- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szerintem a kettő együtt. a BIOSban van olyan opció, amivel tudom kapcsolni, hogy detektálja a pendriveokat POST alatt, enable-n kifagy, disable-n nem, de ekkor ignorálja a pendriveot.
most abban reménykedek, hogy más pendrive-okkal együtt fog tudni működni...ha mégse... lehetséges ezt a pendriveos telepítőt így, a leírás végén lévő állapotban, Chameleonnal, stb-vel patchelve DVD-re írni? mondjuk a Disk Utiliy Restore-jával? vagy ez már nem férne el egy DVD-n? vagy ez így egyáltalán nem is működne?
-
faxomkivan
megcsináltam a leírásod alapján. magam mellé költöztettem egy Mac Minit (így már 3 gép, 3 egér, 2 billentyűzet és 2 monitor van az asztalomon. egyre kevéssé férek el
) megcsináltam a bootolható pendriveot, erre hol vérzek el? hol? hogy ha ez a mocskos pendrive be van dugva a célgépbe, akkor kifagy a boot még a RAM számolásnál
persze senkinél se volt még egy pendrive, amit ki tudtam volna próbálni, így megint tolódott egy napot... pedig de jó lett volna megcsinálni, mert még Windowst is kell tenni rá, meg dual-bootot állítani. na persze az már sétagalopp lesz, de akkor is idő...
-
-
1. ez volt épp DVD-re írva.
2. ha Liont fel tudom ezen módszerrel tenni egy pendrive-ra, és arról telepíteni, megspórolva egy DL lemezt, akkor dobom is ki a mostani rendszert... -
-
nemetzee
csendes tag
töröltem de nagy változás nem történt
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 2,66 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 2
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 3 MB
Memory: 4 GB
Processor Interconnect Speed: 33.5 GT/s <- ez kicsit gyanús ?MSR tools kifagy, de ha éppen megy akkor nincs GHz változás (32bit-modban)
egyéb megoldás?
és köszönöm az eddigi segítségedet! -
nemetzee
csendes tag
boot.plist -be p/c state benne van, és leszedtem nullCPUManagert -> restart
kernelpanic
appleIntelCPUPoweManagment -nél megált...DSDT- megnézed ?, nézegettem de nem találtam cpu-rol infot, ha jól láttam..
-
-
odessa32
tag
Igen, én is ott kezdtem s vártam mindig a pénteket. Aztán Kommy östag javasolta ezt az oldalt. Öszintén szolva már nem is érdekel az az oldal. itt töled több segitséget kaptam mint ott öszessen. Nem beszélve, itt legalább nem volt senki lekezelö. Tudom néha hülyeséget kérdezek de szakmám szerint szerszámkészitö vagyok meg szakács. Van gépem de ilyen mélységekbe sosem másztam bele.
-
Máté94
addikt
Ments meg mester, vétkeztem.
Feltettem ezt a gyönyörűséget, működik vele a DVD Player, de a felbontás 800x600, és nem lehet állítani.
Lehet ezt kényszeríteni valahogy? -
rooney8
aktív tag
-
rooney8
aktív tag
először az lnx2mac-et, azzal nem történt semmi (abból kipróbáltam mind2 verziót), aztán a másik realtek-es cuccot, de azzal se történt semmi és akkor megpróbáltam usb-vel azt felismerte magától, de ugye net az nem jön rajta. az integráltal nem csináltam semmit, de azt se ismerte fel
és az normális, hogy a modem mac címénél csak sok 0.0.0... van? -
odessa32
tag
-
rooney8
aktív tag
alapból nem volt /extra/extensions, de létrehoztam manuálisan. bemásoltam ide a 2 fájlt, de mikor indítottam el a lion-t, nem töltött be a rendszer, csak forgott alul a kis karika. utána bemásoltam a S/L/E -be mindkettőt, úgy betöltött a rendszer, de még mindig nem ismerte fel a billentyűzetet...
-
odessa32
tag
Megcsináltam a programmal de nem jo.
?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>SMbiosdate</key>
<string>01/02/08</string>
<key>SMbiosversion</key>
<string>MP31.88Z.006C.B02.0801021250</string>
<key>SMboardproduct</key>
<string>Mac-F42C88C8</string>
<key>SMfamily</key>
<string>MacPro</string>
<key>SMmanufacter</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>SMproductname</key>
<string>MacPro3,1</string>
<key>SMserial</key>
<string>G88014V4XYK</string>
</dict>
</plist>
És
Model Name: Mac
Model Identifier: OSX86Hack,1,1
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 2.81 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 4
L2 Cache: 256 KB
L3 Cache: 2 MB
Memory: 2 GB
Processor Interconnect Speed: 4.8 GT/s
Boot ROM Version: EE16.003C.B15
SMC Version (system): 1.30f3
Serial Number (system): E133705105S
Hardware UUID: 654EBCB5-CDE6-58D6-8DFD-23BC6FD5A554 -
-
Clemi
veterán
Akkor menj Macre, szedd le ezt, rakd be őket a S/L/E mappába, írj felül mindent, Kext Utility, és restart.
Szia!
Igaz, hogy mostanában nagyon kevés időm lesz a LION-al foglalkozni, de tedd már fel mégegyszer légyszi azokat a kext fájlokat amiket itt linkeltél, hogy a cache ürítést kipróbáljam, mert nem találom hová mentettem őket.
-
peet beat
csendes tag
Tökéletesen igazad van. Ez az egész, annyira egyszerű, mint egy pohár szörp. Valójában semmi különöset nem csinál, mint autómatizál egy csomó folyamatot, ami a telepítéshez szükséges. Kexteket másol, elkészíti a telepítőt.
Feltételezem a készítők, leginkább Gigabyte lapokon tudták tesztelni, ezért az egyhangú arzenál.
Nekem van egy P5K lapom, szívesen tesztelek egy hasonló kezdeményezést
Ami megdöbbentő, hogy az ilyen "one clikk" megoldásoknak már két éve sem lett volna semmi akadályuk, én mégis akkor napok alatt tudtam csak nagy erőfeszítések árán, felkapalálni a leo-t.
Ma már minden adott. Megfelelő boot loaderek, DSDT-k.Egy win alatt futtatott programon belül, csak kiválasztanád listáról a lapod, a VGA-d és a program elkészíteni a megfelelő install-t. Update segítségével pedig folyamatosan lehetne az új modellekhez megfelelő kexteket és DSDT-t beletenni.
100% os működést nem garantálhatnak ezek a megoldások, de messze egyszerűbb, mint a jelenlegi foltozgatós, kalapálós módszer.Sajnos a programozásához én kevés vagyok, php-ben tudok segíteni, ha lapra van szüksége a projektnek
-
kisjimy
aktív tag
szia!
Megformaztam a pendrivet disk utilitivel.Fel installaltam a myhack progit,es a 4. pontot is megcsinaltam,Tehat a pen-en van mind2 .25percig csinalta.Nos a pendrive nem bootol be,a self testing utan valami fat1 fat2 keres es rebbot/ot mond.Ay iboot egzbol megjault nem pixeles,Ay is pendrive/rol megy.Mit tanacsolsz?
A kext hogy lehet installni?
-
sp@rtan
senior tag
Most így néz ki a gép:
Macintosh HD (működő 10.6.8, ezt használom) - Backup (működő 10.6.8 backup, bootolható) - Installer.Macintosh HD-n megcsinálnám azt, amit ír Tony a guideban, csak Installerben leformáznám a Macintosh HD-t, hogy egy friss Lionöm legyen. Csak azt nem tudom, hogy az xMove mit csinál? Kellenek neki valame fileok a 10.6.8-ból, ezért azt nem lehet törölni?
-
sp@rtan
senior tag
Most így néz ki a gép:
Macintosh HD (működő 10.6.8, ezt használom) - Backup (működő 10.6.8 backup, bootolható) - Installer.Macintosh HD-n megcsinálnám azt, amit ír Tony a guideban, csak Installerben leformáznám a Macintosh HD-t, hogy egy friss Lionöm legyen. Csak azt nem tudom, hogy az xMove mit csinál? Kellenek neki valame fileok a 10.6.8-ból, ezért azt nem lehet törölni?
-
-
Kommy
veterán
Tessék itt van az smbios.plist
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>SMbiosversion</key>
<string>MBP51.88Z.00C1.B03.0802271651</string>
<key>SMcputype</key>
<string>769</string>
<key>SMexternalclock</key>
<string>667</string>
<key>SMfamily</key>
<string>MacBook Pro</string>
<key>SMmanufacter</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>SMmaximalclock</key>
<string>2200</string>
<key>SMmemmanufacter_1</key>
<string>Transcend</string>
<key>SMmemmanufacter_3</key>
<string>Transcend</string>
<key>SMmempart_1</key>
<string>PC8500</string>
<key>SMmempart_3</key>
<string>PC8500</string>
<key>SMmemserial_1</key>
<string>08161736</string>
<key>SMmemserial_3</key>
<string>08161738</string>
<key>SMmemspeed</key>
<string>1066</string>
<key>SMmemtype</key>
<string>19</string>
<key>SMproductname</key>
<string>MacBookPro5,1</string>
<key>SMserial</key>
<string>W87552DW2E2</string>
<key>SMsystemversion</key>
<string>1.0.14</string>
</dict>
</plist> -
Máté94
addikt
Rosszul írtam ki, nem így kell.
Elakadtam benne, hogyan kell ezt a Packeges törölni, mert nem engedi.1. Show package contents on "Install Mac OS X Lion.app"
2. Navigate to "Contents/Shared Support"
3. Mount InstallESD.dmg
4. Restore BaseSystem.dmg from the "Mac OS X Install ESD" volume to your designated disk
5. Navigate to your designated disk (now named "Mac OS X Base System") and go to "System/Installation"
6. Delete the "Packages" shortcut
7. Copy the "Packages" folder from the "Mac OS X Install ESD" volume to the "Mac OS X Base System/System/Installation" folder
8. Copy mach_kernel from the "Mac OS X Install ESD" volume to the "Mac OS X Base System" volume
9. Rename "Mac OS X Base System" volume to whatever you like (optional - i've called mine "Lion Installer") -
Clemi
veterán
Rendben, mert kérdeztem egy nagy koponyát (Andy-t), és azt mondta annak a 3 kextnek amit küldtem, annak mennie kell......
Rendben, még kipróbálom amit írtál, bár így most kapásból lövésem nincs hol is van a kexts cache mappa (windows alatt vagyok), és igen várok inkább az új teljes verzióra.
-
kisjimy
aktív tag
-
Kommy
veterán
Ez nem is tűnik olyan nehéz dolognak.
Reméljük nem is fog gondot jelenteni.
Ha jól értem és a snow leo-ra rakjuk akkor semmit nem kell telepítés után csinálni.
különben multibeast.És mi val ha én külön partícióra szeretném telepíteni, de én csak azt szeretném hagyni a snow leo-t nem de nem is rá szeretném telepíteni.
-
ko9
addikt
Nincs igazam... Épp tesztel.
Máté: Egyre gondoltunk
-
sp@rtan
senior tag
mod: ne csak az avatart nézd.
-
Clemi
veterán
Gyakorlatilag 2 napja nem nyúltam a rendszerhez, és semmilyen audio dolog nincs módosítva, tehát hangom sincs.
Egyébként csak adalékként, időnként -v opcióval indítok, és bootoláskor kiír egy csomó sort hibaüzenettel, illetve olyan sorokat olvasok, amik egyértelműen arra utalnak, hogy nem mindent tud betölteni a rendszer amit akar.
Szerény meglátásom az, hogy valóban meg kellene várni nekem is a végleges verziót, és azzal csinálni egy friss telepítést pendrive-ról. A héten sajna egyébként sincs időm a gép előtt ülni (a nejem szabadságon van), a jövő héten viszont szabad a pálya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dacia topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest