Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Dumber_

    őstag

    válasz tvamos #5809 üzenetére

    Nálam az első C16 volt. Bécsből szereztük (Vittük a nagyit is :) ) Előtte egy VC-20-at "programortam" A szomszéd matektanáráé volt. Első programom amit egy úszás-nyári-napközi partján írtam egy kockás füzetbe kb így nézett ki (cc11 éves lehettem):
    10 print tank lő repülő
    20 print tank eltalál repulő felrobban
    30 goto 10

    ez a játék ihlette (kedvenc játékom volt)

    Utánna: C64
    ezzel keveset foglalkoztam, lévén inkább a csajok érdekeltek, lévén meg elszállt a tápegysége, és csak jégakukkal az alján volt képes 20 percet működni, mielőtt lefagyott.

    386sx33 volt az első PC.. 486dx66 a következő, majd and K5(ha jól emkékszem ez a i586-nak volt a klónja).
    Ezt az egyetem 3. évében szereztem be. Ezen futott az első linux: red hat.
    Ennek a története az volt, hogy az egyetem kapott egy felkérést az Auditól, hogy nyári munkában a diákok vigyék fel az itthon gyártott alkatrészeket Pro-engineer programba. Ez akkor az egyetemen Silicon-graphics gépeken futott amin meg Unix volt az oprendszer. Erre kaptunk oktatást, és az oktató Lajber Zoltán ajánlotta otthonra a linuxot, hogy gyakoroljunk. A munkát végül lefújták, de az oktatás már akkor mély nyomokat hagyott bennem.. Azóta nekem linuxról mindig az awk jut eszembe, és az, hogy ez mennyire megkönnyíti az életet pl egy táblázat vagy szöveg kezelésében. winben azóta sincs ilyen...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák