- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
eldoble
aktív tag
válasz
radi8tor #294167 üzenetére
Qru
Köszi mindkettőtöknek.
Valamelyik reggel kicsit tovább indítózótt mint szokott, aztán eszembe jutott ez a töltés dolog, de persze lehet nem is azért kellett tovább indítóznia mert gyengül az akku.
Még a gyári akku van benne, remélem azért bírja még.
(Mazda 6, 2019, 2.0 benzin) -
-
válasz
radi8tor #293869 üzenetére
Na nekem a BM2 van és két hét állás alatt sem szívja le az akksit, viszont maga az akku már sz.r (6-7 év körül lehet, de indításkor 9.5V alá esik le). Viszont tök jól tudtam vele követni, hogy mikor nem tölt rendesen a generátor - még felújítás előtt. Így olyankor egy gázfröccsel észhez tudtam téríteni
Most rá is néztem (légvonalban 35m kb, 7. emelet és srégen pont rálátok ablakból az autóra):
Legutóbbi indítás
Jelenlegi töltöttség -
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #293795 üzenetére
Attól is függ, hogy milyen nehéz az eleje és mennyit engednek dőlni a rugók, a skoda fabia kombi 1,2 rendszeresen a domb közepéig ment fel, mondjuk ettől sokkal meredekebb emelkedőn és a felétől elkezdett vissza csúszni, rükiben felment.
A kia pro ceed 1,4 simán felment
10 év alatt 1x sem raktam fel a láncot
Itt kellett felmenni minden nap hasonló hóban
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #293606 üzenetére
Az anyag mellett vannak egyéb szempontok is. A csipesz kialakítása, vastagsága, a kábel és a csipesz találkozása. Az okosok azt szajkózzák, az a tuti, ha a vezeték a csipesz mindkét feléhez oda van gyógyítva, ez általában nem áll.
Minden esetre én nem mertem bevállalni a Lidl-ös verziót, inkább beugrottam a Homasitába. 10 mm2 vezető, vastag gumiborítás a kábelen. Indult vele az S320 is, nem melegedd egy picit sem. És a Lidl-ös árszinten mozgott.
Tartója mondjuk nincs, de a pótkerék mellett nem is igénylem. Oldható gyorskötözővel van összefogva, de annak híján a madzag is megteszi. Nincs ez mindennapi használatban. -
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #293607 üzenetére
Amugy pont volt errol szo a Lucid Air Sapphirenel: ugye ez 3 motoros lett, 1234 loerovel, de hatul van ket 600 (!) loeros motor. Addig modelleztek, amig kijott, hogy hatul meg mindig nincsenek tapadashataron a gumik, ugyhogy beraktak egy masikat az optimalis indulas erdekeben.
Eredmeny: 3.84 masodperc. A 0-160.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
radi8tor #293357 üzenetére
a fővárosban közlekedők biztonságára, ezért a gyorshajtók kiszűrését a jövőben is egyik fő céljának tekinti
Akkor ideje lenne talán:
- A SeMagyarSeAngolul nem tudni beszélni Indiai Volt futárokkal,
- az elsőbbségadás teljes hiányával (ki - elé - mellé kanyarodás),
- az idióta lámpafázisokkal amik arra jók, hogy vagy vonatozzatok vagy 1-2 autó férjen el,
- buszsáv használat,
- zebra piroson leugráló gyalogosok (khm reggel a nyugati...),
- biciklisek úgy en bloc,
- telefon buzera
témákkal kezdeni valamit elsőkörben.Tegnap reggel is nézem szőkeABSöntvény ül a Q5-ben és Instát pörget kormánynak támasztott telefonnal miközben kacsázik az araszoló sorban sávtól sávig.
edit.: arról nem beszélve, hogy régen nem csak baleset esetén volt divat forgalmat irányítani, az más kérdés volt ember akit a csúcsba ki tudtak tenni...
-
válasz
radi8tor #293341 üzenetére
Kabrióval vagyok, ne essen, ne fújjon, a napsütés maradhat.
Reggel olvastam az időképen: Minden eddigi rekordot megdöntött a 2023-as jégesőszezon Európában, érdemes megnézni a térképet, egy jég- és elemi kár biztosítás itthonra is ajánlott, főleg a Dunántúlra.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
radi8tor #293330 üzenetére
Eggyel szofisztikáltabb védelmi megoldás, mint a sima csavar. Kicsit bonyolítja a leszedést, ha van egyszerűbb "préda", akkor inkább azt választják. Gondolom...
Egyébként volt olyan hely is, ahol látták a tiszta felnit-autót és előkeresték a műanyag bevonatos betétet a légkulcshoz is.
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #293282 üzenetére
Nem feltétlenül, ahogy az előző hsz-emben is említettem, a Jazz Panasonicjával pont ebbe futottam bele, viszont a MiTo gyári Blaupunktja gond nélkül meghajtja a komolyabb cincogókat is. Próba (vagy utánanézés) nélkül nem derül ki.
Egyébként pont azért választottam anno a Gladen Alphákat, mert az aftermarket hangszórók közül a könnyebben hajthatók közé tartoznak, többnyire megbirkóznak vele a gyári fejek is.
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
radi8tor #293235 üzenetére
2 évet tárolt ÚJ téli Conti volt ami 2 év alatt sikeresen kirepedezett a francba.
Nem tudom ezen mi nem ment át.
Azóta igen nehezemre esik elhinni, hogy nincs állag romlás.
edit.: kiegészíteném azzal, hogy a flottakezelő ugyan úgy WinterContact-ot tett fel mikor jeleztük és az futja most a második telét és köszöni szépen nyoma nincs öregedésnek.
-
válasz
radi8tor #293133 üzenetére
Nem érdekel mit mondanak, vagy gondolnak, én használom a "légseprűt". Először egy ilyet vettem, sajnos hülye fejjel otthagytam a mosóban közel két éve.
[link]
Brutál teljesítményű volt, rettentően sajnálom.
Itt jól látszik a tudása: [link]
Még egyszer már nem akartam ennyit áldozni rá, talán majd egyszer, mert a töltője az megvan.
Most ez van helyette:
[link]
Csövét rövidre vágva használom.
Sajnos nyomába sem ér az EGO-nak, de azért annyira nem rossz.
Arra pont jó, h a rejtett zugogból ki tudjam tolni vele a vizet. El sem tudjátok képzelni, h mennyi víz pang mosás után (pl. a tükrökben, díszlécek vonalában, lámpák környékén) különböző helyeken. Amikor beállok a garázsba sehol sincs lefolyás a kocsin. A használatával viszont vigyázni kell, mert könnyen fel lehet vele hordani a port is a frissen mosott autóra. -
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #293048 üzenetére
Nana... Tölthető hibrid volt a kérdés.
Havi 500 km-re felesleges a belsőégésű motor. 2 év a javasolt csereleriódusa, amit 0 üzemórávak is le kell cserélni. De ilyen kevés használat mellett eletromos hajtás nélkül is éppen megvan a 10k km 2 év alatt, mikor a gyári előírás 30k km.
Tavaly csak a robogóval mentem 3k km-t, csak város. Ha az időjárás engedte volna, meglett volna az 5k km. -
válasz
radi8tor #293043 üzenetére
a CX5-öt amikor megvettük volt benne kb 70.500 km most meg van benne 75.600 azaz tavaly április óta ment 5 ezer km-t, havonta átlagban akkor nagyjából 500 km-t
abban gondolkozom, hogy ha lesz véletlenül napelemünk, akkor erre a marginális, jellemzően kisvárosi (város határon belüli) rövid utakra jobb lenne egy tölthető hibridKia XCeed?
-
-
Hachiko95
aktív tag
-
-
válasz
radi8tor #292877 üzenetére
...nem kell Ausztriába menni! Átmész Szlovákiába és azt érzed, h valami hypertér ugrást hajtottál végre. Kiválló széles utak, rendezett környezet, ápolt szélek, fák, bokrok stb. Imádok ott autózni, nem véletlenül évek óta oda is veszek éves pályamatricát. Valahogy ott van pénz erre(is).
#292881kisza25:
az a baj ezzel, h aki megnyer egy tendert itthon, köze nincs az "ügyhöz", az ezredik alvállalkozó csinálja meg a munkát, neki meg már nem jut elég pénz, mert a köztes vállalkozások leveszik a semmiért a sápot! Na, ezt kellene itthon megszüntetni!
Érdekes, h mi tízszer annyiért építünk 1km autópályát mint a horvátok a határ másik oldalán, és amikor majd összeér, az övék talán tízszer jobb és tartósabb lesz. Tényleg felháborító! -
HdRew
őstag
válasz
radi8tor #292875 üzenetére
Nincs azzal semmi gond, hogy a kerékpárutak is megkapják a kellő figyelmet, főleg annak tudatában, hogy egyes autósok miatt vétlen kerékpárosok halnak meg. Egy kerékpáros miatt nem feltétlenül hal meg egy ember, de egy részeg sofőr miatt már többen. (Nevelőfateromnak vették el úgy a jogsiját, hogy a szülinapján részegen beült a kocsiba, még ki sem ment az útra jóformán, de egy öreg forma jött a robogóval az úttest szélén és meglökte egy picit, az meg beesett a szemközti árokba.)
Érdekes módon a legtöbb élhető városban sokan bicikliznek, én is szívesen tennék így Budapesten, ha az autósok tudnának normálisan vezetni. (Nekem is van jogsim, de inkább leteszem a kocsit mielőtt beérnék a belvárosba akkor, ha épp csúcsidő van, azon kívül persze szívesen bemegyek a városba)
Az egyedüli negatívum ezzel szerintem csak az, hogy nincs elég p+r parkoló a külkerületekben, ahol lerakhatnák az autóikat az emberek, és utána felszállhatnának a tömegközlekedésre. De az elmúlt 30 évet nem lehet behozni 5 év alatt úgy, hogy még a kormány is állandóan gáncsolja Budapest vezetését.
-
polonic
félisten
válasz
radi8tor #292875 üzenetére
A megoldás meg van, igen. Nem kéne vodafonet, repteret, meg anyámkínját megvenni. És az a pénz mehetne utakra, oktatásra, egészségügyre.
A vidéki Magyarország ilyen, most legutóbb erre jártam.
[link]
[link] - itt a víz az út baloldaláról elárasztotta az utat, még csak nem is láttad, mibe mész bele,
És nem csak Borsodban vannak ilyen utak, hanem kb mindenhol találni. Elmegyek mondjuk Pátyra mondjuk Budakesziről., ott is borzasztó. Oké, nem ennyire.
De egyszerűen szánalmas.Aztán az is jó ilyenkor, amikor ilyen helyeken jár az ember, hogy rádöbben arra, valójában mekkora pusztuló ország ez. A vidék mutatja meg igazán, milyen az ország.
Ez csak egy példa. De nagyon sok helyen Nyírség, Borsod, Nógrád, akár Békés megyében ilyen ez a csodaország.Lehetne még sorolni
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #292778 üzenetére
Van állítási lehetőség rendszerint a kézifékkar környékén könnyen hozzáférhető helyen. Illetve a kézifékkar a szokásos 30-40°-tól jóval magasabbra is húzható.
Nyüstölöm a kéziféket, hogy meredek utcában is ott merjem hagyni a kocsit. Nehogy pingvinezni kelljen, hogy legutóbb (3 éve) még jó volt... -
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #292681 üzenetére
Hat ezt kepzelnem el a sivatag ellentetenek.
Ennyi "napsutes" van amugy, ez is egy oran at kb 11-tol. Holnapra -21-et igernek, utakon kaviccsal felszort jegreteg, nem csak az autokon van szoges gumi, az emberek is szoges bakancsban jarnak, ertheto okokbol. En is orulnek, ha nem az otthoni teli ruhaban kellene itt lennem, de a borond lassan 24 ora kesesben.
Villanybol eleg sok BYD van, Tesla kevesebb. Pentektol van berelt auto, Polestar 2 vagy hasonlo, kivancsi vagyok mi lesz.
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #292656 üzenetére
Jaja, én sok mindent szívesen szanálnék, de ha egyszer nem kell a kutyának se… 🤷♂️
Egy hibátlan Jazz középkonzolt viszont nem fogok csak úgy kidobni, de mivel egy műanyagburkolat nem egy elromlós dolog, senkinek nincs szüksége másikra, úgyhogy eladni sem lehet.
A csomaijtóval próbálkoztam, hirdettem fél évig, és senki nem jelentkezett érte. Oké, a spoiler után rajtamaradt 5 furat nem túl vonzó, de 50-70k Ft helyett csak 20-at szerettem volna kérni érte. Egy karosszériás be tudja hegeszteni, csakhogy én nem akarok foglalkozni vele. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Kuponkunyeráló
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- TCL LCD és LED TV-k
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest