- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szoszo94 #212424 üzenetére
Hobbi autó, nem baj ha van vmi hangja (ne visítás legyen nyilván), csak azért ne legyen nagyon hangos. A gyári kb ugyanannyi árban mint egy jobb EBC tárcsa, szóval a gyárit kihagyom cserekor. Szrt meg nem akarok, mert amúgy is eléggé alul van méretezve a fék a kocsin. A gyári tárcsát már 2x sikerült hullámosra fékeznem ugyanis (pedig még tarcsi sincs).
Vagy veszek rá WRX féket de az még használtan is heroin áron megy.
-
dnelb
veterán
válasz
Szoszo94 #211403 üzenetére
[link] én úgy szoktam hogy 100km nagyon óvatos fékezés, utána 200km már ilyen 50%os erő, utána 200km még erősebb majd ranezek mennyire fekszik fel a betét, ezt látod a tárcsán, főleg a 2 szélén. Utána 10 fékezés 95rol 15re egymás után 10x, lehűtöd, aztán ez még 1x, és ennyi. Elöl nekem a teljes felfekveshez 600km elég volt, hátul 1300
Pályanap előtt pedig újra érdemes 5x 110rol 50re.
-
nandow
aktív tag
-
tboldi
nagyúr
válasz
Szoszo94 #211365 üzenetére
Üdv a felbakoltak klubjában!
.........................................Holnap mennénk Sopronba, gondoltam, megadom előre a TomTomon az úti célt, ne holnap reggel kelljen ezzel vacakolni, de marhára nem arra akart vinni, amerre menni akarunk (Móvár - Jánossomorja - Csorna - M85 - Sopron), vagy 6 db köztes pontot meg kellett adnom, mire ezt rajzolta ki. Bezzeg a Gugli Maps telefonon egyből ezt ajánlja. 🤷♂️
-
törölt tag
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Szoszo94 #209077 üzenetére
Első autóm egy Dacia Nova volt, jogis mellé kaptam szülőktől. Legelső kiránduláson (sátorozás egy 50km lévő tónál) a haverokkal, a hegyen át, az első hajtűkanyarban fék nélkül maradtam. Kis pumpálás után lett valami enyhe fékhatás, de kézifék is fogott annyit. Tanakodás után úgy döntöttünk, hogy megyünk tovább, félúton voltunk már úgy is, motorfékkel, lassan + kézifék végül megjártam.
-
kisza25
félisten
válasz
Szoszo94 #209068 üzenetére
Ki jártam dolgozni, mindig ahol olcsóbb volt rátankoltam határnál, az 130 km után volt, hogy csak 3-4litert tudtam bele tolni, mert ült a hátulja, volt, hogy 2liter után lekattant és kattogtatava ment bele 3-4 liter
nekem 5,5 év alatt ment bele 58 ekm, nagyon nem arra való volt amire használtam, de akkor 26 évesen örültem, hogy új autót tudtam venni
Emelkedőn vége volt 100 ról kellett gyorsítani, mert 3. ar már nem tudtad kapcsolni, az már nem ment, negyedikben meg már nem ment -
válasz
Szoszo94 #209016 üzenetére
Próbáld megfigyelni, hogy a papás vs dinamikus stíluson mozogva is ugyanezt tapasztalod-e...
Mert bár nálam a kis motor miatt van különbözet a sebesség miatt...de sokkal inkább az a nem mindegy mennyire adok nagy gázfröccsöket...mennyire számolom ki az előttem haladó forgalmat...stb... Pl. Fölösleges feltépni az aszfaltot, ha a következő lámpánál pirosat kapok. -
válasz
Szoszo94 #208780 üzenetére
Update: nyaralás vége, hazaértünk. Visszafelé sem volt semmiféle ellenőrzés a határokon (IT/SLO, SLO/HU), Szlovéniában meglátogattuk a Postojna cseppkőbarlangot, addig húzta ki a Rédicsnél beletankolt nyállal is, úgyhogy az ottani OMV-n raktam bele 95E5-öst 1,24€/L áron ami elég baráti - pláne az olasz 1,65 átlagos rabláshoz képest
9,07 lett a fogyi azzal a tankkal (BC 8,5), aztán onnan vissza Rédicsig 8,2 (BC 7,7). Végig a megengedett sebességgel GPS szerint. Összesített fogyi pedig 8,82L/100km lett végül. Kicsit jobbra számítottam, rengeteg volt a seb.korlát (olaszoknál főutaztam, legtöbb helyen 70 volt, Szlovénia fele meg hiába pálya, 110-es korlát), úgyhogy bebizonyosodott amit eddig is sejtettem: alig van különbség aközött, ha óvatosan megyek és aközött, ha sebességhatár fölött. -
törölt tag
válasz
Szoszo94 #208786 üzenetére
Rajtam is átment ősszel, egy flunál erősebb volt, tovább is tartott, gyógyszerek semmit nem használtak, de amúgy elviselhető, inkább idegileg terhelt meg mert már baromira untam, hogy most akkor vége lesz már és gyógyulás vagy akkor megdöglök, mert hullámokban erősödött meg javult, döntse már el, ez ment három hétig. Szövődmény semmi, de lehet hülyébb lettem mint voltam.
Nem vagyok ellenes, de jelenleg nincs, nem láttam indokoltnak. Ha lesz akkor Pfizer, kutyáim is azt kapnak oltásokból, nehogymár én más gyártóét kérjem akkor.Most inkább a hétvégi autós minitali ebédje a gondom, szóval ott telezabáltam magam grillhússal jó fűszeres, krumpli jó fűszeres, mártogatós jó fűszeres. Már tele voltam, de a mártogatós nagyon ízlett így magában kanalaztam.
Éreztem, hogy nehezül az emésztés ezért kólát ittam, az elmar mindent elven. Na hát éjjel nem sokat aludtam úgy égtem belül.
Mindig megfogadom, hogy sose csinálok ilyet, de tart egy hétig az ígéret.
Volt kajamásnaposság, igencsak meg kellett válogatnom mit eszek.
Másnapos én se szoktam lenni. Mert nem iszok.
De amúgy tényleg. -
válasz
Szoszo94 #208786 üzenetére
Csak megjegyzem nekem sem, maga a betegség kb. olyan volt, mint egy nagyon gyenge megfázás, rá pár hétre jött a szopóroller, a szövődmények, 1+ hónap táppénz, a folyamatos lázasodás, a gyengeség - hónapokig -, az embólia, sbo, angioCT, meg egyéb finomságok, a végén már egy fehér egérnek éreztem magam a sok tű miatt. Egyik sem hiányzott és én se gondoltam, hogy nekem lesz szövődménye, mivel a betegség szinte tünetmentesen átment rajtam.
-
válasz
Szoszo94 #208780 üzenetére
Köszi, az infót... Kicsit "vakmerően" mi szeptember végén mennénk SLO-n keresztül IT felé...egy elég combos útra. Épp most rakjuk össze részleteket.
Eddig mindenkitől azt hallom, hogy kevésbé intenzív az ellenőrzés... viszont ahol kérnek igazolást és oltott vagy, akkor az EESZT app EU által leismert vakcinákkal zöld vagy... amúgy nem.
A benzinárat épp mostanság akartam megnézni. Tavaly 1,41 - 1,44 körül ment. Az 1,55 az konkrétan jézus ereje... -
válasz
Szoszo94 #208606 üzenetére
Nnnna, HU/SLO (Rédics) és SLO/IT (Vrtojba) határokon sem volt semmi - még egy rendőr sem. Hotelben szintén nem kértek személyin kívül mást, úgyhogy semmi értelme nem volt beoltatnunk magunkat nyár elején
Fogyi 8,2 lett BC szerint, ez olyan 8,5 körül lehet valósan - betartva mindent 98%-ban, GPS szerint, olasz főutakon viszont toltak lefele az itteniek.
Rédics MOL kúton teleraktam, Forensis-t elfelejtettem
Olaszban főút mellett 1,55-1,65 közt megy a 95-ös literjeÚgyhogy annyit rakok majd bele (kicsivel vagyok fél tank alatt), hogy Rédicsig visszaérjünk. Kész rablás ami itt megy
Előbb voltunk étteremben (nem ott, ahová menni akartunk, mert hely nem volt, sor viszont annál nagyobb), jól nézett ki, de nem igazán voltak vendégek. Mondtam Páromnak, hogy ez bajos lesz, ennek oka van, de erősködött, hogy nem akar tömeget. Hát jó, rendeltünk két koktélt - Mohito neki, Cuba Libre nekem -, ezek finomak voltak és nem sajnálták a rövidet belőle (8€ mellett ne is
), ő Lasagne-t én pedig Gnoccit, mondván azt talán sehol sem tudják elrontani. Miután félig megette és a közepe szinte fagyos volt, megígérte mostantól hallgat rám
Akartam értékelést adni nekik, de térképen sincsenek fent, gondolom nem hiába
-
Biqci
aktív tag
válasz
Szoszo94 #208606 üzenetére
Szélvédő ragasztó ok, csak melyik márka?
Qru Sika-t csak magyar webshopban találtam, de ide nem nagyon szállítanak
molnarpeter ami azt illeti, ez a fényszóró törött volt, az előző tulaj megcsinálta, de szinte az összes fül hiányzik...
Tudnál esetleg típust ajánlani?
Az a gond, hogy délelőtt bejártam itt minden üzletet, ami szóba jöhet, de senki nem tudott segíteni... -
törölt tag
válasz
Szoszo94 #207456 üzenetére
Én se hallottam még ilyen gyakori váltóolajcseréről. Ez annyira gyakori, hogy még nekem is cserélnem kéne, ez pedig aztán nagy szó.
Ennyit még egy motorolaj is kibír, megfelelő felhasználás mellett.
Szóval meglepő, de hát ha ezt írja akkor ezt írja. Abban biztos lehet mindenki, hogy én nem rohannék cseréltetni 20 ezernél. -
válasz
Szoszo94 #207393 üzenetére
Sorry de 20k. Malaccal nehéz vitázni
PS: igen a 60k van elterjedve, mert elég neki de hát látod a gyártó mit aszond- Még a ZF is mást aszond.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Szoszo94 #206636 üzenetére
Unix/Bardi valamelyikeben nincs veletlenul?
szerk.: Dehogynem.
-
ngaba
aktív tag
válasz
Szoszo94 #203251 üzenetére
& Qru: Volt szárítógépben is.
Bevallom, a kapcsolódó YT-videó megnézése után nyuszi vagyok teljesen szétszedni: Ez az egy kulcs van az autóhoz (a másik még a sógornál van Németországban, remélhetőleg azért előbb-utóbb hozzám kerül), és nem otthon vagyok.
Az a rész, amire az elemcserénél ráláttam, ránézésre rendben volt...
-
-
-
válasz
Szoszo94 #201321 üzenetére
Már jó a link a vasúthoz.
Válaszolgattam mindenkinek, erre nem frissített a Chrome és eltűnt az egész?
Mindegy, kocsi amúgy egyben, a lámpákra meg ránézek délután. Krokiemelő nincs nálam, úgyhogy a magasságállító szenzorát majd csak Győrben tudom csekkolni. Addig meg letekerem a lámpákat, hogy ne vakítsak, remélem csak azok állítódtak el. -
válasz
A jó magyar utak elmehetnek a.....
Egyetértek. Ha nincs folt/kátyútérkép a fejedben, akkor sanszosak a felütések, meglepetések.
A vasúti átjárók ennek megfelelőek, szóval én is inkább lefékezek, mert bármi , és annak ellenkezője is előfordulhat.
Az útjavítások is néha rosszabbul sikerülnek, mint amilyen előtte volt. Tódoznak', fótoznak', eh... -
6030D
addikt
válasz
A középső videós részhez: nem volt keresztben a csapda, mert nem a diletáció ütött fel, hanem utána a kátyú (amit gondolom a diletáció utáni berugózások okoznak). Én ilyen helyen, ha látom, hogy folt hátán folt van (és nem jönnek szemből), mindig úgy megyek, hogy a kerék vagy a felezőn van, vagy a másik sávban kicsit. Jó eséllyel ott nem járták ki annyira a kamionok. (Tudom nem szabályos.
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest