- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaboska
aktív tag
válasz
Lord Dragon #11776 üzenetére
[EZ] alapján ha beállítod az MPC-ét
tökéletesen kell hogy működjön a hangzás!Olvasd végig a cikket hasznos
Ha jól állítottad be akkor pl-nél a Logi kiírja hogy Dolby Digital vagy DTS-nél DTS Digital
És az összes hang onnan szólal meg ahonnan kell -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Lord Dragon #11776 üzenetére
Nem baszarintja el, csak mint leírtuk már, egyszerűen nem tudja megcsinálni azt, amit az optikán kéne átküldeni. Ennyi.
-
Papa18
tag
válasz
Lord Dragon #11774 üzenetére
Akkor én sosem fogom optikai kábellel használni, ha ennyire sz@r lesz utána.
Nekemis így van elrendezve, csak a mély van baloldalt kívül a körön, az én fülemnek így oszlik el legjobban a basszus, meg így találtam a legjobbnak a hangját. -
Papa18
tag
válasz
Lord Dragon #11772 üzenetére
Én a 3jack kábellel, analógon.
X-fi xtreme gamer kártyával.
5.1-re állítva, entertainment mode, x-fi cmss3d be, svm off, semmi equalizer, vagy crystal baromság.
A rendszer meg direct 24/96. Splash playerben 5.1-re állítva a hang. És ennyi.
Nem egy bonyolult dolog beállítani, és ezekkel a beállításokkal minden hang onnan jön ahonnan kell, és nem a centerből feltétlen.
A z5500-on center+hátsók közepes hangerőn, a mély meg 3 kockán, és így szétviszi a házat.
Az elrendezés meg szinte ideális 5.1, mély a sarokba, a baloldali reflexnyílás a faltól kb 10 centire, így jobban szétmegy a mélyhang, mint asztal alól, legalábbis nekem így jön be, hogy a mély a körön kívül van baloldalt a falba szinte.
De havernak a genius 3600-asa össze van tömörítve egy kisasztal körül, egymás hegyén-hátán a hangszórók, és csodálkozik, hogy a hangzás miért hányás. -
Papa18
tag
válasz
Lord Dragon #11770 üzenetére
Akinél mindig a centerből jön a beszéd, szerintem el is adhatja a z5500-at, mert semmi értelme, érdekesen lehet a rendszer beállítva. [Sokol]
Ezekszerint nem mindenkinek ugyanazt jelenti az 5.1. Nekem azt jelenti hogy a kép szinkronban van a hanggal. -
Turbolada II
őstag
válasz
Lord Dragon #11733 üzenetére
Vicces lenne, ha a beszéd nem a centesből szólna.
* a Pro Logic hangzást valószínűleg én fikáztam.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Lord Dragon #11754 üzenetére
Ez a spórolás a lyukakkal
-
válasz
Lord Dragon #11754 üzenetére
Nah jól van, tényleg elég meggyőző az a hangkari amit írtál akkor. Csak várnom kell még, mire összegyűlik rá valami kis pénzmag.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Lord Dragon #11749 üzenetére
Tessék csak olvasni a specifikációt!
"1 x S/PDIF out (1 x Optical (Toslink)/(combo with rear out))" Egy kis jack szerű valamit kapsz, amit bedugsz a háttérsugárzók jack aljzatába, annak a mélyén ott ül fényforrás. A másik vége meg egy szabvány toslink aljzat. Kép
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Lord Dragon #11739 üzenetére
A DSX kell neked. Az a DS-nek a PCIE-s változata.
Van benne DTS Connect, amit keresünk. Tehát, ez képes bármelyik pc-n futó program hangját DTS streambe bekódolni és azt szabvány DTS-ként kiadni magából. Minden olyan eszköz, amiben DTS enkódoló ezt a streamet kezelni tudja (mintha írtad volna, hogy a hangcuccodon ez fel van tüntetve)
Van még benne DTS Neo, ami arra jó, hogy a nem többcsatornás hangokat is felkeveri 5.1-re (ez amolyan áll "több csatorna", hisz a konkrét irányokat nem tudja, amik egy játékban, vagy filmben adottak pl jobb hátsó csatornából jön a lövés hangja. Csak annyit, hogy jobb, vagy bal.
Ha a hangrendszered nem ismeri a DTS-t, csak a DolbyDigital-t, akkor Xonar DX
Közben én is megnéztem tudja a DTS-t -
Ursache
senior tag
válasz
Lord Dragon #11738 üzenetére
Ezt mondom: szerezz be jackeket!
-
fluidpwn
tag
válasz
Lord Dragon #11743 üzenetére
6 channel direct csak akkor lehet, ha a 3 analóg jack-et rákötöd. Nem tudom mit és hogy használsz, de a beállitásaiddal vannak a problémák. Ha optikain kapja a Z5500 a digitális jelet akkor a te beállitásaidtól függ, hogy hogyan fog megszólalni. Valszeg sztereó kimenetet állítottál, be ezért nem olyan jó a kikevert PL hang, vagy alapból olyan filmmel nézted. Ha VLC-t használsz Beállítások/Hang/SPDIF automatikus felismerése, Dolby Digital automatikus felismerése. I'gy filmtől függően lesz DTS vagy normális Dolby hangzásod. Nem biztos, hogy ugyan ezek nálad is a beállítások, de valami ilyesmit keress.
-
kaboska
aktív tag
válasz
Lord Dragon #11741 üzenetére
A lejátszó progiba át van állítva hogy optikain küldöd ki a hangot a Logira?
Illetve a Logit at kapcsoltad optikaira? -
kaboska
aktív tag
válasz
Lord Dragon #11738 üzenetére
Milyen lejátszót használsz a filmezésre?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Lord Dragon #11735 üzenetére
Írtam neked, hogy nálad ez a megoldás: Asus Xonar DS
Egy optikai, vagy koax kábellel rádugod a hangcuccodra és mind a játék, mind a film annyi csatornában fog szólni és úgy, ahogy azt az alkotók megálmodták. Az alaplapiról csak analógban a 3 jackkel fogod tudni megoldani
-
kaboska
aktív tag
válasz
Lord Dragon #11735 üzenetére
Pedig jobb lesz ha belenyugszol mert igaza van ricshard444 -nek!
A DD és DTS-nél igy müködik a centerből kell hogy halld a beszédet a különböző effekteket meg a többiből+ a mély!
Szerinted a moziba hogy van
Vagy pl:egy 7.1-nél az összes hangszóróból hallanád a beszédet az valami über szar lenne -
válasz
Lord Dragon #11733 üzenetére
"Ha nem állítok semmit, akkor gyakorlatilag a Centerből szól csak a beszéd az optikai kábellel a HD Filmek alatt"
Ennek így kell lennie hol a probléma?
Integrált ganyé hangkártyával keveri szét a hangokat a frontokra...
-
Ursache
senior tag
válasz
Lord Dragon #11731 üzenetére
Mondom optikai csak filmre van, filmen meg DD vagy DTS hangsáv van, azon meg nem kell semmit állítani!
-
Ursache
senior tag
válasz
Lord Dragon #11729 üzenetére
Spdifen DD vagy DTS megy. Abba minek beleszolni? Max hatsokat tekered meg jobban.
-
Ursache
senior tag
válasz
Lord Dragon #11727 üzenetére
Nem veletlenul van tobb kimenete a podnak
-
Ursache
senior tag
válasz
Lord Dragon #11725 üzenetére
Jatekra analog, filmre optikai. Szerezz be egy 3as jakcdugos kabelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest