- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
grizlisandor #219136 üzenetére
"De jó, hogy júniusban jár le Pirosnak is, remélem nem lesz sor a műszaki vizsgán.
"
Gondolom, időben egyeztetve, normál időszakos vizsgáztatást azért csak el lehet végeztetni a vizsgaállomással... de én jó előre megpróbálnám velük megbeszélni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #219136 üzenetére
Szerencsere nekem kesobb, addigra lemegy a tomeg.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
grizlisandor #218865 üzenetére
Ha reggel kell majd menni, lehet nyitnék most egy ajtót és betenné a hősugárzót
akkor kényelmesen kiolvad minden, plusz utastér is felfűtve vár, na meg elég egyszer jeget oldani manuálisan.
-
válasz
grizlisandor #218799 üzenetére
Wow, köszönöm!
Mondtam már, hogy az enyém az E10-et szereti legjobban?
Igazából az "egyéb" (other) üzemanyagot, de nem tudom az mi volt.
E10 8.61 l/100km 13.234 km and 1.139 l
Premium Gasoline 95 9.30 l/100km 3.248 km and 302 l
SuperPlus gasoline 9.99 l/100km 1.158 km and 116 l
Super gasoline (régi 95-ös) 9.07 l/100km 27.190 km and 2.466 l
Other 7.86 l/100km 1.591 km and 125 lAz autópálya, város, országút felosztásnak kb. nulla értéke van, szinte mindig vegyesen használom, csak az arányok változnak, esetenként jelentősen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #218784 üzenetére
E10: 8.06 l/100km 9.886 km and 797 l
100 E5: 8.35 l/100km 8.254 km and 690 l
95 E5: 8.44 l/100km 21.372 km and 1.804 l
Nem jol emlekeztem, a puruttya 95-nel jobban szereti a 100-ast.
-
MasterMark
titán
válasz
grizlisandor #218799 üzenetére
OMV 100+ 13.74 l/100km 5.249 km and 721 l
Auchan 98 14.05 l/100km 6.546 km and 920 lHmm érdekes.
-
válasz
grizlisandor #218796 üzenetére
Hol van ez a fül? Nem találom.
-
Integrale
veterán
válasz
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nalam az E10-es fogyi vezet de leginkabb azert, mert kevesbe sietek az utobbi idoben (ha mar nem megy ne egyen sokat alapon).
Inkabb csak az 95 e5 es a 98 e5 hasonlitas a mervado.
-
válasz
Magyarán a 95-öst szereti a Piros. De akkor miért erőlteted neki a 100-ast?
(A matek alapján egyértelmű a MOL puruttya 95 fölénye.) -
6030D
addikt
válasz
grizlisandor #218499 üzenetére
Hogyan autózz sógoréknál tanácsok
-
válasz
grizlisandor #218129 üzenetére
Nekem most annyi változás van, hogy nem CBL-len keresztük kötöttem, hanem direktben az union oldalán, illetve b9 helyett már b10-be kerültem.
-
válasz
grizlisandor #218129 üzenetére
Nem úgy van, hogy ugyanott, ugyanazokkal a feltételekkel nem lehet olcsóbb? Mert én pl. idén újrakötöttem a Generalinál, CLB-n keresztül, és - köszönhetően a kovidnak, meg a másodautó érkezésének - 5e kilométerrel kevesebbet mentem, így hozzácsapódott egy "Éves átlagos futásteljesítmény kedvezmény: 5%", és annak ellenére, hogy eddig is töltve voltak a kalkulátorban, mégis csak most került be az ajánlatba a "Legfiatalabb vezeto kedvezmény: 3%", meg egy "Évszaknak megfelelo gumiabroncs használata kedvezmény: 12%". Szóval megy a trükközés ezerrel.
Genertelre pl. az alkusz portál alapból számol valami balesetbiztosítást, amit ki sem lehet venni, míg a biztosító portálján keresztül kalkulálva 3 féle csomagból lehet választani, alámenve az alkusz árnak is... -
Puma K
nagyúr
válasz
grizlisandor #218098 üzenetére
Igen, EVO 100-as benzint tankoltam.
-
válasz
grizlisandor #218058 üzenetére
Pont ezért kérdem
, érvényes a maximalizált ár, de jelenleg bőven alatta vagyunk.
Összefoglalva: az ármaximalizálás hatálya határozza meg, nem az aktuális ár.
Aktuális infó:
A hét közepén jelentősen emelkednek majd a hazai üzemanyagárak. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 10 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig bruttó 7 forinttal kell majd többet fizetnie a benzinkutaknak. Ez az árváltozás véllhetően a kiskereskedelmi árakban is meg fog jelenni, annak ellenére, hogy továbbra is él a 480 forintos ársapka. Ezzel újra a kutak kiskereskedelmi árrése csökken. -
Vismajor01
addikt
válasz
grizlisandor #217955 üzenetére
Nekem most dunakeszire kellett mennem 3x, 40km oda-vissza. Legelejétől számitva 2.4l/100kmh, de ebbe az áram nincs benne(otthon mindig feltöltöm)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #217958 üzenetére
Az a tuti. Nekem irja de mivel latni sem akarom inkabb ellapozok.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
grizlisandor #217955 üzenetére
Úgy látszik nálad az útvonal meghatározó inkább.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #217890 üzenetére
Pont ma vivtam a kgfb-vel en is. B7-bol vissza raktak A0-ba mert az elozo biztositom nem toltotte fel a kozponti rendeszrbe a 0-as kareloznenyemet. Aminek hala 50%-al ugrott meg a dij az elozetes kalkulaciohoz kepest. :/
-
válasz
grizlisandor #217890 üzenetére
Én az utóbbi években sk. intézem a biztosítás kötést és felmondást.
A mabisz oldalán - azt hiszem dijnavigator.hu - szoktam keresni és utána közvetlenül a biztosítóval intézem a dolgot.
Persze néha körülményesebb, de nem egy harmadik fél kezeli az adataimat -
MasterMark
titán
válasz
grizlisandor #217839 üzenetére
Webasto az.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #217852 üzenetére
Bolcs dontes. Havernak volt gyarilag az S60-ban nagyon baba.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Draga de jo. Eleg az is ami az olajat melegiti direktben ha csak a motort kimelned.
-
válasz
Kell ez az 1000W legalább. Ezek a 12V-os szrk nem jók az fix. Ugye a cumi ott van, ahol nincs konnektor.
A webastro nem drágább? -
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #217715 üzenetére
Milyen tavolsag es felbontas kellhet ahhoz, hogy ketseget kizaroan megallapithato legyen?
Tegyuk fel, hogy rendelkezesre all a technika, sofor utan mesz, kered, hogy ismerje el, nem teszi meg, lehet rendort hivni, benyujtani, kielemzik... papiron megallhat, de megprobalok keresni a hatarozatok taraban erre dontest, gyanitom, hogy nincs.Jo felvetes.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
grizlisandor #217454 üzenetére
A zebra előtt a kerékpárosnak nem volt elsőbbségadás kötelező táblája??
-
válasz
grizlisandor #217489 üzenetére
A feleségem is ezt csinálja abban a helyzetben ha a szemből jövő oldalán van hely és nem akar lehúzódni, h 1xűen megáll.
Nálunk itt kis utcákban sok helyen úgy áll az út, h csak egyik oldalon van hely, és aki arról az oldalról jön, nem mindenkinek fér bele lehúzódni, főleg nagy SUV-ok meg a presztízsmárka képviselőinek nagyon nem. Erre a Zasszony megáll a Splash-el és kénytelenek lehúzódni, na némelyik arcszerkezetét látnotok kellene olyankor.
-
rbalint88
addikt
válasz
grizlisandor #217492 üzenetére
Az az alapvetes, hogy ha jo a fenyszoro, akkor a legalapabb izzoval is jol fogsz latni vele, ha meg szar, akkor rakhatsz bele fotonagyut is, azzal se teszel csodat. Erdemes egyebkent megnezni az emelt fenyereju izzoknal a lumen ertekeket, spoiler, ugyanannyi lesz, mert a szabvany meghatarozza ezt is
nekem most ket projektoros H7-es autom van, az Audiban 1 eves, utangyartott fenyszoro van Osram Ultra Life izzoval, paradesan lehet vele latni. A ceges Hyundai i30-ba csak azert vettem 4000K-es Neoluxot, mert meltatlanul sarga volt a gyari izzo fenye, de jol lehetett vele latni. Rendeltem ledet is, brutal jol vilagitott vele, csak nem a hagyomanyos rogzitesu az izzo, igy a led nem marad ott a helyen, csak sima izzot lehet berakni.
Asszony Priusaban H4-es parabolas fenyszoro van, nem vakit benne az Osram led, de meg igy se vilagit olyan jol, mint akar az Audi, de foleg az i30, viszont mar legalabb nem netto eletveszely kozlekedni vele sotetben. Viszont mivel a Priusban tervezesileg egy fos a fenyszoro, igy a csereig marad igy, aztan ha a kedvesvevonek ez para, akkor visszarakom a sima izzot. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tungsram ar/ertek aranyban oke.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Igen, 4x is rendeltem, ebből 1-et küldtem vissza 14 napon belül, nem volt semmi gond.
A GT200 fasza, az eddigi legjobb izzóm (bár nekem H4 van).
És egészen idáig nem is tudtam, hogy már az Osramnak is van 200-asa.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #217477 üzenetére
Igen. Na azzal jol beszivna a csavo. Tobbet nem centizgetne az tuti.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #217475 üzenetére
Nem tudja mennyi is egy tukor a kocsijara. A 20 eves Tipora csak 1500 vt bontva most a 100 evre felvett hitelbol vasarolt uj autoban feszit. Mert megerdemli.
-
MasterMark
titán
válasz
A projektoros az vetítőlencsét jelent. A tiedben nincs lencse, ez a hagyományos parabolatürkös.
A nem szabványos led pont hogy csak a projektorosban lesz jó, mert ott a lencse csinálja a vetített képet. A tükrösnél meg nagyon sok függ attól, hogy pontosan ott legyen a fényforrás ahol a gyári izzószál is lenne, különben elmászik a vetítési kép és vakítasz mindenkit.
-
válasz
Valószínűleg 50-50% lenne belőle, hacsak nincs valami bizonyíték, hogy ki tért át és hova.
-
válasz
kicentizett tükörhöz:
Régen én is simán elmentem nagyobb sebeséggel, közel, más mellett, de láttam rajtuk, hogy sokan nem tudták felmérni a valós távolságot és/vagy 20-40cm-et iszonyat veszélyesnek ítéltek meg. Valószínű, most olyanba futottál bele, akik biztonságosnak ítélték meg az 5 cm-es távolságot, amit te már veszélyeztetésnek éltél meg.
Volt egy munkatársam, akik hasonlót mondott rám egy helyzetben, közben a két gépjármű között a legrövidebb távolság is, több mint 1 méter volt. Így, egyik fél elmondásából nehéz ítélkezni, vagy tényként elfogadni az állítását. -
válasz
Ne értsd félre... De ez egy átlag H - V... a napot válaszd ki. Egyszerűen kifogytunk a jelzőkből.
Tegnap a Kerepesiről ahogy fordultunk rá a Dózsára elkapott a lámpa. Állunk már egy ideje. Ekkor megérkezik Mr Szürke Peugeot majd megáll mintha normális lenne. Majd a piros lámpa közben bearaszol...aztán hopp!...elhajt. 2 Piros lámpán is...
És akkor kb 10mp-el később indulás közben nézel, hogy ez vajon mi volt... És próbálsz arra gondolni, hogy nem hülye szegény, csak elkapta a cifra... mert "szilvát ettem barackkal, menjünk haza most"... De aztán gurulunk tovább a következő megmagyarázhatatlan szituációig...Bár jelentéktelen de szintén érthetetlen a körúton reggel 8-9 között 50-el andalgás... miközben a forgalom nem indokolja. Van egy-két úr aki a éppen krúzolni indult ezen a szép szombat reggelen... és 3 sávon egymás mellett! tartják fel azt aki haladna...
Lehet, hogy a végén az ilyenek miatt fogom azt mondani inkább vezessen a gép...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Na ezert szerettem a varosban anno a 18 eves Puntoval menni. Azt legalabb nem feltettem.
-
válasz
Az ilyen napokon le kell tenni az autót mert téged sorsoltak ki a nyomik szekálásra. Tudom milyen ez, mikor mindenki útban van vagy mindenki rád pályázik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #217094 üzenetére
Hát azóta is bánt, hogy lusta voltam elmenni az OMV kútig. Pedig milyen jó lett volna, ha megint kiold valami mutrát és vészmódba rakja magát a kocsi...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #216940 üzenetére
Szurot en is motorkod alapjan rendelem.
Vagy VIN alapjan rendeles helyetol fugg.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #216938 üzenetére
Subi nem romlik el, nem kell tudnom a motorkodot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #216893 üzenetére
Jo az, Bubi sokkal torkosabb es meg csak nem is megy.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
grizlisandor #216893 üzenetére
Én 140 körül mentem, óra szerint.
Bőven hangos, 150 körül halk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #216837 üzenetére
Nekem is odavert a fogyinak, hogy volt egy temposabb szakasz. Ez ilyen.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Kis benzines nem pályára való. Nyáron nagy melegben bejárkáltuk az ország több pontját pályán javarészt. Klímával persze, hát akkor jött össze minden idők legnagyobb fogyasztása. 8.3-5.
Na meg a 17es felni is besegített valszeg. Attól a nagy bódétól nem olyan sok az.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Nekem atlagfogyi nemtudom hany kilometerre 5.1rol 5.3ra kúszott fel egy baja-bp 180-190 kmh utan.
Azota 3 napja csak árammal jarok de megcsqk 5.2 :D
-
válasz
grizlisandor #216812 üzenetére
190-et simán kinézek belőle.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #216814 üzenetére
Sietnem kellett (idore mentem videkre) en is toltottem ra picit.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #216812 üzenetére
Olajszint mennyit csokkent?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
grizlisandor #216742 üzenetére
Gumi vagy fém részén volt fáradt a fékcső?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #216719 üzenetére
Ne az evfordulost valaszd hanem vasarlasit (mintha most venned a kocsid) akkor ki tudod szamolni mar most is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #216638 üzenetére
Sztem miota lejott a szalagrol nem volt nezve.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #216601 üzenetére
Nyaralas elott neztem. 4.2 helyett 0.2 volt benne.
-
expander
senior tag
válasz
grizlisandor #215998 üzenetére
most jovok egy shell-rol, a 100-as vpower-en kivul minden 480
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #215736 üzenetére
Akkor idő szerű lesz előtúrnom a Frorensis kártyám azt hiszem...
-
MasterMark
titán
válasz
grizlisandor #215736 üzenetére
Az érvényes fog maradni arra szerinted?
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor #215694 üzenetére
OMV olcsóbb alapból
Mint a Mol Fosensis kártyával -
válasz
grizlisandor #215677 üzenetére
"Igen, a kúton kiírt árból kapja a kedvezményt."
Szóval MOL-on hétfőtől tessék használni a Forensis kedvezményt!
-
válasz
grizlisandor #214721 üzenetére
En is nekiestem az octavianak es 700bol lecsapattam a habgeneralisban, nincs pofam ugy elvinni holnap szelvedocserere ahogy mar kinezett most a kocsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #213455 üzenetére
Kenguru: bakkecskezve indul, elvileg van ra sw update ami elvileg megoldja. Gyakorlatilag meg van akinel segitett van akinel nem.
-
stickermajom
addikt
válasz
grizlisandor #213445 üzenetére
Az sem mindegy melyik váltóval veszi. Az M22-ben hosszabbak a fokozatok, az valószínűleg kevesebbet eszik, 2500 vs 3000 a fordulat 130-nál az M32-vel szemben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #213445 üzenetére
Nekem tul hetkoznapi a Octav. Inkabb az Astra de kinek mi. Valoszinuleg ha a fel eletem nem Skodaban toltom akkor kozelebb allna hozzam a Skoda is. Es a K-nak mar vallalhato a beltere is.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
grizlisandor #213439 üzenetére
Sima ügy! Ha hallasz klottyanó, kattog hangot, akár garázsból kiállásnál is, akkor az az.
Öcsém kb 1 éves lengéscsillapítójáról megmondtam, hogy kuka!
Elvittem müszakira az autóját, szóltak is, de- mivel ismertek engem is , és öcsémet is, tudták jól, hogy a következő hétfőn már új lengéscsillapító lesz az autóban.
Úgy is volt!
Apám autóján is megmondtam kb ugyanígy, hogy lassan lengéscsillapító csere. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
grizlisandor #213408 üzenetére
Nekünk a szerelő konkrétan megmondta, hogy műszakira autót vinni nem nagyon biznisz neki (többet tud termelni műhelyben maradva), azóta csak átnézésre visszük oda - praktikusan összekötve valami szereléssel, és utána mi vizsgáztatjuk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #213413 üzenetére
Korulmenyesek… patent a gep nem kell probamuszaki.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #213408 üzenetére
Odamegyek idore megcsinaljak 20p es mehetek is. Vagy reggel leteszem a szerelonel es delutan mehetek erte. Az nekem nem kenyelmesebb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #213268 üzenetére
Meg akartam nezni a focvis fele puruttya OMV kutat (Aldi) de nem vt kint a neten az ar, igy biztos ami biztos Auchan lett.
-
szőröscica
addikt
válasz
grizlisandor #212768 üzenetére
A regi Primeram ha csurig toltottem (en nem buziskodok kattanassal, addig toltom mig a betoltonyilasig er
), boven a full felett volt, az elso 100km-en el se mozdult onnan.
kb. 52-53 liter fogyott belole mikor kigyujtotta a szegenysegjelzot, de onnan meg ujabb 100km-t nyugodtan lehetett menni vele ha kellett, es meg akkor se urult ki tejesen, boven a 0 jelzes ala is lehetett ereszteni. Nem csinaltam ezt gyakran, tudom, hogy nem tesz jot az alacsony szinttel jaras. Szerettem azt az autot, boven 1000km feletti hatotavja volt, megjartam vele nem egyszer a Miskolc-Pannonhalma tavot 4.4-es fogyival, 110-re rakott tempomattal.
mas: toltottem ma elmu oszlopon, zarolta a 3 rugot inditaskor, ez ilyen. Fogyi 0.0l/100km volt, ha az oszlopon toltes meg a hazeres utani toltes aram mennyiseget nezem, akkor jelenlegi benyaarak mellett is 3l/100km alatti benzin-ekvivalens koltsegem volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #212771 üzenetére
Skorde eleg linearisan mutatta. Bubinal sokaig telit mutat aztan zuhan egy nagyot. Aztan megint sokaig felig aztan nagyot zuhan megint.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
grizlisandor #212771 üzenetére
Jah ez konszern betegség. Nekem van, hogy 200km-en keresztül maxon van, 500 felénél de a max 800 lenne.
-
törölt tag
válasz
grizlisandor #212768 üzenetére
Pont ma mentem vele én is, mondjuk az háromnegyednél állt. Érdekes, hogy az automata hamarabb vált padlón is, mint a kézinek a tiltása ahol van. Mondjuk sokat nem jelent, mert tiltás előtti tartomány amúgy is gyengül, igazából az automatának van igaza.
Nagyon jól érezni mikor elveszi az előgyújtást elgyengíti a motort és úgy vált. Nehogy az a 68 lóerő széttépje azt a 3 gangos váltót. -
kisza25
félisten
válasz
grizlisandor #212736 üzenetére
Forensis-t ez érinti?
-
6030D
addikt
válasz
grizlisandor #212736 üzenetére
Szerintem ugyanúgy appozni fognak, mint mindenki más. Kuponokra kíváncsi vagyok: 10 liter benzin mellé 2 liter gázolajat adunk.
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #212734 üzenetére
Az nem felfogatás, nincs ott semmi, amihez csavarozni lehet. Két magasabb fajta gumidugó volt ott, nélkülük jobban odasimul a lemez.
-
szabonagyur
félisten
válasz
grizlisandor #212569 üzenetére
Tankoltam én is, MOL 100, 525,9, fogyasztás 9,96, 311 km csak helyben
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #212513 üzenetére
Nekem 3/4-ig volt vegul azert nem tankoltam.
-
törölt tag
válasz
grizlisandor #212040 üzenetére
Régi autók kb. ilyenek. De a Subaru is menne vele, simán csak ignorálni kell a hibakódot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #212040 üzenetére
Nem a Subaru. Jazz az mindennel elmegy kb.
-
válasz
grizlisandor #212034 üzenetére
Újszerű 1.9 PD TDI 130 lovas Borát vezettem párszor miután megjelent (2001-2. ? környékén) - hátbaverésben nagyon oké.
-
Reggie0
félisten
válasz
grizlisandor #212020 üzenetére
Megnyugtataskeppen: az en reszecskeszuromben mar 340ezer km van es legalabb 450-ig birni fogja. A felhasznalas modjatol fugg mennyire gyilkolod.
-
törölt tag
válasz
grizlisandor #212007 üzenetére
Én szeretem a hátbarúgást azért kedvelem a dízelt, de ezek a TSI-k is tetszenek, mert tudják ezt. Nem tudom csak a TSI ilyen-e, hogy németesen hátbarúgós mint a TDI is, vagy minden turbóbenzines ilyen, de ezt elfogadnám benzines létére. Még a gyengébbik 1.2-es 86/175 is érezhetően menni akarna, ha nem lenne szoftveresen visszafogva. Ha ezt csippel korrigálva lenne
akkor egész korrekt motor lenne.
El tudom képzelni az 1.4 akkor mit tudhat, nekem simán elég lenne. Kapna csipet természetesen, mert az mindig jó, bőőőven kiszolgálna egy kombiban, még a DSG-t is elviselném. -
6030D
addikt
válasz
grizlisandor #211889 üzenetére
Durva lenne, ha ez országos szinten is így menne, mondjuk a védettségi igazolványok érvényességi dátumával... ohh, wait.
-
válasz
grizlisandor #211889 üzenetére
Csodálom hogy még nem gyújtotta rá senki a rendelőjét...
-
válasz
grizlisandor #211886 üzenetére
A Dokid épelméjénél van, vagy mi a fene?
-
válasz
grizlisandor #211852 üzenetére
Megpróbáltam online a jogsihosszabbítást, arcképes azonosítást kell hozzá regisztrálni, az ment. Utána lehet online csinálni a képet a jogsira meg az aláírást. Nekem a kép nem sikerült, mert nem ismert meg a szoftver a 10 évvel ezelőtti jogsiképről, se a 8 évvel ezelőtti személyi igazolványképről, hiába csináltatott az ügyintéző különféle fényviszonyok között képet, még szemüveg nélkül is. Azt mondja, hogy látja, hogy az arcforma nem változott, szemüveg is megvan, de a haj az most rövidebb.
Szóval fáradjak be egy kormányablakba és megcsinálják a képet, csak vigyem magam az ügyazonosítót. Elszaladtam, 1 óra várakozás után szólítottak, megcsinálta a képet, újra kellett indítani az ügymenetet és kész volt.
Rákérdeztem az érvényességre, mondja a hölgy, hogy 50 év alatti vagy, így 10 év, mondom láttam valami kavart eeszt-n, hogy vissza lettek vonva dolgok. Rákeresett, elkezdi, hogy ő még ilyet nem látott. Mondja, hogy 10 év megadva, visszavonva, 5 év megadva, visszavonva, 10 év megadva, visszavonva, 5 év megadva.
Át is hívott egy srácot a másik pulttól, hogy nézd már meg te is. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #211792 üzenetére
Magas vernyomas pedig nem koatozo tenyezo. Cukrosok szoktak rovidebb idore megkapni.
Am nekem is hisztizett az uzemorvos miert nala csinaltatom a jogsi hosszabbitast.
-
törölt tag
válasz
grizlisandor #211782 üzenetére
Menj el az üzemorvosodhoz és csináltasd meg nála. Vagy más háziorvosnál.
Aki normális válasz helyett ilyet benyög, hogy ha akarja megadhatom két évre is, az egy hatalmával visszaélő farok. Nehogy engedj neki meg az 5 évnek. Jelentsd fel, tegyél panaszt ahol csak lehet. Nem szabad engedni.
Veronai baleset indoknak meg LoL. Buszsofőr vagy? Nem.
Kivéve, ha az említett betegséged nem olyan ami tényleg indokolja az 5 évet, ezt nem tudjuk.Pontosan olyan, mint az én orvosom, csak én megbeszéltem vele saját stílusban.
Ok, átszerkesztettem finomabb szóhasználatúra, bocs.
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #211678 üzenetére
Nemtom. Én vezettem haza Sopronból, igazából egy percig sem volt zavaró, jól leolvasható így is.
szerk. Valahogy a Renault Modusban, amivel vizsgáztam, jobban zavart. Talán azért, mert abban közelebb is volt, a Lanciában meg messzebb, a szélvédő tövében. 🤔
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #211678 üzenetére
Ismeros Yarisaban is kozepen van. Engem zavar.
-
törölt tag
válasz
grizlisandor #211626 üzenetére
Ezt se tudom megérteni, mert külön van az egyes és kettes alkalmassági, a B-re meg kellett volna kapnia 10 évre. Vajon miért van minden kategóriának külön dátuma.
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #211617 üzenetére
Megkérdeztem anyumat, mégiscsak 20 évig dolgozott háziorvosi rendelőben asszisztensként, jó pár jogsit megcsinált már.
Nem szemüvegfüggő, életkorfüggő, az 50-60 év közöttiek valóban csak 5 évre kapják, ez szabály, nem szokás. És hogy teljes legyen a kép, a 60-70 közöttiek 3 évre, a 70 felettiek pedig csak 2 évre hosszabbíthatják. A szemüveg önmagában annyit jelent csak, hogy rá van vezetve a jogsira, hogy csak azzal vezethetsz, az érvényességi idő nem csökken emiatt.
Illetve még azt mondja, hogy a cukorbetegek is kevesebb időre kapják.
Ja, és mindez az úrvezetőkre vonatkozik. -
szabonagyur
félisten
válasz
Nem azért mert 40-60 között fixen 5 évre adják (plusz amennyit buksz ha első jogsid aminél a születési dátumhoz igazítják)?
Hmm akkor változott. -
törölt tag
válasz
Nem tudok ilyenről, ha szemüveggel megvan a 0.5 látás, tehát középső piros vonal felett és más látásprobléma nincs, akkor meg kell adnia a 10 évet. Kapja be az asszisztens. Borítsd rá az asztalt.
-
válasz
én tavaly szeptemberben csináltattam újra, 10 évig érvényes és szemüveges vagyok. de persze azóta bármi is változhatott.
-
válasz
grizlisandor #211535 üzenetére
Ez nem volt drága, 11 ezer körül volt darabja akkor. Most 15 körül van, ami azzal a cikkszámmal megegyezik helyettesítő: TRW-t láttam 27, Supplex 32 ezerért. A gyárira 4 évvel ezelőtt mondtak 44 ezer / db árat.
De mielőtt bármit vennék, a régi gyárit fogom szintbe hozni a töröttel, aztán vastagabb rugógumival kompenzálom a különbséget.#211540 Qru: jaja
De amúgy semmi különbséget nem venni észre, se magasságban se komfortban. Szerencsére tegnap szép idő volt, lemostam az autót és szárazon tudtam elrakni a garázsba. Felraktam a téli kerekeket is, de lehet hogy ezen a télen már lesz valami újabb verda is mellé, és a Merci végre nyugdíjba mehet.
-
Winne
nagyúr
válasz
grizlisandor #211518 üzenetére
Köszi a választ!
Az autó már nincs is fent, gondolom itt gyorsan változnak a dolgok, még gyorsabban, mint a hahun.
-
stickermajom
addikt
válasz
grizlisandor #211568 üzenetére
Kommentekbe kár volt beleolvasni.
Springre fogok majd szavazni, de úgyis az Ioniq5 nyer.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #211535 üzenetére
Nagyon sok VAG motor ezért lett 250Nm-re állítva. Az 1.8 TSI-nk is annyira lett belőve pl pedig az lazán tudna többet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #211518 üzenetére
250 felett van olajos, a 250 Nm-hez meg szaraz dsg jar. Netto onszivatas az a valto hasznaltan.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #211346 üzenetére
Itt azert egy 20k-s csekk utan meg tudjak jegyezni, hogy hova nem szabalyos parkolni. De egy figyelmeztetes semmit nem er kb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- India és az AI a McDonald's jövője?
- Építő/felújító topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Battlefield 6
- Autós topik
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- További aktív témák...
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm Bluetooth / 1 hónap garancia / zöld / szép állapot
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest