fakesmc meg a dsdt micsoda is meg stb? Mert én sose raktam még fel "egyedi" rendszert csak ilyen előre megmókoltat.
-
Wiz Khalifa
veterán
A HDSentinel szerint az SSD az 100/100-as. SSDLife-al is meg néztem az is okésnak írta. Szóval nem tudom. Én arra gondoltam nem-e valami olyan driver vagy progi a ludas amit Windows-on felszoktam tenni de ugye OS X-re nem kell.
Valaki tudna abban segíteni hogy egy Yosemite-t hogyan tudnék feltenni hogy jó legyen? Mert ahogy fentebb írtam csak a Niresh Mavericks-et tudom feltenni. Legalábbis eddig azt sikerült.
-
Az új rootless feature hivatalos neve:
https://en.wikipedia.org/wiki/System_Integrity_Protection
Install és az applehda patchelése után amúgy vissza lehet kapcsolni. Legközelebb majd frissítésnél kellhet.
"hasonló problémám van nekem is
egy 3TB GPT sémás hdd-re nem akar települni, hiába hagytam neki egy üres partíciót, formázásnál hibát dob rá"Én azóta megoldottam, volt egy ötletem, kipróbáltam, bejött. Így nézett ki a layout nálam előtte:
1: EFI
2: OSX root
3: windows recovery part.
4: windowsVégül azt csináltam, hogy lecsökkentettem az OSX root méretét 10GB-vel, így lett egy lyuk a 2-es és a 3-as part. között. Az volt a tippem ugyanis, hogy fog oda majd csinálni egy OSX recovery partíciót, mert eddig nem volt, és ez így tarthatatlan neki. Hát nem csinált, ott maradt az üres hely
Viszont a 2-esen levő Yosemitére gond nélkül felmászott ezután, valamint a Windows is hibátlanul indul.
Minden tök jól működik amúgy, egyedül a Disk Utility idegesít baromira, mert teljesen megújították. Nincs pl már debug mód, nem látom a rejtett partíciókat, nincs benne jobb klikkes context menü (mount, umount, restore, stb..), ezeket mind a fenti menübe tették, totál idegesítő. És ami a legszebb, hogy nem tudtam törölni vele a fent említett 10GB-s semmire se használt partíciót. De majd próbálkozok shellből a diskutil-al, valószínűleg az a jövő ilyen téren, mert a GUI-s használhatatlan
-
rooney8
aktív tag
nekem történt egy véletlen főverzión belüli frissítés (a "miért"-be most inkább ne menjünk bele
), de szerencsére minden ment tovább hiba nélkül (illetve csak annyi, hogy újra át kellett írnom a vga miatt a AMDRadeonX4000.kext-ben pár adatot).
de a kapitányt még én sem merem ráereszteni. szóval én is várom a vállalkozó kedvű embereket (szintén clover)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest