- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgaben
senior tag
válasz
szuszinho #27743 üzenetére
tuti megvan a jogosultságod a szerkesztésére? ha csak sima szövegszerkesztővel próbálod?
egyébként ha pld 3 mappa mélységben van a fájl /library/blabla/tokmindegy/akármi.plist
akkor mindhárom könyvtárat és a fájlt is be kell állítanod írási jogosultságra. én simán a get info menüben szoktam. -
mgaben
senior tag
válasz
szuszinho #27734 üzenetére
Huhhh, ebben tudsz valami segítséget adni? Link, stb. Bár mint írtam vagy egy saját telepítőm, de az a gyári 10.10.3, annyi változtatással, hogy MBR patch van benne, meg ugye a bootloader. Unibeas-el készült. Viszont ha most nincs OSX-em, hogy tudok másképp telepítőt készíteni? Mondjuk vegyük azt alapul, hogy nincs a környezetemben senkinek Macintosh.
-
mgaben
senior tag
válasz
szuszinho #27732 üzenetére
hmmmm... és ezt a kext-et már a telepítőbe bele kellene tennem valamivel? mármint a sajátomba?
mert gondolom az iatkos-ék beletették, ugyanis kellett nekik egy full hardware log.
iatkosban az npci=0x2000 tuti benne van, arra emlékszem. amikor egy alkalommal be bootolt és szerkesztettem a boot list-et.
a saját telepítőmmel próbáltam egyébként az npci-t + még a pcirootuid és graphicsenablet és akkor volt, hogy nem kapcsolt ki a monitor, viszont alma logónál lefegyott, bár az egér mutató már megjelent és mozgatni is lehetett. lehet akkor ez a kext megoldaná?még az iatkos telepítőről, hogy az is 99 %-ban lefegy a végén.
sőt most már az sem bootol be...
majd este készítek egy képet verbose módban, hogy hol akad el a boot.
ja, két video link, hogy hogyan is néz ki az iatkos telepítő, amiket írtam furcsaságokat:
https://goo.gl/wpnWSc
https://goo.gl/5t4EU8Köszi a segítséget.
-
Roland78
tag
válasz
szuszinho #25644 üzenetére
No, hát ezzel meggyűlt a bajom rendesen
Mobilról olvasgatni nem volt egyszerű.Nagy nehezen elindult a telepítő, feltelepült, nagy nehezen elindult a Hackintosh is...
aztán 5 perc után lefagyott. Utána már el sem indult...Most legyalultam és kezdem elölről.
Van valami tanács BIOS beállításra? Ahányszor nekiállok, annyiszor más leírást találok a net-en
Kell AHCI, nem kell, kell VT-D, nem kell, kell Legacy USB, nem kell..Egyik ezt írja, másik azt írja. Nem értem most kinek higgyek és hogy csináljam jól?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
szuszinho #25007 üzenetére
Hát jah, Tlac-nak igaza van
, mert nagy valószínűséggel az OSX már boot-nál úgy dolgozik, hogyha nincs összhangban a memória és a cpu, ezért inkább el sem indul. A win ezek szerint kevesebbel is beéri.
De egy tesztnél, az is összecsuklana biztosan...
Tikakukac
Mivel elég komoly a hűtésed, én csak egy dolgot látok, amivel ez alá tudsz menni, az pedig a delid. Akár 30 fokot is hozhat, de 15-20 eddig mindenkinél volt. mármint mínuszban.
-
weinmaker
őstag
válasz
szuszinho #23625 üzenetére
? Mielőtt vettem a notit direkt kinéztem a youtube-om, meg a külföldi fórumokon, hogy mennyi telepítési leírás van rá, meg működik. Az volt a terv, hogy eleinte dualboot lesz win-el, aztán ha tetszik, akkor átállok osx-re, max virtuális gépre tezsek wint. Sajnos nem nyert egyelőre a dolog. Persze mára már tudom, hogy sokan beszívtak ezzel a vga-val szerelt notikkal, de sokan meg is oldották, amihez az én tudásom kevés. Ez van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gitáros topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged