- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Rimuru #10632 üzenetére
Akkor mégegyszer.
A #10614-ben leírtam a problémát. Ott a hsz-ből ugyan kihagytam a parancsot, de a #10617-ben jeleztem is ezt. Amikor terminálba írtam, akkor viszont nem hagytam ki a parancsot, csak a hsz-ből...
Root alól nem működött a dolog, mivel nem indult el az ungoogled-chromium (user alól – sem) és a már részletezett hibaüzenetet írta, míg miután felraktam a sudo-t és beírva userrel a parancsot, ezt követően már elindult az ungoogled-chromium.
Ez csak a 62-es verzióval volt, az 58-cal nem volt baja...
Szóval ugyanaz a parancs root alól nem működött, ami sudo-s user alól meg igen.
-
törölt tag
válasz
Rimuru #10463 üzenetére
Nyilván sehogy, de van is erre vonatkozó figyelmeztetés a cikkben.
Ugyanakkor épp most volt a kezdőben egy csörtém, amiből egyértelműen kiderül, hogy az átlag usernek fogalma nincs a naplózásról, nyilván nem is nézi soha, így nem is veszt vele sokat, ha leállításkor eltűnik... -
válasz
Rimuru #10396 üzenetére
Az ember írásából a HUP-on az derül ki, hogy dőlt hozzá pénz, egyébként jelen helyzetben zseniálisan látta meg a lehetőséget, a nemzeti jelzővel elvakult pitbullokat és támogatást is tudott begyűjteni. Most meg már zavarja a sok regelő, ezért emeli magasra a regisztrációs díjat, hogy lehetőleg ne nagyon regeljen senki. Hivatalos supportnak meg megjelöli a FB oldalukat. Végül is leírta, hogy ő lesz.rja a felhasználókat. Érdekes ez az egész bpulis történet amúgy, mondjuk nekem már ennek a nemzeti dolognak az elején erős fenntartásaim voltak. Ezt a mostani dolgot valóban túltolták....
Azt se értem, hogy normális cégek ne mérnék fel, hogy egy egyszemélyes disztró supportja milyen ingatag tud lenni. Ha egyáltalán igaz bármi is ebből a nagy eladástörténetből, lehet csak a markec-ing ez is.Videátorunk szerencsére nem írta ki magát a PH-ról, azt jelentette a yt csatorna FB oldalán, hogy mégse csinál bp bemutatót, itt figyeltem fel az épp aktuális szálra.
(#10388) F34R
-
0xmilan
addikt
válasz
Rimuru #10265 üzenetére
Elvettem most a Record audio jogot a beallitasokban. A teszt kedveert megneztem: csak egy full altalanos spotify reklamom van, ami nem kotheto semmilyen beszelgeteshez. Ettol fuggetlenul eleg aggaszto. A MIUI raadasul elso hasznalatkor meg szokta kerdezni, hogy adok-e neki engedelyt pl kamerahoz, de most default zold pipa volt egy csomo permission mellett.
-
-
-
Az egeret akarom kiváltani vagy valami akármilyen könnyítést kitalálni. Automatizálni.....
Mert lehetne amúgy, csak értenem kéne valamihez?
(#10000) bambano - de szép kerek számot kaptál!
Ne már, ha mindenkihez a saját észjárásunk szerint viszonyulnánk...
webshop feltöltés, ez az! Mindenki csak azt csinálja, amihez ért, ehhez mondjuk nem kell érteni sem.....
-
-
0xmilan
addikt
Félig-meddig erre reflektáltam:
"ossze van benne szedve sok cucc de azokat mashol is tudod telepiteni."
... hogy sok toolt tényleg csak 1 parancs githubról lehúzni és ha nem muszáj én nem szedném le az egész repot. De nagyrészt tényleg sh4d0wnak ment a válasz.Viszont valamiért az volt bennem, hogy katoolin mindenképp leszedi az összes toolt, de nem; szóval az előző hozzászólásom így értelmetlen.
-
0xmilan
addikt
Másrészt szinte kizárt, hogy az előre telepített toolok akár 50%-t használd mindennapi munkában, de ez a szám jóval kisebb is lehet.
Lehet, hogy hatékonyabb, összeszedni azokat, ami tényleg kell és felrakni kézzel. Githubon ált. még frissebb verzió is van, mint a repoban.
Másrészt nem fun hetente lehúzni fél tera frissítést, aminek nagy része olyan csomag, amit max 2 évente egyszer indítasz el. Én ezért nem keverném az 'otthoni' rendszeremmel, legalábbis nem úgy, hogy mindent behúzok a kalis repobol, mert elég hamar nagyon zsúfolt lesz a party.
Ha van elég erőforrás, akkor szerintem egyszerűbb külön VM-et adni neki.Másrészt sok tool van, ami csak rootként hajlandó elindulni. Ha hozzászoktál, hogy kalin default root vagy, akkor macerás átállni arra, hogy folyamatosan jelszót kell beírogatnod.
-
Igen, de allitgassa a franc. Otthon egyebkent megvan meg a ket text file, amibe kigyujtottem a kulonbozo viselkedeseket, ha erdekel, este feldobom pastebin-re.
F43R: sebessegben, stabilitasban nem talalsz jobbat. En viszont a Kali eszkozeit tervezem hasznalni, igy mas nem johet szoba, csak vmi Debian-based cucc.
-
F34R
nagyúr
Azert mert neked sikerelmenyed van a systemd-vel nem kell mindenkit arra buzditani, hogy hagyja eletben.
Ez nem ganyolas, akkor volna az ha nem tamogatott init-et raktal volna fel valalmi mas device-manager-el. Egyebkent is ez csak a systemd a libekkel meg ott maradna az systemd-udev mert hat nem tudnak egy ertelmeset forkolni mint a Gentoo is tette. -
-
sss
őstag
Key Kobayashinak hívják az illetőt, és kb. ez a story a megalakulásuk mögött:
“As a longtime metal fan, I always used to say ‘That’s not real metal so I’m not listening to it!’ I’m a metal purist too, to be honest. But I realized that the scene isn’t really getting any bigger. All the old-school metal bands are still around and there’s still a fanbase, but it’s all getting smaller. So to bring Japanese metal around the world, it has to be something different and original. (...) If I just started another metal band like any other, like Iron Maiden or Metallica or whoever, then no one is going to listen to it or be excited by it. Right now, Japan is known for the Idol scene and the J-pop, and I just thought that this amalgam of J-Pop and metal would be a good way to represent Japanese metal and Japanese music. And people seem to be enjoying what we do.”
Ladybabyt sosem követtem... de ők nem oszlottak már?
-
F34R
nagyúr
Meg a kesobbi sem, Mac-bol nagyon el kell talani mi megy epp a hardvereddel, meg szerencsed van hogy eppen Intel es Nvidia-d volt
(#9424) bambano
Whaooo azert az a Supermicro sem egy rosz kis gepezet.
Azt az APU-t ami ma jott neked en is szivesen elfogadnam, ezt a pfsense routert tuzfalkent is hasznalhatom?(#9425) ubyegon2
Ezt hivjak Linux Sysadmin-nak?
(#9426) bambano
Majd betonkevero tapasztalattal jelentkeztetem szomszed Jozsi-t
#9428) ubyegon2
Nem nem, a Toshiba Satellite-rol van szo
-
F34R
nagyúr
Nemtudom nem sokszor nem hasznaltam mit is tud, de kapcsolokkal talan le lehet szedni onmagat a csomagot. Az hagyjan, devuanon fel akartam rakni az openrc-t, aztmondja jo oke de akkor torold a kernelt meg a system-toolst
Mondom jah oke.
(#9394) BoB
Ezeket annyira nem vagom, csak ugye ez a stable, meg van unstable az mar nyolcasra epul, stb.... valoszinuleg azert hagyjak elotte a group szamozast. Amugy nem tudtam meg tultenni rajta magam mit is akarnak csinalni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged